Archief
Artikelen

Soms denk ik wel eens: Hoe bestaat het? Maar het bestaat inderdaad! Israël verwent (ook buitenlandse!) studenten als zij bereid zijn om een positief beeld van Israël te schetsen. Daartoe moeten deze studenten actief zijn op Facebook en Twitter, waar ze ieder protest tegen de moorddadige politiek van Israël de kop in moeten drukken met argumenten als “antisemiet” of “Jodenhater”. Ook verspreiden ze overal zoveel mogelijk pro-Israël propaganda. Israël zou dan de enige democratische staat in het Midden Oosten zijn! De (meestal zeer valse!) argumenten worden hen aangereikt middels een speciale opleiding in Hasbara!

Op de website van het Hasbara Fellowship staat het volgende:

Hasbara Fellowships is the largest and most comprehensive Israel education and activism program for North American university students to Israel. Founded in 2001, Hasbara Fellowships was the first formal program for students battling anti-Israel propaganda on their campuses in the wake of the second Palestinian intifada. Twelve years later, Hasbara Fellowships remains the largest program of this type. Hasbara Fellowships uniquely brings hundreds of students to Israel each year for 16-days of pro-Israel education.

Hasbara betekende oorspronkelijk zoiets als uitleg of verklaring. De politiek van Israël behoeft inderdaad wel enige uitleg, want geen ander land ter wereld sluit 1,8 miljoen mensen op in een smal strookje land, om dat daarna met een zekere regelmaat te bombarderen! En dat terwijl de eigen burgers vanaf een heuvel vrolijk toekijken hoe de bommen vallen op woonwijken, scholen en ziekenhuizen. Geen ander land ter wereld lapt de ene VN-resolutie na de andere aan zijn laars, zonder dat daar (economische) sancties op volgen. De internationale gemeenschap, en bovenal de VS, accepteert het misdadige gedrag van de staat Israël klakkeloos en kritiekloos. Deze smerige politiek kan alleen maar worden verdedigd met valse argumenten! Hasbara staat nu voor pro-Israël propaganda, bedreven door studenten die daarvoor worden betaald of beloond met een reisje naar Israël.

Abby Martin, van het programma Breaking the Set, is het volstrekt oneens met de manier waarop de media de huidige aanslag op de bewoners van de Gazastrook verslaat. Over de Hasbara zegt ze het volgende:

How Israel Uses Twitter, Facebook & Tinder to Legitimize Murder | Brainwash Update duurt 7 minuten.

Het belangrijkste Hasbara-argument om Gaza te bombarderen is “zelfverdediging” tegen de scudraketten die Hamas vanuit de Gazastrook afschiet op Israël. En dat er bij de bombardementen op Gaza zoveel burgerdoden vallen, dat zou komen omdat Hamas deze mensen gebruikt als “menselijk schild”. Maar het lijkt er meer op dat de huidige massamoord zorgvuldig was gepland door Israël. We blijven nog even bij Breaking the Set, maar we gaan terug naar 2 juli, om vanaf dat moment te worden bijgepraat door Abby Martin. Het huidige geweld begon met de ontvoering van en moord op drie Joodse jongens, maar in plaats van deze moord naar behoren op te lossen en de daders te straffen, begon Israël een grootscheepse wraakactie op de Palestijnen.

Gaza is Burning: Here’s What the Corporate Media isn’t Telling You duurt ruim 10 minuten.
Gepubliceerd op 2 jul. 2014

Abby Martin reports on the latest violence in Israel, and speaks with author and journalist Max Blumenthal about the aspects of the story that aren’t being discussed in the corporate media.

IDF General’s Son: If Israel Doesn’t Like Rockets, Decolonize Palestine | Interview with Miko Peled duurt 9 minuten.
Gepubliceerd op 8 jul. 2014

Abby Martin interviews peace activist and author, Miko Peled on the latest violence gripping Gaza, following the kidnapping of three Israeli teenagers and the militarized response by Israel’s defense forces.

Why Doesn’t the Media Care About Dead Palestinians? duurt 3 minuten.
Gepubliceerd op 9 jul. 2014

Abby Martin remarks on the latest violence in Palestine, including Israeli airstrikes on civilian targets in Gaza.

ABC Manipulates Truth to Fit Pro-Israel Bias | Weapons of Mass Distraction duurt minder dan 3 minuten.
Gepubliceerd op 10 jul. 2014

Abby Martin calls out the media framing of the current violence in Gaza and Israel, highlighting how ABC’s Diane Sawyer misdirected viewers when reporting on the violence in Israel while showing pictures of destruction in Gaza.

Israel Targeting Civilians with Banned Weapons | Brainwash Update duurt 4 minuten.
Gepubliceerd op 14 jul. 2014

Abby Martin reports on the latest violence in Gaza, highlighting how Israel is targeting civilians and using weapons called ‘Dense Inert Metal Explosives (DIME) which are banned under international law.

Israel Commits War Crimes While World Turns A Blind Eye | Interview with Harry Fear duurt ruim 8 minuten.
Gepubliceerd op 16 jul. 2014

Abby Martin speaks with journalist and documentarian, Harry Fear, to discuss the latest developments in the ongoing Israeli siege on Gaza, including the bombing of 4 children on a Gaza beach and the failure of the most recent ceasefire.

