Archieven

Corbett Report: China en de Nieuwe Wereldorde

De Volksrepubliek China is een land met ongeveer 1.350.000.000 inwoners en een razend snel groeiende economie. De laatste jaren is dit land uitgegroeid tot een economische wereldmacht. Op dit moment is China een bondgenoot van Rusland, ze zijn beiden lid van de BRICS. Met Rusland zijn onlangs contracten ter waarde van miljarden afgesloten om olie en gas te leveren aan China. Daarbij is China tevens wereldwijd actief, het investeert in Afrika, in Zuid Amerika en in Azië in infrastructuur en andere mega-projecten. Dit alles is niet naar de zin van de Nobelprijs-voor-de-Vrede president van de VS, die vreest dat China de VS kan verdringen als het machtigste land ter wereld. Obama heeft er naar eigen zeggen een oorlog voor over om dat te voorkomen!

Obama’s Speech in Australia: A Threat of War Against China

By James Cogan

November 17, 2014 “ICH” – “WSWS”- The remarks by Barack Obama at the University of Queensland on Saturday, delivered while he was in Australia for the G20 Leaders Summit, was a bellicose restatement that the US will use every means, including war, to prevent any challenge by China to American dominance over the Asia-Pacific.

Much of the speech was devoted to reviewing the military deployments and diplomatic intrigues against China that Washington has carried out since Obama announced the “pivot to Asia” before the Australian parliament in 2011. He boasted of how the US has strengthened its ties with Japan, South Korea and the Philippines, opened new bases in Australia and Singapore, encouraged India to play a greater regional military role and pursued closer relations with Vietnam, Malaysia and Burma.

China, by contrast, was discussed from the standpoint of US suspicions over “what kind of role it will play” in the region. Obama’s platitudes that the US welcomed China’s economic growth were swiftly followed by assertions that Beijing must “adhere to the same rules as other nations”—rules dictated by Washington—if conflict was to be avoided.

Deze gespierde taal staat in schril contrast tot de stilzwijgende manier waarop China zijn economische invloed over heel Azië uitbreidt, tot in Europa! Het bouwt aan een moderne infrastructuur die de Stille Oceaan zal verbinden met de Atlantische Oceaan.

China’s Silky Road to Glory

By Pepe Escobar

1) Beijing had all 21 APEC member-nations endorsing the Free Trade Area of the Asia-Pacific (FTAAP) – the Chinese vision of an “all inclusive, all-win” trade deal capable of advancing Asia-Pacific cooperation – see South China Morning Post (paywall). The loser was the US-driven, corporate-redacted, fiercely opposed (especially by Japan and Malaysia) 12-nation Trans-Pacific Partnership (TPP).

2) Beijing advanced its blueprint for “all-round connectivity” (in Xi’s words) across Asia-Pacific – which implies a multi-pronged strategy. One of its key features is the implementation of the Beijing-based US$50 billion Asian Infrastructure Investment Bank. That’s China’s response to Washington refusing to give it a more representative voice at the International Monetary Fund than the current, paltry 3.8% of votes (a smaller percentage than the 4.5% held by stagnated France).

3) Beijing and Moscow committed to a second gas mega-deal – this one through the Altai pipeline in Western Siberia – after the initial “Power of Siberia” mega-deal clinched last May.

4) Beijing announced the funneling of no less than US$40 billion to start building the Silk Road Economic Belt and the 21st Century Maritime Silk Road.

James Corbett heeft onlangs een Corbett Report gewijd aan China. Hij let daarbij op de verborgen geschiedenis van het economische “wonder” van China. Daarin is jaren lang geïnvesteerd en bepaald niet alleen door de Chinezen. Corbett wijst eerst op het feit dat zowel de Bolshewistische revolutie (Rusland 1917) als de opkomst van Hitler werden gefinancierd door de mega-rijke manipulatoren van Wall Street, de Rothschild familie en hun consorten. Vervolgens toont hij aan de hand van documenten aan dat dit tevens het geval was met de “socialistische” revolutie van Mao Tse Toeng!

Corbett wijst op de banden tussen Mao en de Amerikaanse Yale University, met het beruchte Skull&Bones dispuut! Vrijwel alle Amerikaanse ambassadeurs in China waren leden van Skull&Bones. Ook blijkt dat reeds in de jaren ’90 allerlei Research en Development afdelingen (R&D) van grote Amerikaanse corporaties hetzij een afdeling openden in China, hetzij volledig werden verplaatst naar China. Niet alleen de productieve arbeid verplaatste zich dus van de VS naar China, maar ook het onderzoek ging die weg! Er lijkt dan sprake van een bewust geplande verplaatsing van het economische zwaartepunt van de VS naar China.

Tot slot waarschuwt Corbett voor wat dit mogelijk zou kunnen betekenen. Het Amerikaanse grootkapitaal verplaatst zich naar China en Obama roept op tot een oorlog met dit land! Oppervlakkig gezien gaan die twee bewegingen recht tegen elkaar in, maar wellicht is het een welbewust plan. Misschien is een oorlog wel de bedoeling, om na afloop een wereldregering in te stellen die ongeveer net zo “democratisch” en “socialistisch” is als het huidige China.

Zoals gewoonlijk gaat ook deze aflevering van Corbett Report gepaard met een reeks van links naar de genoemde documenten. Men hoeft James Corbett dus niet te geloven op zijn blauwe ogen of zijn baard of zijn bril! Iedereen kan al zijn beweringen zelf checken.

China and the New World Order duurt een uur en 12 minuten.

5 Reacties

 1. Vili Ross

  69% van het NL goud is hoogstwaarschijnlijk fysiek in China!

  Weer een voorbeeld van hoe de overheidspropaganda (lees: de financiële elite machthebberpropaganda en overheidsleugens witwaskanalen) de halve waarheid naar buiten brengt via propaganda over de financiële situatie wat betreft de goudvoorraden in NL, D en de USA.
  Feiten en links:
  1a: Rechtse overheidspropaganda : Telegraaf: “21 november 2014: DNB haalt Nederlands goud terug uit de VS”
  http://fd.nl/economie-politiek/903620/dnb-haalt-nederlands-goud-terug-uit-de-vs

  1b: Zogenaamd onafhankelijke, maar feitelijk overheidspropaganda, van het zogenaamd onafhankelijke overheidspropagandakanaal PowNews. Naast de staatsfinanciering nu, van origine ooit door zelfde sponsors gefinancierd als de Telegraaf.
  “21 november 2014: Overheid haalt tonnen goud terug uit de VS”
  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/11/nl_haalt_tonnen_goud_terug_uit.html

  1: Bovenstaande propagandakanalen schrijven samengevat dat NL inmiddels ongeveer 31 % van haar goud dat in de USA kluizen lag opgeslagen, heeft gerepatrieerd.
  2: Alsof het iets heel speciaals is, dat het NL goud naar een NL kluis terug wordt gebracht en in NL wordt bewaard. Alsof de NL kluizen niet goed bewaakt (kunnen) worden.

  MAAR: Wat er niet bij wordt verteld door de NL overheidspropagandakanalen is:
  1 dat Nederlandse meneer Egon von Greyerz, oprichter van Matterhorn Asset Management, goud en edelmetalen expert, handelaar en edelmetalen markt insider, erbij vertelt dat de 69% van het NL goud die nog in de FED bankkluizen zou moeten liggen opgeslagen, hoogstwaarschijnlijk niet meer in die USA FED kluizen ligt opgeslagen. De resterende 69% van het NL goud, bevindt zich op dit moment in China!
  2 Net zoals het Duitse goud, waarvan ook door de USA/FED werd gezegd dat de FED maar een paar ton goud op korte termijn terug zou kunnen leveren, van de in totaal 680 ton Duits goud in FED kluizen opgeslagen. Duitsland werd verteld door de FED dat het zijn goud pas op zijn vroegst in 2020 terug zou kunnen gaan krijgen. Dit is een bewijs voor het feit dat de FED op dit moment het Duitse goud niet zelf in voorraad in haar kluizen heeft liggen!
  3 NL kreeg dus alleen nog maar dat deel (31% ruwweg) van zijn eigen NL goud terug, dat de USA/FED nog terug kon vinden in haar kluizen! Dat is dus slechts ruwweg een derde deel van alle NL goud dat NL officieel in USA/FED kluizen ter bewaring had laten opslaan. De resterende 69% van het NL goud is dus verdwenen uit de USA/FED kluizen! Niet meer daar aanwezig.

  En dan nu weer de NL/DNB propaganda, halvewaarhedenmachinaties en misleiding.
  De officiële DNB persverklaring stelt dat:

  het terughalen van NL goud uit USA/FED kluizen naar de NL DNB kluis hoogstwaarschijnlijk een positief effect op het vertrouwen van het NL publiek in de geloofwaardigheid van haar overheid zal hebben.

  1 Maar er is geen enkele reden voor het NL publiek om vertrouwen in haar overheid te hebben, als 69% van het NL goud helemaal niet meer fysiek in een USA/FED kluis ligt!
  2 Er is geen enkele reden voor het NL publiek om vertrouwen in haar overheid te hebben, als 69% van het NL goud in de FED/USA kluizen slechts bestaat uit papiertjes waarop staat dat NL de eigenaar is van haar eigen goud. Papiertjes dus! Maar 69% van NL´ds echte, fysieke NL goudvoorraad ligt in Chinese geldkluizen opgeslagen. 69% van de NL goudbaren bevinden zich fysiek in een Chinese kluis!

  Hoezo kan een NL overheid geloofwaardig zijn voor de NL burgers, die dit NIET weten, als die NL overheid dit zeer belangrijke feit er NIET bij vertelt aan haar burgers, als ze het heeft over waar de TOTALE NL goudvoorraad is!

