Archief
Artikelen

Hoewel de westerse pers liever spreekt over pro-Russische rebellen, separatisten of terroristen, is er in Oost Oekraïne een vrijheidsstrijd gaande. Nadat het vrije wilde Westen een “regime change” had gepleegd in Oekraïne, waardoor in Kiev pro-westerse fascisten aan de macht kwamen, maakte de Krim zich los van Oekraïne en sloot zich weer bij Rusland aan. Ook de twee oostelijke provincies, Donetsk en Luhansk, waren tegen de fascistische coup. Aanvankelijk wilden ze wel deel blijven uitmaken van Oekraïne, maar dan in federaal verband. Het putsch regime in Kiev reageerde echter met grof geweld! Vandaar dat Donetsk en Luhansk de onafhankelijkheid hebben uitgeroepen.

Er staan nu twee reguliere legers tegenover elkaar: het leger van Kiev en het leger van Donetsk of Luhansk. Beide vechten met Russische wapens die vaak nog stammen uit het Sovjet-tijdperk. De putsch-president Poroshenko roept dat de Russen zijn binnengevallen, met als bewijs foto’s van Russische tanks! Mocht u denken dat dit nieuws is, weet dan dat hij dit in juni ook al riep! Omdat beide legers met dezelfde uitrusting vechten, zijn ze moeilijk uit elkaar te houden. Hoewel? Uit de volgende filmpjes blijkt het verschil.

Press Conference – Formation of a state – 24 Aug 2014 duurt 31 minuten.

Ukraine battalion “Donbas” torturing locals in Lisichansk

Ukraine Crisis | Woman beats up Ukrainian Solder! | English Subtitles

The real State of the Ukrainian Army in the ATO – ENG SUBS

Ukraine Crisis |Militias in between battles: kidding and sorry for ukrainian soldiers | Eng Sub

‘For a good cause’: Foreign fighters join anti-Kiev militia in E. Ukraine

An Afghan Freedom Fighter in Donbass – ENG SUBS

GRAPHIC: RT reporter in Donetsk, E. Ukraine after night of heavy shelling

Ukraine Crisis | New Convoy from Russia

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

17 Reacties op “De vrijheidsstrijd in Donetsk en Luhansk”

Laat een reactie achter