Gaza Resident: I’m Called a Human Shield for Refusing to Leave My Home duurt 9 minuten.
Gepubliceerd op 21 jul. 2014

Abby Martin speaks with Suha Najjar, a resident of Gaza City, discussing the horrors of daily life on the ground in Gaza since the Israel’s latest offensive and debunks the ‘human shield’ rhetoric often heard from the IDF when justifying indiscriminate killings of civilians.

Why are Americans Flocking to Fight for Israel?
Gepubliceerd op 22 jul. 2014

Abby Martin breaks down recent developments in Gaza, including the targeted shooting of Al Jazeera’s office in the violence stricken Gaza Strip. She also comments on the mysterious case of two Americans who have died during Operation Protective Edge while serving in the Israeli Defense Forces, highlighting how their case as foreign nationals fighting for Israel is not unique considering at least 5,500 “lone” soldiers serve in the IDF.

Roots of Israeli-Palestinian Conflict: Who is Instigating Who? | Interview with Alison Weir duurt 13 minuten.
Gepubliceerd op 23 jul. 2014

Abby Martin features an interview with Alison Weir, founder of ‘If Americans Knew’ going over the history of the Israeli occupation of Palestine, and breaking the misconceptions about conflict.

How the Term ‘Human Shield’ is Used to Justify State Sponsored Massacres duurt ruim 7 minuten.
Gepubliceerd op 29 jul. 2014

Abby Martin breaks through the propaganda rhetoric of ‘Human Shields’, calling out instances such as the second Iraq War and the current conflict in Gaza where the term has been used to demonize the entire demographics and populations subjected to being overthrown.

De bombardementen gaan intussen gewoon door. Het is de bedoeling om het bewoonde gebied in de Gazastrook bijna te halveren! Zie: Flee Or Die
Israel Takes Away 44% of Gaza Land … Herds Gazans Into Remaining Area

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

5 Reacties op “Abby Martin tegen Hasbara, de pro-Israël propaganda”

 • Onbezoldigd ruifvuller:

  Zo hé Bou, 11 filmpjes in 1 stukje is wel wat veel hoor! Ik heb er 2 gezien en ja, Abby is een fantastisch mens. Je ziet dat de zaken die ze opnoemt haar ook echt raken. Heel goed om de andere kant van dit verhaal ook eens te bekijken. Het zal mij benieuwen waar, wanneer en hoe dit gaat eindigen.

  • Bou Berkenbosch:

   Beste ruifvuller,
   Die filmpjes van Abby geven een goed overzicht van wat er in juli is gebeurd. Ze duren elk slechts een paar minuten en dan zijn we weer helemaal bijgepraat. Want Abby is ten minste eerlijk!

 • Pablo El Campecino:

  In Nederland zijn er ook meerdere pro-Israël organisaties actief bezig met het propageren en het z.g.n. goed praten van de zionistische oorlog en dus niet alleen het CIDI. Of zullen deze organisaties allemaal onder een hoedje(baret) spelen!!!

  Want o.a. Likoed Nederland, de website Xandernieuws met zijn rubrieken Islam & Terreur en Israël & Joden zijn ook de zionistische oorlogspropaganda aan het verkondigen op het web. Tevens is er ook een digitaal leger uit A’dam voor hen actief op social media.

  Israël gesteund door ‘sociale media leger’ uit Amsterdam
  http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/28016_israel_gesteund_door_sociale_media_leger_uit_amsterdam/

 • Pablo El Campecino:

  The Israeli Lobby – A Danger To The World – Banned Documentary update and bonus material (Ps vanaf 1:47 t/m 9:10 staat het beeld stil, daarna wordt het beeld weer normaal, dus het ligt niet aan je videokaart )

  https://www.youtube.com/watch?v=357s5I4nrYw

  of

  The Israeli Lobby – A Danger To The World – Banned Documentary (1/5)
  https://www.youtube.com/watch?v=JHIuZPL27iw

  &

  The Israel Lobby (Marije Meerman, VPRO Backlight 2007)

  For many years now the American foreign policy has been characterized by the strong tie between the United States and Israel. Does the United States in fact keep Israel on its feet? And how long will it continue to do so? In March 2006 the American political scientists John Mearsheimer (University of Chicago) and Steve Walt (Harvard) published the controversial article ‘The Israel Lobby and US foreign policy’. In it they state that it is not, or no longer, expedient for the US to support and protect present-day Israel. The documentary sheds light on both parties involved in the discussion: those who wish to maintain the strong tie between the US and Israel, and those who were critical of it and not infrequently became ‘victims’ of the lobby. The question arises to what extend the pro-Israel lobby ultimately determines the military and political importance of Israel itself. Colonel Lawrence Wilkerson (Colin Powell’s former chief-of-staff) explains how the lobby’s influence affects the decision-making structure in the White House.
  With political scientist John Mearsheimer, neocon Richard Perle, lobby organization AIPAC, televangelist John Hagee, historian Tony Judt, Human Rights Watch director Kenneth Roth, colonel Lawrence Wilkerson, Democrat Earl Hilliard, Israeli peace negotiator Daniel Levy and investigative journalist Michael Massing.

  https://www.youtube.com/watch?v=N294FMDok98

Laat een reactie achter