Archieven

De VS in Afghanistan: Resolute Support

President Obama heeft in het geheim besloten tot het hervatten van de strijd in Afghanistan. Beloofde hij deze lente nog dat alle Amerikaanse troepen eind 2014 Afghanistan zouden hebben verlaten, nu is de windvaan gedraaid onder druk van het Pentagon. Aan de oorlog in Afghanistan komt geen einde, maar na 40 jaar oorlog, eerst tegen de Russen en daarna tegen de Amerikanen, is de bevolking er slecht aan toe! Armoede, werkloosheid, ondervoeding, zelfmoorden en zelfmoordaanslagen, kinderarbeid, vluchtelingenkampen en nu dus weer nachtelijke invallen door Amerikaanse soldaten, of eventueel een drone op je huis. En dat allemaal in de “strijd tegen het terrorisme”!

‘Afghan president secretly lifts ban on US night raids’

Met een fraai eufemisme noemt men deze oorlog nu “Operation Resolute Support”. De vorige naam was “Operation Enduring Freedom”. Leuker kunnen we het niet maken! Aan het besluit van de VS om opnieuw te gaan vechten in Afghanistan werd door de Nederlandse media geen aandacht besteed. Dat Obama de minister van defensie Chuck Hagel heeft ontslagen, droop echter wel van de beeldbuis. In de VS zien we hetzelfde patroon: Media Goes Wild Over Hagel Firing But Not Obama’s Secret Afghanistan Reversal. Na 13 jaar “oorlog tegen het terrorisme”, “bevrijding van Afghaanse vrouwen” en “het brengen van vrijheid en democratie” is Afghanistan nu een vergeten gebied. Alleen Democracy Now, met Amy Goodman, vroeg zich af wat dit besluit betekent voor de bevolking van Afghanistan.

After Vowing to End Combat Mission in Afghanistan, Obama Secretly Extends America’s Longest War duurt 23 minuten.

3 Reacties

 1. They Knew

  “Aan de oorlog in Afghanistan komt geen einde, maar na 40 jaar oorlog, eerst tegen de Russen en daarna tegen de Amerikanen, is de bevolking er slecht aan toe!”

  In principe is de Russische inval in Afghanistan uitgelokt door de VS.

  “Question: The former director of the CIA, Robert Gates, stated in his memoirs [“From the Shadows”], that American intelligence services began to aid the Mujahadeen in Afghanistan 6 months before the Soviet intervention. In this period you were the national security adviser to President Carter. You therefore played a role in this affair. Is that correct?”

  “Brzezinski: Yes. According to the official version of history, CIA aid to the Mujahadeen began during 1980, that is to say, after the Soviet army invaded Afghanistan, 24 Dec 1979. But the reality, secretly guarded until now, is completely otherwise Indeed, it was July 3, 1979 that President Carter signed the first directive for secret aid to the opponents of the pro-Soviet regime in Kabul. And that very day, I wrote a note to the president in which I explained to him that in my opinion this aid was going to induce a Soviet military intervention.”

  http://willyvandamme.wordpress.com/2009/12/06/afghanistan-de-vs-en-rusland/

  http://www.globalresearch.ca/articles/BRZ110A.html

  Antwoord
 2. Boudine

  US forces remain in Afghanistan following 2014 pullout

  Antwoord
 3. yvonne

  Inmiddels is Afghanistan de langstlopende buitenlandse oorlog in de Amerikaanse geschiedenis, en ook in de Nederlandse. Het antwoord op de vraag ‘op zoek naar de vijand’ is dat de vijand er niet was. Er waren in 2001 in Afghanistan geen terroristen die ons in het westen wilden aanvallen. Door de aanhoudende oolrog en de vele slachtoffers zijn er inmiddels wel vele Afghanen die wraak willen op de Amerikanen.

  https://www.youtube.com/watch?v=Fz6bGuIoL4s

  De media heeft opnieuw bloed aan zijn handen, zoals altijd weer….

  De Taliban in Afghanistan was onze vijand niet’: Coen de Jong en Bette Dam duurt 52 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën