Het geheim van het succes van de stille Poetin

Toen Vladimir Poetin in 2000 aan de macht kwam, verkeerde het land in chaos en de armoede onder de bevolking was bitter. Nadat de Sovjet Unie uiteen gevallen was, kochten enkele kapitaalkrachtige mensen de Russische industrie voor een prikje op. In de jaren ’90 groeide de rijkdom van deze oligarchen, maar de corruptie was gigantisch. President Jeltsin zag zich gedwongen om zeer onvoordelige contracten af te sluiten met de oliemaatschappijen van het “vrije wilde Westen”, waardoor de olie het land uitvloeide en de winst verdween in de zakken van de Seven Sisters. Poetin maakte niet alleen een einde aan de macht van de oligarchen, maar ook aan de olie-roof en plunder door de Seven Sisters.

Tijdens de jaren ’90 werd de centraal geleide economie van de Sovjet Unie vervangen door de “vrije markt economie” die gepaard gaat met “vrijheid en democratie”. Dat dit voor de meeste Russen bittere armoede betekende, mocht de feestvreugde niet drukken van de kleine groep mensen die profiteerde van dit systeem. President Poetin maakte een einde aan de armoede, door de oliemaatschappijen te dwingen om hun winsten te delen met Rusland. Ook eiste hij dat de oligarchen hun achterstallige belasting zouden betalen. Fraude werd bestraft en sommige oligarchen verdwenen achter de tralies, terwijl de rest het land uit vluchtte. Op dit moment gaat het goed in Rusland en Poetin wordt door de bevolking op handen gedragen.

De westerse oliemaatschappijen hadden het nakijken, maar deze politiek van Poetin was niet zonder gevaar. De dollar, die drijft op de olie-winsten, werd steeds zwakker en ook dat is niet zonder gevaar. Het antwoord van de VS en de EU is: NATO! Langs de grenzen van Rusland verscheen de ene NATO legerbasis na de andere, maar Poetin bleef kalm. Daarna kwam de (ook door Nederland gefaciliteerde!) fascistische coup in de Oekraïne, gevolgd door een “burgeroorlog” aan de grens met Rusland, maar Poetin bleef kalm. Toen schoot men een vliegtuig uit de lucht en heel Nederland rouwde om de doden. Dat er in Oekraïne reeds duizenden doden en gewonden waren, plus grof geschat een miljoen ontheemden, dat is niet tot ons verdriet… Poetin kreeg de schuld van dat gecrashte vliegtuig, ook al was dat niet waar. Er volgden economische sancties tegen Rusland en dat was het einde van de pret, want Poetin sloot de grenzen voor de Europese export naar Rusland.

Poetin streeft niet naar een terugkeer van de centraal geleide dictatuur van het Sovjet tijdperk, maar naar een wereld die in vrede samenleeft, op een eerlijke manier handel drijft en op een sociale manier zorgt voor alle mensen. Op dit moment staat deze wereld nog heel ver van ons af, maar Poetin lijkt aan de winnende hand. De economische sancties van de VS en de EU tegen Rusland hebben slechts een averechts effect. Rusland ontwikkelt nieuwe industrie en gaat samenwerken met andere landen, die daar wel bij varen. Voor ons gouden koude kikkerlandje is dat weliswaar slecht nieuws, maar bij een eerlijke verdeling van de welvaart heeft op den duur iedereen baat!

CrossTalk: The Secret of Putin’s Success duurt 24 minuten.

Rusland wordt natuurlijk niet alleen door Poetin bestuurd. Hij heeft politieke bondgenoten die er hetzelfde over denken. Zijn vriend en adviseur Sergei Glaziev is een van hen. In de volgende video praat hij over een nieuwe wereldpolitiek. De politiek van de VS was altijd unipolair, gericht op het streven om de enige wereldmacht te zijn. Maar deze politiek werkt niet meer! Op dit moment gaat die politiek ten koste van Europa. De VS wil oorlog en Europa wordt dan het front. De bommen komen dan neer op ons! Rusland is niet uit op de wereldmacht. Hun streven is multipolair: vreedzaam en humanitair, gebaseerd op onderling overleg, samenwerking tussen de landen en eerlijke handel. Sergei Glaziev praat heel snel, het is rustiger om zijn verhaal te lezen!

Interview with Sergei Glaziev – Advisor to President Putin duurt 15 minuten.
Een transcript staat hier
Een in het Nederlands vertaald transcript staat hier

De volgende reportage van de Russische Pravda uit 2011 gaat over de rol van Poetin in de herovering van de Russische olie-industrie, de criminele situatie en de bittere armoede in de jaren ’90, de vernietiging van de Russische industrie in die zelfde periode, vijf mislukte aanslagen op Poetin, de huidige economische groei en stabiliteit van Rusland. Uit deze video blijkt dat Poetin 10 jaar lang zo stil zijn eigen gang ging, dat men zelfs in Rusland niet wist wat hij aan het doen was. Hij werd echter gesteund door de KGB, daarom leeft hij nu nog! En omdat de levensstandaard in Rusland onder Poetin weer steeg, heeft hij in Rusland nu de status van een popster.

Deze video bevat veel details over de jongste geschiedenis van Rusland en de revolutionaire rol van Poetin. Ook komen we John Perkins tegen, de economische hitman van de VS. Toen de Sovjet Unie uiteenviel, wilde de VS de economie van Rusland volledig kapot maken. Dit alles was goed gepland. Het gevolg was helaas dat in de jaren ’90 jaarlijks een miljoen mensen stierven van de honger, koude of andere vormen van bittere armoede!

De Russische tekst wordt ingesproken door een Engels sprekende dame. Dat is verwarrend, want als er iemand wordt geïnterviewd, dan worden vragen en antwoorden ingesproken door dezelfde stem. De documentaire is ook nogal verwarrend, hij springt van de Russische hak op de tak. De essentie is echter duidelijk: Poetin heeft de door het kapitalisme gesloopte industrie zo goed mogelijk hersteld. Zijn beleid ging wel ten koste van de roofwinsten van het “vrije wilde Westen” en de oligarchen. Het Amerikaanse ideaal van unipolariteit werd door Poetin doorbroken. Daarom is Rusland nu de grote vijand van het vrije wilde Westen en wordt Poetin afgeschilderd als de boeman. Dat er nog steeds geen wereldoorlog is uitgebroken, is echter te danken aan het rustige Rusland van de stille Poetin.

The Unknown Putin bestaat uit twee delen en duurt 29 en 27 minuten.

Tot slot nog dit: de vredespolitiek van Rusland blijkt ook uit het konvooi met humanitaire hulp dat Rusland naar de belegerde steden in oost Oekraïne heeft gezonden. De regering in Kiev heeft er alles aan gedaan om de grensovergang van dat konvooi te vertragen. Ten slotte is het konvooi zonder de toestemming van Kiev de grens over getrokken. Dat was wel riskant, maar de humanitaire hulp is aangekomen in Lugansk en de 280 vrachtwagens zijn veilig teruggekeerd naar Rusland. De aandacht die dit konvooi wereldwijd heeft getrokken, maakt ook dat men de weerzinwekkende slachtpartij van burgers in Oekraïne niet lander kan negeren. Het volgende artikel van The Saker is verhelderend over deze situatie:

Russians Deliberately Violates Ukrainian Sovereignty

Bottom line: this is a risky move no doubt, probably brought about by the realization that with water running out in Luganks Putin had to act. Still it is also an absolutely brilliant move which will create a massive headache for the US and its Nazi puppets in Kiev.

PS: I heard yesterday evening that Holland has officially announced that it will not release the full info of the flight data and voice recorders of MH17. Thus Holland has now become an official accomplice to the cover-up of this US false-flag operation and to the murder of the passengers of MH17. This is absolutely outrageous and disgusting I and sure hope that the Malaysian government will not allow this. As for Kiev, it is also sitting on the recording of the communications between the Kiev ATC and MH17. Finally, the USA has it all through its own signals intelligence capabilities. So they all know and they are all covering up. Under the circumstances, can anybody still seriously doubt “who done it”?

