Archief
Artikelen

Kijk, dit waren “onze jongens” in Afghanistan. Ze zijn inmiddels op 26 gesneuvelden na terug in Nederland, al kunnen ze ook in Mali zitten om daar vrede te brengen, of in Irak om ISIS te verslaan. De oorlog in Afghanistan is afgelopen. In deze ONZIN-Wikipedia kan men lezen hoe het begon: 19 vliegende plofmoslims uit Saoedi Arabië pleegden op 11 september 2001 aanslagen in de VS. Hun leider Osama bin Boeman woonde in een Afghaanse grot. Daarom viel het vrije wilde westen op 7 oktober 2001 Afghanistan aan (dat is vlug!), waarna het land werd bevrijd bezet. Osama is dood en Afghanistan is nu een democratie. De waarheid is echter bitter, want de strijd gaat nog altijd door!

De meeste slachtoffers zijn burgers, al maakt dat niet zoveel uit. Veel Afghanen verkozen een betaalde baan in het Afghaanse leger boven de hongerdood. Dat leger vecht tegen de Taliban, maar ze schieten voornamelijk in het wilde weg. De vuurlinie verplaatst zich steeds, het is voor burgers vrijwel onmogelijk om buiten schot te blijven. Ook liggen er overal landmijnen en af en toe ontploft er een zelfmoordterrorist. Sinds het vertrek van de buitenlandse troepen is de strijd voor de burgers alleen maar bloediger geworden.

De volgende reportage van Vice News gaat over een ziekenhuis in Helmond, een provincie in Afghanistan. De chirurgen werken er dag en nacht om de gewonden te ontdoen van kogels en fragmenten van bommen, waarna ze weer min of meer in elkaar worden genaaid. Vrouwen en kinderen worden ook getroffen, de meeste slachtoffers zijn gewone burgers. Het is geen leuke film, hij bevat vreselijke beelden. Het is maar dat u weet dat Afghanistan nog altijd bestaat en dat de invasie van het westen daar geen vrede, vrijheid en democratie heeft gebracht. Alleen heeft nu niemand het daar meer over…

Overcrowded Hospitals in Afghanistan: What We’re Leaving Behind (Part 1) duurt 13 minuten.

Surgery, 24 Hours a Day: What We’re Leaving Behind (Part 2) duurt 6 minuten.

Men, Women, and Children Abandoned: What We’re Leaving Behind (Part 3) duurt 11 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

6 Reacties op “Afghanistan verwoest, verlaten en vergeten”

 • Boudine:

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/11/afghaanse-politie-verkoopt-wapens-aan-de-taliban-om-gezinnen-te-voeden/

  De Afghaanse politie is gedwongen om wapens aan de Taliban te verkopen, gezien de officieren al maanden geen loon hebben ontvangen. Sommigen hebben zich zelfs aangesloten bij de opstandelingen, meldt de lokale krant “Khaama Press”.

  De lokale politieagenten in Ghazni, Logar, en Maidan Wardak provincies zeggen dat ze al drie maanden niet betaald worden en geen geld hebben om hun gezinnen te voeden.

  “We zijn veranderd in bedelaars voor brood,” vertelde Mohmad Ajan , die de laatste twee jaar tegen de Taliban heeft gevochten in Maidan Wardak. Hij voegt er nog aan toe dat de agenten worden geconfronteerd met “honger, dorst en kou”.

  Veel officieren zeggen naar verluidt dat ze geen andere keuze hebben dan hun persoonlijke wapens en munitie te verkopen. De kopers zijn meestal lokale mensen maar soms zijn ze Taliban militanten. Er word ook gemeld dat een deel van de agenten zich heeft aangesloten bij de militanten.

 • maup:

  of topic

  kijk even goed naar de bevolking verwachting voor 2025 voor Nederland
  dat is in 10 jaar
  http://www.deagel.com/country/Netherlands_c0145.aspx

  vraag me af waar de info vandaan komt
  groet
  maup

 • Richard Groen:

  Het cynisme cq. de nuchterheid in jullie blog is op zich heel terecht.

  Echt niet, dat ze weggaan. Waar de Yanks zich komen bemoeien, gaan ze nooit meer weg. Kijk bv. Europa. OSS en de Nazi SS vormden de CIA. OSS in Europa bleef achter en vormde Gladio – de terreur tak van de gewapende arm van de VN, de NATO.

