Selecteer een pagina

Archieven

Eran Efrati, een Israëlische soldaat vertelt…

Eran Efrati, 28, is geboren en getogen in Jeruzalem. Na zijn middelbare school werd hij dienstplichtig. In het leger diende hij als een gevechtssoldaat en sergeant in Bataljon 50 van de afdeling Nachal. Hij bracht het grootste deel van zijn diensttijd door in Hebron en de rest van de Westelijke Jordaanoever. In 2009 zwaaide hij af en werd lid van Breaking the Silence, een organisatie van Israëlische veteranen die streven naar de bewustwording over de dagelijkse realiteit in de bezette gebieden. Hij was de belangrijkste onderzoeker van de organisatie, hij verzamelde getuigenissen van IDF-soldaten over hun activiteiten. Deze zijn verschenen in het boekje “Operation Cast Lead” en hun meest recente uitgave “Our Harsh Logic”.

Hij begeleide ook politieke rondleidingen naar de Westelijke Jordaanoever en informeerde Israëlische jongeren over de realiteit van het leven als soldaat in een bezettingsleger. Toen bleek dat zelfs Breaking the Silence werd gecontroleerd door het IDF (het Israëlische leger), stapte hij uit deze organisatie en emigreerde naar New York. Zijn onderzoeksrapporten zijn verschenen in The New York Times, The Washington Post en The Guardian. Tegenwoordig is hij actief in de Israëlische groepen Anarchisten tegen de Muur en de Boycot van Binnenuit.

De volgende lezing van Eran Efrati werd gehouden in Denver, Colorado, op 3 maart 2014, als deel van de The Soldier and the Refusenik U.S. tour met Maya Wind, een Israëlische activiste voor een vreedzame samenleving van Palestijnen en Joden.

De lezing is een emotioneel verhaal van een Joodse jongen die opgegroeide in Jeruzalem en daarna in dienst ging. Zijn oma had Auschwitz overleefd en hij was diep onder de indruk van haar nachtmerries. Hij beloofde zichzelf: dat nooit meer! Tijdens zijn diensttijd in Hebron begon hij te beseffen dat de Palestijnen nu in een zelfde situatie verkeren als zijn oma destijds. Daarna, tijdens zijn onderzoek naar de redenen en beweegredenen van het Israëlische leger, ontdekte hij echter nog een andere waarheid, de zeer beangstigend is!

De onderdrukking van de Palestijnen dient als middel om wapens te testen die de Israëlische wapenindustrie dan exporteert naar andere landen. De Amerikaanse politie wordt getraind in Israël, door het Israëlische leger! Luister vooral ook naar het einde van deze lezing, want Eran Efrati is niet alleen maar emotioneel. En hij is ook niet de enige die wijst op het verband tussen de onderdrukking van de Palestijnen en de wereldwijde militaristische tendens om de bevolking in het gareel te houden! Als deze trend doorzet, dan zijn we over enige jaren allemaal Palestijnen…

An Israeli Soldier’s Story – Eran Efrati duurt 40 minuten.

Op Democracy Now stond onlangs het volgende filmpje:
Gepubliceerd op 29 jul. 2014
Shir Hever: Israel continues to reject Hamas’ offer of a ten-year ceasefire because it would undermine Israeli arms sales, which reached $7 billion in 2012.

Who’s Profiting From Israel’s Offensive in Gaza? duurt 6 minuten.

12 Reacties

 1. Michel

  duidelijk…

  Antwoord
  • Bou Berkenbosch

   Dank je wel, Michel. Je reactie wordt straks gewist en jij blijft gewoon welkom. 😉

   Antwoord
 2. Michel

  wis maar…

  Antwoord
 3. Ed Verbeek

  Dank voor de linkjes.

  Antwoord
 4. Pablo El Campecino

  Hier in NL hebben we ook deze Jiddische medemensen zoals,

  Een ander Joods geluid vóór Israël en Palestina, tegen bezetting en geweld.

  http://www.eajg.nl/

  en voor degenen onder ons die Facebook digitaal verkennen, kan ik deze Facebook pagina aanraden te bezoeken, maar enkel en alleen op vrijwillige basis en dus je eigen keus 😉

  Jewish Voice for Peace

  https://www.facebook.com/JewishVoiceforPeace

  Beste Bou, een moslim of Arabier kan je taalkundig in wezen niet als een antisemiet omschrijven en uitmaken, want zij zijn ook afstammeling van Sem/Shem, dus ook een semiet en zelfs wikipedia beschrijft dit als volgt:

  The associated term Semitic is still a commonly used term for the Semitic languages, as a subset of the Afro-Asiatic languages, denoting the common linguistic heritage of Arabic, Aramaic, Akkadian, Ethiopic, Hebrew and Phoenician languages.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Shem

  Echter op MSM en zelfs de Nieuwe Media worden bepaalde Moslims wel regelmatig als antisemitisch aangeduid….

  Je hebt ook nog de Caraïbische Joden, die ook wel Rastafari worden genoemd. Een van hun bekendste vertolkers van de Reggae muziek heet Alpha Blondy en wat hij in het onderstaand lied bezingt m.b.t. Jerusalem, daar kan ik mij volledig in vinden al leef ik zelf niet als een Rasta. Aangezien zij ook discrimineren, want volgens hun kan een Rastafari alleen zwart zijn en moet afkomstig zijn uit Afrika, zie 2de bijgesloten link.

  Alpha Blondy – Jerusalem (DVD,HD,1080P) :

  https://www.youtube.com/watch?v=HFp614kO658

  From the Bible an the Coran
  Revelation in Jerusalem
  Shalom, salamalekoum

  You can see Christians, Jews and Muslims
  Living together and praying
  Amen, let’s gives thanks and praises

  &

  Bob Marley Denouncing Material Things (Riches)

  https://www.youtube.com/watch?v=PBw6N8MDCb0

  Met vriendelijke groeten,

  Pablo

  Antwoord
  • Bou Berkenbosch

   Beste Pablo,
   Niet teveel linkjes in een reactie. Drie is het maximum. Maak er desnoods twee posts van, want WordPress ziet meer dan drie linkjes als mogelijke spam. Morgen ochtend zal ik je reactie bekijken en de linkjes volgen, maar ik ga nu eten en rusten.

   Antwoord
   • Bou Berkenbosch

    p.s.: Anja Meulenbelt heeft haar lidmaatschap van de SP opgezegd vanwege hun laffe politiek in verband met Palestina. En terecht! Ik zal (goede voornemens) morgen de linkjes zoeken. 😉

    Antwoord
   • Pablo El Campecino

    Beste Bou,

    En in het vervolg zal ik maximaal 3 linkjes in 1 post plaatsen en anders zoals jij zelf aangeeft er meerdere post van maken.

    eet smakelijk en geniet van je rust.

    Pablo

    Antwoord
 5. Pablo El Campecino

  Kijk nou wie zich er opeens mee komt bemoeien….wat een toeval!!!!!

  Ayaan Hirsi Ali, one of the world’s most prominent fighters against radical Islam, defends Israel’s right to fight Hamas, says the West is refusing to recognize the danger of growing Muslim extremism • “Netanyahu should get a Nobel Peace Prize,” she says.

  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=19195&r=1

  Antwoord
  • Pablo El Campecino

   Netanyahu verdient wel terecht de Nobel prijs zoals deze mentaal besneden señora Ayaan aanbeveelt. Want Alfred Nobel is de uitvinder van dynamiet & Nobel also owned Bofors, which he had redirected from its previous role as primarily an iron and steel producer to a major manufacturer of cannon and other armaments, welks ook worden toegepast om oorlog te voeren……….

   Alfred Nobel

   http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Nobel

   De waarheid zal altijd aan het licht komen

   Antwoord
 6. Boudine

  Eran Efrati bij Abby Martin in Breaking the Set:

  Gaza In Ruins, Israel’s Ban on Dignity, More Illegal Settlements & Decades to Rebuild duurt 28 minuten.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 + achttien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën