Archief
Artikelen

Vorige week werd in Sochi, in de Krim, een belangrijke politieke conferentie gehouden: de Valdai Discussion Club. Dit is een jaarlijkse bijeenkomst van Russische leiders en Rusland-kenners afkomstig uit de hele wereld. Het motto van de conferentie was dit jaar: World order: New Rules or a Game without Rules. Op vrijdag j.l. was de slotzitting, waarin president Poetin in zijn toespraak een pittige kritiek uitte op de agressieve politiek van de VS. In de westerse media werd hier nauwelijks aandacht aan besteed, men luistert liever naar het gebral van president Obama, dan naar de oprechte kritiek van de president van een machtig land dat vrede nastreeft.

In tegenstelling tot het stiekeme Bilderberg-gedoe, is de Valdai Club openbaar. De slotvergadering werd zelfs via een life stream op internet geplaatst! Iedereen heeft kennis kunnen nemen van de hartige woorden van Poetin. Op Russia Today verschenen al snel korte video’s met de belangrijkste uitspraken. Ook heeft de Valdai Club gisteren reeds een volledig transcript van de toespraak van Poetin vertaald in het Engels op de website geplaatst. De toespraak staat ook op Russia Today met een synchroon vertaling in het Engels. Men kan dus kiezen op welke manier men kennis wil nemen van de Russische standpunten. Eerst even de korte video’s, dan weten we waarover het gaat.

Tough Talk: Putin’s key quotes from Valdai speech

Putin on sanctions: US sawing at the branch they sit on

Putin: America is a bully and threat to stability

Putin: Doesn’t matter who takes place of evil empire in US propaganda – Iran, China or Russia

Putin: Gods may do what cattle may not. But the bear won’t ask for permission

‘Just like the Russian bear doesn’t ask permission, nor does the West’

Voor zover de westerse media al aandacht schenken aan de woorden van president Poetin, maken ze er weer eens wat anders van! Let op de verontwaardigde ondertoon: Poetin, FOEI!

Putin accuses U.S. of damaging world order
(Reuters, VS)

Putin accuses US of ‘universal diktat’ on global affairs
(EuroNews, EU)

Het is beslist de moeite waard om de hele toespraak van Poetin te bekijken of te lezen! De Russische beer is vriendelijk, maar val die grote beer niet aan! Niet Rusland, maar de VS is een bedreiging voor de wereldvrede. De lijst van landen die zijn ontwricht door het westerse streven naar vrijheid en democratie hegemonie is zo langzamerhand welbekend, wereldwijd en tot op heden helaas eindeloos!

Putin at Valdai Discussion Club 2014 (FULL SPEECH) duurt 41 minuten.

Voor wie het naadje van de Russische kous wil weten, is hier ook nog de hele slotconferentie van vrijdag j.l.. Kom daar maar eens om bij Bilderberg!

Putin at Valdai – World Order: New Rules or a Game without Rules (FULL VIDEO) duurt bijna 3 uur.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

24 Reacties op “President Poetin over de politiek van de VS”

 • Mb:

  Heb een gedeelte gezien. Ben erg benieuwd waar dit op uit gaat komen. De taal wordt kouder en killer. Dank je wel voor clips en je beschrijving!

  • Boudine:

   Beste Mb,
   De video van Poetin gaat nogal snel. Ik heb gisteren de tekst nogmaals aandachtig gelezen. De taal van Poetin is niet kil, deze man streeft naar vrede! Het is echt een verademing om die toespraak te lezen.

 • Press TV

  Dr. Paul Craig Roberts: Putin, US Promotes Terrorism.

  http://youtu.be/67iXi7kx3mk duurt totaal : 9:31

  Dr. Paul Craig Roberts Start at:5:19

  http://youtu.be/67iXi7kx3mk?t=5m19s

  Article :
  Washington is defaming Putin

  Excerpt:
  Washington long ago learned the dark art of silencing truth with defamation. Washington used defamation to overthrow Iran’s elected leader, Mossadegh in 1953, to overthrow Congo’s prime minister Patrice Lumumba in 1960, to overthrow Guatemala’s President Arbenz in 1954, to overthrow Venezuela’s President Hugo Chevez in 2002, a coup that was cancelled by the Venezuelan people and military who threw out Washington’s stooge replacement and reinstalled Chavez, to overthrow Ukraine’s elected President Yanukovych in 2013, to overthrow Honduras President Manuel Zelaya in 2009 , to overthrow in 2013 Mohamed Morsi, president of the first democratically elected government in Egypt’s history, to overthrow Gaddafi in Libya, Saddam Hussein in Iraq, in ongoing efforts to overthrow Assad in Syria and the government of Iran, and in failed attempts to overthrow Indonesia’s Sukarno, Ho Chi Minh in Vietnam, and Castro in Cuba.

  Today Washington’s target is Vladimir Putin. This is the height of folly and hubris. Putin’s public support far exceeds that of any American president in history. Currently, the level of public support for the Obama regime and the US Congress is far too low to be compatible with a functioning democracy. If the US is actually a democracy, it is the most dysfunctional democracy in world history. Practically no one, except the powerful private interest groups who own Washington, supports the US government. Everyone else despises Washington.

  source : http://www.presstv.ir/detail/2014/10/26/383635/us-silencing-truth-by-defaming-putin/

  • Boudine:

   Dank je wel, Local. Paul Craig Roberts zegt waar het op staat.
   Washington Is Defaming Putin

   Vladimir Putin Is The Leader Of the Moral World

   By Paul Craig Roberts

   I did not see any reporting of Putin’s address in the US print and TV media. Clearly in the US there is an absence of public discussion of US foreign policy and foreign reaction to it. A country in which propaganda and silence rule out awareness and public discussion is not a democracy regardless of what it calls itself.

   Today Washington’s target is Vladimir Putin. This is the height of folly and hubris. Putin’s public support far exceeds that of any American president in history. Currently, the level of public support for the Obama regime and the US Congress is far too low to be compatible with a functioning democracy. If the US is actually a democracy, it is the most dysfunctional democracy in world history. Practically no one, except the powerful private interest groups who own Washington, supports the US government. Everyone else despises Washington.

   In all world polls, the US ranks as the greatest threat to world peace. Washington has made our country a despised nation, and we the people have done nothing about it.

  • Boudine:

   Is the CIA Running a Defamation Campaign Against Putin?
   The latest hot topic in the Russian media. Russian politicians are talking about it. Historical precedent and behavior of Western media suggests that they are.

 • Mr Henk:

  Beste boudine,

  Na het lezen van verschillende blogs, met veel plezier, vraag ik me af… Zou er een kans kunnen bestaan dat u zich te veel herroept op feiten en conclusies op publicaties omtrend de mening en inzichten van derden…
  In het kort: niet alles wat geschreven is of wat gebijteld staat is waar…

  Mvg

  Mechanic;)

  • Boudine:

   Beste mr. Henk,
   Welkom op BOUblog en je hebt gelijk: niet alles wat geschreven is of wat gebeiteld staat is waar! Maar wat de tv soms beweert (en vooral de NOS), zijn vaak klinkklare leugens! Ik probeer inderdaad de feiten in het oog te houden, maar ik geef niet zo veel om de meningen van anderen. Als president Poetin een toespraak houdt en de westerse media roepen FOEI, dan wil ik graag weten wat Poetin heeft gezegd. Dan kan ik zelf oordelen, maar ook anderen kunnen dan zelf oordelen.
   Het imperium van de VS staat op instorten en de BRICS landen zijn in opkomst. Dat zijn de feiten! De VS is daarom uit op oorlog, maar de BRICS landen willen in vrede hun economie opbouwen. Er zijn dan twee mogelijke oplossingen:
   1) een wereldwijde kernoorlog
   2) aanpassen aan de nieuwe situatie
   De VS is tot op heden niet bereid tot 2. Een kleine groep super rijke mensen heeft daar de macht in handen. Alle “vrijheid en democratie” is ideologisch gebral, iedere “humanitaire actie” dient om de macht te consolideren. We leven in elk geval in interessante tijden! 😉

 • Boudine:

  The clash of civilizations according to Vladimir Putin

 • Boudine:

  Gelukkig! De toespraak van Poetin is nu ook in het Nederlands vertaald. Deze indringende toespraak wordt door de westerse media volkomen stuk geschreven, zonder dat men ons laat weten wat Poetin werkelijk te melden heeft. Hij probeert met zijn scherpe kritiek op de Amerikaanse politiek een 3e wereldoorlog te voorkomen, terwijl de VS daar nou juist zo’n zin in heeft!

  Wat de mainstream media verzwijgt

  De laatste dagen ben ik bezig geweest met het vertalen van veertig pagina’s naar het Nederlands. Het betreft de toespraak van Vladimir Poetin waarvan ik vind dat iedereen recht heeft om te weten wat hij heeft te zeggen. Dus het was de tijd en de moeite waard wat mij betreft.

  Vladimir Poetin nam op 24 oktober jl. deel aan de laatste plenaire vergadering van de ‘Valdai International Discussie Club XI’ in Sochi. Het thema van de bijeenkomst was The World Order: nieuwe regels of een spel zonder regels.