  Hoe kan de NL overheid spreken over dat het terughalen van 31% van haar goudvoorraad naar NL, een positief effect op het vertrouwen van het NL publiek in de geloofwaardigheid van haar overheid zal hebben, als diezelfde NL overheid er niet bij vertelt dat de resterende 69% niet ligt in de kluis waar het zou moeten liggen, maar slechts bestaat uit papieren beloftes van een derde partij (China) aan de FED/USA, die het NL goud aan China heeft gegeven in ruil voor op papier geschreven beloftes in US dollars?
  Link
  Titel :Man Who Telegraphed Dutch Repatriation Says U.S. Gold Gone
  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2014/11/21_Man_Who_Telegraphed_Dutch_Repatriation_Says_U.S._Gold_Gone.html

  Link
  Titel : DNB haalt Nederlands goud terug uit de VS
  http://fd.nl/economie-politiek/903620/dnb-haalt-nederlands-goud-terug-uit-de-vs

  Link
  Titel : NL haalt tonnen goud terug uit de VS
  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/11/nl_haalt_tonnen_goud_terug_uit.html

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Vili,
   Gaarne niet meer dan drie links per reactie, anders zet WordPress je in de wacht! 😉
   En wat betreft dat goud en China kan je best wel eens gelijk hebben. Luister ook naar het Corbett Report over China. Uiterst boeiende informatie!

   Antwoord
   • Vili Ross

    Beste Boudine. Ik had over het hoofd gezien dat ik de eerste twee links in mijn commentaar per ongeluk dubbel heb verwerkt. Dezelfde 2 Powned en Telegraaf links staan zowel bovenaan in mijn commentaar, als onderaan nogmaals vermeld. Ik weet van de vorige keer dat er niet meer als 3 links in een commentaar kunnen. Ik dacht er ook 3 te hebben gebruikt. Tja. Als ik er dan 2 dubbel gebruik !) Beetje verstrooid? Begin van Alzheimer? Ik hoop het eerste.
    Over NL goud in China.
    Het is uitermate schadelijk voor de financiële zelfstandigheid, onafhankelijkheid, geloofwaardigheid van NL, dat 69% van het NL goud dat in USA kluizen moet liggen, in Chinese kluizen ligt. Met alleen maar papieren waardepapieren en USA/FED overheidsgaranties als onderpand. USA overheidsgaranties, uitgedrukt in de US dollar munteenheid. En die US dollar wordt niet of nauwelijks meer gedekt door het USA bruto nationaal product. Een USA dollar die aan alle kanten wereldwijd steeds minder als waardevaste wereldhandelsmunteenheid wordt gebruikt.
    Met een knipoog smiley: “Wat koopt de NL burger, wat koop ik, voor mijn voorondersteld “gelijk”? ”
    De balans tussen humor en ernst houdt het leven leefbaar.

    Antwoord
 2. Boudine

  Go West, Young Han
  As Washington “Pivots” to Asia, China Does the Eurasian Pirouette

  By Pepe Escobar

  December 16, 2014 “ICH” – “Tom Dispatch” – November 18, 2014: it’s a day that should live forever in history. On that day, in the city of Yiwu in China’s Zhejiang province, 300 kilometers south of Shanghai, the first train carrying 82 containers of export goods weighing more than 1,000 tons left a massive warehouse complex heading for Madrid. It arrived on December 9th.

  Welcome to the new trans-Eurasia choo-choo train. At over 13,000 kilometers, it will regularly traverse the longest freight train route in the world, 40% farther than the legendary Trans-Siberian Railway. Its cargo will cross China from East to West, then Kazakhstan, Russia, Belarus, Poland, Germany, France, and finally Spain.

  You may not have the faintest idea where Yiwu is, but businessmen plying their trades across Eurasia, especially from the Arab world, are already hooked on the city “where amazing happens!” We’re talking about the largest wholesale center for small-sized consumer goods — from clothes to toys — possibly anywhere on Earth.

  The Yiwu-Madrid route across Eurasia represents the beginning of a set of game-changing developments. It will be an efficient logistics channel of incredible length. It will represent geopolitics with a human touch, knitting together small traders and huge markets across a vast landmass. It’s already a graphic example of Eurasian integration on the go. And most of all, it’s the first building block on China’s “New Silk Road,” conceivably the project of the new century and undoubtedly the greatest trade story in the world for the next decade.

  Antwoord
 3. waterman10

  Let op.
  Debunking the phony “BRICS Bank versus World Bank/IMF” conflict

  http://redefininggod.com/2015/02/globalist-agenda-watch-2015-update-17a-debunking-the-phony-brics-bank-versus-world-bankimf-conflict/

  Beter gezegd de hele wereld is in de greep van de mammon.
  De mens is het domste zoogdier op aarde die denkt dat hij moet betalen om te kunnen leven op aarde.Dit wordt er al van kleins af aan ingestampt via indoctrinatie onderwijs.
  Mammon is de wortel van al het kwaad op de wereld.
  Al het goede en schatten komen niet van die wereld.
  Je kunt ze alleen in hemel verzamelen.Het is een liefdevolle God die mensen in staat kan zetten om dit te zien.
  En dat is nu de kunst die helaas haast geen mens meer snapt.
  Daar ga ik weer,naar de spirit in the sky.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën