Archief
Artikelen

Benjamin H. Freedman (1890 – 1984) was een rijke Amerikaanse zakenman in New York en hij was Joods, al bekeerde hij zich later tot Rooms Katholiek. Hij wordt beschouwd als de Aartsvader van het Joodse anti-Zionisme. In de jaren ’60 werd er nauwelijks enig tegengeluid gehoord tegen de Zionistische terreur in Palestina. Alleen de Jood Benjamin Freedman durfde een Jood een Jood te noemen. Hij was ook goed op de hoogte van de politiek, hij had de juiste relaties op hoog niveau. Een toespraak van Freedman uit 1961 over de rol van de Joden in de wereldpolitiek is een historische MUST HEAR (MUST READ)!!!

Luister eerst even naar Freedman, voor je een oordeel velt! Een belangrijk moment in de geschiedenis van Israël is de Balfour declaratie, een brief van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Arthur James Balfour aan Lord Rothschild, een leider van de Joodse gemeenschap in Groot-Brittannië. De brief was bestemd voor de Zionistische Federatie en kwam tot stand na intensieve lobby door Chaim Weizmann. In die brief beloofde Balfour Palestina aan de Joden. De wortels van de Balfour-verklaring liggen in de Eerste Wereldoorlog, waarbij Frankrijk en Engeland in een uitzichtloze loopgravenoorlog waren beland. Zowel de geallieerden als de Centrale mogendheden hadden grote Joodse bevolkingsgroepen en de zionistische beweging had zich in de Eerste Wereldoorlog neutraal opgesteld. In 1916 ondernam Lord Robert Crewe, minister van buitenlandse zaken, actie om de Zionisten aan de kant van de geallieerden te krijgen. De brief is geschreven in 1917, kort nadat in dat zelfde jaar de VS de oorlog verklaarde aan Duitsland, Oostenrijk en het Ottomaanse Rijk. Het resultaat was, dat deze landen de oorlog verloren.

Dat Duitsland de Eerste Wereldoorlog oorlog verloor, is volgens Freedman te danken aan een Joods complot! Maar ook de Tweede Wereldoorlog is volgens Freedman het gevolg van een Joods complot. In 1933 begonnen de Joden wereldwijd een economische boycot tegen Duitsland. Alle export vanuit Duitsland viel stil en Duitsland antwoordde met een boycot van de Joden in Duitsland. Intussen was Rusland uitgegroeid tot een communistische mega-staat die werd geleid door Joden, waaronder vooral Josef Stalin. In 1933 werd deze mega-staat erkend door de VS. Dat Duitsland zich in de jaren ’30 in snel tempo herbewapende, had volgens Freedman vooral te maken met de dreiging vanuit Rusland.

Deze lezing werpt een heel ander licht op de Jodenvervolging, de Holocaust, Hitler en de Kristallnacht. Tot slot heeft Freedman het nog even over de Khazaren, die zich in de 8e eeuw bekeerden tot de Joodse religie. De meeste hedendaagse Joden stammen af van deze bekeerlingen, maar dat wisten we al. Een transcript van deze lezing staat hier (ten zeerste aanbevolen om mee te lezen, want de video is een oude audio en deze kraakt nogal). Zijn voorspelling in de eerste alinea is niet helemaal uitgekomen, maar zijn historische analyse snijdt wel hout! Besef wel, dat Benjamin Freedman er zelf bij was toen deze smerige afspraken werden bekonkeld. Op het eind van het transcript beantwoordt Freedman nog wat vragen. In de video komt dat deel niet voor.

Benjamin Freedman’s 1961 – Warns America About The Jews duurt 43 minuten.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Benjamin Freedman over het Zionisme (1961)”

 • Ed Verbeek:

  Dit is allemaal nieuw voor mij, maar zeer overtuigend.
  De geschiedenisboeken moeten herschreven worden.
  Ze bevatten nu slechts de geschiedenis volgens de propaganda van de overwinnaars.

  • Bou Berkenbosch:

   Beste Ed,
   Dank je wel voor het compliment en ik weet dit zelf al veel langer. Vreemd genoeg waren het Joodse vriendinnen die me wezen op de leugens over Israël. Daarom laat ik op BOUblog de Joden aan het woord die zich verzetten tegen het Zionisme. Zelfs dan valt er af en toe een scheldpartij in de spambox: Antisemiet! Jodenhaatster! Maar het Zionisme is een groot gevaar, zowel voor de Joden als voor de wereldvrede. De genocide op de Palestijnen gaat ons allemaal aan.
   De geschiedenis die we op school hebben geleerd, is propaganda! De kranten staan vol propaganda. De TV staat helemaal bol van de propaganda en een flat screen helpt daar niet tegen. Helaas geloven heel veel mensen nog in deze propaganda, dus hoort, zegt het voort!

 • Bou Berkenbosch:

  Dit is een mooie aanvulling op bovenstaand artikel:

  Israel
  Who is the Enemy?
  by Thierry Meyssan

  Everyone has an opinion to explain the massacres committed by the State of Israel in Gaza. While in the 70s and 80s, it was seen as a demonstration of Anglo-Saxon imperialism, many interpret it today as a conflict between Jews and Arabs. Reviewing the long period of history – four centuries -, Thierry Meyssan, a consultant to several governments, analyzes the origins of Zionism, its true ambitions and determines who the enemy is.

  Until nearly the end of the nineteenth century, Zionism is therefore exclusively a puritan Anglo-Saxon project to which only a Jewish elite adheres. It is strongly condemned by the rabbis who interpret the Torah as an allegory and not as a political plan.

  Among the current consequences of these historical facts, we must admit that if Zionism aims at the creation of a state for the Jews, it is also the foundation of the United States. Therefore, the question of whether policy decisions are all made ​​in Washington or Tel Aviv has only relative interest. It is the same ideology that is in power in both countries. Furthermore, Zionism having enabled the reconciliation between London and Washington, the challenge is to tackle this alliance, the most powerful one in the world.

  It is absolutely wrong to think that the problem posed by Israel concerns only the Middle East. Today, Israel takes militarily action anywhere in the world poviding a cover for Anglo-Saxon imperialism. In Latin America, Israeli agents organized repression during the coup against Hugo Chavez (2002) or the overthrow of Manuel Zelaya (2009). In Africa, they were everywhere present during the war of the Great Lakes and organized the arrest of Muammar el-Qaddafi. In Asia, they led the assault and killing of Tamil Tigers (2009), etc.. Each time, London and Washington swear they are not involved. In addition, Israel controls many media and financial institutions (such as the US Federal Reserve).

 • Bou Berkenbosch:

  Even een vraag voor de rondvraag:

  Why Aren’t ISIS and Al-Qaeda Attacking Israel?

  The question then is “Why?” Why does Israel not share the concern it has over Palestinians, Iranians, Syrians, and Lebanese with al-Nusra, ISIS, and al-Qaeda? Why do these groups wage jihad against Israel’s enemies but not against Israel itself?

  Indeed, this curious fact was also raised by Nabil Na’eem, the former al-Qaeda commander who recently gave an interview to Al-Maydeen where he stated that these organizations of Islamic terror were in fact controlled by the CIA. Na’eem stated in regards to Issam Hattito,

  For instance, Issam Hattito, head of Muslim Brotherhood responsible for leading the battles against Bashar Assad, where does he reside? Is he in Beirut? Riyadh or Cairo? He’s residing in Tel Aviv.

  Ahmad Jarba, does he stay in Riyadh, Cairo or Tehran? He’s moving between New York, Paris and London, his employers, who pay his expenses …

Laat een reactie achter