Archieven

Argentijnse president Cristina Kirchner in de VN

Argentinië heeft een vrouwelijke president: Cristina Fernández de Kirchner. Haar echtgenoot Néstor de Kirchner, die voor haar president van Argentinië was, zag in 2007 af van een eventuele herverkiezing (hij stierf in 2010). Daarop besloot Cristina de Kirchner aan de verkiezingen mee te doen. Ze werd in 2007 gekozen met 44,7% van de stemmen. Ze bevorderde de rechten van vrouwen en de vervolging van misdadigers van de militaire junta van 1976 tot 1983. Argentinië had veel buitenlandse schulden, o.a. bij het IMF. Dit leidde in 2001 tot een ernstige economische crisis, maar onder Néstor de Kirchner bloeide de economie weer op. Cristina de Kirchner zette het beleid van haar echtgenoot voort, maar kreeg onlangs te maken met de roof-kapitalisten uit de VS.

Argentinië had schulden (staatsobligaties plus rente!) die het land niet kon afbetalen. Met 93% van de schuldeisers was daarom een compromis gesloten: Argentinië zou 20% tot 30% van de schuld terug betalen. Hoewel het land voldeed aan deze betalingsverplichting en daarbij een hoog economisch groeicijfer kende, eiste de Amerikaanse bank Citygroup de volledige schuld terug voor de 7% schuldeisers die niet bereid waren tot een compromis. Zij hadden deze obligaties opgekocht voor een schijntje van de nominale waarde! Deze zomer werd Citygroup in New York het gelijk gesteld door rechter Thomas Griesa. Daarbij werd bepaald dat Argentinië de andere schuldeisers niet mag voldoen, tot ook deze schuld wordt afbetaald. Dit vonnis leidt opnieuw tot ernstige economische problemen in Argentinië.

Niet alleen Argentinië, maar talloze andere landen zijn het slachtoffer van dit roof-kapitalisme. In een toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties nam Cristina de Kirchner dan ook geen blad voor de mond. Zij noemt deze gang van zaken economisch terrorisme! Nu is economie niet mijn sterkste kant, maar de toespraak van Cristina de Kirchner was duidelijk. Zij legt meedogenloos de hypocrisie van de huidige internationale politiek bloot en wijst op het verband tussen economische uitbuiting, armoede en terrorisme. Deze toespraak was tot het einde toe inspirerend. Voor meer achtergronden verwijs ik naar de twee onderstaande artikelen.

SPEECH OF THE PRESIDENT CRISTINA FERNÁNDEZ DURING THE UNITED NATIONS GENERAL ASSEMBLY, NEW YORK, USA duurt 35 minuten.

Argentina Dares to Call a Spade a Spade
Naming Western Greed Economy As “Economic Terrorism”

By Peter Koenig

October 07, 2014 “ICH” – “Today you pretend making a coalition against the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL), but in fact you’re their allies,” Those are the frank words by Cristina Fernandez Kirchner, the Argentinian President, spoken in a calm and secure voice at the UN General Assembly last Friday, 3 October 2014.

Similarly, she referred to the western financial system as economic terrorism, as in vultures – the vulture funds that thanks to New York judge Griesa have put Argentina – a solvent country, willing and capable of paying their debt, in default. He ruled that the vulture funds, Griesa’s clients and paymasters, needed to be paid in full, i.e. 100%, equal to US$ 1.5 billion, when close to 93% of all creditors agreed on a restructured reimbursement rate of about 20%.

Without any international right to interfere in the affairs of a sovereign country, Griesa would allow the vultures reaping in a profit margin well in excess of 1,000%. — Paul Singer, king of the ‘vulture capitalists’, knows no merci. He is in bed with Wall Street and Griesa – and with whomever other financial hooligans who share his greedy endeavors. Greed is their prayer. It’s knocked around the world. Exploits poor nations, makes them poorer, and keeps them dependent on the powers of money, being well aware that the poor are too weak to defend themselves.

Except for Argentina. Her able President Christina Fernandez, speaks not only for her country, when she talks about victims of economic and financial terrorism, but for all those African, Latin American and Asian countries which are oppressed by the killing boots of Wall Street and the IMF. It cannot be said often enough – the IMF is a mere extended arm of the US Treasury and the FED.

Forewarning of Fernández

Fringe critics of Fernández de Kirchner’s address at the UN forget that the fuss about Argentinian debt is but noise.

By Gamal Nkrumah

October 04, 2014 “ICH” – “Al-Ahram” – – Argentinian President Cristina Fernández de Kirchner deserves acclaim and commendation from the international community. At the UN Security Council brainstorming session on “terrorism”, Fernández de Kirchner did not mince her words. Her candour was breathtakingly courageous.

Fernández set the record straight, much to the consternation of Western powers. “Our investigation’s results indicate that Iran wasn’t behind Argentina’s terrorist attacks,” she lambasted the West.

The Argentinian president did not beat around the bush. “You killed many innocent people in Iraq and Afghanistan under the name of war against terrorism,” she said, referring to the West in general and to Washington in particular. Small wonder Western leaders have little enthusiasm for Fernández’s decorum and demeanour.

The West marches to the beat of its own drum. “Hizbullah of Lebanon is a recognised great organisation in Lebanon, not a terrorist group,” Fernández extrapolated.

Undaunted by walkouts and grunts of disapproval, after acknowledging that both Argentina and the United States have been subject in the past to terrorist attacks, Fernández urged the West to be more understanding and compliant with the rest of the world, sighting Buenos Aires’ memorandum of understanding with Iran. Washington and its Western allies are capable of following the Argentinian example.

16 Reacties

 1. yvonne

  Deze link is misschien niet helemaal on topic, maar is wel een wezenlijk onderdeel van de problemen……

  Berouw komt na de zonde

  Hij zegt: “Ik ben ongeveer 25 jaar journalist en ik ben opgeleid om te liegen en te bedriegen, en niet de waarheid aan het publiek te vertellen”. Ulfkotte vertelde verder: “Ik werd hierin financieel ‘ondersteund’ en ‘gepushed’ door de CIA. De westerse media proberen oorlog tegen Rusland aan de man te brengen in Europa, dit is een ‘point of no return‘ en ik moet nu opstaan om te zeggen dat het niet goed is wat ik in het verleden heb gedaan om mensen te manipuleren door propaganda te maken tegen Rusland”.

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/10/journalisten-worden-opgeleid-om-te-liegen-en-te-bedriegen/

  Antwoord
  • Boudine

   Yvonne, toen Cristina de Kirchner de waarheid sprak, liepen er ook allerlei mensen weg uit de AV van de VN. Men wil kennelijk dat de leugen regeert. Men noemt mij ook radicaal, terwijl ik toch slechts de mensen aan het woord laat die de waarheid spreken. De NOS doet dat anders, die verzwijgt alles wat de waarheid zou kunnen benaderen. Soms maakt dit me wat somber, maar gelukkig schijnt de zon nog steeds. 😉

   Antwoord
 2. Vili Ross

  De financiële elite bepaalt wat als “waarheid”, wat als “leugen” , wat als “terrorisme”, wordt “verkocht” aan de burgers wereldwijd. Niet de leugen regeert. De financiële elite regeert. Het ging nooit, het gaat niet en het zal nooit gaan over de “zo-objectief-als-menselijkerwijs-mogelijk-is” “waarheidsgetrouwe” verslaggeving in de main stream media.
  De 20 % die de totale macht heeft op onze planeet, bepaalt wat als “waarheid”, wat als “leugen” , wat als bijv. “terrorisme”, “oorlog”, “oorlogsmisdaden”, etc. wordt “verkocht” aan de 80 % van de rest van de wereldburgers wereldwijd. Niet de waarheid, leugen, of welke uitdrukking de elite nu weer wenst te verkopen om zichzelf ten koste van de 80 % te verrijken regeert. <em>De financiële elite regeert.
  In 6 minuten nog maar weer eens helder uitgelegd.
  http://youtu.be/QPKKQnijnsM
  Meer dan 15 miljoen keer bekeken.

  Antwoord
  • Vili Ross

   Die heldere samenvattende video over de inkomensongelijkheid en vermogensongelijkheid tussen rijk en arm is geldig voor de USA en NL. Zoals ik al schreef bij de toelichting.
   Hier twee artikelen met feiten om mijn uitspraak te staven.
   Er zijn weinig cijfers bekend over vermogensongelijkheid. Niet te verwarren met inkomensongelijkheid. Al zijn die twee factoren onlosmakelijk met elkaar verbonden. ECHTER: over inkomensongelijkheid wordt nog wel eens een statistiek gemaakt. De uitslag van onderzoek over inkomensongelijkheid vind je nog wel terug in de MSM. Over vermogensongelijkheid wordt bijna niets gepubliceerd of onderzocht. Natuurlijk gaat “de “1% der financiële NL elite” slager-die-zijn-eigen-vlees-moet-keuren” bij voorkeur liever niet publiceren hoe groot zijn vermogen is, in een van zijn eigen MSM, papieren- of virtuele, roeptoeters. Deze 1% der financiële elite slagers in NL zal zeker ook niet willen publiceren hoe snel dat vermogen groter wordt t.o.v. dat schamel bij elkaar geschraapt allegaartje van die 80% “domme” NL arbeiders- en middenklasse financiële loonslaafschapen . Wat de 1% van de rijksten binnen de NL financiële elite je echter 100% zeker niet wil laten weten is HOE GROOT hun vermogen is. Als dat dan toch gepubliceerd wotrdt door bijv. de Quote 500, dan is men “niet blij om op die lijst te staan. “Om het eufemistisch uit te drukken. Daar heeft al veel gesofistikeerde haatpostcorrespondentie met de makers van Quote over plaatsgevonden tussen ” boze 500’ders ” en de Quote elite-propaganda, sectie elitaire pulp- en roddelmedia, mensen. Daarnaast wil de 1% van de rijksten binnen de NL financiële elite ook niet dat naar buiten wordt gebracht HOE SNEL hun vermogens groeien t.o.v. de “vermogens(kuch)” van de mensen die echt levenslang gedwongen worden te werken als loonslaaf voor deze 1% der menselijke parasieten en de 19 % der menselijke financiële upperclass teken, vast genesteld op die parasietenlijven, die daardoor ook meeparasiteren op het werk en de levens van de 80% financiële loonslaven. .
   1: Volkskrant:NL: “Rijkste 1 procent bezit bijna een kwart van alle vermogen”
   http://www.volkskrant.nl/economie/rijkste-1procent-bezit-bijna-een-kwart-van-alle-vermogen~a3633892/
   2: Een visueel perfecte statistiek die bevestigt wat ik stelde a.d.h.v. onderzoek: http://marketupdate.nl/nieuws/economie/rijken-worden-steeds-rijker/
   3: De nieuwe Marx? Hoe de rijken steeds rijker worden.
   http://www.welingelichtekringen.nl/economie/302963/de-nieuwe-marx.html

   Antwoord
   • Vili Ross

    Wel erover publiceren. Maar geen enkele consequentie aan die waarheid verbinden als Telegraaf redactie. Ongegeneerd rechtspopulistische zogenaamd “liberale” propaganda blijven braken. Want: “Hoe kun je een sociaal financieel systeem als “vrijheidlievend, vrijzinnig, onbevooroordeeld”(liberaal) benoemen, als dat systeem ertoe leidt dat diegenen die de
    leiding hebben (de top 20% financiële elite die profiteert van het in stand houdend van dit systeem) binnen dat systeem zichzelf exorbitant verrijken ten koste van – en ten opzichte van – het inkomen uit arbeid. En die 80 % dus ook steeds meer van de vrijheid om zichzelf te voorzien van noodzakelijke levensbehoeften berooft?
    Telegraaf: Hypocriet? Overdreven egoïstisch? Opportunistisch? Leugenachtig? Zeg het maar. Maar dat zijn wel de termen die in mijn hoofd opkomen, als ik besef wat de Telegraaf in de link hieronder publiceert, gecombineerd met haar zogenaamd liberale propaganda, voor een piramide kapitalistisch systeem dat in feite nu net zo vrijheidsberovend is als het door deze zogenaamd “vrijheidslievende”mensen zo verafschuwde en gedemoniseerde communistische systeem, zoals dat door bijv. Stalin in de toenmalige USSR ook al werd misvormd ten koste van de vrijheid van de burgers in de toenmalige Sovjet Unie.

    “2,5 miljoen Nederlanders onder armoedegrens”
    http://www.telegraaf.nl/dft/geld/consument/23213553/__2_5_mln_NLers_arm__.html

    Antwoord
 3. Ben

  Inderdaad: de financiele elite regeert. En 150 jaar terug waarschuwde Karl Marx al daarvoor.

  Groeten, Ben

  Antwoord
 4. Eheu

  Een wijf met kloten. En stijl!! (‘récht’ etc.)
  Totaal metaforisch bedoeld, allicht.
  Maar wel waar.
  Maar ga het maar eens uitleggen.
  Sorry e.v. dus voor het onbegrip.
  Groetjens
  ‘Ach!’

  Antwoord
  • Boudine

   Eheu, wij noemen dat liever een dame met een hart! En hersens! Maar ik neem aan dat ook jij met genoegen naar haar hebt geluisterd. 😉

   Antwoord
 5. DELO

  Helaas nog niet met ondertiteling voor ons taal gebied maar net als goede muziek raakt de energie van beiden met of zonder vertaling het hart.

  Lada Ray: Vladimir Putin and President Cristina Kirchner of Argentina Inaugurate International Spanish RT Channel, October 9, 2014

  Live tele-bridge in Spanish and Russian, between Moscow and Buenos Aires.
  http://www.youtube.com/watch?v=yPIXv7oZcJ4#t=318

  Cristina Kirchner and Vladimir Putin jointly inaugurate the new Spanish-speaking RT channel which will broadcast 24/7 news in Argentina and beyond. Kirchner said that ‘this is a great moment as finally they have an international channel that will work outside of the Western MSM agenda in Spanish. This will be the channel that will broadcast real news, not the fake news prevalent in the Western MSM. It will express the true Latin American values without the interference of the third parties.’

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Delo, dank je wel. Ik zat al te wachten op het moment dat Argentinië zich aansluit bij de BRICS, maar een Spaanstalig Russia Today is ook een goed idee! Rusland gaat de propaganda-oorlog winnen, omdat Rusland de waarheid spreekt. 🙂

   Antwoord
   • Vili Ross

    Ik ben het niet met alles wat Brother Nathaniel stelt in zijn video’s op zijn YouTube kanaal. Brother Nathaniel, tot Russisch Orthodox christen bekeerd – oorspronkelijk van Joodse afkomst – US citizen. Maar ik ben het helemaal eens met Brother Nathaniel’s opvatting over de nieuwe speler op de Wereldbankmarkt. De net opgerichte BRICS Wereldbank.

    “BRICS…Breaking The Jewish Money Power”

    https://www.youtube.com/watch?v=WPKymVF57Mg

    Antwoord
 6. Vili Ross

  Artikel:
  Argentina versus the Hedge Funds.

  Kern van het vrij technisch, maar zeer goed, betoog in NL vertaald, hieronder als quote:

  Er zijn ook pogingen om alternatieven te creëren voor Westerse financiële instellingen, zoals het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank. Die pogingen versterken de verwachting dat het mondiale financiële systeem ruimte zal moeten maken voor nieuwe rivaliserende valuta’s t.o.v. de dollar.

  Het tempo en de omvang van dit vernieuwings- en wereld valuta “democratiseringsproces” zal afhangen van het vermogen van de opkomende economische machten – Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, de zogenaamde BRICS-landen, om haalbare financiële alternatieven voor de US dollar te bieden. Maar dit alternatief vergt aanzienlijk meer cohesie tussen het onderlinge financiële marktverkeer vanuit die niet-westerse BRICS landen. Tot nu toe was er nog weinig financiële transactie cohesie tussen de BRICS landen, hoewel dat zou kunnen veranderen.
  BRICS-economieën en hun internationale reserves wedijveren met die van het Westen, maar ze hebben weinig inspraak in VS gecontroleerde instellingen. Het stemrecht van die BRICS landen wordt door de zogenaamd democratische stemstructuur van de financiële overkoepelende wereldorganisaties onevenredig verdund. Dat is vooralsnog gunstig voor het dictatoriaal US dollar regime op wereldniveau. Daarom heeft de Verenigde Staten met opzet het verdrag om de hervormingen van stemverhoudingen binnen de overkoepelende financiële wereldorganisaties op basis van een realistischere verhouding te weerspiegelen voor wat betreft de grootte van de totale financiële huishoudingen van elke natie die lid is, niet geratificeerd.
  Met als duidelijke bedoeling van het Westen om de BRICS groepsinvloed in de wereld van de wereldfinanciële overkoepelende instellingen te beperken. Echter de nieuwkomers – vooral China en Rusland – ondernemen nu eindelijk concrete stappen om de financiële macht in de wereld in evenwicht te brengen. Recent creëerde BRICS tot wat zou kunnen als alternatief voor het IMF en de Wereldbank. Een nieuwe Ontwikkelingsbank, een alternatieve bank dus voor het IMF en de wereldbank, die met leningen uitgeven zal starten in 2016.
  Het nieuwe alternatieve BRICS Wereldbankinitiatief wordt geactiveerd met een $ 100 miljard dollar, waarvan de helft als voorschot in contanten gelijk verdeeld onder de vijf BRICS-landen, wordt ingebracht als onderliggend garantiefonds. Vooralsnog zal de BRICS Wereldbank kredietverleningsmacht een fractie van haar westerse rivalen, maar indien succesvol zal die macht zich snel kunnen kunnen uitbreiden.
  Argentinië Opties
  Hoewel Argentinië’s uitdaging aan het door de VS gedomineerde financiële systeem historisch kan zijn, zal het land nog steeds een hoge prijs betalen voor zijn opstandigheid. Zelfs als Argentinië’s aandelen- en obligatiemarkten gespaard blijven door de beleggers, zal er nog zeer veel geld moeten komen van de BRICS-leiding opkomende landen en de particuliere investeerders daar, meestal geleid door Amerikaanse bedrijven.
  De sleutel tot de succesvolle strategie van Argentinië is haar enorme olie-en gas-potentieel. Met investeren in ontginning van deze voorraden hoopt Argentinië de noodzakelijke private investeringen en bilaterale buitenlandse krediet aan te trekken en op die manier te overleven zonder westers krediet. In feite wil Argentinië dezelfde investeringsstatus als bijvoorbeeld grondstofrijke landen als Venezuela hebben. Die investeringsstatus is hoog in Venezuela. Ongeacht wie er aan daar de macht de macht is. De ontwikkeling van die zeer winstgevende olie-en gasreserves voorloopt zeer voorspoedig. Die goede winstvooruitzichten zullen als financieel potentieel onderpand dienen voor Argentinië. En het geld dat investeerders in deze Argentijnse olie-en gas industrie stoppen, biedt Argentinië op haar beurt weer de kans om haar schulden af te lossen met de verkoop van de olieproductie van die olievelden. Op die manier nieuw kapitaalverwervend door haar olie en gas productie verkoopwinsten.
  Chevron is de belangrijkste speler toonaangevende rol in de ontwikkeling van deze middelen, maar de Chinese, Europese en Latijns-Amerikaanse bedrijven in de rij staan, die buitenlandse blootstelling Argentinië langs de lijn zal afnemen. Of het genoeg zal zijn – en tijdig genoeg – blijft onzeker. Het zou heel goed kunnen dat buitenbeentje Argentinië eindigt verliest deze uitputtingsslag en zeker – als de volledige pagina advertenties suggereren – het internationale imago kan worden ernstig toegetakeld in het proces.
  Maar Argentinië zal de geschiedenis ingaan als het land dat eerst stond tot Amerika’s meest krachtige wapen, haar controle over de wereldwijde financiën, een strijd die het einde van een tijdperk kunnen katalyseren voor de Amerikaanse financiële hegemonie.

