Archief
Artikelen

Dit is een foto van een ziekenhuis in Donetsk, dat is getroffen door de bommen van het leger van Oekraïne. Het bombarderen van een ziekenhuis is een oorlogsmisdaad! Net als de strijd tegen Gaza is er sprake van een ongelijke situatie. De bevolking van Donetsk en Sloviansk, twee provincies in het oosten van Oekraïne, was het niet eens met de fascistische coup in Kiev en koos in een referendum massaal voor onafhankelijkheid van Kiev. Deze Russisch sprekende bevolking is nu het doelwit en hoewel ze proberen om zich te verdedigen, hebben zij geen leger, geen luchtmacht, geen tanks. Het leger van Kiev heeft dat allemaal wel, mede dank zij de steun van het “vrije Westen”.

Net als in Gaza vecht in Oekraïne het leger tegen een ongewapende burgerbevolking. Huizen, scholen, ziekenhuizen en kerken worden gebombardeerd. De mensen slaan op de vlucht, de grens over naar Rusland. Pepe Escobar vertelt:

According to the UN itself, at least 285,000 people have become refugees in eastern Ukraine. Kiev insists the number of internal refugees is “only” 117,000; the UN doubts it. Moscow maintains that a staggering 730,000 Ukrainians have fled into Russia; the UN High Commission for Refugees agrees. Some of these refugees, fleeing Semenivka, in Sloviansk, have detailed Kiev’s use of N-17, an even deadlier version of white phosphorus.

En dan te weten dat de NATO wordt betaald van ons belastinggeld! Dat Oekraïne economische steun krijgt van de NATO en Europa. Dat onze politici het fascistische regime in Kiev steunen!

RAW: Kiev shellings devastate E. Ukraine towns

Grief, destruction & mayhem: ‘Ukraine in complete disaster’

De volgende documentaire gaat over gewone mensen die worden bestookt door het leger van Oekraïne. Het is geen burgeroorlog, maar een oorlog van een goed bewapend leger tegen de bevolking. Het leger bombardeert vreedzame dorpen, huizen in buitenwijken, flatgebouwen, scholen, ziekenhuizen, kleuterscholen, kerken en fabrieken. Ook treinstations, bruggen en wegen worden verwoest. De opnamen zijn gemaakt in de regio Donbass tussen 2 en 24 juli 2014. De documentaire is Engels ondertiteld. Pas op: hij bevat gruwelijke beelden!

Ukraine Crisis: Death and destruction continues in Eastern Ukraine duurt een uur en 22 minuten.

FallenUSSoldiers, 27 juli 2014

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

17 Reacties op “Crisis in Oekraïne: dood en verwoesting”

 • Ingrid:

  Hier nog wat achtergrond info die leidde naar de coupe in Kiev. Belangrijk om te weten is dat de Nederlandse ambassade in de Oekraine de grootste sponsor is geweest voor het in de lucht brengen van het Hromadske propaganda TV station, dat de doorslag heeft gegeven voor het vertrek van Yakunovych.

  Revolution on Demand

  Arriving in the Ukrainian capital on August 3, Pyatt almost immediately authorized a grant for an online television outlet called Hromadske.TV, which would prove essential to building the Euromaidan street demonstrations against Yanukovych. The grant was only $43,737, with an additional $4,796 by November 13. Just enough to buy the modest equipment the project needed.

  Many of Hromadske’s journalists had worked in the past with American benefactors. Editor-in-chief Roman Skrypin was a frequent contributor to Washington’s Radio Free Europe / Radio Libertyand the US-funded Ukrayinska Pravda. In 2004, he had helped create Channel 5 television, which played a major role in the Orange Revolution that the US and its European allies masterminded in 2004.

  Skrypin had already gotten $10,560 from George Soros’s International Renaissance Foundation (IRF), which came as a recommendation to Pyatt. Sometime between December and the following April, IRF would give Hromadske another $19,183.

  Hromadske’s biggest funding in that period came from the Embassy of the Netherlands, which gave a generous $95,168. As a departing US envoy to the Hague said in a secret cable that Wikileaks later made public, “Dutch pragmatism and our similar world-views make the Netherlands fertile ground for initiatives others in Europe might be reluctant, at least initially, to embrace.”

  For Pyatt, the payoff came on November 21, when President Yanukovych pulled back from an Association Agreement with the European Union. Within hours Hromadske.TV went online and one of its journalists set the spark that brought Yanukovych down.

  Hier de hele link: http://www.informationclearinghouse.info/article38060.htm

 • Bou Berkenbosch:

  Rusland wil de weeskinderen evacueren naar Rusland, maar dat mag niet van Oekraïne! En Verenigde Naties werkt ook alleen maar tegen!

  Churkin to UN: Don’t children in E. Ukraine deserve safety?

  Russia’s requests regarding the evacuation of children have not received any response from Kiev, Churkin said. Meanwhile, the UN human rights report classifies attempts to save the children as “attempted abductions.”

  Kiev’s punitive operation in the southeast has intensified since May, with the Ukrainian army beginning to heavily shell civilian districts. Many cities in the east have lost power and were cut off from the water supply. As of Tuesday, there have been over 1,300 civilian deaths, more than 4,000 others wounded, and at least 100,000 people forcibly displaced, according to the UN.

  Russia offered to send a convoy of aid across the border for displaced civilians at the UNSC meeting on Friday. … However, the offer was rejected by the UN and was especially criticized by the United States.

 • Ingrid:

  Ook economisch ligt Oekraine zwaar onder vuur. Ook dit lees of hoor je nergens. http://www.davidicke.com/headlines/how-world-bank-imf-plan-to-dismantle-ukrainian-economy/

 • De bevolking in Oekraïne wordt vernietigd met chemische wapens…!!

  https://www.youtube.com/watch?v=6gwGmsH1rTM

  Chemical Weapons: Obama Backed Kiev Govt. Killing Their Own People!

  https://www.youtube.com/watch?v=W9i3pv-ewNc

 • Boudine:

  Ukraine Crisis | Ukr. Govt. Turning Their Soldiers Into Drug Addicts | English Subtitles

 • yvonne:

  Deze gaat ook even op twitter, moet zoveel mogelijk gedeeld worden…

  Er wordt al weer met een begerige blik door machtswellustelingen naar uw belastingcenten gekeken, d.w.z. zou het weer een onsje meer mogen zijn ? Immers nadat een slecht verstaanbaar Engels sprekende secretaris generaal van de NATO , een zekere Fogh Rasmussen op bezoek geweest is in Kiev en de regering daar steun heeft toegezegd, terwijl Oekraïne géén lid van de NATO is, maar dat mag de pret niet drukken, zal iemand de rekening moeten betalen. Lezers het wordt zeer, zeer eentonig, want u weet hoe het zal gaan. Veel gebakken lucht van politici, die zeggen dat WIJ en dat wil zeggen U solidair moeten zijn, wij vragen ons af hoe ver deze gevraagde solidariteit zou gaan als wij b.v. alle dit verhaal predikende politici zouden verzoeken maandelijks 5% van hun inkomen te doneren.

  http://www.geennieuws.com/2014/08/oekraine-moet-haar-interne-oorlog-zelf-financierenniet-wij-video/

 • jah:

  Het verband tussen het neerhalen van MH17 en de Isreelische invasie van Gaza. Christopher Bollyn, een Amerikaanse onderzoeksjournalist, is dit uit gaan pluizen en komt op een aantal opmerkelijke links met Israel:

  http://www.bollyn.com/#article_14832

  • Boudine:

   Welkom op BOUblog, jah. Bollyn is nogal controversieel en hij herleidt altijd alles tot Israël. Er doen ook andere complot-theorieën de ronde en ik zou echt niet weten welke de juiste is. Het enige wat ik zeker weet, is dat dit geen actie was van de separatisten en/of de Russen.

 • jah:

  Dank voor je welkom.

  Ik kan het ook niets met zekerheid zeggen en denk ook dat dit zeker geen actie van de Russen of separisten is. Maar het gaat er voor mijn gevoel toch steeds meer op lijken dat alles een verband met elkaar heeft.

  Dit vind ik toch wel opmerkelijk:

  IGOR KOLOMOISKY (2nd from left) the Israeli governor of Dnepropetrovsk is a prominent supporter of Ukraine’s Jewish community and the president of the United Jewish Community of Ukraine. He owns several airlines as well. MH17 was in the air traffic control region of Dnepropetrovsk when it was shot down. For reasons that have not been explained MH17 was diverted from its normal route and instructed to fly across the war zone at a lower altitude of 33,000 feet by air traffic control of Dnepropetrovsk. – See more at: http://www.bollyn.com/#article_14832

 • Boudine:

  How World Bank & IMF Plan to “Dismantle” Ukrainian Economy

 • Boudine:

  Ukraine Crisis: Donbass. Chronicle of Genocide. Banned on TV / Донбасс. Хроника геноцида. [ENG SUB] duurt een uur en 37 minuten.

 • Boudine:

  Altijd Wat – 25 februari 2014
  Uitzending van de NCRV gaat over schaliegas in Oost Oekraïne. Dat gas is verkocht aan de SHELL!

Laat een reactie achter

Recente reacties