  Dit jaar namen 108 experts, historici en politieke analisten uit 25 landen, waaronder 62 buitenlandse deelnemers, deel aan het werk van ‘de club’.

  Lees hier verder.

  De gehele toespraak van Vladimir Poetin (Nederlands)

  We komen samen om openhartig te praten met elkaar. We moeten direct en bot zijn vandaag, niet om wrevel op te wekken, maar om zo te proberen de bodem te leggen en helder te krijgen wat er werkelijk gebeurt in de wereld, en we moeten proberen te begrijpen waarom de wereld steeds onveiliger wordt en minder voorspelbaar, en waarom de risico’s groter worden overal om ons heen.

  De discussie van vandaag vond plaats onder het thema: nieuwe regels of een spel zonder regels. Ik denk dat deze formule nauwkeurig het historisch keerpunt beschrijft dat we vandaag hebben bereikt en de keuze die we allemaal te maken hebben.

 • Ingrid:

  Er is een Nederlandse vertaling van de speech van Putin van de Valdai bijeenkomst! Irma Schiffer van “Gewoon Nieuws” heeft de moeite genomen om een vertaling te maken 40 pagina’s! Een overigens interessante website die absoluut van de hoed en de rand weet. Irma Schiffer’s blog hier: http://irmaschiffers2014.wordpress.com/de-gehele-toespraak-van-vladimir-poetin-nederlands/

 • Boudine:

  Irma Schiffers heeft over die toespraak nu een column geschreven. Deze is mij uit het hart gegrepen!

  Column: de toespraak van Poetin

  Al lezend in de Engelse versie bekroop mij een steeds groter wordend gevoel van onrecht. Het zoveelste onrecht waar we mee te maken hebben wanneer het gaat om de discrepantie tussen informatie en desinformatie. Persoonlijk vielen mij een aantal zaken op in deze toespraak. Ten eerste de ‘rede’ waarmee de toespraak van Poetin doorspekt is. Ik heb deze woorden lang niet meer gehoord vanuit de politiek. En dat blijkt eens te meer wanneer je de vragen en antwoorden leest en ziet hoe hij daarop reageert, geheel conform zijn in het begin uitgesproken tekst dat hij direct, soms hard, maar eerlijk wil kunnen zijn zonder zich te bedienen van de gebruikelijke diplomatie die hij beter bij de borrel vindt passen. Helemaal met hem eens. Eerlijkheid past in deze tijd en diplomatie gaat altijd over gewin, behoud van verworvenheden en geld! Weinig vernieuwends dus.

 • Boudine:

  Dit artikel is gewoon grappig! De VS stuurde een oorlogsschip naar de Zwarte Zee, maar een Russisch vliegtuig heeft alle apparatuur aan boord onklaar gemaakt. Cyber War! 🙂

  Deaf and Blind.
  What Frightened the USS Donald Cook In The Black Sea?

  By Voltairenet

  This article was first published by Voltairenet in other languages in September 2014.

  November 14, 2014 “ICH” –

  The State Department acknowledged that the crew of the destroyer USS Donald Cook has been gravely demoralized ever since their vessel was flown over in the Black Sea by a Russian Sukhoi-24 (Su-24) fighter jet which carried neither bombs nor missiles but only an electronic warfare device.

  • Boudine:

   Het was even zoeken naar deze oude reactie, maar Rusland heeft dat geintje onlangs herhaald!

   US-vliegdekschip door Russische onderzeeërs uitgeschakeld…!!

   De Amerikaanse Marine-afdeling ‘Naval Surface Forces (NSF)’, van het Ministerie van Defenisie, rapporteerde van de week, dat 3 Russische kernonderzeeërs van het type Akula-klasse, behorende tot de 24th Onderzeeër-divisie van de Northern Fleet (NF) succesvol een operatie uitgevoerd hebben, met het Amerikaanse vliegdekschip ‘USS Theodore Roosevelt’ (zie foto boven), waarbij dit schip ‘een wanhopige vlucht’ ondernam, in de kustwateren van Hampshire, in Engeland.

   Het is bijzonder om te zien, dat binnen enkele uren, nádat de NSF dit kritische incident, Britse bronnen bevestigden, dat deze gigantische kolos van een schip, met ‘100.000 ton vuurkracht’, ook daadwerkelijk overhaast binnenvoer in Stokes Bay in Gosport, daarbij duizenden toeschouwers op de been brengend, die niet wisten wat ze zagen en langs de Solent-rivier zich opstelden. Maar het werd ook omschreven als een ‘ongepland bezoek aan deze haven’..!

   In het artikel staat dat de technologie uit Iran afkomstig is.

   Mehran Keshe en zijn door Obama uitgebannen Magrav-technologie..
   Het idee van deze revolutionaire techniek komt van de in Iran geboren nucleaire ingenieur Mehran Keshe [kijk HIER naar artikel over hem hier op de site) wiens werk door de VS volledig is gebanned voor publieke toepassingen, door een zg. ‘Executive Order’, ondertekend door president Obama op 23 april 2012. Dit gebeurde nadat deze technologie ervoor had gezorgd, zoals je ongetwijfeld zult herinneren (HIER), dat het Iran was, die met dezelfde technologie in staat bleek, een top-secret en uiterst geavanceerde Amerikaanse drone in Iran te laten landen, waarna Iran deze technologie ook met Syrië deelde..!

   Lees het hele artikel! MUST READ! LOL!!!

 • Eheu:

  Ik doe een gis om te pogen de grap te begrijpen (als die er is): de Russen overvliegen een US vessel in internationale wateren. De Us weet dat het neerschieten van dat vliegtuig een ‘act of war’ zal zijn. Volgens (‘demonstrandum’) : de Russen hebben de US gedwongen volgens het ‘wie eerst komt eerst maalt principe’ om ‘te bewijzen’ dat ze dezelfde electronischee DEW wapens hebben als zij zelf, en wat het gevaar daarvan is.

  Groetjes.

  Eheu

  PS: is verder nogal onpenetrabel hier voor mij sinds enige tijd (zo goed beveiligd vast), – ik zal verder dan ook niet, wegens de tijd die het me kost om hier te posten, moeite doen to get through.’Ate sichttir!’

  • Boudine:

   Beste Eheu,
   Inderdaad, de grap is de volledig geweldloze wijze waarop de Russen een oorlogsschip onschadelijk maken! 🙂
   Wat betreft de ondoordringbaarheid: er staat van jou nog een reactie in de wacht. Een link naar een lang artikel van jou op Anarchiel. Mijn excuses, maar ik heb nog geen tijd gehad om het te lezen.

 • Eheu:

  OK Bou,
  Maar deze reactie wilde ik even mikken, omdat ik deze interpretatie nog nergens anders gelzen heb, én omdat ze (als de omstandigheden zoals ik ze duidt juist weergegeven worden) zelfs heel grappig EN LEERZAAM is.
  Groeten
  Eheu
  PS: maar ik zei al, hier zal ik niet te vaak pogen te reageren. Is me te veel werk.

 • Boudine:

  Nog meer Poetin, nu over Oekraïne, in een interview met de Duitse tv-zender ARD:

  “We Won’t Let It Happen”

  Vladimir Putin
  Interview to German TV channel ARD

  November 17, 2014 “ICH” – Vladimir Putin answered questions from Hubert Seipel of the German TV channel ARD. The interview was recorded on November 13 in Vladivostok.

  HUBERT SEIPEL (retranslated from Russian): Good afternoon, Mr President.

  You are the only Russian President who has ever given a speech at the Bundestag. This happened in 2001. Your speech was a success. You spoke about relations between Russia and Germany, building Europe in cooperation with Russia, but you also gave a warning. You said that the Cold War ideas had to be eradicated. You also noted that we share the same values, yet we do not trust each other. Why were you being a little pessimistic back then?

  VLADIMIR PUTIN: First of all, I gave no warnings or admonitions and I was not being pessimistic. I was just trying to analyse the preceding period in the development of the situation in the world and in Europe after the collapse of the Soviet Union. I also took the liberty of predicting the situation based on different development scenarios.

  Naturally, it reflected the situation as we see it, through the prism, as diplomats would put it, from Russia’s point of view, but still, I think it was a rather objective analysis.

 • Boudine:

  Nog even Poetin, kort maar krachtig:

  Putin: US wants to subdue Russia, but no one did or ever will

 • Jaarlijkse “troonrede” door Putin voor de Federal Assembly live opgenomen vandaag:http://vineyardsaker.blogspot.nl/2014/12/vladimir-putins-annual-address-to.html
  Goed te volgen in het engels wanneer je het linkerkanaal dempt.

 • De grote schoonmaak in Rusland is begonnen, een splitenernieuwe wet bepaalt dat buitenlandse “uitvreters” eruit vliegen. Dag met het handje voor in ieder geval de zes grootste U.S. accounting and consulting firma’s die in Russland opereren Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Boston Consulting group, Mackenzie.
  http://fortruss.blogspot.nl/2014/12/a-russian-bill-proposes-to-deal-with.html

Laat een reactie achter