  Link naar het artikel: http://consortiumnews.com/2014/09/24/argentina-v-the-hedge-funds/

  Argentinië zal hoogstwaarschijnlijk wel financieel gesteund worden door BRICS in haar oorlog tegen de financiële terroristen van westerse financiële elite, maar vooralsnog geen lid worden van BRICS, zoals de Argentijnen zelf inschatten, zie deze verslaggeving in de Buenos Aires Herald.
  No A in BRICS
  http://buenosairesherald.com/article/165100/no-a-in-brics

  Antwoord
 7. Vili Ross

  P.S.
  IK heb het laatste stuk van bovenstaande quote niet in fatsoenlijk NL vertaald. Slordigheidje. Hierbij hopelijk rechtgezet. Eerst de foute google translate quote, daarna de zo correct mogelijke vertaling.

  Chevron is de belangrijkste speler toonaangevende rol in de ontwikkeling van deze middelen, maar de Chinese, Europese en Latijns-Amerikaanse bedrijven in de rij staan, die buitenlandse blootstelling Argentinië langs de lijn zal afnemen. Of het genoeg zal zijn – en tijdig genoeg – blijft onzeker. Het zou heel goed kunnen dat buitenbeentje Argentinië eindigt verliest deze uitputtingsslag en zeker – als de volledige pagina advertenties suggereren – het internationale imago kan worden ernstig toegetakeld in het proces.
  Maar Argentinië zal de geschiedenis ingaan als het land dat eerst stond tot Amerika’s meest krachtige wapen, haar controle over de wereldwijde financiën, een strijd die het einde van een tijdperk kunnen katalyseren voor de Amerikaanse financiële hegemonie.

  Hier komt wat er eigenlijk op die plek had moeten staan. Beter laat dan nooit

  Antwoord
  • Vili Ross

   Chevron is de belangrijkste speler die een toonaangevende rol speelt in de ontwikkeling van de exploitatie deze olie- en gasreserves, maar de Chinese, Europese en Latijns-Amerikaanse bedrijven staan in de rij om dit initiatief over te nemen van Chevron, mocht Chevron willen stoppen of gedwongen worden te stoppen door de USA- of de Argentijnse regering. Die macht om een keuze kunnen maken tussen wie uiteindelijk de exploitatie zal gaan verzorgen van de Argentijnse olie-en gasreserves, zorgt ervoor die buitenlandse (kwetsbaarheid) blootstelling aan druk op Argentinië uiteindelijk zal afnemen. Of het genoeg zal zijn – en op tijd genoeg – blijft onzeker. Het zou heel goed kunnen dat “buitenbeentje” Argentinië eindigt met het uiteindelijk verlies van deze uitputtingsslag. En zeker het internationale imago kan ernstig worden toegetakeld in dit proces. [Noot van mij: hiermee ben ik het totaal niet eens. Het tegenovergestelde zal gebeuren. Argentinië zal uiteindelijk deze financiële terroristische aanslag van de hedge funds doorstaan, doordat het de morele en financiële steun zal krijgen van de arme landen (moreel, hun hangt hetzelfde boven het hoofd) zowel als de financieel draagkrachtige BRICS landen, die in deze concrete rechtsgang in de USA een kans zien om de huidige wereldwijde dollarmacht af te breken. Want dat laatste gaat de BRICS landen lukken. Door Argentinië financieel te steunen en Argentinië door die financiële BRICS steun in staat te stellen om het hoofd te bieden aan de door de US hedge funds financieel terroristische elite en de door de US regering met opzet gecorrumpeerde uitslag van deze procesgang, om zo te proberen de dollar als enige wereldmunt the handhaven t.o.v. de opkomende BRICS macht. Die US financiële agressie tegenover BRICS drijft BRICS veel meer en veel sneller dan gepland in elkaars armen. En daar profiteert Argentinië en de rest van de arme landen in eerste instantie van.] Maar Argentinië zal de geschiedenis ingaan als het land dat als eerste zich feitelijk en openlijk verzette tegen Amerika’s meest krachtige wapen, haar controle over de wereldwijde financiën. Deze strijd van Argentinië tegen de US op dit onderdeel zal de ondergang voor de Amerikaanse financiële hegemonie katalyseren.
   Het einde van een tijdperk van Amerikaanse financiële hegemonie volstrekt zich op dit moment.

   Antwoord
 8. ajumma

  Ik raad met klem aan om het boek te lezen van JOHN PERKINS- CONFESSIONS OF AN ECONOMIC HITMAN. (ook nog 2de hands te verkrijgen in het nederlands). Hij is als ooggetuige en deelnemer namens de VS betrokken bij financiele uitbuiting van Latijns-Amerika. Hij beschrijft precies waarmee Argentinie nu in de problemen zit. President Kirchner zit 100% goed met haar speech.

  Antwoord
 9. Boudine

  Christina Kirchner krijgt nu waarschuwingen dat “ISIS” haar wil vermoorden! De volgende video van Mahdi Darius Nazemroaya vertelt daar meer over. Hij gaat vergezeld van een lange lap tekst, die ik hier eerst even plaats:

  Economic Terrorism and Argentina’s “Vulture Funds” – Part of a Energy War?

  Gepubliceerd op 19 dec. 2014

  Is it a coincidence that the vulture funds are putting increasing pressure on Argentina as it prepares to develop the world’s second largest shale gas reserves? Are the vultures instruments of foreign policy?

  Hours after the US Embassy in Buenos Aires issued a security warning to US citizens either already inside or traveling to the South American country, Argentinian President Cristina Fernandez de Kirchner accused the US of plotting to overthrow or kill her. Speaking during a television broadcast from the Casa de Gobierno on September 30, she explained that “if something happens to me, don’t look to the Mideast, look north” to Washington, DC. She told the Argentine people not to believe anything that the US government was saying, even going as far as dismissing the ISIL/ISIS threat as a US bogeyman.

  More or less, at the United Nations she was already cautiously dismissive of the ISIL threats against her when she spoke on September 24. Now, however, President Kirchner connected the dots between the diplomatic situation with Washington and the ISIL threat towards her by stating that “when you see what has been coming out of diplomatic offices, they had better not come in here and try to sell some tall tale about ISIS trying to track me down so they can kill me.”

  Instead of asking what led Fernandez de Kirchner to make such accusations against the US government, the question should be what has led to the deterioration of relations and diplomatic ties between Buenos Aires and Washington.

  This deterioration has two dimensions or tracks. On the surface it is tied to Argentina’s sovereign debt, its restructuring, and hedge funds in the US. On another track it is tied to petro-politics and shale gas.

  Please click here to read the full article written by Mahdi Darius Nazemroaya for RT on October 24, 2014:
  http://www.globalresearch.ca/eagles-of-empire-and-economic-terrorism-are-vulture-funds-instruments-of-us-policy/5409730

  Economic Terrorism and Argentina’s “Vulture Funds” – Part of a Energy War? duurt 20 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën