Archief
Artikelen

Sinds begin augustus heb ik een facebook account, maar ik ben er niet weg van! Ik had een pagina gemaakt voor BOUblog, waar ik een aantal abonnementen had op politieke tijdschriften. Dat mag niet van facebook! Ik had tien tijdschriften op “volgen” gezet, zodat de berichten zouden binnenstromen, maar facebook zette ze weer uit. Ik heb ze alle tien weer aangezet, maar de volgende morgen stonden er zeven weer uit. Daar heb ik niets aan! Die pagina heb ik dus verwijderd en de tijdschriften staan nu in mijn RSS feed en mijn blogroll.

Ik stuitte vrijwel onmiddellijk op deze censuur. Gek genoeg klaagt vrijwel niemand daar over. Facebook moet mogen… het is immers leuk! Hoe vaak klaagt men niet dat op BOUblog sommige reacties niet worden geplaatst. BOUblog is mijn privé blog, hier bepaal ik wie of wat er wel of niet wordt geplaatst. Men kan zich altijd bij mij beklagen, hoewel ik niet alle klachten in behandeling neem, want vaak is het gezeur. Maar facebook? Wie is of zijn dat eigenlijk? Wie verwijdert ongevraagd mijn abonnementen? Waarom doen ze dat? Zonder enig bericht, zonder uitleg of de mogelijkheid tot ruggespraak! Dat is pure anonieme facebook-censuur-terreur!!!

Ik heb echter nog andere bezwaren tegen facebook en die zijn nog veel ernstiger. Op facebook is iedereen die bevriend is met een vriend kennelijk ook mijn vriend. Sommige mensen hebben honderden vrienden en alles wordt onmiddellijk aan iedereen doorgekletst. Dat vind ik niet meer leuk. Op mijn startpagina stoomt dagelijks een reeks van berichten binnen zonder enige samenhang. De afzenders zijn mij vaak volslagen onbekend, want vriend van vriend van vriend en zo voort reageert op iets van vriend. Dan lees ik daar ongeveer dit:

Vrouwenbevrijding in India, grappige geitjes, Bilderberg volksverraad, ebola in België, politieke spotprent (vind ik leuk), winstuitkering door ziekenhuizen, schattige poesjes, Maxi Amini danst de rumba, 50 euro pleepapier, video onthoofding door ISIS is vals, foto van Azita en Sabine (vind ik leuk), en zo voort en zo voort. Dit alles in volstrekt willekeurige volgorde!

Don’t screw my head!!!

Nog meer ellende: Als iemand ergens een reactie onder plaatst, dan verdubbelt het bericht zich en staat het weer bovenaan. Facebook is aldus een manier om eeuwig bezig te blijven op internet, zonder dat er ook maar iets gebeurt. Het is je reinste verstrooiing, het gaat ten koste van mijn aandacht en concentratie. Zelfs Boeddha op facebook bestaat uit leuke plaatjes met zoete teksten. Libelle, Viva en Opzij zijn nog minder splinterig! Facebook versplintert je brein…

Ook heb ik grote moeite met het gemisbruik van het woord “leuk”. In Gaza 2000 doden, vind ik leuk! Genocide in Oekraïne, vind ik leuk! ISIS doodt 200 krijgsgevangenen, vind ik leuk! VS riskeert WO III tegen Rusland, vindt ik leuk! MH17 valse vlag, vind ik leuk! Ebola nu ook in België, vind ik leuk! Boeren failliet door Russische boycot, vind ik leuk! 1400 meisjes verkracht in Engeland, vind ik leuk! Vind ik niet meer leuk!!!

Van al die facebook vrienden had ik al snel genoeg! Onlangs heb ik reeds flink gesnoeid in mijn facebook “vriendenkring”, want ik werd draaierig van alle berichten. Dat wil niet zeggen dat ik deze “vrienden” niet aardig vind. Sommigen ben ik zelfs dankbaar voor de goede informatie en de soepele manier waarop ik razendsnel wegwijs werd gemaakt in deze virtuele miljardenstad. Ik ken er nu een beetje de weg, maar ik trek me liever terug in mijn eigen dorp. Het is hier stil, al snatert er soms een eend.

Volgens mij is facebook niet geschikt voor politieke actie. Het gaat ten koste van een weloverwogen meningsvorming. Gelukkig hebben we daar BOUblog voor! Dagelijks komen hier ongeveer 4000 lezers voorbij, waarvan ongeveer 10% meer dan een half uur blijft. Dat zijn 400 serieuze lezers per dag! Tijdens de vakantie was het iets minder, maar in augustus trok het weer aan. Maandelijks trekt BOUblog ongeveer 30.000 unieke bezoekers. Neem daarvan weer 10% en BOUblog trekt 3.000 serieuze belangstellenden per maand. Daarbij hoeft niemand BOUblog leuk te vinden! BOUblog dringt zich niet op. Wie BOUblog bezoekt en leest, doet dat uit vrije wil. Zolang ik zelf plezier heb in het schrijven van blogjes, ga ik er mee door. Als u zich geroepen voelt om BOUblog op facebook te plaatsen, doe dat dan! Slinger mijn blogje gerust in het snelverkeer van deze virtuele miljardenstad. Weet alleen dat ik in die stad niet wil wonen.

Facebook is overigens wel handig voor persoonlijke contacten! Daarom ben ik er nog niet helemaal weg. Ik had al jaren een facebook account dat min of meer sliep, maar dank zij dat account had ik wel toegang tot de Wereldvrouwen. Zonder account heb ik geen toegang meer tot facebook pagina’s en groepen, daarom blijf ik voorlopig op Facebook. Facebook houdt niet van politiek, maar van persoonlijke contacten. Daarom houd ik mijn facebook privé! Zo wordt het toch nog leuk! 🙂 😉

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

18 Reacties op “Bou is niet weg van Facebook”

 • Kees:

  Charly Chaplin vind ik leuk!
  hier een uit 1939.
  maar nog bie zonder actueel
  https://www.youtube.com/watch?v=6FMNFvKEy4c

 • Ben:

  Hoe FB werkt:
  1. gisteren rond 16 u benaderd door PressTV voor een interview over Oekraine.
  2. omdat ik in deze beperkt competent ben snel iemand gezocht via een van mijn FB groepen.
  3. de competentie meldde zich binnen 10 minuten.
  4. s’avonds om 18.00 u een uitzending op PressTV.

  Kan het beter/leuker? Nee.

  Groeten, Ben

  • Boudine:

   Beste Ben,
   Als ik een pagina maak voor BOUblog en daar 10 abonnementen op tijdschriften neem, dan staan er de volgende morgen 7 weer uit. Begrijp jij hoe FB werkt?

 • Ben:

  Hi Boudine,

  Ik zie FB puur als een gereedschap. Daarvoor is het prima zo niet perfect. De rest zal me worst wezen.

  Groeten, Ben

  • Boudine:

   Ben, ik wil dat mijn gereedschap werkt zoals ik het heb ingesteld.
   Mijn broodrooster doet dat, mijn oven doet dat, mijn CV doet dat, zelfs mijn computer doet dat meestal, maar Facebook doet dat niet! Maar als het voor jou wel werkt, dan vind ik dat prima.

  • Nan:

   @Ben Zoek even op in het woordenboek: ingenue.

 • Boudine:

  What FACEBOOK and GOOGLE are Hiding from world.

 • Boudine:

  Beste Ben,
  Niet alleen Facebook, maar ook Google, YouTube en de hele mikmak maken dat je te zien krijgt wat zij denken dat je wil zien. En er zitten geen mannetjes (of vrouwtjes) achter de schermen de boel te manipuleren. Deze hele zooi werkt via algoritmen!
  Dat is best griezelig, want mijn abonnementen op Facebook waren kennelijk in strijd met hun algoritmen! Op YouTube krijg ik regelmatig een video aangeboden met: speciaal aanbevolen voor jou! Dat is dan nogal vaak Alex Jones (meuk!), maar soms ook wel iets wat me interesseert (Leuk!). Maar hoe weten ze dat? Algoritme!
  Mijn brein is gelukkig geen machine, ik kies nog altijd zelf. Maar ik vind dit wel een beangstigende ontwikkeling.
  Vind ik niet meer leuk

 • Boudine:

  you need to get off facebook

 • Boudine:

  Delete Facebook

 • Boudine:

  Facebook Earns $1 Billion Profit, Pays No Taxes

 • excellentie zwembad:

  haat/liefde met facebook

  het is gewoon eigen stasi dossier samenstellen maar je ontmoet ook mensen van planeten die je niet in de kroeg op de hoek zit . Vrienden uit heel de wereld die net als ik links zijn en we wisselen wat info uit . Zo wilden veel mensen van mij weten hoe het ging in nederland met dat neergeschoten vliegtuig . tenslotte kijken zij geen nederlands journaal en hebben ze geen idee wat de gewone man in de straat er zoals van vindt .

  facebook zelf is zo fout als de pest en ik vind het vreemd dat de nerds van de piratenpartijen overal ter wereld niet met een fatsoenlijk alternatief gekomen zijn (ps . de spanjaarden deden een poging maar die is niet werkbaar)

 • Nan:

  Het Canvas-programma Panorama zendt vandaag en zondag het tweede en derde deel uit van een driedelige documentaire over de NSA en de rol van Facebook, Google en Yahoo in de hele NSA operatie. ‘Hoe reageren die bedrijven als de overheid bij ze aanklopt voor informatie in het belang van het land? De eerste 2 delen zijn via deze link nog op te vragen.
  http://www.canvas.be/programmas/panorama/ac575971-8d62-425d-9b30-16ac68212697

 • Ben:

  Alternatief voor FB: http://vk.com/

  Groeten, Ben

 • Boudine:

  Boudine Berkenbosch is echt helemaal wèg van Facebook. Het kostte me gewoon te veel tijd! Ik wil deze tijd liever besteden aan echte vrienden van vlees en bloed, in plaats van aan mijn virtuele relaties.

 • Boudine:

  Ik heb er nooit zo opgelet, maar nu ik zelf een maandje lid ben geweest van Facebook, valt mijn oog op dit soort berichten:

  Beware: Facebook’s “Soft Censorship”

  De reden dat ik mijn abonnement heb opgeheven is echter veel simpeler: het kostte me tijd en ik schiet er niets mee op. Ik wil graag wat tijd overhouden voor echte vrienden.

 • mr.drs.Bou:

  Facebook: ‘Mensen delen té weinig persoonlijks’..

  De baas van Facebook, CEO Mark Zuckerberg is 32 jaar inmiddels en multi-miljardair. Hij heeft zijn mensen gevraagd om met nieuwe ideeën te komen, die FB-klanten zouden moeten prikkelen om weer meer ‘privé-info’ op hun accounts te plaatsen, volgens een nieuwsbericht op de site van het economisch-persbureau Bloomberg. Je mag aannemen dat een paar van die ontwikkelingen, zoals het uitbreiden van ‘LIKE’-symbolen onlangs, het resultaat zijn van deze ontwikkeling..

Laat een reactie achter