Archief
Artikelen

De VS is de meest gevaarlijke terroristische staat ter wereld, maar als ik het zeg, dan luistert men niet. Noam Chomsky is een gelauwerde emeritus hoogleraar in de taalkunde en hij is degene die het nu hardop zegt: The US is a Leading Terrorist State. De VS heeft sinds het einde van WO II de ene massamoord na de andere gepleegd. De VS heeft talloze landen ontwricht en oorlogen gevoerd, in Korea, Vietnam, Cambodja, Nicaragua, El Salvador, Chili en Argentinië, al is deze lijst zeker niet compleet. Men pleegde op 11 september 2001 zelfs een grootscheepse aanslag op de eigen bevolking, maar als ik het zeg, dan gelooft men het meestal niet. Lees dus het artikel van Chomsky! Hij weet waarover hij het heeft.

Onlangs sprak Noam Chomsky in een vergadering van de Verenigde Naties over de misdaden van Israël tegen de Palestijnen en de manier waarop de VS Israël nog steeds in de rug blijft dekken. Deze toespraak is helder en goed gedocumenteerd. Wie nog altijd denkt dat de kleine David Israël zich verdedigt tegen de boze Goliath van de Palestijnen, zou toch even moeten luisteren, want uit de geschiedenis blijkt exact het omgekeerde. Keer op keer hebben Israël en de Palestijnen een wapenstilstand of overeenkomst gesloten en elke keer weer hield Israël zich niet aan de voorwaarden. Loze beloften en bombardementen vielen de Palestijnen ten deel. Na afloop van zijn toespraak beantwoordde Chomsky vragen, o.a. van Ami Goodman van Democracy Now.

In U.N. Speech, Noam Chomsky Blasts United States for Supporting Israel, Blocking Palestinian State duurt 18 minuten.

As U.N. Secretary-General Ban Ki-moon announces plans to set up an investigation into the attacks on United Nations facilities during Israel’s recent assault on the Gaza Strip, we broadcast the speech of world-renowned political dissident Noam Chomsky, who recently spoke in the hall of the U.N. General Assembly at an event sponsored by the United Nations Committee on the Exercise of the Inalienable Rights of the Palestinian People. “The pattern that was set in January 1976 continues to the present,” said Chomsky, Institute Professor Emeritus at Massachusetts Institute of Technology. “Israel rejects a settlement of these terms and for many years has been devoting extensive resources to ensuring it will not be implemented with the unremitting and decisive support of the United States — military, economic, diplomatic and ideological.”

Noam Chomsky at United Nations: It Would Be Nice if the United States Lived up to International Law duurt 15 minuten.

After world-renowned scholar Noam Chomsky gave a major address on the Israeli-Palestinian conflict in the hall of the United Nations General Assembly last week, Amy Goodman interviewed the world-renowned linguist and dissident before an audience of 800 people. Chomsky spoke at an event sponsored by the United Nations Committee on the Exercise of the Inalienable Rights of the Palestinian People. “One important action that the United States could take is to live up to its own laws. Of course it would be nice if it lived up to international law, but maybe that’s too much to ask,” Chomsky said.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

1 Reactie op “Noam Chomsky: de VS is een terroristische staat!”

 • Eheu:

  Dank Bou, tenminste om te berichten over deze daad van Chomsky: dit is een ongelooflijk belangrijke en dappere, al ware het enkel ‘symbolische’, daad. Het nieuws erover kán enkel heel werkzaam zijn.
  Zouden meer mensen moeten doen. Zou heel efficient zijn. Gewoon overal waar je bent (privé of openbaar) de waarheid zeggen. Met alle ‘dystopische’ spionage etc, technologieën is dat een enorm eenvoudige maar meestal onderschatte contra-strategie.
  Groet
  Eheu

Laat een reactie achter