Archief
Artikelen

Heeft u enig idee waar die economische sancties tegen Rusland voor dienen? Goed, er werd een passagiersvliegtuig uit de lucht geknald, maar hoewel Poetin de schuld kreeg, bleek het een actie van het fascistische putsch-regime in Kiev. De corrupte journalistiek zal wel blijven beweren dat het Atlantische bondgenootschap NATO voor ons heil en bestwil is, maar de economische sancties tegen Rusland treffen de euro-economie zwaar. De Europese export naar Rusland was een groeimarkt en de import uit Rusland bestaat voornamelijk uit energie. Als Rusland de gaskraan dichtdraait, wat tot op heden niet is gebeurd, dan wacht ons een koude winter! Waarom dan die sancties, die ten koste gaan van de toch al zo zwakke Europese economie?

De dollar drijft op het feit dat de energie wereldwijd alleen wordt werd verkocht in dollars. Zonder de oliedollar is de dollar veel minder waard. Er volgt dan inflatie en dat zou wel leuk zijn voor de landen die zijn getroffen door de economic hitman, maar minder leuk voor de miljardairs en instituties die hun geld hebben belegd in dollars. Bij inflatie wordt het geld immers minder waard, maar de schulden ook!

De Russische regering was van plan om een alternatief te creëren voor de oliedollar, met daaraan gekoppeld het IMF en de Wereldbank. Rusland wil zijn energie verkopen in roebel of yuan. Daartoe zijn afspraken gemaakt met China over de inwisselbaarheid van roebel tegen yuan, over het betalingsverkeer zonder de internationale banken, zonder de dollar. Sinds gisteren is die olieverkoop een feit! Kleintje Muurkrant:

Bye bye
donderdag 28 augustus 2014

De kogel is door de dollar. Na een lange voorbereiding heeft de Russische energigant Gazprom deze week eindelijk het ijs gebroken. Het gaat om een leverantie aan China van 80.000 ton olie uit het nieuwe arctische veld bij Novoportovskoye. Tegen betaling in yuans. Kan je roepen wat is nou helemaal 80.000 ton? Maar het is voor het eerst dat Gazprom de dollar officieel rechts laat liggen. En zoals vaak na een eerste stap, de tweede en derde zijn al onderweg. De olie die in de nabije toekomst via de Eastern Siberia-Pacific Ocean pijplijn in China zal komen binnenborrelen zal namelijk eveneens met yuans worden betaald.
Verder zijn er twee olietankers op weg naar West-Europa. Met de vervoerders is afgesproken dat er betaald moet worden in roebels. Mocht dit kouwe lijntje een beetje fatsoenlijk gaan lopen dan mag er in de toekomst ook in yuan worden betaald. Nou kan Vlad dankzij de geniale westerse strafmaatregelen voorlopig geen gebruik maken van SWIFT bij het financieel afhandelen van de komende kouwe- lijntje-deals. Maar de Ruskies zijn bezig met het in elkaar flansen van een alternatief betalingsapparaat. Wordt het tenminste duidelijk waar we staan met ons Vierde Rijk. Waar een oorlogje in Oekraine al niet goed voor is.

The Nail In The Petrodollar Coffin
Gazprom Begins Accepting Payment For Oil In Ruble, Yuan

Several months ago, when Russia announced the much anticipated “Holy Grail” energy deal with China, some were disappointed that despite this symbolic agreement meant to break the petrodollar’s stranglehold on the rest of the world, neither Russia nor China announced payment terms to be in anything but dollars. In doing so they admitted that while both nations are eager to move away from a US Dollar reserve currency, neither is yet able to provide an alternative.

This changed in late June when first Gazprom’s CFO announced the gas giant was ready to settle China contracts in Yuan or Rubles, and at the same time the People’s Bank of China announced that its Assistant Governor Jin Qi and Russian central bank Deputy Chairman Dmitry Skobelkin held a meeting in which they discussed cooperating on project and trade financing using local currencies. The meeting discussed cooperation in bank card, insurance and financial supervision sectors.

And yet, while both sides declared their operational readiness and eagerness to bypass the dollar entirely, such plans remained purely in the arena of monetary foreplay and the long awaited first shot across the Petrodollar bow was absent.

Until now.

Toen Saddam Hoessein verklaarde dat hij zijn olie wilde verkopen in euro’s, kreeg Irak bommen op de kop. Toen Gaddafi verklaarde dat hij een Afrikaanse bank zou stichten met een nieuwe valuta die was gedekt door goud, kreeg Libië bommen op de kop. Maar Rusland heeft kernwapens… en China ook. Daarom kan de VS nu niet anders dan Rusland belasteren en bedreigen, want gooit men Rusland bommen op de kop, dan gooit Rusland bommen terug. De VS hoopt dat die olieroebels niet doorgaan! Eergisteren ging het nog net niet door, maar sinds gisteren is het een feit! Olie voor roebels en roebels voor olie!

A Fall From Grace? Sanctions & the Dollar
August 27, 2014 by CONN HALLINAN

The recent round of sanctions aimed at Moscow over the crisis in the Ukraine could backfire on Washington by accelerating a move away from the dollar as the world’s reserve currency. While in the short run American actions against Russia’s oil and gas industry will inflict economic pain on Moscow, in the long run the U.S. may lose some of its control over international finance.

Dit is dus de kern van die economische sancties: Europa mag van de VS geen roebels meer verdienen, opdat Europa gedwongen blijft om olie en gas te kopen voor dollars! Het is nog een beetje afwachten hoe de internationale wereld van beursspeculanten gaat reageren, maar zowel Rusland als China hebben een groeiende economie. Het valt te verwachten dat er op termijn een kapitaalverschuiving plaats vindt van dollar naar roebel en yuan. Wat dat betekent voor de euro, hangt volgens mij af van de manier waarop Europa reageert op economische sancties die zwaar ten koste gaan van de eigen economie. Rusland is bereid om de sancties op te heffen, zodra de NATO stopt met zijn bedreigende oorlogsspel!

Russia will lift food ban when national security no longer a threat
Published time: August 27, 2014 15:55

Deze sancties zijn opgelegd door de VS, in Europa is niemand er blij mee! Wij hebben meer baat bij een goed contact met Rusland, dan bij de agressieve NATO-politiek.

EU Sanctions Boomerang – Poor leadership once again

I must admit I was surprised at how quickly the sanctions blowback is developing in the EU. In fact, I see the possibility of it going to flamethrower level soon. Despite the EU’s plans to assist those businesses affected, hardworking, struggling workers will still have to pay for this huge mistake at the end of the day.

Not only parliamentary representatives are voicing dissent, but top government officials, also. The smart ones are getting ahead of the curve to survive what they seen coming — growing public outrage at the poor leadership shown. The West’s Russian Jihad is now going to economically destroy innocent lives in Europe, and not just those in East Ukraine.

De sancties gaan nu reeds overduidelijk ten koste van de zwaar gesubsidieerde Europese land- en tuinbouw. Maar ook andere sectoren worden getroffen, al hoort men daar minder over. Als boeren failliet gaan, dan moeten de banken de klappen opvangen. Als de banken het niet meer redden, komt er dan weer een bail-out? In Duitsland krimpt de economie, in plaats van te groeien.

German consumers see economic development ‘under threat’ – survey

Obama Destabilizes Europe’s Economy: Sanctions Deepen the Recession

By James Petras

August 24, 2014 “ICH” – The Obama Administration actively pressured Europe to impose harsh sanctions on Russia in order to defend the violent takeover (‘regime change’) in the Ukraine. England, France, Germany and the rest of the European regimes gave in to Washington’s demands. Russia responded by imposing reciprocal sanctions, especially on agriculture goods, and is establishing alternative trading partners and increasing trade with China, Iran, Latin America and Africa.

No European country can benefit from embracing the failed regime in Kiev. . . Ukraine’s currency is in free-fall – ranking below soiled toilet paper. Its major industries, totally dependent on trade with Russia, are bankrupt or have been bombed by the NATO-putsch regime in Kiev. Its agricultural exports are devastated. Meanwhile Ukrainian families are advised to chop their own wood or dig their own coal in anticipation of a winter totally cut off from Russian gas because the oligarchs in Kiev have been unable or unwilling to pay the huge energy debt. . For their staunch support of this bankrupt regime, ruled by a ‘Billionaire Oligarch’ in Kiev, for upholding the ‘principles’ so lauded by Finnish President Stubbs, one million European farmers will bury their own apples, pour their own milk in the streets and dump their grapes, oranges and tomatoes in rotting heaps. . . And this is so their leaders, Obama, Cameron, Merkel and Hollande can uphold their real ‘principles’ of territorial expansion, extend their military operations to the borders with Russia and posture as warriors while destroying their countries productive economies, bankrupting their farmers and manufacturers, driving millions more into unemployment and deepening the pains of recession.

Toen de Krim zich in maart afscheidde van de fascistische putsch in Kiev en koos voor aansluiting bij Rusland, toen schreeuwde het Westen moord en brand. Ook nu zegt onze corrupte pers nog dat Rusland de Krim heeft geannexeerd, maar de Krim hoorde altijd bij Rusland! Er was ook geen invasie, want er ligt al sinds jaar en dag een Russische vloot in de haven van Sebastopol, inclusief Russische troepen. Maar het Westen besloot tot economische sancties!

Welke gevolgen hebben verdere economische sancties tegen Rusland?
Gorka Bemer 21 maart 2014

Tot op heden zijn de ingestelde sancties voornamelijk symbolisch. Een lijst met betrokken Russen en Oekraïners krijgen geen reisvisum meer om de Europese Unie binnen te komen en hun in Europa aanwezige tegoeden worden bevroren. Gisteren vond een EU top plaats met de regeringsleiders van de lidstaten. Deze hebben de Europese Commissie opgeroepen om verdere economische sancties te onderzoeken. Een tweede ronde sancties maakt de kans dat Rusland en de EU in een vicieuze cirkel aan sancties en daarmee handelsoorlog raken echter een stuk groter.

Die oorlog hebben we nu: een economische oorlog van de VS tegen Rusland, met Europa als slagveld!

VS scherpt sancties tegen Rusland aan Frank Knopers 17 juli 2014

Het boemerang effect van sancties tegen Rusland Frank Knopers 24 juli 2014

Tot voor kort bleven de sancties beperkt tot een lijst van personen, maar vanaf nu zullen er ook verschillende bedrijven door geraakt worden. Ook bedrijven die handelsrelaties onderhouden met Duitsland en andere Europese landen. De Verenigde Staten leggen sancties op aan oliegigant Rosneft, aardgasproducent Novatek, de Gazprombank en wapenfabrikant Kalashnikov. Deze bedrijven mogen voortaan geen geld meer lenen bij Amerikaanse financiële instellingen en geen leningen uitschrijven aan beleggers die verbonden zijn met de VS.

Voor deze Russische bedrijven hebben de sancties serieuze consequenties. Binnen Rusland is het sinds de Russische inval in de Krim (sic!) al moeilijker geworden om kapitaal aan te trekken, omdat buitenlandse investeerders massaal geld weghaalden uit Rusland. Het is dan ook geen verrassing dat de Russische premier Medvedev sprak van een terugkeer van de Koude Oorlog en dat Vladimir Poetin waarschuwde voor het ‘boemerang effect’ van sancties.

Het bleef niet bij een waarschuwing. Vladimir Poetin besloot als tegenmaatregel tot een importverbod op landbouw-producten uit de landen die aan deze economische oorlog deelnemen: Russia bans agricultural products from EU, USA, Australia, Norway, Canada August 07, 2014 08:30. En dan gaan die landen zeuren dat dit in strijd is met de regels! Importverbod Rusland in strijd met regels WHO Frank Knopers, 8 augustus 2014.

De vraag is waarom Europa meedoet aan deze kolder, die onze economie slechts schade toebrengt. Het antwoord ligt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tussen Rusland en de VS is nauwelijks handel. Daarom kunnen de sancties de VS niet schaden, maar de VS kan zonder Europa ook geen effectieve sancties opleggen! De handel tussen de EU en Rusland was weliswaar gunstig voor Europa, maar de handel met de VS is dat eveneens. Hoewel het bovenstaande plaatje anders doet vermoeden, koopt de EU voor $264 miljard in Rusland, voornamelijk in de vorm van energie. De EU verkoopt slechts voor $152 miljard aan Rusland, de handelsbalans is negatief! De handelsbalans met de VS is echter positief: de EU verkoopt voor 288 miljard euro aan de VS, maar koopt er slechts voor 196 miljard euro. Het zou nog veel onvoordeliger zijn als de handel met de VS stilviel. De VS heeft daarmee een economische stok achter de deur!

