Archieven

De Yellowstone super-vulkaan (deel 1)

Yellowstone National Park is een beroemd natuurgebied in de Verenigde Staten. Net als in IJsland zijn er geisers, heetwaterbronnen en modderpotten, maar ook vind je er prachtige bossen, alpenweiden, een groot meer en een grote canyon met watervallen. Er leven veel dieren in het park, waaronder bizons, elanden, herten, zwanen, pelikanen, grizzly- en bruine beren. Kijk er gerust eens rond, bij voorbeeld op deze website. Dit fraaie natuurgebied ligt boven op een supervulkaan die ongeveer om de 600.000 jaar uitbarst.

De laatste eruptie van de Yellowstonecaldera is circa 640.000 jaar geleden. Daarom verwachten de geleerden dat het niet lang meer kan duren voor er weer een super-uitbarsting komt. Maar wat is niet lang meer? In en rond het Yellowstone park wemelt het van seismometers, de bewegingen van de aardkorst worden er nauwlettend in de gaten gehouden. Als de vulkaan uitbarst, dan wordt een gebied zo groot als de halve Verenigde Staten in de as gelegd!

De laatste maanden kwam Yellowstone af en toe voorbij in berichten op YouTube, maar het laatste nieuws stond gisteren zelfs in een Nederlandse krant: Hitte in Yellowstone laat asfalt wegsmelten. Er gebeurt echter nog meer in Yellowstone. Onlangs ontdekten de geleerden dat de caldera veel groter is dan aanvankelijk werd gedacht.

Super Volcano Scientists: Yellowstone Caldera Is Bigger

Deze lente zetten de buffels het opeens op een lopen, gevolgd door de elanden. Zij ontvluchten het park natuurlijk niet omdat we nu weten dat die caldera zo groot is. Er moet iets anders aan de hand zijn, waarvoor ze op de vlucht slaan. Dit begon in maart en in allerlei langere YouTubes kwamen die buffels en elanden voorbij als voortekenen van het einde der tijden, zoals in het boek Openbaringen is voorspeld. Dit alles is goed voor de gelovigen, maar het kunnen wel degelijk voortekenen zijn dat de vulkaan op uitbarsten staat.

Yellowstone Bison Running for their lives
Gepubliceerd op 20 mrt. 2014

ALERT ! Yellowstone Herd of Elk Running for Their Lives !
Gepubliceerd op 15 apr. 2014

Kennelijk houdt ook de regering van de VS rekening met een uitbarsting. Regeren is vooruitzien en binnen een tijdsbestek van misschien nog enige duizenden jaren zal die vulkaan ZEER ZEKER uitbarsten. Maar regeren is vaak ook een stiekem gedoe, waardoor de bevolking wantrouwig wordt.

BUSTED! Yellowstone Evacuation Plans Revealed! US Has Contingency Deals With Brazil, Australia, etc.
Gepubliceerd op 8 mei 2014

Wonderlijk is dit verhaal, ook geheim, maar het lekte toch uit. Russische vliegtuigen boven Californië werden tot landen gedwongen. Het zouden militaire vliegtuigen zijn, spionnen dus, maar kennelijk was het een wetenschappelijke missie en deden die Russen onderzoek naar Yellowstone.

RUSSIA ISSUES: Grim Report On Yellowstone Supervolcano Eruption
Gepubliceerd op 13 jun. 2014

Wat we daar van moeten denken is onduidelijk, want het ontbreekt aan verdere informatie. Maar opnieuw gebeurde er iets raars! De seismometers gaven ongeveer vanaf dat moment hun informatie niet meer vrij! Op de website waar de metingen worden gepubliceerd, kwamen opeens blanco pagina’s voorbij. Inmiddels lijken de seismometers het weer normaal te doen, al blijven sommige mensen wantrouwend tegenover de (des?)informatie van “wetenschappelijke instanties”.

Ook de volgende berichten waren verontrustend en nu is er dus ook nog een weg gesmolten! Reden genoeg om die vulkaan in de gaten te houden…

Breaking! Yellowstone’s Geysers Erupting! Just Released Videos! duurt 14 minuten.
Gepubliceerd op 6 jun. 2014

Very extremely large geyser eruption in Old Faithful (Yellowstone supervolcano)
Gepubliceerd op 27 jun. 2014


Yellowstone Supervolcano: Gas Levels Higher Than Ever Recorded – Eruption Close?
Gepubliceerd op 6 jul. 2014

Yellowstone supervolcano sparks fears of eruption after melting park’s roads
Gepubliceerd op 14 jul. 2014

Over de uitbarsting van Yellowstone staat sinds kort een aantal documentaires online. Sommige zijn spectaculair, andere zijn meer wetenschappelijk. In het volgende artikel staan twee documentaires en een speelfilm over de Yellowstone vulkaan. Ze stonden eerst hier onder, maar de pagina laadde daardoor te zwaar. Vandaar.

12 Reacties

 1. Boudine

  Yellowstone is nog lang niet uitgebarsten, maar de geleerden hebben berekend hoeveel as er vrijkomt als hij uitbarst.

  Yellowstone supervolcano eruption to be a countrywide disaster

  Antwoord
 2. Boudine

  Vandaag heb ik dit artikel een beetje bijgewerkt, want verscheidene YouTubes deden het niet meer. Opvallend is wel dat de seismische aktiviteit lijkt toe te nemen.

  Update 19 juli 2015: ook nu doen de video’s het niet meer. Daarom: weg ermee!

  Er staan niet alleen seismometers, maar ook verscheidene webcams in Yellowstone. Deze zitten stevig vast. De camera beweegt dus alleen als er een aardbeving is! Dit is de link:
  http://www.nps.gov/yell/learn/photosmultimedia/webcams.htm

  Antwoord
 3. Boudine

  Huge New Magma Chamber Discovered Beneath Yellowstone National Park | Science News

  Antwoord
 4. Boudine

  In Yellowstone is en nu weer een weg gesmolten en afgesloten voor het verkeer. Misschien is het een komkommer die iedere zomer terugkomt, maar de verhoogde activiteit valt niet te ontkennen.

  Mary Greeley rapporteert vrijwel dagelijks over de seismische activiteit van Yellowstone. Ze weet waarover ze het heeft en haar rapporten zijn meestal vrij “saai”, oftewel technisch. Ze heeft gewerkt als vulkanologe en ze heeft vaak kritiek op de manier waarop het team van vulkanologen dat Yellowstone monitort het grote publiek informeert. Dat Yellowstone ooit zal uitbarsten, is een feit! We weten alleen niet wanneer. Zie voor de gevolgen de documentaire en de speelfilm in de volgende post op BOUblog.

  Update!! Yellowstone Supervolcano Earthquakes MAJOR Pressure Releasing

  9 juli 2015

  Yellowstone Supervolcano Eight Earthquakes- Park IS NOT CLOSED!

  12 juli 2015

  Yellowstone Supervolcano: 1PM Report, Several Earthquakes

  14 juli 2015

  Yellowstone Supervolcano Report Nine Earthquakes Pressure Rises

  17 juli 2015

  ALERT! Road in Yellowstone road closed to vehicles due to thermal activity

  17 juli 2015

  Yellowstone Supervolcano 2am CDT Earthquakes Continue tick-tock

  18 juli 2015

  Yellowstone Supervolcano Report More Magma Intrusion Monitors Down

  19 juli 2015

  Antwoord
 5. mr.drs.Bou

  10 Earthquakes Near Yellowstone Super Calder Volcano – Look At This!

  Antwoord
 6. mr.drs.Bou

  Goede morgen, Groene Wolf. Twee zielen, een gedachte! Ik zat net te kijken naar deze video:

  YELLOWSTONE: MUST READ DESCRIPTION!!

  Gepubliceerd op 17 apr. 2016

  PLEASE READ ALL OF THIS! Watch this in full screen…This is the first time I have ever seen this (in 3 years). All geysers at once until it joined together like a wall of steam across the whole place. Also, at 3:03 you will see a bright flash in the geyser on the far left…but MOST of all, at 3:05 you will see at flash come out of Old Faithful, and something bright splash out onto the ground from the opening of the geyser I can’t tell if this is light or a substance….what do you think it is? When you get to 3:00, click the little gear at the bottom of the video and click the “speed ” setting. when it pops up click 2.5 at the top of the list to watch in slow motion to see this well. Or just use your mouse and click frame by frame.

  Mary Greeley is er ook niet gerust op!

  We weten niet wanneer Yellowstone zal uitbarsten, maar als die vulkaan uitbarst, dan is dat the end of the world as we know it…

  Antwoord
 7. mr.drs.Bou

  De aanleiding dat ik Yellowstone bekeek:

  3 in 4 days: Scientists worry over unusual quake pattern

  Antwoord
 8. mr.drs.Bou

  Yellowstone Super Volcano Earthquake M4.3 Will they park close?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën