Archief
Artikelen

In Information Clearing House verscheen onlangs een artikel over ISIS: The Covert Origins of ISIS? Het bleek oorspronkelijk geplaatst op Storm Clouds Gathering en het artikel is geschreven rond een video over het ontstaan van ISIS. De video gaat echter nogal snel en het artikel blijkt reeds min of meer vertaald in het Nederlands: Wie ISIS aan de macht bracht en hoe..! Het oorspronkelijke artikel bevat echter talloze links en ook wat video’s met de bewijzen.

Waar komt ISIS vandaan? Een goed bewapend leger van extreme moslim-fundamentalisten ontstaat niet zomaar uit het niets. ISIS vloeit voort uit een uiterst cynische Amerikaanse machtspolitiek! Eerst was er de “humanitaire oorlog” tegen kolonel Gadaffi van Libië, die aanvankelijk slechts werd gevoerd door “Islamitische rebellen” die waren getraind en bewapend door het vrije wilde Westen. Toen bleek dat het leger van Libië tegen deze moorddadige bendes was opgewassen, greep het vrije wilde Westen in met zware bombardementen vanuit de lucht.

Na de moord op Gadaffi, toen Libië was veranderd in een onbestuurbare chaos, richtte de strijd van het vrije wilde Westen zich tegen president Assad van Syrië. Met hulp van het vrije wilde Westen, en met name het NATO-land Turkije, verplaatsten de “rebellen” en de moderne wapens zich van Libië naar Syrië. Daar werd met steun van het Westen het “Free Syrian Army” gevormd uit losse groepen Islamitische rebellen. Een gifgasaanval van dat “Free Syrian Army” op de bevolking werd tevergeefs in de schoenen geschoven van president Assad. Het was duidelijk een valse vlag! De mensen van het “Free Syrian Army” wisten dat en ze dreigden het Westen om dit bekend te maken als ze niet meer wapens kregen! Dus kregen ze meer wapens…

Nu weten we waar ISIS de mosterd wapens haalt: ze komen uit het vrije wilde Westen!

ISIS is extremely useful. They have essentially done Washington dirty work by weakening Assad. In 2014, while the news cycle has focused almost exclusively on Ukraine and Russia, ISIS made major headway in Syria, and as of August they already controlled 35% of the country.

Since ISIS largely based in Syria, this gives the U.S. a pretext to move into Syria. Sooner or later the U.S. will extend the airstrikes into Assad’s backyard, and when they do U.S. officials are already making it clear that both ISIS and the Syrian government will be targeted. That, after all, is the whole point. Washington may allow ISIS to capture a bit more territory first, but the writing is on the wall, and has been for some time now.

Om te begrijpen waar ISIS vandaan komt, is het daarom zinnig om eerst een kijkje te nemen in Syrië.

The Syrian War What You’re Not Being Told is Nederlands ondertiteld en duurt 17 minuten.

De volgende video van Storm Clouds Gathering gaat over de oorsprong van ISIS, dat inmiddels een groot deel van Irak en Syrië heeft veroverd.

The Covert Origins of ISIS duurt 21 minuten.

In de volgende korte video’s vindt men de bewijzen dat dit een bewuste politiek is van de VS. In de “strijd tegen terrorisme” creëert de VS welbewust de terroristen die ze zeggen te bestrijden. Ze worden zelfs bewapend door de VS! Als deze “useful idiots” niet langer bruikbaar zijn, dan pas gaat de VS ze met wapens bestrijden. Waar dit alles goed voor is? Wie er in elk geval wel bij vaart, is de Amerikaans/Israëlische wapenindustrie!

FSA General Gives Int’l Community One Month to Provide Anti Tank, Anti Aircraft Weapons

Retired General McInerney Says U.S. Helped Build #ISIS

Hillary Clinton : We created Al-Qaeda

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

6 Reacties op “De oorsprong van ISIS ligt in Syrië, made by the USA”

 • Boudine:

  Nog wat artikelen die licht werpen op ISIS:

  The Islamic State: Who Is ISIS? An Open Source Investigation
  By James Corbett

  The Atlantic Alliance’s “Holy War” against the Islamic State (ISIS): NATO’s Role in the Recruitment of Islamic Terrorists
  According to Israeli Intelligence News Source
  By Prof Michel Chossudovsky

  Historical Origins of the Islamic State (ISIS): Who Was Abu Musab Al-Zarqawi?
  By Prof Michel Chossudovsky
  This article was first published by Global Research on June 11, 2004.

  The US intelligence apparatus has created it own terrorist organizations. And at the same time, it creates its own terrorist warnings concerning the terrorist organizations which it has itself created. In turn, it has developed a cohesive multibillion dollar counterterrorism program “to go after” these terrorist organizations.

  Obama Considers Going After ISIS as Public Opinion Tide Turns in Favor of Invasion
  Months of propaganda has shifted public opinion of war with ISIS
  By Kurt Nimmo

 • New World Order. Mondt uiteindelijk uit in een alles en iedereen omvattend op een fascistisch financieel (piramidevorm van “rijkdom” gekoppeld aan steeds meer totalitaire macht bottom up) systeem gebaseerde vorm van financiële slavernij.
  Belanghebbende uitvoerders:
  1: de 0,1 % financiële uber elite de beleidsbepalers en beslissers op de achtergrond.
  2: de 19,9 % der financiële elite die “het gezicht” vormen van het systeem. De leidinggevenden binnen alle onderdelen van het systeem.
  Reden waarom deze twee bovenstaande groepen dit huidig NWO (New World Order) systeem vormgeven, en in stand houden.
  1: Biologisch instinctief individueel: Veel geld = veel macht = veel middelen om een familie te stichten, in stand te houden, = het beste om jezelf te beschermen tegen “de anderen” die willen wat jij wilt in schaarste binnen onze huidige wereldsamenlevingsvormen.
  2: Collectief referentiekader van optimale samenwerkingsverbanden binnen de huidige vormgeving van dit financieel systeem: “Erkenning van (biologisch survival instinct) noodzaak tot samenwerking met een zo beperkt mogelijke groep van anderen (groepen/individuen/organisaties) met zoveel als maar mogelijk (vertaald in financiële) macht om “samen” de controle over de macht te behouden. Deze controle over de macht zorgt ervoor dat de ongeveer 20% van de “financiële top mensheid” steeds extremer kan parasiteren in meerdere of mindere mate op het werk en de diensten die de financiële slaven der overige 80 % van de wereldbevolking, in meerdere of mindere mate gedwongen worden om aan dei eerste groep te leveren, middels het door die “top 20%” in stand gehouden, gepropageerde, verdedigde, steeds meer uitgebouwde en extremer vormgegeven systeem van top down financiële slavernij.
  Dit NWO systeem wordt vormgegeven en uitgevoerd door:
  1: De beleidsbepalende beslissers op de achtergrond:: de financiële 0,1% uber elite (omgerekend: meerdere tientallen tot honderdtallen miljarden dollars “bezittend”) en
  2: “Hun” uitvoerders: De 19,9% direct onder bovenstaande kaste – qua financieel meetbare rijkdom – : de leiders der financiële multinationals en overkoepelende regulerende financiële organisaties wereldwijd, CEO’s van multinationals, politieke leiders der grote machtsblokken en leidinggevenden wereldwijd, bijv. de Raden van bestuur/Raden van Toezicht/ overkoepelende organen/ Wereldbankorganisaties/ overkoepelend wereldpolitieke organisaties voorzittend en/of besturend:

  Praktijkvoorbeeld van bovenstaand New World Order stramien vertaald naar deze tijd, onze realiteit:
  Het Midden Oosten- Al Qaida, Al Nusra, Taliban, ISIS – gecreëerd door de financiële elite (Saoedi Arabië, USA, andere Arabische fundamentalistische oliestaatjes als financiële en militair-materiële-war fare expertise (USA) sponsors)
  Fase NWO: Creëer chaos. Doel: binnen deze door de NWO 20% elite-machthebbers bewust gecreëerde chaos zorgen dat er op een of andere manier (maakt niet uit welke manier; ten koste van alle schendingen van internationale regels, wetten mensenrechten, desnoods) de macht verkregen of behouden wordt over beschikbare de grondstoffenvoorraden (in dit geval olie).
  September 2014: Er is nog niet genoeg chaos gecreëerd. ISIS wordt niet echt aangepakt. Dat zou wel kunnen. Maar eerst moet Syrië en Assad “vallen” door deze chaos. Dus ISIS wordt “toegestaan” om olie zogenaamd illegaal te winnen en te verkopen. Er zijn kopers voor deze olie. Natuurlijk staat iedereen in de rij om tegen zo’n lage prijs olie te kopen. Ook de EU landen. Waarvan de 20% der NWO elite machthebbers zegt dat ze ISIS bestrijden. Dat bestrijden is dan wel zogenaamd bestrijden met de mond. Boter op je hoofd, liegen, bedriegen, strsaks weer jongens en meisjes naar het front die echt geen idee hebben in welke waanzin ze terecht zijn gekomen als ze er eenmaal zijn om “voor vrijheid en democratie” aanflarden te worden geschoten of te worden onthoofd, verkracht, afgeslacht als kanonnenvoer voor de NWO politiek.
  Een lange inleiding om dit artikel hieronder een plaats binnen dit geheel van onzer dagelijkse waanzin te kunnen geven.
  eerst een quote:

  This month, the ambassador for the European Union in Iraq, Jana Hybásková, said at a foreign affairs committee meeting of the European Parliament that several E.U. member states had bought oil from the Islamic State that had crossed Turkish, Iraqi and Iranian borders. Turkey denied the allegation.

  Titel:

  “Islamic State fighters drawing on oil assets for funding and fuel”

  Link:
  http://www.washingtonpost.com/business/economy/islamic-state-fighters-are-drawing-on-oil-assets-for-funding-and-fuel/2014/09/15/a2927d02-39bd-11e4-8601-97ba88884ffd_story.html

 • Een heldere en beknopte analyse van een Syrische blogger, levend en werkend met haar familie het huidige westen (“Assad deel”) van Syrië. Syrian girl.
  Maar weer eens een bevestiging van wat er tot nu toe in bovenstaand artikelen en comments ook wordt gesteld;
  1: Amerika wil ISIS bewust vooralsnog niet vernietigen.
  2: De financiële en ideologische moslim elite van Wahabitische tak van de Islam (Saoedi Arabië, de klein Arabische Golf staten Quatar, Oman) financiert en steunt de ISIS beweging moreel en financieel.
  3: Amerika en Israël steunen ISIS en Al Nusra (de Syrische Al Qaida variant) met wapens, met medische hulp indien nodig (Israël), met militaire expertise.
  4: Amerika (Israël) wil Assad het liefst weg of bijna helemaal weg uit Syrië. De USA en Israel zullen zolang als dat nog niet het geval is doorgaan met een geheime oorlog om Assad weg te krijgen.
  5: Doel: Via oorlog en chaos creëren de huidige Syrische staat opsplitsen in 3 aparte gebieden. Noordoosten Koerden. Westen Sjiieten Assad, midden en zuidoosten ISIS Wahabitisch gelieerd. Verdeel en heers. 3 onderling elkaar bestrijdende en daardoor relatief machteloze en militair en financieel afhankelijke “stammenrijken”. West Syrie met Assad en Syrisch Koerdistan in het noordoosten en 1 fundamentalistisch Wahabitische staat, ISIS in het midden en zuidoosten.
  6: Er is deze keer geen toestemming van welke gelegitimeerde internationale organisatie dan ook voor de huidige US airstrikes in Syria, zogenaamd tegen ISIS, maar in werkelijkheid met als doel om de goede luchtverdediging van de Syrische steden en vliegvelden (geleverd en tot op vandaag bijgeleverd door Rusland) uit te schakelen.
  Maar internationaal recht geldt vooralsnog niet meer voor de USA zo lijkt het. De wereld zal zien of deze illegale oorloghandeling tegen een soevereine staat (Syrië) voor de USA op wat langere termijn nog een negatieve juridische staart krijgt. Ik denk het wel. Rusland en China zijn geen kleine jongens in de UN veiligheidsraad. Die zullen (op langere termijn) alles inzetten om die eenzijdige bombardementshandelingen van de USA te veroordelen door de UN als illegaal verrichte oorlogshandeling tegen Syrië.

  US Airstrikes On #Syria Are Not About #ISIS – Syrians Rejects Violation of Sovereignty

  http://www.youtube.com/user/SyrianGirlpartisan

 • De embedded link werkt blijkbaar niet. Hierbij alsong de link naar die bovenstaande video. Sorry voor het cursief vet gedrukte deel. Zoveel was niet de bedoeling. Alleen de naam Syrian Girl was vet cursief bedoeld. de rest uitdrukkelijk niet. Een helaas pindakaas moment.

  http://youtu.be/4ZbTqeYM1To

Laat een reactie achter