Archieven

De Yellowstone super-vulkaan (deel 2)

In het vorige artikel op BOUblog stond een reeks van korte nieuwsberichten over de supervulkaan in het Yellowstone National Park. Er zijn mensen die denken dat deze vulkaan nu elk moment kan uitbarsten. Dat deze vulkaan ooit weer zal uitbarsten, was al veel langer bekend. De vraag is alleen: wanneer? Want aardbevingen en vulkanen kan men nog altijd niet voorspellen, zoals ook blijkt uit onderzoek naar de San Andreasbreuk die het bestaan van Los Angeles bedreigt. Over de uitbarsting van Yellowstone staat sinds kort een aantal documentaires online. Sommige zijn spectaculair, andere zijn meer wetenschappelijk. Een uitbarsting van Yellowstone treft de hele wereld! Het einde der tijden is dus weer eens nabij.

De volgende documentaire van National Geographic vertelt meer over de vorige superuitbarstingen die met een zekere regelmaat hebben plaatsgevonden. Hoewel het lijkt alsof de vulkaan zich verplaatst naar het oosten, blijkt in werkelijkheid het hele continent zich naar het westen te verplaatsen, terwijl de vulkaan op dezelfde plaats blijft. De documentaire laat ook zien dat Yellowstone zich op dit moment inderdaad gedraagt alsof er een uitbarsting kan komen. De grond boven de koepel met lava stijgt en het aantal aardbevingen neemt toe. Niemand weet echter wanneer de vulkaan zal uitbarsten en of dit een superuitbarsting zal zijn. De documentaire laat ook beelden zien van de prachtige natuur in dit park. Als de supervulkaan inderdaad uitbarst, dan is dat prachtige park voorgoed verleden tijd. Maar hetzelfde geldt dan ook voor vrijwel de hele mensheid.

De documentaire is spectaculair, speciaal voor de liefhebbers van borrelende lava, pyroclastische stofwolken, uitstervingen en zo voort. Maar hij bevat ook interessante informatie over de vorige uitbarsting en de gevolgen van vulkaanuitbarstingen. Tot slot voorspelt deze docu op een beeldende manier wat er zal gebeuren als de vulkaan inderdaad uitbarst. Geen enkel rampenplan is daar tegen bestand!

Yellowstone Caldera : The Biggest Volcanic Eruption Ever Awaits Mankind duurt 54 minuten.
Gepubliceerd op 12 jan. 2014

De meeste mensen zijn dol op rampen, uiteraard niet als het hen zelf treft, maar wel als ze er naar kunnen kijken. Rampen zijn spannend, ramptoeristen vermaken zich er prima mee en ook de filmindustrie vaart er wel bij. Net als over de onvermijdelijk komende aardbeving in Los Angeles, is ook van de Yellowstone supervulkaan een speelfilm gemaakt. Het is een docu-drama van de BBC in twee delen, met heel veel spanning en sensatie, angst en menselijk lijden, spectaculaire beelden en special effects en het loopt uiteraard niet goed af. Geniet! šŸ˜‰

BBC speelfim: Supervolcano. duurt 2 uur.

8 Reacties

 1. mr.drs.Bou

  Yellowstone update

  Deze zomer wordt Yellowstone getroffen door een zwerm van aardbevingen. Natuurlijk schreeuwen de doemdenkers dan weer moord en brand. Iemand die goed en nuchter verslag doet van wat er gaande is in en rond Yellowstone is Mary Greeley. Haar YouTube kanaal gaat echter ook over allerlei ander nieuws. Zelf houd ik Yellowstone al jaren een beetje in de gaten door eens per week even de korte video’s van Mary Greeley te bekijken, want als die supervulkaan uitbarst, dan is die ramp WERELDWIJD!!

  De video’s van Greeley over Yellowstone lijken saai, want Greeley houdt niet van sensatie, maar ze zijn wel informatief. Wie er regelmatig naar kijkt, gaat begrijpen hoe het werkt. Er is inderdaad iets gaande in deze supervulkaan. Bij deze haar laatste video’s:

  Yellowstone Volcano, Idaho Springs, Lincoln Montana Earthquakes Another Super Caldera in Idaho

  7 september 2017

  Yellowstone Super-Volcano,Soda Spring Idaho, Lincoln MT, Uplift, Earthquake Swarms

  13 september 2017

  New, Soda Spring, Idaho, Google Loon Balloons, Yellowstone Super-Volcano, Earthquakes

  14 september 2017

  Yellowstone Volcano Electrical Gas Discharge Shocking Visitors! 9-17-17

  17 september 2017

  Yellowstone Volcano 9-19-17 Mexico Quake Shakes Caldera Magma, Soda Spring, Idaho

  19 september 2017

  Antwoord
 2. mr.drs.Bou

  Dangerous fissure opens in Grand Teton National Park

  Antwoord
 3. mr.drs.Bou

  Big Quake ROCKS Southern California – Sends shockwaves through YELLOWSTONE seismos!

  Antwoord
 4. mr.drs.Bou

  Alert! Increased Activity At Yellowstone Volcano After BC Earthquake

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  Earthquakes Shake Yellowstone Supervolcano, Magma Rises 1 1/2 Miles duurt 28 minuten.

  Mary Greeley Nieuws
  Gepubliceerd op 5 jul. 2019

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn