Archief
Artikelen

Ongeveer 2200 doden en ruim 8000 gewonden, maar in Israël noemt men dat “gras maaien”! In de smalle Gazastrook wonen nu ongeveer 1,8 miljoen mensen, omringd door prikkeldraad en wachttorens. In de jaren ’40 heette dat een concentratiekamp, het mededogen met de mensen die aldus werden opgesloten was toen nog de normaalste zaak van de wereld. Het graven van tunnels om te ontsnappen uit het kamp werd toen beschouwd als een heldendaad en ieder verzet werd gepleegd door vrijheidsstrijders. Maar in deze tijd van nieuwspraak en misleiding noemt men Palestijnen die tunnels graven terroristen en Israël heeft het recht op zelfverdediging.

Norman Finkelstein is een Jood die zich fel verzet tegen het Zionisme en de apartheidspolitiek van Israël. Hij heeft daar alle reden toe, want de agressie van Israël tegen de Palestijnse bevolking leidt wereldwijd tot Jodenhaat. Het gemak waarmee Israël keer op keer de Gazastrook in puin schiet, wordt door Finkelstein meedogenloos blootgelegd voor wat het is. Met zelfverdediging heeft dit niets te maken, de Gazastrook is bezet gebied. De bevolking zit er opgesloten als haring in een ton, of als ratten in de val! Deze bevolking heeft het recht om zich te verzetten tegen de bezetter die hen heeft opgesloten. Maar Finkelstein kan beter zelf vertellen hoe Israël met een zekere regelmaat “het gras maait” in Gaza.

“Norman Finkelstein Israel Mowing the Lawn in Gaza” duurt 32 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

3 Reacties op “Norman Finkelstein: Gras maaien in Gaza”

Laat een reactie achter