Archief
Artikelen

Decennia lang heeft men ons wijs gemaakt dat de Russen zouden komen. Maar nee, de Russen komen niet! Dat is jammer, want in Oekraïne maakt het leger van de door het vrije wilde Westen gesteunde junta zich op voor een nieuwe slachtpartij op Russisch sprekende burgers, voor een hernieuwde ronde verwoesting van de infrastructuur. Maar de kans dat de Russen komen om het leger van Oekraïne te weerhouden van deze oorlogsmisdaden, acht ik gering. Rusland weet dat de NATO ieder excuus zal aangrijpen om Rusland aan te vallen, dus de Russen draaien hoogstens de gaskraan dicht! Gelukkig wensen zij geen kernoorlog, maar de VS blijft Rusland uitdagen.

De huidige situatie is gevaarlijk, beangstigend zelfs! Terwijl Rusland pleit voor vrede, wordt Poetin voortdurend gedemoniseerd door de media van het vrije wilde Westen. Een goede analyse van de huidige verhoudingen staat in dit lange artikel: How to Start a War and Lose An Empire

By Dmitry Orlov

The American behavior throughout this succession of defeats has been remarkably consistent, with the constant element being their flat refusal to deal with reality in any way, shape or form. Just as before, in Syria the Americans are ever looking for moderate, pro-Western Islamists, who want to do what the Americans want (topple the government of Bashar al Assad) but will stop short of going on to destroy all the infidel invaders they can get their hands on. The fact that such moderate, pro-Western Islamists do not seem to exist does not affect American strategy in the region in any way.

Similarly, in Ukraine, the fact that the heavy American investment in “freedom and democracy,” or “open society,” or what have you, has produced a government dominated by fascists and a civil war is, according to the Americans, just some Russian propaganda. Parading under the banner of Hitler’s Ukrainian SS division and anointing Nazi collaborators as national heroes is just not convincing enough for them. What do these Nazis have to do to prove that they are Nazis, build some ovens and roast some Jews? Just massacring people by setting fire to a building, as they did in Odessa, or shooting unarmed civilians in the back and tossing them into mass graves, as they did in Donetsk, doesn’t seem to work. The fact that many people have refused to be ruled by Nazi thugs and have successfully resisted them has caused the Americans to label them as “pro-Russian separatists.” This, in turn, was used to blame the troubles in Ukraine on Russia, and to impose sanctions on Russia. The sanctions would be reviewed if Russia were to withdraw its troops from Ukraine. Trouble is, there are no Russian troops in Ukraine.

Lees hier verder.

Sergej Lavrov is sinds 2004 minister van Buitenlandse Zaken van Rusland en hij werkte reeds sinds 1981 als afgevaardigde van Rusland bij de Verenigde Naties. Hij weet dus hoe de hazen lopen en hij heeft nu geen enkel vertrouwen meer in de buitenlandse politiek van de VS. In de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft hij dit jaar duidelijk gezegd waar het op staat. Helaas is deze toespraak een beetje onverstaanbaar, want de tolk praat dwars door Lavrov heen. Hier staat echter een volledig transcript: MUST READ !

No one has monopoly on truth – Lavrov at UNGA 2014 (FULL SPEECH) duurt 16 minuten.

Lavrov pleit al jaren voor vreedzame oplossingen van internationale conflicten. Helaas gelooft de VS dat ieder probleem alleen kan worden opgelost met wapens en bommen, met het superieure leger van de VS! De toespraak van Lavrov vorig jaar in de Algemene Vergadering van de VN is ook de moeite waard en ditmaal praat de tolk er niet dwars doorheen. Het zal niemand verbazen dat steeds meer landen zich achter Rusland scharen.

‘We should stop using language of force’ – Lavrov to UN Assembly 2013 (FULL SPEECH) duurt 11 minuten.

In september 2012 gaf Lavrov een lang interview aan Charlie Rose, een Amerikaanse journalist en medewerker van CBS. Uiteraard ging het gesprek voor een groot deel over de toestand in Syrië, maar het wordt ook duidelijk dat Lavrov de VS en zijn bondgenoten handlangers niet langer vertrouwt sinds de strijd tegen Libië en de manier waarop Gadaffi werd vermoord. Lavrov spreekt vloeiend Engels, er praat dus geen tolk doorheen. Achteraf kunnen we zeggen dat Lavrov niet alleen een verstandig mens is, maar de geschiedenis geeft hem in alle opzichten gelijk! Let ook op de dubbelspraak van Charlie Rose. Hij wil dat Assad wordt verdreven, maar op dit moment denk ik dat hij zich beter kan inzetten voor regime-change in de VS!

Interview with Russian FM Lavrov in New York – September 2012 duurt 53 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

6 Reacties op “Help! De Russen komen niet… Lavrov wil vrede”

Laat een reactie achter