Minister President Mark Rutte weet dat Nederland medeplichtig is, niet alleen aan de fascistische coup in Oekraïne, maar kennelijk ook aan het neerhalen van dat passagiersvliegtuig!!! De Commissie voor Buitenlandse Zaken heeft daarover wat pittige Kamervragen (pdf) gesteld.

Potato Invasion: US says military motive in Russian aid, empty trucks return home

18 Reacties

 1. yvonne

  En wie zijn ook al weer hoofdaandeelhouders van SHELL, juist Rothschild en beabilderberg………..dus Rutte weet heus van de hoed en de rand, vandaar ook een nationale dag van rouw! Onze Nederlandse regering heeft uit naam van de zogenaamde oranjes, bloed aan hun handen……En ik hoop dat het volk hier nu eens massaal achter gaat komen.

  Dankzij persoonlijke bemiddeling van premier Rutte heeft Shell een contract kunnen tekenen voor het winnen van gas in de Oekraïne. Gas dat met behulp van giftige chemicaliën en water uit de grond wordt gehaald. Op beelden die Altijd Wat exclusief in handen heeft, is te zien hoe deze chemicaliën in open bassins worden opgeslagen.

  http://altijdwat.incontxt.nl/seizoenen/2014/afleveringen/25-02-2014/fragmenten/oekraiense-deal-met-een-nederlands-luchtje

  Antwoord
 2. yvonne

  Maar weer eens nieuwemedianieuws.nl op twitter, dit volk moet gewoon wakker worden en wel snel, voordat ons hier de bommen en granaten om de oren vliegen………

  Michael Hudson: burgeroorlog in Oekraïne gaat over schaliegas
  Geplaatst op 24 augustus 2014 door Auteur

  Ons wordt verteld dat het Oekraïense leger de Oost-Oekraïeners wil bevrijden van de bezetting door de pro-Russische separatisten. De Amerikaanse historicus en econoom Michael Hudson komt met een heel andere uitleg: de burgeroorlog in Oekraïne draait -evenals veel andere oorlogen- om energie.

  Eerder schreef LLE er al over: het IMF zet Oekraïne onder druk om grond en bodemschatten te privatiseren. Op de plek waar hevige gevechten woeden, zit veel schaliegas in de grond. De zoon van Joe Biden (vice-president van de VS) bereidt zich met zijn bedrijf voor om naar schaliegas te gaan boren in Oost-Oekraïne. Het energiebedrijf Shell is daar ook al met fracken begonnen.

  http://langleveeuropa.nl/2014/08/michael-hudson-burgeroorlog-in-oekraine-gaat-over-schaliegas/

  Antwoord
 3. yvonne

  Duidelijk toch! Het Nederlandse volk moet zich doodschamen!

  Door de CFR, Council on Foreign Relations is nu duidelijk gesteld:*****

  „The Ukraine Crisis Is the West’s – Not Putin’s – Fault” *****

  En „het westen” is Amerika, EU, Nederland.

  En „Nederland” = Kabinet, Parlement, Kiezers.

  De uitspraken van de CFR staan in:

  „www.foreignaffairs.com

  waarin duidelijk aangetoond wordt dat het Westen de Oekraine in zijn machtssfeer trachtte te krijgen.

  Zelfs tegen afspraken met Rusland in!

  Duidelijk komen in de herinnering de belachelijke schreeuwers van Kiev: Von Baalen en VonHofstadt ! en :
  Een uitspraak van Van Rompuy dat hij (EU) alle Europese landen ten westen van Rusland onder controle wil krijgen: ” en als het volk dat niet wil, dan doen wij dat toch”

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/08/wij-zijn-de-schuldigen-en-verantwoordelijken-voor-de-oekraine-crisis/

  Antwoord
  • Boudine

   Dank voor het compliment, Bob, en ik heb de link even op de juiste plaats gezet: in het artikel over ISIS.

