Archief
Artikelen

Beste mensen,
Het laatste wat ik op dit moment kan gebruiken is een virus! Maar mijn computer heeft een virus: IncrediMail_TRSA24JIOI.exe. Het wordt ongeveer om de 5 minuten gereinigd door mijn trouwe virusscanner Norman. Daar betaal ik ook voor. Maar die smerige IncrediMail komt steeds terug. Het is weliswaar geen ebola, maar het is wel een virus. Ik heb er echt alles aan gedaan, maar ik ben geen computer-dokter. Dat smerige virus komt steeds terug! Volgende week gaat mijn computer dus naar de dokter. Ik neem aan dat hij dit virus kan verwijderen. Pas op voor IncrediMail, want dat gratis Micky Mouse programma heb ik zeker weten nooit zelf binnen gehaald, noch gewild. Het komt ongevraagd mijn computer binnen. Vraag me niet hoe!

Helaas ben ik voorlopig even off line. Als troost en vermaak schenk ik u op de valreep drie prachtige speelfilms van Fassbinder: een trilogie over Duitsland na 1945. Helaas kan ik u niet trakteren op het prachtige Berlin Alexander Platz van dezelfde meester, maar deze drie films zeggen eigenlijk ook wel genoeg. Enjoy!!!

The Marriage of Maria Braun (1979) [English Subtitles]

Veronika Voss (1982) [English Subtitles]

Lola (1981) [English Subtitles]

En Boudine komt wel weer terug!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

7 Reacties op “Boudine heeft computerpech”

 • Hendrik:

  Leg er ook even een goed verbandje omheen, denk dat het helpt! Haha succes

 • Fred:

  Beste Bou: Laadt het programma ,,everything” file finder en als je het er op hebt, re. klik ,,uitvoeren als administrator”klikken en typ dat ,,incredidinges” in zoekvenster. Effe wachten. Als hij met dat virus verschijnt dan re. klik en ,,open path” klikken en die rommel verwijderen. Doet alles weg wat je tegenkomt onder die naam. werkt als een speer.

  Vervolgens: (Jaja, we zijn er nog nie….) gaat naar je register. (typ in zoekfunctie ,,regedit” en daar is ie) li. bov. bij Bewerken klik op zoeken. typ daar weer die naam van incredinges in, en wachten. Als hij in je register zit: Re. klik en ,,verwijderen”. vervolges weer opnieuw zoeken, verwijderen tot er geen meer zijn. Register sluiten. Succes er mee en als het lukt krijg ik een vlaai met slagroom.

 • yvonne:

  Hoop dat het lukt met de computer Boudine, en idd heb de serie thuis liggen en is zeer de moeite waard……..

  In 1929 publiceerde dokter Alfred Döblin een roman waarin de Berlijnse Alexanderplatz het middelpunt was van een gistende en kolkende metropool waarin mensen, dieren, huizen en fabrieken, auto’s en trams als een mierenkolonie één collectief wezen vormden. In die gigantische machine wordt, na 4 jaar gevangenschap wegens moord op zijn vrouw, ex-transportarbeider Franz Biberkopf vrijgelaten. Hij zweert voor altijd op het rechte pad te blijven. Berlin Alexanderplatz volgt hem op zijn tevergeefse zoektocht naar geluk en verlossing. Het boek werd door de Nazi’s verboden en verbrand.

  http://www.bol.com/nl/p/berlin-alexanderplatz/1002004005010841/

 • Nan:

  Neem toch een Mac!
  Ik weet dat dit een zinloos beroep is – het wil maar niet doordringen! Maar @Apple biedt bescherming, zelfs tegen Apple. En nee, ik ben niet in dienst van die club!

  • Angus McPhart:

   Ook voor MacOS en iOS zijn virussen.
   Omdat MacOS en iOS op BSD zijn gebaseerd zijn ze veel minder slecht dan de rommel uit Redmond (a.k.a. Windows) en het aantal gebruikers is een stuk kleiner in vergelijking met Windows. Er wordt dus minder malware voor geschreven. Dat betekent niet dat ze 100% veilig zijn. Vaak vinden virii op Apple devices een ingang via 3rd party software, zoals bijvoorbeeld Adobe’s PDF reader.

   De attitude “Ik gebruik een Mac, dus ben ik veilig” is fatalisme van de ergste soort. Een beetje in de categorie Famous last words…

 • Boudine:

  Volgens mij is het virus-probleem nu opgelost, maar het heeft me wel veel tijd gekost. Ik heb een goede (maar dure!) virusscanner die het kreng onmiddellijk in quarantaine plaatste. Maar het ding kwam steeds terug. Het is me nu gelukt om het via mijn virusscanner te verwijderen. Ik had het via de prullenbak verwijderd, maar daar trapte dat virus niet in. Het bleek prullenbak-resistent!

  Verder heb ik genoten van Veronica Voss: in zwart-wit als ware het een film uit de jaren ’50. En zeer onderkoeld, met prachtige beelden! Ik had dit drieluik van Fassbinder eigenlijk wat beter willen documenteren, maar ik denk dat u zelf ook wel kunt opzoeken wie de spelers zijn en zo voort.

 • Angus McPhart:

  Geachte Boudine,
  De enige goede manier om een Wintendo-machine virusvrij te maken is opstarten van een Linux-DVD met een ingebouwde antivirus. Je kunt namelijk niet alle virussen verwijderen van een draaiend systeem: vandaar opstarten vanaf een DVD (of CD).

  Een goede keus daarvoor is deze: http://antiviruslivecd.4mlinux.com/
  Zorg wel dat uw PC verbonden is met het internet, zodat de meest recente antivirus database automagisch binnengeharkt kan worden.

  Linux-distributies zijn altijd gratis, dus er zijn geen kosten aan verbonden. Neem wel even de tijd, want een uitgebreide scan kost een paar uurtjes.

  Overigens zijn irritante besmettingen in de regel minder gevaarlijk dan de onzichtbare. Ik zou iedereen dan ook willen aanraden een antivirus DVD te branden en elke maand hun PC te scannen.
  Hoe goed en legaal je antivirus ook moge zijn: ze zijn per definitie reactief en bieden dus nooit 100% bescherming. Een maandelijkse scan kan veel leed besparen.

  Be safe!

Laat een reactie achter