Selecteer een pagina

Archieven

Willem Middelkoop: Patronen van bedrog

Op 10 november was de bekende journalist Willem Middelkoop te gast bij het Studium Generale in Delft (zie opname onderaan). De titel van zijn lezing was: Patronen van Bedrog, met als ondertitel: Niets is wat het lijkt. Voor trouwe lezers van BOUblog vertelt Middelkoop weinig nieuws, maar toch begrijpt nog altijd slechts een minderheid dat we worden bedrogen en de manier waarop we worden bedrogen. Volgens Middelkoop gaat het om collectief zelfbedrog. Aan de hand van korte video’s die op internet circuleren, maakt Middelkoop duidelijk hoe dit bedrog werkt.

Van deze presentatie, die ruim 2 uur duurde, is op verzoek van Middelkoop zelf slechts het eerste uur gepubliceerd. Dit uur is boeiend genoeg! Onder de video staat de volgende tekst:

In samenwerking met Studium Generale TU Delft gaf Willem Middelkoop een bijzondere avondvullende presentatie waarin hij laat zien dat vrijwel niets in de wereld is wat het in de massamedia lijkt te zijn. In de huidige wereld van spin-doctors en voorlichters is de Main Stream Media voornamelijk gevuld met ‘nieuws’ dat op een of andere manier is gefabriceerd.

Voor het werkelijke verhaal voert Middelkoop ons langs allesbepalende momenten in de wereldgeschiedenis. Van de ondekking van Amerika door de Chinezen 100 jaar voor Columbus, tot waarom de VS op 11 september 2001 een ‘New Pearl Harbour’ nodig hadden om oorlogen te rechtvaardigen die voornamelijk om olie gaan. Hoe geld uit het niets wordt gecreëerd om alleen de bankiers nog rijker te maken.

Hoe vrijwel alle grote oorlogen met zogenaamde ‘false flags’ worden gestart, en hoe de Oekraine en MH17 in dat plaatje kunnen passen. Ook onthult hij de achtergronden van het Amerikaanse Ebola-patent. Grote bedrijven blijken achter de schermen de wereld te regeren in plaats van ‘democratisch’ gekozen regeringen.

Willem Middelkoop, oud-beurscommentator en bekend van zijn juiste voorspellingen over de crisis en economie bij DWDD en Pauw&Witteman, zal aantonen dat veel van de echt belangrijke verhalen verborgen blijven. Een spannende avond voor iedereen met interesse in geld, olie, macht en controle.

Daar heb ik weinig aan toe te voegen, maar de TU Delft wel! 😉

DISCLAIMER

De meningen geuit door medewerkers en studenten op het YouTube kanaal van Studium Generale van de TU Delft en de meningen geuit door gasten en sprekers bij activiteiten georganiseerd door Studium Generale van de TU Delft en haar partners, alsmede de commentaren die daarop zijn gegeven, reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft.

De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de website en het YouTube kanaal van Studium Generale zichtbaar is en bij de activiteiten van Studium Generale wordt aangedragen, besproken en becommentarieerd. Wel vindt de TU Delft het belangrijk – en ook waarde toevoegend – dat gasten, sprekers, medewerkers en studenten op deze omgeving hun mening kunnen geven.

Op de website van de TU Delft staat een artikel over deze avondvullende presentatie, met als kop:

Spraakmakende avond met Willem Middelkoop

Op die pagina staat ook een lezing van Middelkoop uit 2011. Ook toen was hij te gast bij het Studium Generale van Delft. Die lezing gaat over de manier waarop banken werken. Voor wie meer wil weten over de mechanismes achter de huidige economische crisis, is ook die lezing zeer interessant. Hij duurt een uur en 13 minuten en hij laat zich niet embedden.

Onder die lezing staat ook nog de beroemde presentatie van Ad Broere: Geld komt uit het niets.

Patronen van Bedrog | Willem Middelkoop duurt een uur.

