Archief
Artikelen

Er zijn mensen die denken dat Joden een bijzondere soort zijn, een uitverkoren volk! Er zijn Joden die denken dat zij behoren tot een uitverkoren volk dat afstamt van Abraham, Isaak en Jakob, van David en Salomo. Er zijn mensen die geloven dat de Bijbelse God de enige ware god is en dat deze god het land Palestina heeft bestemd voor zijn volk: de Joden. We hebben gisteren reeds betoogd dat dit niet waar is. De huidige Joden stammen niet af van de aartsvaders, maar van mensen die zich ooit hebben bekeerd tot de Joodse religie. De politiek van Israël is geworteld in een mythe, een gigantisch misverstand! Het Zionisme is een historische vergissing.

De gevolgen van deze valse ideologie zijn op dit moment weer ernstig! In de Gazastrook (360 km2) zitten ongeveer 1,5 miljoen mensen opgesloten. Omdat zij Arabisch spreken, noemt men hen soms Arabieren, maar het zijn Palestijnen, de oorspronkelijke bewoners van het land waarvan men meent dat God dit heeft bestemd voor zijn uitverkoren volk. Hun grootouders of overgrootouders zijn in 1948 verjaagd uit hun dorpen, zij zochten hun heil in de stad Gaza, dat toen onder Egyptisch bestuur stond. In 1967 werd de Gazastrook door Israël veroverd op Egypte, het werd bezet gebied. Omdat de westerse politici streven naar een “twee staten oplossing” voor het Zionistische vraagstuk, werden er in 2007 verkiezingen gehouden, maar toen Hamas won, heeft Israël de Gazastrook van de buitenwereld afgesloten.

Volgens mij valt het Zionistische vraagstuk ook niet op te lossen door de Palestijnen een eigen staat te geven op de armzalige restanten van hun eigen land. Het probleem wordt pas opgelost als we inzien dat Joden geen bijzondere mensensoort zijn die een eigen staat verdienen in een land dat hen door God beloofd is. En evenmin zijn Palestijnen Arabieren! Als de staat Israël aan de Palestijnen volledige burgerrechten zou geven en zich verder zou gedragen als een normale, seculiere staat, dan zouden Joden en Palestijnen in vrede kunnen samenleven. De huidige situatie is mensonterend, zowel voor de Joden die dit aanrichten, als voor de Palestijnen die er het slachtoffer van zijn.

De volgende documentaire van Al Jazeera laat goed zien wat er gaande is in Gaza. Het is hartverscheurend en diep beschamend!

Shujayea: Massacre at Dawn duurt 23 minuten.
Gepubliceerd op 26 juli 2014

Over de geopolitieke achtergronden en de strijd om het aardgas dat voor de kust van Gaza ligt, nog even deze video:

The Gaza Bombardment – What You’re Not Being Told duurt 10 minuten.
Gepubliceerd op 15 jul. 2014

Transcript en achtergrondinformatie staan hier.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

19 Reacties op “De gevolgen van de Zionistische vergissing”

 • Bou Berkenbosch:

  Israël is bezig om de Gazastrook te halveren! Zij willen binnen de (zes km brede) Gazastrook een verboden grenszone van 3 km creëren. Daarom worden bepaalde buurten volkomen plat gebombardeerd.

  Flee Or Die
  Israel Takes Away 44% of Gaza Land … Herds Gazans Into Remaining Area

  It’s not like Israel didn’t plan this. It told tens of thousands of Palestinians to flee so its air force, artillery and tanks could create this uninhabitable no-man’s land of half standing, burned-out buildings, broken concrete and twisted metal.

 • Ben:

  Hi Boudine,

  Waarom accepteer je dergelijke bijdragen op je web-site? Het is een belediging van je web-site en alle mensen van goede wil, en het geeft een hoop ergernis gezien je reactie. Jij bent de baas hier!

  Groeten, Ben

  • Bou Berkenbosch:

   Beste Ben,
   Heel veel mensen denken zoals ookargwaan. Natuurlijk kan ik dergelijke reacties weren, maar ik kan er ook op antwoorden. Ik hoop dat hij mijn antwoord leest en dat hij begrijpt dat ook hij het slachtoffer is van de Hasbara! En ik hoop dat hij ook mijn volgende artikel leest.
   Overigens lijken de grote dagbladen een beetje aan het bijdraaien. Niet langer is het “Israël über alles” en “Hamas is terrorist”, maar er ontstaat misschien een heel piepklein beetje begrip:
   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3706200/2014/07/31/De-kritiekloze-adoratie-van-Israel-werkt-als-een-boemerang.dhtml

  • Ben:

   Hi Boudine,

   Zulke mensen zijn zwaar gehersenspoeld en hun denken is uitgeschakeld. Wellicht schrikken ze op een gegeven moment wakker, maar dan moet hun wel iets persoonlijks overkomen.

   Groeten, Ben

  • Bou Berkenbosch:

   Beste Ben,
   Je hebt een fijne neus voor propaganda. Onze Hasbara trol ookargwaan is door de mand gevallen. Zijn valse argumenten zijn echter verhelderend, want het lijkt wel alsof niemand begrijpt hoe deze propaganda werkt. Hoewel ik zijn posts wil wissen, omdat hij daar zijn schamele zakgeld aan verdient, zal ik zijn comments bewaren omdat zijn valse argumenten ons kunnen leiden tot de waarheid. Ik ga ze bewaren en ik zal daar wellicht zelfs een artikel over schrijven. Want de Zion-trollen zijn onder ons, in ruil voor een studiebeurs of wat zakgeld.
   Helaas, het is niet anders! Neem me niet kwalijk dat ik hen de toegang verleen om er mijn eigen licht op te laten schijnen. Als ik hen ban, dan hullen zij zich in de duisternis die hun geest omringt. Trollen verdwijnen als men daar een licht op laat schijnen. Deze naamloze ookargwaan blijkt een overduidelijke Zion-trol!
   Zijn reacties worden gewist, maar zijn zwarte geest wordt bewaard om deze fel te belichten!

   • Ben:

    Hi Boudine,

    Het is voor mij eenvoudig. Dan gaan mijn tenen krom staan. Er wordt ook gezegd: waar je naar kijkt verdwijnt en waar je je tegen verzet versterkt zich. In die zin kan ik je het werk van Gilad Atzmon aanraden. Hij snapt deze duistere krachten als geen ander want hij is er tussen opgegroeid.
    Ga vooral door met je fantastische web-site. Het blijft een licht in de duisternis.

    Liefs, Ben

 • Bou Berkenbosch:

  The Blood of Palestine is on the Hands of the Bribe-Takers duurt 19 minuten.

 • Willem:

  Ik constateer is vreemds. Hamas stelt zijn raketten op in de huizen waar vrouwen en kinderen zijn, waarom lopen die mensen niet direct weg dan. Hamas houd ze tegen, dus wordt de bevolking geterroriseerd door Hamas, maar niemand zegt iets. Dit feit moet je goed onder ogen zien.
  Er zijn twee stromingen die de wereld willen veroveren, dat zijn de moslims en de joden (die zitten op de meeste keyposities in de wereld en vertegenwoordigen de reptilians. Oplossing: Hamas wegtrekken tussen de bevolking zodat de palestijnen in vrede naast Israel kunnen wonen en werken En de reptilians arresteren die steeds weer opnieuw false flag operations veroorzaken, ook hier komt de bal terug. Weet je wat ik ook zo bezopen vind.Als ik bij de NSA probeer in te breken krijg ik 20 jaar, maar andersom mag wel???? Welk recht hebben ze. We zijn allemaal van sterrenstof gemaakt en mag overal lopen op de aarde. De NSA krijg binnen 5 jaar de bal terug, net zo goed als die twintower leugen.Dus
  conclusie: er moet van twee kanten arrestaties verricht worden om dit te stoppen. Wie gaat dat doen de Europolice? FBI CIA die zelf doordrenkt zijn van de reptilians?? Oplossing: we moeten eerst onze eigen systemen gaan schoonmaken met onze eigen mariniers, volgens mij topmensen voor deze klus. En Christen: de paus heeft jullie jaren voor gek gehouden, het heelal is een klok en die loopt precies op tijd en daar heeft de paus niks mee te maken, jullie zijn voor de gek gehouden.
  het vaticaan heeft 1200 miljard aan jullie gelovigen overgehouden en miljoenen doden, er kleeft bloed aan dat vieze kleed wat ie aan heeft, hahahaha er in getrapt dus. tranen wegvegen en de werkelijkheid onder ogen zien.

 • Willem:

  De joden moeten hun leugens en gif onder ogen komen, want het licht nadert en ze kunnen geen kant op.
  Het licht gaat ze verbranden, tijd voor licht en geen duisternis meer. 2021 is het sprookje voorbij en kunnen onze lichtkinderen die als adhd bestemmeld worden eindelijk de wereld besturen met liefde.

  • Bou Berkenbosch:

   Beste Willem,
   Welkom op BOUblog, maar we doen hier niet aan vage omschrijvingen als “lichtkinderen”. Daar staat tegenover dat ik begrijp wat je bedoelt. Er zijn zoveel mensen die het goed bedoelen met de mensheid, maar we worden belaagd door de duisternis, om even in jouw termen te blijven. Het belangrijkste tegenwicht wordt volgens mij niet gegeven door de vage “lichtkinderen”, maar door het verzamelen van de juiste informatie.

 • J. Doets:

  Een bevolkingsgroep apart gezet en ingesloten in een klein gebied. Omringd door mensen die zeer vijandig tegenover de inwoners staan. Een hoge omheining rond het hele gebied. Toegangswegen naar het gebied afgesloten of streng gecontroleerd. Met smokkel wordt een zeer zwakke economie op de been gehouden. De vijand voert keiharde vergeldingsmaatregelen uit als de inwoners zich verzetten tegen de mensonterende toestanden. De wereld is op de hoogte maar houdt zich grotendeels afzijdig.
  Is dit Gaza in de zomer van 2014? Of een beschrijving van het ghetto van Warschau in 1943?
  De kreet “de Gazastrook” kan m.i. beter vervangen worden door “het Gaza-ghetto”…

 • AntiSoof:

  Beste Boudine.
  Ik had een heel stuk getypt over hoe ik wel niet dacht over ‘het’ probleem totdat ik me afvroeg of mijn tekst niet voor meerdere uitleg vatbaar was. Ik schreef o.a. dat ik het nu wel wist, na 40 jaar lang aandacht op de t.v. bijvoorbeeld. Toch wiste ik mijn stukkie maar, maar wil nog wel mijn conclusie geven.
  We zijn (bijna) allemaal geconditioneerd en denken misschien dat we ‘het’ wel goed weten. Maar ik denk dat een mens niet volledig zijn denkvermogen en ziel kan gebruiken als hij niet minstens eerst dat denkvermogen en zijn geestelijke beperkingen kent en begrijpt. Het ego kan in bepaalde omstandigheden als een zelfzuchtig monster worden als het niet doorzien wordt of tenminste bedwongen. Het lijkt mij daarom een daad van liefde als men dat zelfzuchtige ego ‘opoffert’ en ervoor kiest in liefde te leven. Dat lijkt mij een werkelijk volwassen mens.
  En dat lijkt mij nu juist grappig genoeg één van de (‘wérkelijke’) Christelijke aspecten; onbaatzuchtige liefde en het geestelijk herboren worden in rechtvaardigheid.
  En laat dát nu juist ingaan tegen de filosofie van oog om oog, tand voor tand.
  Daarom zeg ik;
  Laat de schoonheid van het leven, de liefde en de intelligentie de stupide domheid van de slechtheid verlichten.

 • Pablo El Campecino:

  —Israeli Police Attack Synagogue— This is a video of Israeli police attacking a Satmar synagogue in Jerusalem. Their excuse was they saw a youth set a garbage can on fire and go inside the synagogue, and their proportionate response. This is how religious Jews are treated in the secular state of Israel.

  https://www.youtube.com/watch?v=v37n0LBtseo

  • Pablo El Campecino:

   Talk to Al Jazeera – Rabbi Dovid Weiss: Zionism has created ‘rivers of blood’

   The Jewish scholar explains why Zionism and Judaism are not necessarily the same thing and why he believes that Israel as a state is not legitimate.

   https://www.youtube.com/watch?v=oUppu2OHVTY

   &

  • Bou Berkenbosch:

   Beste Pablo,
   Dank voor je bijdragen, maar achter de schermen staat reeds een heel artikel te wachten over die rabbi’s tegen het zionisme. Grappig is wel, dat het vrijwel dezelfde video’s zijn. In Israël is elk tegengeluid verboden, dus ook de Joodse rabbi’s worden in elkaar geslagen als ze durven te demonstreren tegen het Zionistische geweld.
   De belangrijkste criticasters van het Zionisme zijn de Joden zelf! En de belangrijkste verdedigers blijken fundamentalistische christenen! Dat is wel een wonderlijke paradox.

 • Pablo El Campecino:

  Het was deze week exact 70 jaar geleden dat Anne Frank werd gearresteerd. Minder dan een jaar later stierf ze in een concentratiekamp op slechts 15-jarige leeftijd. Als schrijvers, als leden van een religieuze en/of etnische minderheid, als mensen met geschiedkundig besef, staan we hopelijk stil bij haar en haar verzet.

  Jammer dat het Anne Frank huis zo commercieel is geworden. Vorig jaar woonde ik in de buurt van het Anne Frank huis en het begint bijna op een toeristische attractie te lijken i.p.v. een plaats ten behoeve van enkel en alleen bezinning.

  Of mensen die de holocaust ontkennen en deze omschrijven als de holofraude…….

  RIP en shalom lieve Anne.

Laat een reactie achter