Archief
Artikelen

Deze zomer heeft Israël de Gazastrook weer eens gebombardeerd. Niet alleen vielen er ruim 2000 doden en 8000 gewonden onder de bevolking, maar ook de puinhoop is groot. Israël verwoestte huizen, moskeeën, scholen, waterzuivering en riolering, er staat in de Gazastrook vrijwel niets meer overeind! Er wonen ongeveer 1,8 miljoen mensen, waarvan er velen nu dakloos zijn. De kinderen kunnen niet naar school, want er is geen school meer. De gelovigen kunnen niet naar de moskee, want idem. Volgens Press TV bedraagt de schade ongeveer $ 7,7 miljard en het gaat 5 jaar duren om Gaza weer op te bouwen. Terwijl Israël de boel heeft vernield, mag de internationale gemeenschap de schade betalen. Vindt u dat normaal?

Volgens Israël bestrijdt het slechts het terrorisme van Hamas, maar dit is werkelijk terrorisme!

$7.7 billion, 5 years needed to reconstruct damage of Israeli offensive on Gaza

Israël is goed in propaganda, het doet al jaren alsof het als een kleine David vecht tegen de Arabische Goliath. De waarheid is dat deze kleine David tot de tanden bewapend is met de meest moderne wapens, inclusief atoombommen. Met hulp van de VS weet Israël het internationale recht steeds weer te omzeilen. Ook doet Israël alsof Hamas of de Arabieren voortdurend dreigen om Israël van de kaart te vegen. Iedereen die het oneens is met een staat waar uitsluitend Joden mogen wonen in een land waar tot 1948 voornamelijk Palestijnen woonden, wordt beschuldigd van antisemitisme. Alsof de Palestijnen geen Semieten zouden zijn! Alsof het iets uitmaakt of men Semiet is of niet! Het gaat om mensenrechten.

De Joods-Israëlische historicus Ilan Pappé heeft de geschiedenis van zijn land bestudeerd. Daarbij viel zijn focus op het jaar 1948, het jaar waarin Israël zichzelf uitriep tot staat. Dertig jaar later, in 1978, werden allerlei geclassificeerde documenten vrij toegankelijk. Professor Ilan Pappé heeft ze bestudeerd. Hij komt uit op een volledig ander verhaal dan de gebruikelijke propaganda.

Volgens Pappé heeft Israël in 1948 welbewust een etnische zuivering uitgevoerd op de Palestijnse bevolking. Daarbij werd de leugen verspreid dat de Arabische staten de Palestijnen hadden opgeroepen om te vluchten, opdat ze later konden terugkeren. Dit blijkt doodgewoon niet waar! De Palestijnen sloegen op de vlucht voor de Joodse genocide. Ook zou Palestina een vrijwel onbewoonde woestijn zijn geweest die door de hard werkende Joden vruchtbaar gemaakt werd. Ook dat is doodgewoon niet waar. Palestina was altijd al vruchtbaar, al zijn sommige gedeelten inderdaad woestijn.

Tot op heden verkondigt Israël leugens. Zo zouden de drie Joodse jongens die in juni werden ontvoerd en vermoord in de West Bank de reden zijn geweest om Gaza te bombarderen. Dat is doodgewoon niet waar! De reden is dat er een verdrag is gesloten tussen Hamas en de Palestijnse Autoriteit. Gaza en de West Bank gaan weer samenwerken. Israël ziet dat liever niet, want Verdeel en Heers. Daarom werd in Gaza in juli “het gras gemaaid”, want zo noemt men dat in Israël!

Israeli Myths & Propaganda. Ilan Pappe duurt een uur en 6 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

16 Reacties op “Israël en de verwoesting van Palestina”

 • Nexus:

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9FsprzwNeKY

  Een Duitse documentaire die ook heel erg duidelijk is en fair!

  Die Araber – Geschichte eines Feindbildes duurt 45 minuten.

  Top dat je niet loslaat mevrouw Boudine!
  Ik heb eventueel een transcript van de gelinkte video voor je. Kun je overnemen. De Arabieren, het gezicht van een vijandbeeld.

  • Boudine:

   Dank je wel, Nexus. Mijn Duits is goed genoeg om de docu te volgen, maar vandaag lukt dat wsch. niet meer.
   In 2008 heb ik al eens een docu besproken over het beeld dat Hollywood schept van Arabieren: http://www.boublog.nl/2008/06/22/real-bad-arabs-made-in-hollywood/
   Ik verbaas me er nog altijd over dat verder toch wel kritische mensen denken dat de Arabieren (vooral de Arabieren in Iran! 😉 ) de Joden de zee in willen drijven. Zij willen geen Joodse apartheidsstaat en illegale kernmacht in hun midden. Wie wel? Als Hamas vraagt om een einde aan de totale afsluiting van Gaza van de buitenwereld, dan is het Israëlische hok reeds te klein.
   Een einde aan Israël als apartheidsstaat, hervorming van het hele land tot een normale democratie met gelijke rechten voor “Joden” en Palestijnen, dat is te veel gevraagd! Foei!

 • Boudine:

  Israel Steals Gaza’s Offshore Natural Gas: $15 Billion Deal with Jordan

  While Gazans suffer from daily power shutdowns, Israel is signing an important deal to sell gas to Jordan, gas which, researchers say, was stolen from Palestinians.

  In addition to confiscating Palestine’s energy resources, Israel has destroyed Gaza’s only power station in its latest military offensive.

  On July 29, 2014, RT reported:

  Over a million people in Gaza could be without electricity after Israeli tank shells hit the fuel depot of the enclave’s only power station, causing it to shut down. Its director, Mohammed al-Sharif, said, “The power plant is finished.” (Gaza’s only power plant shut down by Israeli shelling, RT, July 29, 2014)

  The Middle East Monitor reported September 4, 2014 that a Memorandum of Understanding ”is due to be signed between Israel and Jordan in the reservoir of Leviathan to export Israeli natural gas to Jordan during the next 15 years with a total value of $15 billion”. (Jordan to buy $15bn of Israeli gas, Middle East Monitor, September 4, 2014.)

 • Boudine:

  Mainstream Media Propaganda: Breaking the Last Taboo – Gaza and the Threat of World War
  By John Pilger

  “There is a taboo,” said the visionary Edward Said, “on telling the truth about Palestine and the great destructive force behind Israel. Only when this truth is out can any of us be free.”

  For many people, the truth is out now. At last, they know. Those once intimidated into silence can’t look away now. Staring at them from their TV, laptop, phone, is proof of the barbarism of the Israeli state and the great destructive force of its mentor and provider, the United States, the cowardice of European governments, and the collusion of others, such as Canada and Australian, in this epic crime.

  The attack on Gaza was an attack on all of us. The siege of Gaza is a siege of all of us. The denial of justice to Palestinians is a symptom of much of humanity under siege and a warning that the threat of a new world war is growing by the day.

  The most incessant propaganda says Hamas is committed to the destruction of Israel. Khaled Hroub, the Cambridge University scholar considered a world leading authority on Hamas, says this phrase is “never used or adopted by Hamas, even in its most radical statements”. The oft-quoted “anti-Jewish” 1988 Charter was the work of “one individual and made public without appropriate Hamas consensus …. The author was one of the ‘old guard’ “; the document is regarded as an embarrassment and never cited.

  Hamas has repeatedly offered a 10-year truce with Israel and has long settled for a two-state solution. When Medea Benjamin, the fearless Jewish American activist, was in Gaza, she carried a letter from Hamas leaders to President Obama that made clear the government of Gaza wanted peace with Israel. It was ignored. I personally know of many such letters carried in good faith, ignored or dismissed.

  The unforgivable crime of Hamas is a distinction almost never reported: it is the only Arab government to have been freely and democratically elected by its people. Worse, it has now formed a government of unity with the Palestinian Authority. A single, resolute Palestinian voice – in the General Assembly, the Human Rights Council and the International Criminal Court – is the most feared threat.

 • Boudine:

  Israel closes its crossings with Gaza

 • Boudine:

  Euro-Mid human rights group investigates Israeli assault on Gaza

  Gepubliceerd op 2 nov. 2014

  A human rights group says Israel must be held accountable for the war crimes it has committed during the 50-day offensive in the besieged Gaza Strip.
  The Geneva-based nonprofit organization, Euro-Mid Observer for Human Rights, says Israel has violated the international law. The human rights watchdog, which conducted an investigation into Tel Aviv’s recent war on Gaza, has slammed Israel for indiscriminately attacking civilians and deliberately killing them. Euro-Mid has also documented the use of Palestinian civilians as human shields by Israeli forces in at least six cases in the southern city of Khan Yunis. The group says the civilians were forcibly held for days to protect Israeli soldiers from fire.

 • Boudine:

  Dit is te triest voor woorden!

  Flood leaves Gaza in ruins, UN declares state of emergency

  En dan dit:

  Washington to provide Israel with 3,000 smart bombs

  Foei! Foei! Nogmaals foei!!!

 • Boudine:

  Winter brings further misery to homeless Gazan

 • Boudine:

  En alweer een ernstige overstroming. ZUCHT!!!

  Large areas of Gaza Strip inundated by heavy rains

 • Boudine:

  Ook dat nog!
  Severe cold threatening lives of homeless Palestinians in Gaza

 • Boudine:

  Living among Gaza’s dead
  Families living in squalor inside Gaza City’s el-Sheikh Shaban cemetery are calling for international intervention.

 • Boudine:

  Cold, dark & hungry: Gaza suffers through winter, ‘conditions catastrophic’

 • Boudine:

  Onlangs in Chicago:

  Morning Beach Remembrance of Gaza from Nawal Musleh on Vimeo.

  In the summer of 2014, the Israeli Military campaign "Protective Edge" killed over 2,100 and injured 11,000 people in Gaza during 51 days of continuous bombardment.

  On July 19, 2015, Chicagoans gathered at the beach to honor the lives lost in Gaza last summer.

  Learn more at afsc.org/gaza

 • Boudine:

  Het geweld tegen de Palestijnen in Israël laait weer op. De Israëlische haatzaaiers proberen om Palestijnse jongeren te verlokken om met stenen te gooien! Twee video’s, maar de eerste laat zich niet embedden, dus link even door. Israëlische politie heeft zich vermomd als Palestijn en gooit met stenen. Als echte Palestijnse jongeren dan ook met stenen gaan gooien, breekt de hel los!

  Video: Israel Lures Protesters Into Trap

  Trois Palestiniens jeteurs de pierre blessés par des tireurs infiltrés

 • Boudine:

  Bibi, ditmaal zonder bom, spreekt de VN vergadering toe:

  NETANYAHU GETS THE SILENT TREATMENT – World On The Brink

  De hele toespraak staat hier en duurt 43 minuten. De zaal is vrijwel leeg en ook ik ga er niet naar luisteren.

 • Boudine:

  Video: Israeli Occupation Forces Fire On Palestinian Demonstrators In Gaza Killing Seven

  October 11, 2015 “Information Clearing House” – “Mondoweiss” – As Israel intensifies violence and uncoordinated multiple daily attacks are carried out by Palestinians, youth in Gaza have begun marching to the borders to express solidarity and their frustration.

  Yesterday, Israeli soldiers clad in full combat gear shot protestors and occasionally fired tear gas canisters into the crowd of an estimated 1,000 young men and boys, killing seven and injuring 145 along Gaza’s border area. Layers of barbed wire and open space separated the soldiers from the protestors who threw rocks they found on the ground and molotov cocktails. Additional military installations and dirt mounds protected Israeli snipers as they picked off one protestor after the next with Ruger .22 rifles, hitting them in the head, chest, abdomen and limbs. Soldiers also fired explosive dum-dum rounds according to medical sources in Gaza. At no point did the protestors present any threat to the heavily armed soldiers. At least one protestor managed to plant a flag on the barbed wire.

Laat een reactie achter