7 Reacties

 1. Ton

  Ik ben bij die lezing geweest. Net als Toine Manders van de Libertarische partij. Het is precies zoals je schrijft: “Voor trouwe lezers van BOUblog vertelt Middelkoop weinig nieuws.” Het was voor mij hoofdzakelijk een onsamenhangende aaneenschakeling van willekeurige screenshots. Willem droeg ook geen oplossing aan. We moesten de oplichterij allemaal maar gedogen. De eindconclusie kwam uiteindelijk -onder luid applaus- van een van de bezoekers: De banken en de overheid hebben ons nodig, wij hen veel minder. Vermijdt de banken zodat ze ons niet meer kunnen misbruiken en ze verliezen vanzelf hun macht.

  Antwoord
  • Joop

   Ton, Willem is één van mijn grote helden omdat hij de dingen bij de naam durft noemen. Dat doet hij al jaren en het kan mi niet genoeg herhaald worden zodat het wijd en zijd bekend wordt. Ik vind zijn verhaal wel samenhangend. Mi gaat het om de onderlinge verbanden en de manier waarop het gebracht wordt acht ik van minder belang. Waarom moet een klokkenluider altijd met de/een oplossing komen? Eerst dient de oorzaak te worden blootgelegd en de oplossing moet van ons allemaal komen om via de politiek te worden geÏmplementeerd. Mijn oplossing zou zijn: alle schulden kwijtschelden en geld scheppen (gebaseerd op edelmetaal) aan de overheid over laten en banken splitsen in spaarbank en commerciële bank. Verder het beurssysteem afschaffen en de thans dode democratie weer in het leven roepen (spreiding van kennis en macht en gelijke kansen voor iedereen). De huidige mondiale financiële systemen hebben een pandemie aan hebzucht (wat ik als een ernstige ziekte beschouw) veroorzaakt. Deze zieke mensen zouden mi gebaat zijn met een vaccin met als inhoud een liefdesserum. Ondertussen mail ik dit soort dingen met enige regelmaat naar de politiek om ze te laten weten hoe ik er overdenk en roep ze om democraties te handelen.
   Ik roep alle wakkere mensen op om hetzelfde te doen.

   P.S. Ons goud moet terug uit Amerika en Canada want als de dollar valt zijn we het kwijt! Tenminste als het daar nog is!

   Antwoord
 2. Eheu

  @Ton:
  Echt pienter knaapje ben jij. Doe mij eens zeggen hoe je als individu ‘de banken kunt verlaten’ zonder zelf ten onder te gaan, of hoe je dat kunt zonder een major ‘terrorist’ oppositie te creëren die uiteraard met de daarvoor ‘toegemeten’ middelen ‘bestreden’ zal worden.
  Dank zovast!
  Gr.
  Eheu

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Eheu,
   C’est le ton qui fait la musique. Maar in principe heb je wel gelijk. Ik zou ook niet weten hoe ik al mijn (automatische!) afschrijvingen zou moeten regelen zonder de service van de bank. Zonder de bank wordt dat een dagtaak. En weliswaar krijg ik geen rente over mijn (niet bestaande!) spaargeld, maar zonder de bank kan ik helemaal niets betalen.
   Ton, de Zeeuwen zeggen dan: Oemoemenoe????

   Antwoord
   • corrupteboel

    We blijven netjes meedoen Bou net als schapen en vandaar de titel van de onvermijdelijke ” big reset” die komen gaat. Alleen dat besef is al voldoende om je een voorsprong te geven als je daarnaar handelt, en dan kan je nog tot het einde binnen de wetten van het systeem meedraaien zonder erdoor onteigend te worden. Assets kopen mensen….assets!

    Antwoord
 3. yvonne

  Willem Middelkoop: Ons geldsysteem is monsterverbond tussen monarchen en bankiers…….daarom worden de banken ook niet aangepakt!

  https://www.youtube.com/watch?v=XRVPUIBdE5E

  Willem Middelkoop: ‘Ons geldsysteem is monsterverbond tussen monarchen en bankiers’ duurt 8 minuten.

  Antwoord
  • Boudine

   Dank je wel, Yvonne! 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + elf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën