Archief
Artikelen

Heeft u ooit gehoord van War Plan Red? Het is een oorlogsplan van de VS tegen Groot Brittannië dat werd gesmeed in de jaren ’30. De relatie tussen de VS en GB was na de Eerste Wereldoorlog beslist niet vriendschappelijk. De VS wilde dat GB zou betalen voor hun hulp in WW I, maar GB weigerde. De relatie tussen de twee grootmachten verslechterde en de VS zag GB als een bedreiging. Daarom plande de VS een oorlog tegen GB, die zou beginnen met een aanval op Canada. Ook zou de Amerikaanse vloot via de Pacific Australië aanvallen. Deze oorlog ging niet door omdat Duitsland de wereld plotseling bedreigde, waarna War Plan Red in 1939 werd afgeblazen. Dit heb ik niet op school geleerd. U wel???

Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, was dat aanvankelijk een Europese kwestie: Duitsland annexeerde Oostenrijk en viel Polen binnen. Daarna veroverde het Nederland, België en vrijwel heel Frankrijk. Vervolgens werd Londen gebombardeerd en het verdrag met Rusland werd geschonden. Het leger van Hitler rukte op naar Moskou, maar bleef bij Stalingrad steken in de sneeuw. Zo leerde ik dat op school. Intussen was Japan China binnengevallen. Japan en Duitsland waren bondgenoten. Dat begreep ik niet zo goed, want Japan ligt aan de andere kant van de wereld. Eind 1941 bombardeerde Japan de Amerikaanse vloot in de haven Pearl Harbour. Daarop verklaarde de VS de oorlog aan Japan en daarmee ook aan bondgenoot Duitsland. Zo heb ik dat geleerd.

Dat Pearl Harbour een bewust uitgelokte aanval was, en dus een valse vlag, wordt inmiddels door veel mensen erkend. De VS had gemakkelijk buiten deze oorlog kunnen blijven. Dat er in de jaren ’30 reeds uitgebreide voorbereidingen waren getroffen voor een oorlog, werpt licht op de reden waarom de VS zich in de strijd wierp. Dat deze oorlog aanvankelijk tegen Groot Brittannië was gepland, maakt niet uit. Er waren wapens en die moesten worden verbruikt! Dat de VS zich schaarde aan de kant van Engeland en Frankrijk, en daarmee ook Rusland (!), is voor de wapenindustrie van ondergeschikt belang.

War on the ‘Red Empire’: How America planned for an attack on BRITAIN in 1930 with bombing raids and chemical weapons

  • Emerging world power feared British reaction to its ambitions
  • Plan Red was code for massive war with British Empire Top-secret
  • document once regarded as ‘most sensitive on Earth’
  • $57m allocated for building secret airfields on Canadian border – to launch attack on British land forces based there

Op dit moment bereidt de VS-NATO-EU een oorlog voor tegen Rusland. Hoewel de bevolking van de VS en de EU steeds verder wegzakt in de armoede, worden de defensiebudgetten verhoogd. De les die we kunnen trekken uit War Plan Red, is dat deze wapens moeten worden verbruikt! Daarbij maakt het niet uit wie de vijand is. Op dit moment is het Rusland, dat dank zij het beleid van de regering Poetin de oorlog probeert te voorkomen. Ook China is een doelwit en misschien zijn alle BRICS landen wel inbegrepen bij de geheime oorlogsplannen. In de VS voert de “politie” nu openlijk oorlog tegen de eigen bevolking. Die politie kreeg wapens van het leger en deze wapens moeten worden verbruikt! De wapenindustrie is een belangrijk onderdeel van de kapitalistische economie, die altijd gepaard gaat met geweld. Hoe het afloopt, kan ik niet voorspellen, maar de onderstaande documentaire is wel verhelderend!

America’s Planned War on Britain documentary (Channel 5) duurt 45 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

10 Reacties op “De VS tegen GB: de oorlog die niet doorging”

Laat een reactie achter