Selecteer een pagina

Archieven

De geldscheppers van de BIS-bank in Basel

De BIS-bank in Basel heet voluit Bank for International Settlements. Deze bank is opgericht in 1930, hij bestaat al zo’n 85 jaar, maar ik had er nog nooit van gehoord. Bij deze bank kan men geen rekening openen, het is een bank uitsluitend voor bankiers! De aandeelhouders zijn particulieren en banken. Deze BIS-bank was zo fout in de oorlog, dat er in 1944 stemmen opgingen om de bank te sluiten, maar dat ging niet door. Wie wil weten wat deze bank allemaal doet, kan terecht op hun website. Achter de schermen heeft deze bank echter veel meer invloed dan uit hun website blijkt. Alle centrale banken leggen verantwoording af aan de BIS-bank.

Om te begrijpen wat de BIS-bank doet en hoe speciaal hun positie is, blijkt dit Nederlandstalige artikel wel een MUST READ:
De BIS: Bank for International Settlements

Over de Rothschilds en de Fed is veel gepubliceerd, maar de BIS was voor mij altijd een abstract begrip gebleven. Daar kwam verandering in tijdens een uitzending van RTL Z waarin Willem Middelkoop vertelde over een bijeenkomst van de directeuren van de Centrale Banken, verenigd in de BIS. Noch pers noch politici mogen hierbij aanwezig zijn, omdat totale geheimhouding wordt nagestreefd. Met de befaamde uitspraak van Amschel Rothschild in gedachte (“Zolang ik de geldomloop van een land controleer, maakt het mij niet uit wie de wetten maakt”), vertonen de BIS -vergaderingen sterke overeenkomsten met de besloten en geheime Bilderberg- bijeenkomsten.

De officiële website van de BIS blinkt uit door verhullend taalgebruik. Doodsaai als je niet weet waarop je moet letten. Eén van de zaken die mij het meeste opvalt, is de grote discrepantie tussen wat ze verklaren waar ze voor staan, en wat er daadwerkelijk plaatsvindt. Ik kom hier later op terug.

Zo langzamerhand is wel bekend dat alle (particuliere!) banken geld scheppen uit het niets. Ze doen dat in de vorm van leningen waarover ze zowel rente als terugbetaling eisen. Zodra de lening is terugbetaald, verdwijnt dit geld weer, maar intussen zit de rente reeds in de zakken van de eigenaren (aandeelhouders) van de bank. Een belangrijke lezing van Ad Broere gaat over dit onrechtvaardige mechanisme. Zie daarvoor dit artikel van Het Haagse Complot: Geld komt uit het NIETS. De video’s aan het einde van dat artikel, met de geannoteerde lezing van Ad Broere, zijn wel een aanrader!

In deze lezing zat een kleine video, waarin een meisje even uitlegt aan haar teddybeer hoe ons geldsysteem werkt, of liever niet werkt! Men schept geld door leningen te verstrekken, maar over die lening moet rente worden betaald. Dat geld is niet aanwezig, daarom moet men steeds meer geld scheppen door leningen te verstrekken. Er ontstaat dan een ander probleem: de schuldenberg. Deze schulden kunnen nooit worden terugbetaald, want ze bestaan uit geld dat er niet is. Het geld zit intussen in de zakken van de bankiers die de rente hebben ingepikt. Enjoy! 🙂

10 year old explains the truth about where money comes from… duurt 3 minuten.

Ons financiële systeem werkt niet voor de mensen die het middels hun arbeid in stand houden, het werkt slechts voor de kleine groep die het grote geld bezit. Op dit moment werkt het echter tegen de mensen die het systeem middels hun arbeid in stand houden! De werkloosheid is hoog, de lonen zijn vaak veel te laag, de consumptie loopt terug, de productie stort in, de schulden stapelen zich op en niemand wil nog geld (uit-)lenen. Nog even en we zitten allemaal zonder geld, behalve dan het topje van rijke mensen, maar zij kunnen het economische systeem niet zelfstandig draaiende houden. Op Lang Leve Europa staat daarover het volgende artikel: Het systeem is overleden, en wat nu?