   Antwoord
 4. Fleur

  De media vertelt ons uiteraard niet dat de sancties m.n voor de EU dramatische gevolgen heeft.
  De EU zat economisch zowiezo al zeer geruime tijd zwaar in de problemen en nu met de sancties erbij stijgen de problemen uitzichtloos!
  http://www.globalresearch.ca/obama-destabilizes-europes-economy-sanctions-deepen-the-recession/5397198

  Maar Mario Draghi heeft voor de de diepgaande economische recessie in de EU nu dé oplossing gevonden.
  Landen moeten méér schulden maken!
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/08/24/draghi-vollzieht-radikalen-kurswechsel-euro-zone-soll-sparkurs-aufgeben/

  Naast het gevaar van oorlog wordt het een economische puinhoop voor burgers binnen de EU…!

  Antwoord
  • Boudine

   Dank je, Fleur. Mijn volgende artikel gaat daarover, want de VS heeft Europa in de voet geschoten! Als Europa mank is, dan kunnen ze gemakkelijk vanuit Europa Rusland aanvallen… In de VS geloven miljoenen mensen nog altijd in het Einde der Tijden en de Rapture!

   Antwoord
 5. Nan

  @Fleur:
  ‘De media’ suggereert dat het hier om een enkelvoud gaat, maar het is natuurlijk een meervoud. Er zijn talloze stemmen in dat medialandschap.
  Om de ‘rol’ van de media te snappen moet je je eens verdiepen in het #ANP. Dat is de ‘neutrale’ Nieuwsautoriteit in ons land. Alle media hebben een abonnement op het #ANP, en vullen daarmee minimaal de helft van hun kranten/uitzendingen. Grofweg de andere helft van hun verslaggeving komt van buitenlandse persbureau’s, en dan blijft er nog een klein stukje over voor persoonlijke (oorspronkelijke) verslaggeving, maar meestal dus wel gebaseerd op ANP- berichten.
  Ga er maar van uit dat driekwart van alle nieuwsberichten die je ziet, leest of hoort van persbureau’s komen, dus ook van CNN, AFP, etcetera.
  Redacties vertrouwen deze nieuwsleveranciers, omdat ze pakweg 20 jaar geleden nog echt geweldig waren. Gratis buitenlandreportages, wauw! Ze hebben abonnementen op de nieuwsberichten, vertrouwen daarop, nemen die berichten klakkeloos over. Klakkeloos vertrouwen. dat is het probleem!

  Antwoord
 6. Fleur

  Graag gedaan Bou!

  Ik vermoed dat de huidige sancties ervoor zorgen dat de EU uiteen zal donderen…!
  Er zijn landen die failliet gaan door de sancties.
  De EU was al een drama maar is nu bezig in een zeer kritieke fase te komen.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/08/25/drama-in-paris-der-zerfall-der-eu-beginnt-in-frankreich/

  In Spanje is reeds een boerenopstand gaande.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/08/24/protest-gegen-russland-sanktionen-spanische-bauern-verbrennen-ernte/

  Antwoord
 7. yvonne

  En als je dan wakker bent, en ziet dat het beleid niet werkt, kun je vertrekken, vandaar dat de Nederlandse politici zo bang en stil zijn, bang voor hun eigen hachje. Fijne mensen toch!

  In Frankrijk wordt het ontslag verwacht van minister van Economische Zaken Arnaud Montebourg, die dit weekend publiekelijk afstand nam van het economisch beleid van de regering.

  Om het ontslag van Montebourg en waarschijnlijk meer ministers mogelijk te maken, heeft premier Valls het ontslag van het hele kabinet aangeboden. President Hollande heeft Valls gevraagd morgen een nieuwe regeringsploeg te presenteren. Montebourg wil naar verluidt niet zelf ontslag nemen.

  Montebourg leverde gisteren ongezouten kritiek op het bezuinigingsbeleid. De “dogmatische gerichtheid op de vermindering van het overheidstekort” leidt volgens hem alleen maar tot verdere verarming en hogere werkloosheid. Hij noemde het bezuinigingsbeleid bovendien een politieke ramp omdat het Europa in de armen van extremistische partijen drijft die Europa willen vernietigen.

  http://nos.nl/artikel/690663-kritische-franse-minister-moet-weg.html

  Antwoord
 8. Fleur

  De Russen hebben de MH17 neergeknald aldus de VS en NAVO-bondgenoten.
  Rutte beweerde kort na de crash ” een zeer indringend ” telefonisch gesprek met Poetin te hebben gehad.
  Hij ként de waarheid dus maar liegt er met de overige ministers stevig op los.
  Onze regering heeft zich door de MH17 crash getoond als slaven van de VS, als volledig onbetrouwbaar zooitje en keiharde leugenaars!

  Tja de Russen willen graag ” hun schuld aantonen ” vandaar dat zij direkt om openbaring van de VS satelliet-beelden vroegen.
  En ook nu willen zij dat de gesprekken van de verkeerstoren met de MH17 piloten openbaar worden gemaakt.
  En natuurlijk zwijgt de MSM over het feit dat Poetin de MH17 tragedie niét in de doofpot wil hebben zoals nu gebeurt.
  En waarom blijven de bewijzen van Rusland als dader stevig achter slot en grendel…?!
  Het antwoord ligt voor de hand!

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/08/26/russland-fordert-aufklaerung-des-absturzes-von-flug-mh17/

  Antwoord
 9. yvonne

  Het kan ook een wraakactie zijn geweest naar Maleisië: dit staan wij niet toe!

  KUALA LUMPUR — Voormalige Amerikaanse President George W. Bush en de Britse oud-premier Tony Blair zijn door een schijn tribunaal in Maleisië , schuldig bevonden voor het plegen van “misdaden tegen vrede” tijdens de oorlog in Irak.

  Het Kuala Lumpur-Tribunaal voor oorlogsmisdaden, onderdeel van een initiatief van voormalige Maleisische premier Mahathir Mohamad — een felle criticus van de oorlog in Irak — heeft de vroegere leiders schuldig bevonden na een vier-daagse hoorzitting.

  “Het tribunaal beraadslaagd over het geval en met eenparigheid van stemmen besloten dat de eerste beschuldigd George Bush en tweede beschuldigde Blair van misdaden tegen vrede schuldig zijn bevonden,” zei het tribunaal in een verklaring.

  “Door het onwettig gebruik van geweld bedreigt het de wereld om terug te keren naar een staat van wetteloosheid . De daden van de beschuldigde waren onwettig.”

  http://www.pensioenactivist.nl/samenvatting-bewijs-fals-vlag-aanslag-door-eu-vs-en-israel/

  Antwoord
 10. alfred vierling

  ik voel een enorme opluchting door de ontdekking , dat U allen zo denkt als ik. Alleen wilde ik al ten tijde van de in het kader van de NAVO oorlog tegen Joegoslavië door Nederlandse F-16 scuadrons uitgevoerde bombardementen op burgers naast mijn aanklacht wegens oorlogsmisdaden tegen drie leden van de toenmalige Nederlandse regering een ‘tribunaal’ á la Russel inzake Vietnam, oprichten, maar ik vond geen enkele academicus bereid daarin mee te gaan. Allemaal politieke benoemingen en gepensioneerde angsthazen. Van de pers verwachtte ik wel gelijkschakeling, maar dat mijn universitaire milieu conspirateus blijft zwijgen is onverdraaglijk.

  drs alfred vierling
  den haag

  Antwoord
  • Boudine

   Beste Alfred,
   Welkom op BOUblog en om je de spam te besparen heb ik je e-mail adres verwijderd. Je hebt trouwens een mooie website! Daar zit ook een contactknop op.
   Wat je zegt over het universitaire milieu kan ik wel beamen. Maar dit is al heel lang zo! Probeer 9/11 aan te kaarten op universiteiten en zelfs Delft wil er niet aan. Probeer een fout van 4 eeuwen in de oude geschiedenis aan te kaarten, en Leiden verbleekt! In 1968 kwamen de studenten in opstand tegen de professoren-kliek, omdat Marx niet mocht. Tegenwoordig komen ze in opstand omdat de studiebeurzen worden afgeschaft, om er een lening voor in de plaats te stellen. Ik neem het niemand kwalijk, maar als je steun zoekt voor je visie, zoek dan een emeritus! Men kan een emeritus zijn pensioen niet afpakken. 😉

   Antwoord
 11. Ingrid

  Opnieuw van the Saker. Een fantastische analyse van de politieke strategie van Putin. Een hele lap tekst, maar een genot om te lezen. http://vineyardsaker.blogspot.ca/2014/09/the-russian-response-to-double.html

  Verder heeft Rusland’s Rosneft samen met Exxon Mobile dit weekend een enorme aardolie vondst gedaan in Kara Sea. Hoe zal dit verder verlopen met het oog op de US sancties?
  http://voiceofrussia.com/uk/news/2014_09_27/Russian-Rosneft-and-American-ExxonMobil-discover-oil-in-Kara-Sea-2200/

  Antwoord
  • Boudine

   Dank je wel, Ingrid. Het artikel van Saker is inderdaad zeer de moeite waard. Ik had het net uit toen je reactie kwam, het staat ook op Info Clearing House:
   The AngloZionist Empire is at War with Russia

   In combinatie met dit artikel:
   Will Russia and China Hold Their Fire Until War Is the Only Alternative?

   By Paul Craig Roberts

   September 27, 2014 “ICH” – Obama’s September 24 speech at the UN is the most absurd thing I have heard in my entire life. It is absolutely amazing that the president of the United States would stand before the entire world and tell what everyone knows are blatant lies while simultaneously demonstrating Washington’s double standards and belief that Washington alone, because the US is exceptional and indispensable, has the right to violate all law.

   It is even more amazing that every person present did not get up and walk out of the assembly.

   The diplomats of the world actually sat there and listened to blatant lies from the world’s worst terrorist. They even clapped their approval.

   The rest of the speech was just utter bullshit: “We stand at a crossroads,” “signposts of progress,” “reduced chance of war between major powers,” “hundreds of millions lifted from poverty,” and while ebola ravages Africa “we’ve learned how to cure disease and harness the power of the wind and the sun.” We are now God. “We” is comprised of the “exceptional people”–Americans. No one else counts. “We” are it.

   Die toespraak van Obama bij de VN was zo absurd! Ik wilde er nog aandacht aan besteden, maar ik ben een beetje ziek. Ik zal hem even opzoeken, dan kan iedereen luisteren en lezen, maar ga vooral niet over je nek! Wat een viezerik is die Obama!!!

   Obama Speech At UN: Hypocrisy, Lies and Newspeak

   Video and Transcript

   “We fight for our ideals, and are willing to criticize ourselves when we fall short. Because we hold our leaders accountable, and insist on a free press and independent judiciary.”

   Posted September 24, 2014

   Note from Tom – ICH regulars, may wish to have a sick bag close at hand.

   Commentaar op Socialist Website:
   Deceit and delusion at the United Nations
   25 September 2014

   Having launched yet another illegal war, President Barack Obama came before the United Nations Wednesday to justify American actions around the world and demand that all nations fall into line behind the US drive for world hegemony.

   The speech was a collection of declamations, threats and ultimatums linked together by hollow slogans and clichés. It was delivered in a halting, ritualistic manner, one pronouncement following another, separated by long pauses and a pursing of the lips, without any attempt to make a coherent argument.

   But what above all distinguished the speech was the complete disconnect between its assertions and political reality. Obama’s lies were so extreme and brazen, they took on a delusional character. When the world political situation has reached a point where those in power cannot acknowledge a single truth, this in itself is an expression of an extraordinary level of crisis of the entire political and economic order.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën