Selecteer een pagina

Archieven

Halloween 1978, een van de engste films aller tijden

Het is vandaag weer Halloween, maar het is er geen weer voor. Het hoort wat mistig te zijn, met misschien wat motregen of een gure wind die maakt dat het buiten onaangenaam en vooral donker is. Maar vandaag staat de zon stralend aan de hemel en ik wil liever buiten spelen dan achter mijn computer naar een enge film gluren. Daarom zal ik die speelfilm vanavond pas bekijken.

Halloween 1978 staat op nummer drie van de top-drie van engste films aller tijden. Hij is dus in elk geval griezelig en hij is ook nog eens Nederlands ondertiteld! Deze film was low budget en de muziek werd later hergebruikt in andere beroemde films. Halloween 1978 gaat over een jongen die op 6-jarige leeftijd tijdens Halloween zijn zuster vermoordt met een keukenmes. Hij wordt opgesloten, maar 15 jaar later, op 30 oktober 1978, weet hij te ontsnappen. Het is dan echt Halloween-weer, met veel regen, onweer en gure wind! De rest moet u zelf maar zien. En daarna: wel te rusten in uw eigen veilige en warme bed. Droom maar mooi! šŸ˜‰

Halloween 1978 full movie nl duurt een uur en 27 minuten.

3 Reacties

 1. Matt

  Deze film heeft een leeftijdsbeperking van 16 jaar. Die ben ik niet dus kijk ik ook niet. Zie liever een ouderwetse “tiroler film”.
  Veel plezier met de ‘trick or treat’ vanavond

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Matt, ik heb na het eten deze film bekeken en er valt wel wat meer over te zeggen dan 16 jaar. Terwijl ik keek, waren de kinderen buiten aan het spelen en schreeuwen, dat paste precies in het geluid van deze film. Hij is knap gemaakt, eigenlijk wel de perfecte horror in het samengaan van beeld en geluid. Ik begrijp waarom deze in de top-drie staat, maar ik begrijp tegenwoordig ook waarom de cultuur van de VS zo dol is op de boze geesten van Halloween! Een kwestie van geweten…

   Antwoord
   • Matt

    Beste Boudine,
    toch denk ik dat het geweten in Amerika ook wakker aan het worden is. Ik ben Belg en kijk dus (voornamelijk) naar de Belgische tv. Nu was hier afgelopen week een interessante aflevering van Rizolli en Isles, en daar hadden ze het erover dan GMO eten, wat in de VS blijkbaar heel gewoon is, toch op zijn minst als verdacht kan aangemerkt worden en de detective die net in een broodje wou bijten legde dat meteen naast zich neer met een gezicht van afschuw. Ook in andere films word er steeds vaker naar verwezen dat er een elite is boven de regering die de touwtjes in handen hebben. Naar mijn gevoel hebben ze (de elite) toch niet overal die grote vinger in de pap te brokken, want b.v. Monsanto komt steeds vaker onder vuur te liggen. Nu kun je natuurlijk wel aanvoeren: “het is maar film” maar toch zet het je aan het denken; die inspiratie moet ergens vandaan komen. Natuurlijk zijn er voldoende films die inderdaad op pure fantasie gebaseerd zijn maar niet allemaal. Bij Niburi staat een artikel dat Dracula misschien een alien zou zijn geweest en dan weet je meteen waar Bram Stroker zijn fantasie vandaan heeft gehaald. Ik vraag me ook af hoe Roddenberry aan zijn Star trek fantasien komt, die waren heel vooruitstrevend eind jaren 60 en ik ben er nog steeds fan van.
    Fijne avond nog.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn