Archieven

Artikelen

Help! De Russen komen niet… Lavrov wil vrede

Decennia lang heeft men ons wijs gemaakt dat de Russen zouden komen. Maar nee, de Russen komen niet! Dat is jammer, want in Oekraïne maakt het leger van de door het vrije wilde Westen gesteunde junta zich op voor een nieuwe slachtpartij op Russisch sprekende burgers, voor een hernieuwde ronde verwoesting van de infrastructuur. Maar de kans dat de Russen komen om het leger van Oekraïne te weerhouden van deze oorlogsmisdaden, acht ik gering. Rusland weet dat de NATO ieder excuus zal aangrijpen om Rusland aan te vallen, dus de Russen draaien hoogstens de gaskraan dicht! Gelukkig wensen zij geen kernoorlog, maar de VS blijft Rusland uitdagen.

De huidige situatie is gevaarlijk, beangstigend zelfs! Terwijl Rusland pleit voor vrede, wordt Poetin voortdurend gedemoniseerd door de media van het vrije wilde Westen. Een goede analyse van de huidige verhoudingen staat in dit lange artikel: How to Start a War and Lose An Empire

By Dmitry Orlov

The American behavior throughout this succession of defeats has been remarkably consistent, with the constant element being their flat refusal to deal with reality in any way, shape or form. Just as before, in Syria the Americans are ever looking for moderate, pro-Western Islamists, who want to do what the Americans want (topple the government of Bashar al Assad) but will stop short of going on to destroy all the infidel invaders they can get their hands on. The fact that such moderate, pro-Western Islamists do not seem to exist does not affect American strategy in the region in any way.

Similarly, in Ukraine, the fact that the heavy American investment in “freedom and democracy,” or “open society,” or what have you, has produced a government dominated by fascists and a civil war is, according to the Americans, just some Russian propaganda. Parading under the banner of Hitler’s Ukrainian SS division and anointing Nazi collaborators as national heroes is just not convincing enough for them. What do these Nazis have to do to prove that they are Nazis, build some ovens and roast some Jews? Just massacring people by setting fire to a building, as they did in Odessa, or shooting unarmed civilians in the back and tossing them into mass graves, as they did in Donetsk, doesn’t seem to work. The fact that many people have refused to be ruled by Nazi thugs and have successfully resisted them has caused the Americans to label them as “pro-Russian separatists.” This, in turn, was used to blame the troubles in Ukraine on Russia, and to impose sanctions on Russia. The sanctions would be reviewed if Russia were to withdraw its troops from Ukraine. Trouble is, there are no Russian troops in Ukraine.

Lees hier verder.

Sergej Lavrov is sinds 2004 minister van Buitenlandse Zaken van Rusland en hij werkte reeds sinds 1981 als afgevaardigde van Rusland bij de Verenigde Naties. Hij weet dus hoe de hazen lopen en hij heeft nu geen enkel vertrouwen meer in de buitenlandse politiek van de VS. In de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft hij dit jaar duidelijk gezegd waar het op staat. Helaas is deze toespraak een beetje onverstaanbaar, want de tolk praat dwars door Lavrov heen. Hier staat echter een volledig transcript: MUST READ !

No one has monopoly on truth – Lavrov at UNGA 2014 (FULL SPEECH) duurt 16 minuten.

Lavrov pleit al jaren voor vreedzame oplossingen van internationale conflicten. Helaas gelooft de VS dat ieder probleem alleen kan worden opgelost met wapens en bommen, met het superieure leger van de VS! De toespraak van Lavrov vorig jaar in de Algemene Vergadering van de VN is ook de moeite waard en ditmaal praat de tolk er niet dwars doorheen. Het zal niemand verbazen dat steeds meer landen zich achter Rusland scharen.

‘We should stop using language of force’ – Lavrov to UN Assembly 2013 (FULL SPEECH) duurt 11 minuten.

In september 2012 gaf Lavrov een lang interview aan Charlie Rose, een Amerikaanse journalist en medewerker van CBS. Uiteraard ging het gesprek voor een groot deel over de toestand in Syrië, maar het wordt ook duidelijk dat Lavrov de VS en zijn bondgenoten handlangers niet langer vertrouwt sinds de strijd tegen Libië en de manier waarop Gadaffi werd vermoord. Lavrov spreekt vloeiend Engels, er praat dus geen tolk doorheen. Achteraf kunnen we zeggen dat Lavrov niet alleen een verstandig mens is, maar de geschiedenis geeft hem in alle opzichten gelijk! Let ook op de dubbelspraak van Charlie Rose. Hij wil dat Assad wordt verdreven, maar op dit moment denk ik dat hij zich beter kan inzetten voor regime-change in de VS!

Interview with Russian FM Lavrov in New York – September 2012 duurt 53 minuten.

6 Reacties

 1. eline

  Rusland draait de gaskraan dicht,heel verstandig de Duitsers draaide de gaskraan in 1940-1945 open geef mij de Russen maar is beter en verstandiger dan het huichelende Europa.

  Antwoord
 2. Boudine

  Over Oekraïne en het Russische gas:

  Western Sponsors Liable for Kiev Basket Case

  By Finian Cunningham

  Earlier this month, the International Monetary Fund (IMF) warned that Ukraine will need to find an additional $19 billion to avoid bankruptcy if the Kiev regime continues with its military operations in the east of the country. That is on top of the $17 billion that the IMF has already committed to Kiev following the CIA-backed coup against the elected government of President Victor Yanukovych. The legality and delivery of those IMF funds are questionable given the Washington-based institute’s own prohibition on funding states that are engaged in war.

  The depth of Kiev’s insolvency is probably even worse than the IMF’s own dire forecast. Sergei Glazyev, an economic advisor to Russian President Vladimir Putin, earlier this month reckoned that Ukraine will need at least $100 billion to stabilise its economy. He says that the Kiev regime won’t be able to meet its international obligations even if all the promised financial aid from the US and the European Union is delivered, which is doubtful. «Default is inevitable,» Glazyev concludes.

  The fact is that Ukraine owes Russia $5.3 billion in unpaid gas bills going back several years. As Western consumer societies might just appreciate, if a customer does not make good on outstanding credit for a service or goods, then the supplier of that service is entitled by law to with-hold further delivery.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën