Archief
Artikelen

Hoewel het NOS-journaal voornamelijk over voetbal gaat, is de situatie in Oekraïne kritiek. De steden in het oosten van Oekraïne worden systematisch gebombardeerd door het leger, terwijl de regering in Kiev de bevolking ophitst tegen de “Russen”. In het oosten van Oekraïne spreekt men Russisch, maar daar verzet men zich ook tegen de staatsgreep die heeft geleid tot aansluiting bij de EU en de regering van Poroshenko. Het resultaat is een oorlog van het leger tegen de Russisch sprekende bevolking.

Stilzwijgen is ook een vorm van propaganda. Daarom vandaag twee langere reportages van Russia Today. Maar eerst een kort filmpje over de vluchtelingen:

‘You just hide & pray they won’t shoot you dead’: Ukrainians forced to flee duurt 5 minuten.

De volgende reportage is een gesprek van Sophie Shevardnadze met een vluchteling uit Oost Oekraïne die zich nu in Rusland bevindt. Hij vertelt dat het leger van Kiev mijnen legt om de bevolking te weerhouden om de grens over te vluchten. Alleen de vrouwen en kinderen mogen weg, maar zelfs dat blijkt moeizaam te gaan.

Ukrainian refugee: Army mined the roads to prevent citizens from leaving duurt 22 minuten.

De volgende reportage laat de achtergrond van het conflict zien. Hij bestaat uit beelden uit juni 2014 met slechts weinig commentaar. Alleen de datum en de plaats worden vermeld. Boven de video staat steeds een link naar korte reportages van de gebeurtenissen waaruit deze video is opgebouwd. Voor wie meer wil weten over de politieke gang van zaken in en rond Oekraïne, is deze video wel verhelderend. De poppenkast van de regering in Kiev, de hypocriete propaganda van de VS, de vermoorde journalisten en de systematische verwoesting van steden en dorpen in Oost Oekraïne, geen van deze nieuwsfeiten haalde ooit het NOS-journaal. Officieel is Oekraïne nu een deel van de EU, leve het Verenigd Europa!

Uncut Chronicles: Ukraine, June 2014 duurt een uur en een minuut.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

13 Reacties op “Genocide in de Oekraïne”

 • Max Delius:

  Wat wij niet te zien krijgen: Oekraïne’s Nationale Garde, mede mogelijk gemaakt door VS en EU

  MSM is inderdaad muisstil…

  Ukraine: Atrocities committed by the US-Supported Ukrainian National Guard duurt 45 minuten.

 • They Knew:

  Ik maak bij voorbaat excuses @Bou voor de (te) lange reactie.

  Het wordt nu ongeveer duidelijk waarom de Oekraïense bevolking aansluiting wensen bij de EU. Dit zijn de voordelen die het hen brengt, gaat u er even voor zitten:

  – verhoging van de pensioenleeftijd met twee jaar voor mannen en met drie jaar voor vrouwen;

  – afschaffing dubbele anciënniteit van gewerkte jaren voor zware beroepen (zoals staalarbeiders en mijnwerkers);

  – afschaffing van alle brugpensioenen;
  beperking van de pensioenen voor gepensioneerden die nog gedeeltelijk werken;

  – verdubbeling van de gasprijs voor de gezinnen;

  – verhoging van de aankoopprijs van gas met 50 procent en van elektriciteit met 40 procent voor de gemeentelijke energiebedrijven;

  – afschaffing van de btw-voordelen voor consumptieproducten in rurale gebieden (waar die producten duurder zijn wegens de grotere vervoersafstanden en de kleinere afzet);

  – afschaffing van de voedselsubsidies voor kip en varkensvlees;

  – afschaffing van het moratorium op de verkoop van landbouwgrond (in rurale gebieden zetten grote bedrijven kleine boeren onder druk om hun grond te verkopen om hun schulden af te betalen, het moratorium was bedoeld om een leegloop van het platteland te voorkomen);

  – afschaffing van de subsidies voor schoolreizen;

  – verhoging van de elektriciteitsprijzen voor de gezinnen met 40 procent;

  – afschaffing van de regeringsresolutie die de toestemming van de vakbonden eist om de gasprijzen voor de consument te verhogen;

  – afschaffing van de wettelijke schikking die de gemeentelijke energieleveranciers verbiedt om de toelevering te stoppen van gebruikers die de gemeentediensten niet betalen en boetes als zij dat niet doen;

  – privatisering van alle kolenmijnen;

  – verhoging van de kostprijs van het openbaar vervoer en afschaffing van alle voordelen voor ambtenaren, gepensioneerden, schoolgaande kinderen, studenten;

  – afschaffing van geboortepremies, gratis schoolmaaltijden en gratis schoolboeken;

  – afschaffing van de btw-vrijstelling op geneesmiddelen;

  – verhoging van de belastingen op benzine en 50 procent belastingverhoging op de aankoop en het gebruik van auto’s;

  – werkloosheidsuitkering pas na zes maanden bewezen werkloosheid;

  – uitbetaling van het ziekteverlof niet meer vanaf de eerste dag maar vanaf de derde en een uitkering van ziekteverlof die nooit hoger is dan 70 procent van het laatste loon.

  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/06/30/wat-wacht-oekrainers-na-akkoord-eu

  Kan iemand een rede bedenken waarom de Oekraïense bevolking dit willen? Is dit een reden om onrust in je land te schoppen, een democratisch gekozen regering omver te werpen?

  • Boudine Berkenbosch:

   They Knew,
   Wat een pret-pakket! Maar we hoeven echt niet jaloers te zijn, want dit krijgen wij allemaal op den duur ook! Alleen die genocide op de Russisch sprekende bevolking blijft ons bespaard. Maar wij spreken dan ook meestal geen Russisch…

 • yvonne:

  Landen worden stuk voor stuk verkocht aan de bankier-elites, en poppenspelers-politici, doen hier willens of wetens aan mee…En dat de mainstream media hier over blijft zwijgen, zorgt voor bloed aan hun handen, en niet zo’n beetje ook. Ik vind het werkelijk schandalig en onthutsend on dit soort beelden te zien……Word er ook heel verdrietig van.

  Wie krijgt de schuld van dit alles? Je raadt het al: Vladimir Poetin. Als we hier niet te maken zouden hebben met een menselijk drama van grote omvang voor de bevolking van de Oekraïne dan zou het ronduit hilarisch zijn om te constateren hoe kinderlijk eenvoudig het is om de massa regelrecht te besodemieteren.

  Ook moeten we helaas wederom constateren dat onze volksvertegenwoordiging met aan het hoofd Rutte en de Oranjes (groot aandeelhouders van Shell die deze bloed deal heeft gemaakt in de Oekraine) gewetenloze psychopaten zijn. De reden dat we dat kunnen zeggen is omdat een normaal mens zich de ogen uit z’n hoofd zou schamen voor wat hier gebeurt.

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8125:ook-wij-zijn-medeplichtig&catid=10:buitenland&Itemid=23

 • Jasper:

  De mogelijke ware agenda achter al de onrust in Oekraine wat verder ook een mogelijke verbinding kent met de onrusten in het Midden-Oosten word nader uitgelegd in de onderstaande link naar de youtube video van Wearechange. Het enigste wat ik vind ontbreken in dit intervieuw is dat dit alles een mogelijkheid bezit van een orkestrering vanuit de hierarchie vanuit de vrij-metselarijen en dan kan men tot de conclusie komen dat Rusland dan ook slechts een rol heeft te vervullen in dit alles en het slechts een kwestie van tijd is dat WOIII zich zal gaan voltrekken. Juist met het oog op de info dat ook Putin mogelijk een Royal Arch Freemason kan zijn kom ik tot die conclusie..connect the dots..

  Luke Rudkowski talks to David Icke about his predictions with ISIS and the possible start of WWIII. David breaks down many esoteric historical writings and the current political situation that can lead to bringing in other countries to war

  ISIS The Start of World War III? David Icke

  • Jasper:

   Om in te haken op die hierarchie welke alles kan aansturen wil ik graag verwijzen naar een tweede link waarin ook de Iraanse president mogelijk deel kan uitmaken van die orde. Niets is wat het lijkt te zijn….
   I’m NOT on Putin’s Bandwagon

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Jasper,
   Dit artikel van Michael Clare legt het accent iets anders: geen “geheime genootschappen” maar een strijd om de aardolie en het aardgas. Het een spreekt het ander natuurlijk niet tegen, maar het vult elkaar aan.

   Twenty-First-Century Energy Wars

   Global Conflicts Are Increasingly Fueled by the Desire for Oil and Natural Gas — and the Funds They Generate

   By Michael T. Klare

   July 09, 2014 “ICH” – Iraq, Syria, Nigeria, South Sudan, Ukraine, the East and South China Seas: wherever you look, the world is aflame with new or intensifying conflicts. At first glance, these upheavals appear to be independent events, driven by their own unique and idiosyncratic circumstances. But look more closely and they share several key characteristics — notably, a witch’s brew of ethnic, religious, and national antagonisms that have been stirred to the boiling point by a fixation on energy.

   In each of these conflicts, the fighting is driven in large part by the eruption of long-standing historic antagonisms among neighboring (often intermingled) tribes, sects, and peoples. In Iraq and Syria, it is a clash among Sunnis, Shiites, Kurds, Turkmen, and others; in Nigeria, among Muslims, Christians, and assorted tribal groupings; in South Sudan, between the Dinka and Nuer; in Ukraine, between Ukrainian loyalists and Russian-speakers aligned with Moscow; in the East and South China Sea, among the Chinese, Japanese, Vietnamese, Filipinos, and others. It would be easy to attribute all this to age-old hatreds, as suggested by many analysts; but while such hostilities do help drive these conflicts, they are fueled by a most modern impulse as well: the desire to control valuable oil and natural gas assets. Make no mistake about it, these are twenty-first-century energy wars.

 • They Knew:

  Ik vroeg mij al af waarom er in een tijd van bezuinigingen bij Defensie, ineens reclame wordt gemaakt voor militair personeel en waarom er op het Binnenhof weer stemmen opgaan voor de herinvoering van de dienstplicht?
  Lees dit artikel van Kurt Nimmo maar eens.

 • Jasper:

  Bedankt voor die interessante verwijzing beste Boudine, blijf het moeilijk vinden om al die andere tekenen rondom ons heen te negeren danwel uit te sluiten. Ook de plots opduikende naam ISIS in dit tijdsbestek hetgeen lijkt op een handtekening van The Death Moon Cult. Ook de uitspraken van politica uit verschillende landen op de wereld aangaande de verkondiging dat de tijd aangebroken is voor een NWO en dat het er zal komen met of zonder toestemming van de globale bevolking wakkert die argwaan behoorlijk aan dat er heel wat meer aan de hand dan ‘slechts’ energy wars, die conflicten zijn slechts een middel om te komen tot. Mvg.Jasper

  What You Need to Know About the NWO Agenda in 2014

  • Jasper:

   Mijn reactie’s lopen onbewust enigzins synchroon met de plaatsing van het volgende item welke ik vandaag tegen kwam op de website van James corbett dus bij deze de laatst geplaatste videoconference van 09-07-2014 op de Corbett Report genaamd : Beard World Order: Episode 03 – Bilderberg and Secret Societies

   • Boudine Berkenbosch:

    Beste Jasper,
    Ik heb even gekeken naar de video waar je naar verwijst. Maar het onderwerp Bilderberg en geheime genootschappen is hier wel erg off topic. Misschien moet ik eens een apart artikeltje maken over Bilderberg, maar ik denk zelf dat Bilderberg en dergelijke clubs slechts een klein en vrij individueel aspect zijn van het grotere gebeuren. Op zich zou dat wel een reden zijn om er iets over te schrijven, want dat opent de mogelijkheid tot discussie.

    Goede voornemens heb ik te over! 🙂 😉

Laat een reactie achter