Achter de schermen werkt de BIS-bank op een vrijwel mondiale schaal aan de economische samenwerking tussen alle landen. Het gaat dan slechts om een samenwerking tussen de centrale banken. Het is dus geen vredespolitiek, want de oorlogen gaan gewoon door! Waarschijnlijk streeft de BIS naar een wereldmunt, waarmee men iedere economie kan manipuleren.

Ben Fulford 9/29/14 BIS wishes to keep global central banking system intact after revolution (audio) duurt 10 minuten.

Adam LeBor heeft vorig jaar een boek geschreven over de BIS-bank: Tower of Basel: The Shadowy History of the Secret Bank that Runs the World. Hij heeft grondig onderzoek verricht voor zijn boek. In de volgende audio presentatie vertelt hij meer over de geschiedenis en de werkwijze van deze bank der banken.

Bank for International Settlements: Federal Reserve’s Central Bank – A Deeper Look (audio) duurt 20 minuten.

Toegift:
Basel Banksters: Secretive elite group pulls strings of finance

12 Reacties

 1. yvonne

  Het is Hjalmar Schacht die het voorstel doet tot de oprichting van de BIS.ii Schacht is de president-directeur van de Duitse Reichsbank en Hitlers latere Nazi-minister van Economische zaken verantwoordelijk voor de geldstromen nodig voor de Führers oorlogsmachine. Behalve Schacht staan Charles Dawes en Owen Young aan de basis van de BIS. Als representanten van het internationale bankenkartel binnen de Amerikaanse overheid, bedenken zij een ‘hulpplan’ voor de heropbouw van de Duitse economie waarbij zij het land opzadelen met een lening van $ 800 miljoen zodat feitelijk op alle Duitse bezittingen een kolossale hypotheek komt te rusten en het land volledig aan de bancaire ketting ligt. De betalingen zouden plaats moeten vinden via een intermediair en toezichthouder op de Duitse herstelbetalingen, is de officiële uitleg voor de noodzaak van de BIS (=oplossing).

  http://www.anarchiel.com/display/de_wereld_in_gijzeling._deel_v_wellinks_wereldbank_geruisloze_motor_

  Antwoord
 2. Boudine

  Beste Yvonne,

  Wat een goed en gedegen artikel! En dat staat er reeds sinds 2010! Hoewel ik me vaak een slag in de rondte lees, is dat verhaal me volledig ontgaan. En het maakt deel uit van een serie. Voorlopig lees ik me dus weer een slag in de rondte. 😉

  All Wars Are Bankers’ Wars duurt 43 minuten.

  Antwoord
 3. Boudine
 4. yvonne

  Maar bovenstaande link was voor mij wel aanleiding om dit boek te lezen, de verborgen machten zijn dus schathemelrijk, maar wel ten koste van velen…Klaarblijkelijk wordt dus alles bewust aangestuurd, had dat vermoeden altijd al, maar kreeg toen de bewijzen….Inmiddels in 20 talen vertaald en in Frankrijk verboden. Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats.
  Toeval bestaat echt niet, alles heeft een reden en wordt aangestuurd, maar de meeste mensen zijn te eigenwijs en te naïef om dat toe te willen geven, want ik heb gestudeerd, weet het allemaal wel…Maar wat, als blijkt dat het overgrote deel van wat je geleerd werd, een leugen blijkt te zijn…………waar vertrouw je dan nog op? Op jezelf dus….en je intuïtieve weten! Vanavond trouwens ook de lezing van Willem Middelkoop, Niets is wat het lijkt…………

  http://www.bol.com/nl/p/13-satanische-bloedlijnen-deel-omnibus-3-boeken-in-band/1001004011518624/

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Yvonne,
   In die 13 satanische bloedlijnen geloof ik niet. Ik denk dat juist dat een dwaalspoor is. Wat in deze rijke families een grote rol speelt, is het erfrecht! Maar daar heeft niemand het over.

   Antwoord
 5. Patrick

  En met wie stond Djalmar Schacht in nauw contact: Clay Shaw, die betrokken was bij de JFK assassination

  Antwoord
 6. DELO

  Ont mas(k)eren Babylons Moon cult

  H(erken)de vrucht van Babylons Monetaire Wer(k)en

  Ont cijfe(r)ing, Babylons (Beta)al cmplex van (Beta)lingen

  Within Babylons Moon cult Monetairy system, the Moon 7 days chain of command will never get even, 8 change one bit to change all the bits

  The numerological foundation of Babylon Monetairy system is based upon (artificial) symbols that symbolizes and functioning as programming software for Babylonians Kingdom of con-fusion.
  The Fu(s)ion to divide and conquer all what matters in time and space and keep the human mind compartmentalized and limited to the 1% of it’s potential

  In Babylon, all happens by pre diction
  http://www.youtube.com/watch?v=QYmViPTndxw
  Occult Message in Speech by Christine Lagarde of IMF

  Antwoord
 7. Boudine

  Trotsky at the IMF
  Does the Name “Strauss-Kahn” Ring a Bell?

  By Mike Whitney

  November 25, 2014 “ICH” – “Counterpunch” – The International Monetary Fund has finally admitted that it was wrong to recommend austerity as early as it did in 2010-2011. The IMF now agrees that it should have waited until the US and EU economies were on a sustainable growth-path before advising them to trim their budget deficits and reduce public spending. According to a report issued by the IMF’s research division, the Independent Evaluation Office (IEO): “IMF advocacy of fiscal consolidation proved to be premature for major advanced economies, as growth projections turned out to be optimistic…This policy mix was less than fully effective in promoting recovery and exacerbated adverse spillovers.”

  Now there’s an understatement.

  What’s so disingenuous about the IMF’s apology, is that the bank knew exactly what the effects of its policy would be, but stuck with its recommendations to reward its constituents. That’s what really happened. The only reason it’s trying to distance itself from those decisions now, is to make the public think it was all just a big mistake.

  Antwoord
 8. Boudine

  Bij de BIS-bank is het muntje eindelijk gevallen! Het drukken van grote hoeveelheden geld om de economie te stimuleren, werkt niet! Je hoeft echt geen kenner van Marx te zijn, om dat te begrijpen. Iedere arbeider had dit zelf kunnen verzinnen. De economie bestaat niet uit geld, maar uit productie en de daarmee samengaande consumptie. Money is only used to keep score!

  As Economy Heads to Another Crash, BIS Acknowledges: We’re Failing
  Posted on July 24, 2015 by Eric Zuesse.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/07/22/maechtigste-bank-der-welt-legt-mandat-zur-rettung-der-weltwirtschaft-zurueck/

  World’s Most Powerful Bank Reverses Course, to Avoid a Global Depression

  German Economic News, Translation (and closing Note) by Eric Zuesse | Published: 22:07:15 20:10 clock

  The Bank for International Settlements (BIS) acknowledges in its annual report that the policy of cheap money has failed. All the trillions in monetary stimulus have produced no growth in the real economy. Central banks cannot salvage the economy. Governments — fiscal stimulus — must now resolve the economic crisis. Political leadership is required.

  In November 2008, the Federal Reserve in the US began to purchase many billions in securities, to stabilize the markets after the collapse of Lehman Brothers. Later, the Fed bought also US Treasuries, and cut interest rates to a record low of zero to 0.25 percent. So, they set off a global devaluation race. As a result, between just January 1st and March 12th of 2015, one-fifth of all central banks lowered their key interest rates. China was last to join this currency war, but when they did, their easing of monetary policy helped spark a credit-driven bull market that now produces the biggest Chinese slump in 20 years.

  Antwoord
 9. mr.drs.Bou

  Het verborgen naziverleden van de BIS Bank

  De BIS Bank speelde in de nazi- Amerika connectie een sleutelrol. Leveranties van olie voor de Duitse duikboten door Standard Oil (Rockefeller) werden door nazi-Duitsland betaald via de BIS Bank. De ITT hielp Hitler met het aanleggen van de communicatiesystemen en met het verbeteren van de trefzekerheid van de bommen die Londen teisterden. Ford trucks werden voor het Duitse leger geproduceerd met medeweten en toestemming van de Amerikanen. Daarbij diende het geroofde goud, ondergebracht bij de van Tsjechië, België, Nederland en Oostenrijk en het goud van de vermoorde joden als onderpand voor de betalingen die de nazi’s via de BIS Bank aan hun leveranciers deden. Higham geeft schrijnende voorbeelden van goederen, grondstoffen en onderdelen, die schaars waren in de V.S. en in Engeland, maar die wel aan nazi-Duitsland werden geleverd door Amerikaanse multinationals.

  Antwoord
 10. mr.drs.Bou

  It’s All About the Banks

  Who Cares About Iran Dropping The Dollar

  Watch – Redacted Tonight

  Lee Camp explains why Iran dropping the dollar probably means an increased push for war with them.

  Central Banking Rules All, DNC Unveils Conspiracy Lawsuit, & More duurt 29 minuten, maar de eerste 12 minuten gaan over de Centrale Bank en Iran.

  Antwoord
 11. mr.drs.Bou

  Dit is een lang, maar hecht doortimmerd artikel over de economische oorlog tegen Iran.

  Washington Using Currency War To Destabilize Iran

  By F. William Engdahl

  April 28, 2018 “Information Clearing House” –

  The neoconservative hawks around the US President, notably new National Security head John Bolton and designated Secretary of State Mike Pompeo, are on record that Iran is in Washington’s sights for regime change or at a minimum, economic sanctions and chaos. The rhetoric is not empty. The ground is being laid by US threats to not renew the Iran nuclear agreement in May, a move opposed by the other signatories and a move that would plunge Iran into a deep economic crisis at a time it can ill afford.

  In recent weeks its currency has been dropping like a stone, provoking panic buying of dollars on the black markets and aggravating a growing domestic crisis. While Trump threatens in May not to renew the Iran nuclear agreement, opening new official sanctions, evidence suggests there is a dirty game underway from the side of key Washington allies Saudi Arabia and UAE to weaken the Rial.

  What is taking shape now from the side of Washington is preparation to unleash a new wave of economic and financial sanctions on Iran, regardless.

  In 2012 the Obama Administration Treasury Department pressured the European Union countries which then ordered Belgium-based SWIFT, the Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, to cut all interbank credit lines for Iranian banks including the central bank, dealing a crippling blow to her ability to earn dollars for Iranian oil and other exports. It was unprecedented, and lasted four years until SWIFT links were reestablished following the 2016 Nuclear Agreement.

  When the US Treasury speaks of imminent primary and secondary sanctions “snapping” back into place, it is clear that some in Washington plan to pressure the EU again to cut SWIFT lines again. Only this time the “justification” could be Iran’s presence in Syria, a presence, unlike that of the US or UK or France, done at the request of the lawful Syrian government.

  Clear at this point, with Washington and London abandoning any pretense of rules of international law to justify their acts of war, Iran is facing a potentially devastating new round of economic warfare to follow months of softening up through the de facto currency warfare. Things could get really ugly in the Middle East after May 12. That will target Iran, a key link to the Eurasian Belt Road Initiative, the new Economic Silk Road of China and the economic cooperation with Russia. If that succeeds, we can be sure that further targeting of Russia as well as of China is next in line. If those key strategic Eurasian powers fail to strengthen their mutual cooperation on economic, political and military levels, it could be like shooting fish in a barrel for Washington to knock out the rivals to its undisputed sole superpower hegemony. That would not be at all good for world peace prospects.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën