Archief
Artikelen

George Galloway is op BOUblog wel bekend. Dit onafhankelijke Kamerlid van Groot Brittannië is al jaren een hartstochtelijke verdediger van het recht van de Palestijnen op een menswaardig bestaan. Hij heeft een aantal malen een konvooi met hulpgoederen voor Gaza georganiseerd. Nu Gaza opnieuw in puin wordt geschoten, is George Galloway aanwezig bij de demonstraties tegen de moorddadige politiek van Israël. Ook heeft hij op 23 juli j.l. een lezing gehouden over de toestand in Gaza en de achterliggende politiek.

Op deze lezing waren zoveel mensen afgekomen, dat de zaal vol was terwijl er een grote groep mensen nog buiten stond. Toch was de lezing slechts aangekondigd op Twitter. Galloway is toen naar buiten gegaan om ook deze menigte even toe te spreken. Laten we daar dus maar mee beginnen. Eenmaal weer binnen vergat Galloway zelfs om zijn hoed af te zetten!

George Galloway speaks to overflow crowd at Bolivar Hall on Gaza/Israel war – 23rd July 2014 duurt 8 minuten.

De lezing zelf is hoopvol, Galloway ziet hoe het verzet tegen de politiek van Israël in de westerse wereld groeit. Hij is echter teleurgesteld over de reactie van de omringende Arabische staten. Geen van deze landen heeft zelfs maar geprotesteerd! Zijn inzicht in de politiek van Israël ten opzichte van de Palestijnen is groot en hij geeft stevige handgrepen voor protest. Demonstraties geven een duidelijk signaal af. Ook een boycot van producten die uit Israël komen kan effectief zijn. Er komen zelfs nog goederen uit de Palestijnse gebieden, maar die worden verkocht als Israëlische producten! Ook dat kan veranderen als deze producten worden geboycot door de consumenten.

Tijdens de hele lezing mogen mensen vragen stellen. Helaas zijn die vragen onverstaanbaar, maar de antwoorden zijn duidelijk genoeg. Galloway blijft altijd optimistisch en zijn gevoel voor humor is verrukkelijk. De oplossing van het conflict is ook volgens Galloway niet de tweestatenoplossing, maar een democratisch land waarin Joden en Palestijnen gelijke rechten hebben. Alleen dan kunnen zij in vrede samenleven. Galloway legt duidelijk uit waarom dat de enige oplossing is.

George Galloway speech on Gaza/Israel war – 23rd July 2014 duurt een uur en 32 minuten.

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

8 Reacties op “George Galloway over de huidige aanval op Gaza”

Laat een reactie achter