  Afghanistan is voor de globalisten een groot succes. Doel, voorkomen dat de mujahedin het opiumkartel zou oprollen, is volledig geslaagd.

  Voorts heeft dit plan van Brezinski – Rusland verlammen – ook gewerkt; het luidde het ineenstorten van Rusland in. Dat blijft het doel van de globalisten. WOI en II faalden ze. Nu zijn ze meer vastberaden dan ooit. Zelfs al moeten ze er 196 onschuldige Nederlandse burgers met een list uit de lucht laten schieten.

  De
  Afhanistan heeft niets te maken met gevaar dat te duchten zou zijn van moslims. Integendeel. Bij gebrek van enig gevaar uit die hoek, bedachten de JSA een list: ‘Operatie Cyclone’, train en bewapen zgn. ‘radicale islam’.
  De JSA ligt wat dat betreft nog altijd perfect op schema. Land na land – in M.O. en Azië wordt instabiel gemaakt, seculiere landen worden omvergeworpen. Doel is totale dominantie over M.O. en Azië.

  Brezinski tacitly acknowledges that the “war on terrorism” is bogus. He points at length at the fabricated pretext for waging war on Iraq and cites the controversial Downing Street Memo.

  http://www.globalresearch.ca/zbigniew-brzezinski-transcript-of-testimony-to-the-senate-foreign-relations-committee/4921

  Niemand gelooft alle leugens nu nog. 9/11 was een ‘Pearl Harbor’ anno nu. Een zelfopgezette ‘terreur daad’.
  Er zijn geen lijntoestellen tegen WTC gevlogen. Een vliesdunne vliegtuigromp kan überhaupt nooit een solide constructie van dikke stalen balken doorboren.

  De toestellen, of eigenlijk projectielen, zijn ‘remote control’ geleid. En de beelden gingen al de wereld over – voordat de WTC daadwerkelijk tot stof werd opgeblazen.
  Bewijzen te over dat de hele constructie door professionele ‘controled demolition experts’ is opgeblazen.

  Zelfs toren 7, die helemaal niet was ‘geraakt’ is rechtstandig ineen gezegen!

  En Bush was meteen al met z’n kop op TV – en wist nog voor het stof was neergedaald al wie de ‘daders’ waren.
  Dat kon niet anders, immers het script van deze Pearl Harbor was lang tevoren door de propaganda-experts uitgedokterd.
  NSDD’166, maart 1985 Reagan: stimuleer de ‘radicale islam’: http://www.veteranstoday.com/2011/05/05/the-american-awakening-can-it-happen-here/

  Oorlog voeren m.b.v.. misleiding:
  War by Deception 2011 The shadow government and shadow economy
  http://www.youtube.com/watch?v=dTx5R67slS0

  Nauwkeurige video-analyse en reconstructie 9/11; nanothermite: https://www.youtube.com/watch?v=rnbMjAN7Bws

  Het was het startschot voor waanzinnige beperking van de vrijheid, democratie en mensenrechten in de JSA. ‘Patriot Act’ werd er doorheen gejaagd, Homeland Security groeide als een waterhoofd. De JSA is omgeturnd tot een ‘Gestapo’ politiestaat. De president kan met gemak het parlement en de senaat passeren en negeren; het regent ‘Executive Orders’.
  http://henrymakow.com/domestic_spying.html

  Het volk raakte massaal werkloos, en werd in de armoede gestort. De globalisten (nieuwspraak voor fascisten) verrijkten zichzelf. Kortom, alle doelen zijn gerealiseerd. Een daverend succes.

  Ze gaan er globaal mee. Ook daarmee legt geen land de JSA een strobreed in de weg:
  http://www.strategic-culture.org/news/2012/02/01/american-secretary-general-interpol-tracking-dissidents.html

  http://mediachecker.wordpress.com/2013/07/08/the-protest-movement-in-egypt-dictators-do-not-dictate-they-obey-orders/

  Het is duidelijk de opzet. Een puinhoop, en ontredderde mensen achterlaten. Gehoopt wordt op algemene gevoelens van haat, liefst wraak. De permanente oorlogseconomie is de natte droom van de JSA. Zonder het oorlogsbedrijf zijn beide landen 5 x failliet, plus hebben ze geen bestaansrecht.

 • Boudine:

  No help for Afghan street working children

 • Boudine:

  Poppy Popup: Record Afghan drug production despite $7bn NATO kill-off campaign

Laat een reactie achter