Omdat Europa nog altijd bestaat uit een lappendeken van verschillende landen, zijn de economische consequenties ook niet voor ieder land hetzelfde. Sommige landen worden veel zwaarder getroffen dan anderen. Het volgende artikel in drie delen laat zien welke EU landen handel drijven (of dreven!) met Rusland en hoe groot het aandeel was in hun buitenlandse import en export. In deel 3 staat ook een overzicht van de handel tussen de EU en de VS in vergelijking met de handel tussen de EU en Rusland.

The European Union and the Trade War with Russia (I)
The European Union and the Trade War with Russia (II)
The European Union and the Trade War with Russia (III)

Brussels understands perfectly well that if it does not join America’s anti-Russian sanctions, its positive transatlantic trade balance will begin to dwindle. Washington will begin to take away the ‘carrot’ in the form of a positive balance. But even if Brussels does join in with the sanctions, it still does not mean that its negative trade balance with Russia will decrease. Europe is afraid that, on the contrary, it will grow. The scenario for developing a trade war is simple. Moscow will block their exports to its own markets of various goods (which Moscow will be able to buy in China and elsewhere around the world). But then Europe will be unable to reduce its energy imports. Quickly, at any rate. So Brussels has to constantly think about what is more beneficial: getting involved in Washington’s sanctions or resisting them completely. As can be seen from Table 7, the ‘carrot’ for the whole of the EU in the form of a positive trade balance with the US reached €92 billion in 2013.

Voorlopig heeft Rusland nog niet besloten dat alle energie in roebels moet worden betaald. Met de dollars die worden verdiend aan de handel met de VS mag Europa in Rusland energie kopen. Zou Rusland de dollar niet langer accepteren, dan zitten we in de kou! Vrijwel heel Europa is afhankelijk van de Russische gaslevering. Dat gas komt voornamelijk binnen via een pijplijn die loopt door Oekraïne!

De volgende aflevering van Keiser report werpt ook licht op de achtergrond van de economische politiek van Poetin en wat dat betekent voor het “vrije wilde Westen”. Onze toekomst lijkt somber, tenzij het “vrije wilde Westen” kiest voor de vreedzame koers van internationale samenwerking met het Rusland van Poetin. Weg met de NATO, weg uit de Europese Unie, zoek aansluiting bij het handelsverkeer met Rusland en China! Helaas is dat nog niet wat Europa doet, dus dan maar oorlog…

Keiser Report: End of No-Alternative-To-Dollar Era
Gepubliceerd op 16 aug. 2014
Max interviews Dr. Michael Hudson about the war machine,

Toegift: For USA, Russian economic growth is aggression Gepubliceerd op 18 jul. 2014

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

17 Reacties op “De boemerang van de economische sancties”

 • Boudine:

  Deze Cross Talk is bijzonder amusant! Gastheer Peter Lavelle lacht zich af en toe slap om de onzin die het vrije wilde Westen verkondigt. Rusland is aan de winnende hand. Houd in gedachten dat de strijd niet gaat om Oekraïne, maar om de petro-dollar! Het is een economische strijd en heel Europa is het slagveld. Oekraïne is slechts een pion die wordt geofferd…

  CrossTalk: Mounting costs of Ukraine Crisis duurt 24 minuten.
  Gepubliceerd op 29 aug. 2014

 • Boudine:

  Ze hebben weer wat nieuws verzonnen:

  Washington Piles Lie Upon Lie

  The latest Washington lie, this one coming from NATO, is that Russia has invaded Ukraine with 1,000 troops and self-propelled artillery.

  How do we know that this is a lie? Is it because we have heard nothing but lies about Russia from NATO, from US ambassador to the UN Samantha Power, from assistant secretary of state Victoria Nuland, from Obama and his entire regime of pathological liars, and from the British, German, and French governments along with the BBC and the entirety of the Western media?

  This, of course, is a good reason for knowing that the latest Western propaganda is a lie. Those who are pathological liars don’t suddenly start telling the truth.

  But there are even better reasons for understanding that Russia has not invaded Ukraine with 1,000 troops.

  Als Rusland werkelijk de Oekraïne wil invallen, dan doen ze dat echt niet stiekem met 1.000 man. Dan sturen ze wat straaljagers en gooien wat bommen, dan sturen ze 100.000 goed bewapende soldaten, dan stoomt de Russische vloot op van Sebastopol naar Marioepol!

  Voor de VS is Oekraïne slechts een pion die wordt geofferd op het Grand Chessboard! En als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, dan gelooft niemand je nog!

 • Boudine:

  De deal om olie te verkopen voor roebels kan de dollar schaden. In dit artikel staat om hoeveel geld het gaat:

  Petro-Dollar Era OFFICIALLY OVER As Gazprom Begins Sales in Yuan & Rouble

  The days of the dollar remaining the global reserve currency took a sharp hit today, and the ramifications of Russia’s new move for selling oil in both Roubles and Yuan are just beginning.

  And since there is over $17 trillion in U.S. dollars afloat and in nations outside the U.S. kept on reserve for the primary purpose of buying oil and natural gas, as more and more countries migrate to the East and find it far more inexpensive and efficient to no longer use the dollar and SWIFT systems to supply their energy needs, then these dollars will soon come crashing back to American shores, and the inflation America has exported offshore for decades will come rudely back and suddenly hit U.S. consumers and our financial system.

  Dat is $ 17.000.000.000.000,-. Ze hebben die dollars zelf gedrukt, dus die shit krijgen ze dan terug.

  • Helder uitgelegd in 5 minuten durende video:
   Petrodollar Scam Breaking Down

   https://www.youtube.com/watch?v=mpJmk7Q_vw4

   • Boudine:

    Dank je wel, Vili. Rare jongen, die Brother Nathaniel, maar wat hij in deze video zegt, is wel de essentie! Kort en krachtig, al moet ik altijd lachen om die clown… 🙂

    • Brother Nathaniel heeft het vermogen om onze menselijke waanzin binnen de “zwaarste” onderwerpen op een luchtige, humoristische, rustgevende manier te brengen. Hij draaft echter door in zijn religieus fanatisme. Die videoboodschappen over religieuze onderwerpen getuigen in mijn van zijn doorgeschoten sociaal emotioneel oud-rechts christelijk conservatisme. Zijn opvattingen op dat vlak zijn rechtstreeks in lijn met Russisch conservatief parlementslid Elena Mizulina, de dame die nummer 1 op de “Joodse-US dollar” sanction list staat van Obama voor wat betreft sancties tegen Russische staatsburgers. Daaraan refereerde ik reeds in een commentaar op je artikel “Evgeny Fedorov: de politieke zuivering van Rusland”. In die zin vinden de US-Joods-financiële elite FED machthebbers de standpunten van deze twee conservatief christelijke mensen zeer bedreigend voor de verdeel- en heers politiek van ultieme individualisering van elke US burger. Zodat de staat (lees: in US: de Joodse-US FED financiële elite machthebbers achter de schermen daar) met elke USA burger als individu kan doen wat haar belieft. Bijna geen enkel individu heeft nog steun of backing van zijn/haar sociale familienetwerk(en). Die familienetwerken zijn bewust vernietigd door het financiële slavendom door elke burger individueel tot financieel slavendom te dwingen binnen dit piramide kapitalistisch systeem.
     Brother Nathaniel schiet door in zijn religieus fanatisme. Zijn standpunten over conservatief religieuze zogenaamd Orthodox christelijke onderwerpen die hij daarover op You Tube zet , zijn niet de mijne in grote lijnen. Zonder daar hierover nu in details te gaan. Komt misschien aan bod per onderdeel bij een specifiek onderwerp. Want ik beoordeel elke videoboodschap van Brother Nathaniel telkens apart op zijn merites. Tot nu toe is mijn persoonlijke conclusie dat 75% tot 80% van de boodschappen die Brother Nathaniel uitdraagt, met name op het politiek financieel vlak, dicht bij mijn eigen opvattingen liggen. Daarnaast vind ik dat hij sommige complexe onderwerpen onomwonden, waarheidsgetrouw, helder en goed samengevat in een videoboodschap van hoogstens een paar minuten brengt. En dat is een knappe prestatie. Daarmee spreekt hij tienduizenden tot soms honderdduizenden mensen aan. Dat “aanspreken” zit hem in de inhoud en zijn persoonlijke presentatiestijl van die inhoud. Want zijn beeldachtergrond is altijd dezelfde. Een Prachtig, rustiek bergdorplandschap. Terzijde: Wat bedoel je met “rare gast” Boudine? Je hoeft me hier niet te antwoorden. Bedenk dat antwoord voor jezelf. (Wink)

    • Boudine:

     Beste Vili, ik noemde hem geen “rare gast”, maar “rare jongen”. Zijn levensloop is nogal wonderlijk, hij heeft Joodse ouders en een duidelijke hekel aan Joden. Soms spreekt hij een waarheid als een koe, maar soms slaat hij de plank ook akelig mis. Ik vind hem een beetje een reli-fanaat en dat werkt bij mij niet. Dat ik om hem moet lachen, heeft te maken met zijn rare muts. Als hij zijn wenkbrauwen optrekt, dan wiebelt die muts mee. Daar krijg ik de slappe lach van. 🙂 🙂 🙂

     Ik heb even gegoogled op zijn naam:
     http://rationalwiki.org/wiki/Nathanael_Kapner

     Brother Nathanael Kapner, whose birth name is Milton Kapner but is more commonly known as Brother Nathanael, is a self-proclaimed “monastic with the Russian Orthodox Church Outside Russia (ROCOR)” who is rather popular in some conspiracy theorist circles while condemned by others

 • Boudine:

  En nog meer “vind ik leuk” nieuws:

  Obama’s “Catastrophic Defeat” in Ukraine

  By Mike Whitney

  August 30, 2014 “ICH” – “Counterpunch” – – Barack Obama has pushed Ukraine to the brink of political, economic and social collapse. Now he wants to blame Russia for the damage he’s done. It’s absurd. Moscow is in no way responsible for Ukraine’s descent into anarchy. That’s all Washington’s doing, just as Iraq, Afghanistan, Libya, and now Syria were Washington’s doing. If you want to blame someone, blame Obama.

 • Rusland hoeft de onafhankelijkheidsstrijders in de Donbass regio niet eens te helpen door Russische soldaten te sturen.

  Hoezo?
  Kijk,luister, voel (huiver,kokhals, huil, wordt boos, heb verdriet en lach door je tranen heen) en denk.
  Ik nodig je uit om te kijken naar dit live video report. Directe gesprekken met Ukrainse soldaten (velen dienstplichtig!). De interviewer ondervraagt de Ukrainse soldaten op het slagveld, terwijl ze even van een rustpauze “genieten” (sic).
  Engels ondertiteld.
  Titel: The real State of the Ukrainian Army in the ATO – ENG SUBS

  https://www.youtube.com/watch?v=IX6e3wr34BM

  Daarom zullen de Ukrainse Oligarchen deze oorlog niet kunnen winnen.
  De motivatie, het moreel van de Ukrainse soldaten is laag en zakt zeer snel, met het toenemen der verliezen, deze chaos en de komende standaard terugkerende Ukrainse/Russische winterproblemen.

  Je kunt als nouveau riche Ukraiense Oligarchen “vrienden”club een flink deel van je miljoenen als “salaris”, wedde, geven aan alle Ukraiense Henken, gehersenspoelde Ukrainers, die voor jouw belangen vechten. Ukrainse Henk, samenwonend met Ukrainse Ingrid (of met beider consensus LATTend met haar (wink)). MAAR als die Ukrainse Henkies er op het slagveld achterkomen dat de Ukrainse fascistische organisatie van deze Ukrainse landmacht een grote chaos is, op alle fronten, en dat de kans derhalve zeer reëel is dat Ukrainse Henk als kanonnenvoer, aan stukken geschoten, in delen, thuis bij zijn Ukrainse Ingrid wordt afgeleverd, als hij al geluk heeft en niet ter plekke in een anoniem massagraf gedumpt is geworden, vanwege de besparing op de transportkosten van repatriëring van zijn lichaamsresten, dan zal Ukrainse Henk niet lang meer doorvechten, geen verzet bieden tegen de veel gemotiveerdere Oost Ukrainse onafhankelijkheidsstrijders, gesteund met Russisch geld en vrijwillig meevechtende Russische mannen, vechtend voor behoud van hun taal, hun grond hun identiteit, cultuur en hun onafhankelijkheid.
  Onze Ukrainse soldatenhenkies zullen in de contramine gaan. Door schade en schande wijs geworden op het onbarmachtig slagveld van de werkelijke realiteit, en niet de staatspropaganda van de MSM Ukrainse TV, eigendom van de Ukrainse Oligarchen. Want in een ding zijn alle Slavische volken in het algemeen goed opgevoed en door het leven getraind. In massaal passief agressief verzet plegen tegen de overheid. Via corruptie, vriendjespolitiek en vooral de belangrijke Slavische eigenschap om je persoonlijke netwerken goed te onderhouden, te midden van al die overheidcorruptie. Al generaties lang.
  Ukrainse Henken en Ingrids zullen eieren voor hun Ukrainse geld kiezen. Die keuze zal niet lang meer op zich laten wachten. Hoogstens tot de echte winter gaat beginnen. Met geld is zeer veel, maar gelukkig nog net niet alles te regelen.

  • Boudine:

   Dank voor de video, Vili. Ik had hem gisteren al gezien en wilde hem in een volgend artikel plaatsen. Nu hoef ik hem niet op te zoeken. 😉

   “Ukrainse Henken en Ingrids zullen eieren voor hun Ukrainse geld kiezen.” Ukrainse geld? De Oekraïne heeft geen geld, het is een totaal failliete boedel! Het IMF gaat er weer 1,4 miljard in pompen, maar zelfs binnen het IMF wordt over dat besluit gemopperd. In ruil voor die lening (!) moeten de energieprijzen en de belastingen omhoog, en de pensioenen uiteraard omlaag. Energieprijzen? Oekraïne heeft nauwelijks energie als Rusland niets meer levert. De schuld aan Gazprom (5 miljard? Ik las het ergens, maar weet het niet meer zeker) moet eerst worden betaald, voor Rusland weer gas levert.

   Oekraïne is een pion die wordt geofferd om de dollar te redden. Volgens mij valt de dollar niet meer te redden… Oekraïne is kanonnenvlees!

 • Een goede video om inzicht te krijgen in wat soldaten meemaken,voelen, denken, tijdens een veldslag.
  Alle soldaten zijn mensen. Ook in deze waanzin van alle oorlogen. De Ukrainse oorlog. Op die momenten dat de strijd op leven en dood het toestaat, hoor, voel, zie je de compassie, het medeleven, die tegelijkertijd met de angst, haat, agressie, meedogenloosheid en frustratie in ieder mens, iedere soldaat huist, en vooral ook, die in ieder van ons huist. Wat mensen bindt is liefde en compassie. In deze waanzin zie je en voel je en hoor je deze jongens daar naar zoeken, als balans voor de waanzin die ze zien, voelen meemaken.

  Ukraine Crisis |Militias in between battles: kidding and sorry for ukrainian soldiers | Eng Sub
  https://www.youtube.com/watch?v=Rq3d7L3f_kU

 • Ingrid:

  Een Afgaanse vrijheidsstrijder spreekt helder uit waarom hij uit vrije wil de Oekraïnse bevolking steunt. https://www.youtube.com/watch?v=Xc2KeSkl5H0

  An Afghan Freedom Fighter in Donbass – ENG SUBS

 • Boudine:

  Dit stukje nieuws is eigenlijk zo grappig! Want er was eens een oorlogsschip, dat was er op een duimpje na gezonken op een klip!

  Ukraine Crisis Rocks French Mistral Delivery

  Gepubliceerd op 13 nov. 2014

  The first French Mistral warship is supposed to be handed over to Russia on Friday, but there won’t be a delegation from Moscow at tomorrow’s planned handover ceremony in Paris. That’s amid new uncertainty as to whether it’ll actually happen. Ben Aris, Editor of Business New Europe, joins RT to discuss this issue.

 • Boudine:

  Why does Russia buy Colombian flowers from the Netherlands? is Engels ondertiteld.

 • Boudine:

  ‘Harder and harder for EU hawks to bully nations into extending sanctions on Russia’

Laat een reactie achter