Archief
Artikelen

In Oekraïne hebben de fascisten de macht gegrepen, hetgeen gepaard ging met bloedig geweld tegen de burgers die zich verzetten. Omdat deze staatsgreep werd gesteund door het “vrije Westen”, doen de media alsof een legitieme regering vecht tegen “separatisten” die door Rusland worden opgejut en bewapend. Het NOS journaal meldt dan zoiets als: “Separatisten slaags met regeringsleger”. Dit regeringsleger bombardeert de steden in het oostelijke deel van Oekraïne, omdat het verzet tegen de fascisten daar het grootst is. Inmiddels probeert een blogger om dat NOS-“nieuws” bij te stellen en te komen met het ware verhaal: Blik Op NOSjournaal

Aan de ene kant van Oekraïne ligt EUROpa, dat wordt bestuurd vanuit Brussel. Aan de andere kant ligt Rusland, tegenwoordig weer de Grote Beer. EUROpa is een vazal van de VS, samen vormen ze de NATO. De VS is een failliete boedel met alleen nog een hele hoop levensgevaarlijk wapentuig. Rusland beschikt over grote voorraden olie, gas en steenkool, dat land is beslist niet failliet! Deze rijkdom aan fossiele brandstoffen is uiteraard begeerlijk in de ogen van het “vrije Westen”, zeker nu peak-oil steeds zichtbaarder en voelbaarder wordt. In Rusland vreest men dan ook voor een roofoverval door de NATO.

Die angst is begrijpelijk als we kijken naar de geschiedenis van Rusland. Napoleon heeft in 1812 geprobeerd om het land te veroveren, hetgeen leidde tot 1 miljoen doden, waarvan een half miljoen aan de kant van de Russen. Voeg daarbij de verwoesting van talloze dorpen en steden, waaronder Moskou dat bijna geheel afbrandde. Hitler probeerde het in 1941 nogmaals, een strijd die in april 1945 eindigde met de intocht van de Russen in Berlijn. De prijs voor de Sovjet-Unie was extreem hoog: zij verloren 21 tot 26,5 miljoen mensen, waaronder 12 tot 15 miljoen burgers. Voeg daarbij de grote verwoesting, dan begrijpt men dat het Rusland van Poetin liever geen oorlog wil!

Al jaren rukt de NATO op naar de grenzen van Rusland. Dat land levert aardgas aan EUROpa en de pijpleiding loopt door Oekraïne. Ook leverde Rusland gas aan Oekraïne, maar dat land betaalde de rekening niet. Daarom heeft Rusland de levering aan Oekraïne stopgezet, tot de schuld betaald is. Twee artikelen van Michal Klare uit 2007 voorspelden reeds dat peak-oil zou leiden tot oorlogen om aardolie en aardgas. Het eerste artikel is vertaald en staat hier op BOUblog. Het tweede artikel gaat over de positie van Rusland, het is niet vertaald, maar gezien de huidige ontwikkelingen in Oekraïne is het wel de moeite waard! Michael Klare waarschuwde in 2007 voor de opkomst van het energo-fascisme en dat is exact wat we nu zien in Oekraïne! In tegenstelling tot wat Klare voorspelde, komt dit gewelddadige fascisme echter niet uit Rusland, maar uit het “vrije Westen”! Het antwoord van Rusland op het bloedige geweld in hun buurland is niet militair, maar economisch. Rusland verkoopt zijn olie en gas niet langer in dollars, maar in euro’s en renminbi. En Oekraïne zal het voorlopig moeten stellen zonder aardgas.

In de volgende video’s laten we een Rus aan het woord over de toestand in Oekraïne. Zijn mening staat haaks op wat het NOS-journaal zegt. Zijn naam is Yevgeny Fyodorov, hij is een Russisch parlementslid en voorzitter van de People’s Liberation Movement. Het verdrag van Oekraïne met EUROpa, waar de staatsgreep om ging, telt 300 pagina’s en Fyodorov heeft deze grondig bestudeerd. De overeenkomst van Oekraïne met EUROpa is volgens hem een vorm van annexatie, die de weg opent voor economische uitbuiting van Oekraïne door de EU en voor het plaatsen van NAVO-raketten langs de grens met Rusland. Het uiteindelijke doel is volgens Fyodorov een zelfde staatsgreep te plegen in Rusland. Dan vallen de Russische staatsbedrijven voor gas en olie in handen van het “vrije Westen”, oftewel de grote corporaties.

What EU-association means for Ukrainians duurt 9 minuten.
Gepubliceerd op 6 december 2013

Fyodorov vergelijkt de toestand in Oekraïne met de annexatie van Oostenrijk en Polen in 1939. De EU vergelijkt hij met Nazi-Duitsland en de EU-wetgeving is volgens hem dan ook Duitse wetgeving. Hoewel dat niet helemaal klopt, is deze vergelijking niet onlogisch. Ook Nederland is tegenwoordig bezet door de EU en hoewel Nederland nog niet helemaal leeggeplunderd is, zoals Griekenland is overkomen, leidt de Europese wetgeving ook bij ons tot wantoestanden en armoede. Nederland is niet langer een autonoom land. Onze wetgeving moet voldoen aan Europese eisen en er is een handelsverdrag (TTIP) met de VS in de maak. Dan mogen wij in heel Europa ook genetisch gemodificeerde hamburgers eten en werken zonder sociale voorzieningen, zoals minimumloon. In Rusland denkt men anders over het Europees-Amerikaanse imperium met de NATO voor vrijheid, veiligheid en democratie.

US to attack Russia in 2015. Evgeny Fedorov is Engels ondertiteld en duurt een uur en 54 minuten.
Gepubliceerd op 31 mei 2014.
Een overzicht van de belangrijkste uitspraken staat onder de video.

A coup d´état under the guise of an ‘Orange Revolution’ is being prepared in Russia. The big picture and the details are given by Evgeny Fedorov, a deputy in the Russian parliament, and coordinator of the People’s Liberation Movement. The coup facilitator is the fifth column, which dominates the mass-media and public servants all the way up to government ministers, a point barely known within Russia, never mind outside. However, the people’s insurrection in Ukraine could wake up enough people in Russia to restore national sovereignty. In the next few years it will come to a head, with only two possible outcomes : the destruction of Russian civilization or the collapse of the American empire.

Major segments:
0:19:51 Washington’s mechanisms of control via the fifth column in Ukraine (coup launched) and Russia (coup in preparation).
0:47:03 Novorossia could mobilize an army big enough to liberate all Ukraine.
0:55:34 The armed coup was launched even though Yanokovych was capitulating, in order to establish conditions for terror and massacres.
1:03:46 Novorossia has eliminated the fifth column. This will be emulated in neighboring territories.
1:08:57 The foreign ‘mercenaries’ are likely equipment operators.
1:25:31 Fifth column agitators will try to get Putin overthrown for his “inaction” over Ukraine.
1:39:19 The global crusade of the Anglo-Saxons — banditry & exploitation, obscured by style, finesse and copious marketing.
1:45:18 Parallels between the German and American invasions of USSR/Russia (then and now).

Bekijk vooral ook de indringende documentaire op Blik Op NOSjournaal! Want achter die Oranje revoluties gaat een bloedig fascisme schuil!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Aan de andere kant van Oekraïne ligt Rusland”

 • Boudine Berkenbosch:

  Dit artikel op Global Research zegt hetzelfde in duidelijke termen:

  Ukraine and the Rise of Euro-Fascism

  Current events in Ukraine are guided by the evil spirit of fascism and Nazism, though it seemed to have dissipated long ago, after World War II. Seventy years after the war, the genie has escaped from the bottle once again, posing a threat not merely in the form of the insignia and rhetoric of Hitler’s henchmen, but also through an obsessive Drang nach Osten policy.

  The bottle has been uncorked, this time, by the Americans. Just as 76 years ago at Munich, when the British and the French gave Hitler their blessing for his eastward march, so in Kiev today, Washington, London and Brussels are inciting Yarosh, Tyahnybok, and other Ukrainian Nazis to war with Russia. One is forced to ask, why do this in the 21st century? And why is Europe, now united in the European Union, taking part in kindling a new war, as if suffering from a total lapse of historical memory?

  n essence, the events in Ukraine mark the country’s forcible subordination to the European Union — what may be called “Euro-occupation.” The EU leaders, who insistently lecture us on obedience to the law and the principles of a law-based state, have themselves flouted the rule of law in this case, by signing an illegitimate treaty with an illegitimate government. Yanukovych was ousted because he refused to sign it. This refusal, moreover, needs to be understood in terms not only of the Agreement’s content, but also the fact that he had no legal right to accept it, because the Association Agreement violates the Ukrainian Constitution, which makes no provision for the transfer of state sovereignty to another party.

 • Hartelijk dank Boudine voor je aandacht aan Oekraïene en mijn bescheiden poging met mijn paar weken geleden gelanceerde website enig tegenwicht te bieden tegen de éénzijdige Russofobe Pro-NATO Pro-Oorlog berichtgeving.

  De hypocrisie in dit ‘dossier’ is gewoon met geen pen te beschrijven. Yanukovitch, de verdreven democratisch gekozen president, was het monster. Toen zijn politie met de wapenstok op de Maidan betogers afging was de wereld te Klein en mocht Jan en Alleman bij Pauw en Witteman aanschuiven om schande te spreken.

  Toen die mensen uiteindelijk zelf de macht te pakken hadden werden al gauw de tanks naar het oosten gestuurd om daar protest met de kop in te drukken. En dacht je dat er toen protest klonk vanuit het westen? Integendeel! Toen de eerste tanks nog stopten voor vreedzame, ongewapende burgers, was het commentaar hier niet ‘gelukkig maar’, neee, het commentaar was ‘zo verkrijgt het leger nooit respect’.

  Ik herinner me ook de dag zo’n maand geleden dat het Oekraïense leger met straaljagers meer dan 100 raketten afgevuurd had, waaronder op het centrum van Lugansk, met een tiental onschuldige burgerslachtoffers. DAVID JAN GODFROID (NOS) presteerde het toen om te melden dat het Oekraïense leger niet daar kan vuren waar zich burgers bevinden. Dat is dus 180 graden ten opzichte van de werkelijkheid. Dat was zo’n moment dat ik besloot om in actie te komen met het blog.

  Ik vind de criminelen erg, maar ‘journalisten’ die bewust de criminelen dekking bieden vind ik net zo erg. Vandaar dat ik in mijn blog de aandacht geef aan zowel dat wat in Oekraïne gebeurt, alsook aan de flagrante verdraaïng van de werkelijkheid van met name een staatsjournalist als Godfroid. We betalen ten slotte zijn salaris. Mogen we hem dan kritisch volgen? Hij kan dat zelf niet appreciëren want op twitter had hij me al geblokt na het eerste zuchtje (opbouwend bedoelde)kritiek.

  Betreffende Oekraïne heb ik nog een paar voordeeltjes die mij helpen dit nieuws goed te volgen: ik beheers het Russisch, ik ben in 2012 en 2013 (toevallig) op vakantie geweest in het land (Kharkov, Kiev, Odessa, Krim) en heb met mijn paraboolantenne toegang tot Oekraïens en Russich nieuws alsook via internet natuurlijk.

  Ik hoop vele Boublog volgers (liefst allemaal!) op mijn website te mogen begroeten! Nogmaals bedankt Boudine! http://www.blikopnosjournaal.blogspot.nl

 • -Webster Tarpley about Jessica Mathews

  http://youtu.be/FKLVFV8sGSs?t=23m53s

  -From color revolutions to world war 3

  -Ukraine

  http://youtu.be/FKLVFV8sGSs?t=36m26s

  – Militairy map of the washington post and some history of Ukraine

  http://youtu.be/FKLVFV8sGSs?t=36m54s

  – The End of Fukuyama: Re-Starting History After a Quarter Century of Unipolar Globalization

  Address of Webster Tarpley Ph.D. to the Left Forum,
  New York City – May 31, 2014

  FULL VIDEO TIME 1:03:50

  https://www.youtube.com/watch?v=FKLVFV8sGSs

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Localmc,
   Dat is een hoop informatie! Ik zal even tijd nodig hebben om dat allemaal te bekijken. In elk geval is de situatie gevaarlijk, terwijl de NOS zegt dat “separatisten” worden bestreden door regeringstroepen.

 • Ben:

  Voor wie alles wil weten van Rusland en de Oekraine:
  http://vineyardsaker.blogspot.nl/

  Groeten, Ben

 • Ben:

  Trouwens een fantastisch initiatief deze “blik op …..” web-site. Vele complimenten.

  Groete, Ben

 • Die website die je noemt Ben, http://vineyardsaker.blogspot.nl/ is inderdaad een hele goede. Bedankt voor de complimenten.

 • Boudine Berkenbosch:

  Bevestigd: Oekraine is van ‘ons’!

  Update: Maar wacht, er is meer! We hebben nu kennelijk ook meteen Georgië en Moldavië toegeëigend! Het uitbreidingsfeest kan toch werkelijk niet op met de EU! De machtsdromen voor Barroso en Van Rompuy komen uit, kijk ze glunderen. Uiteraard gaat deze nieuw gevonden overmoed gepaard met nieuwe eisen aan Rusland.

  Originele bericht: Terwijl heel de EU valt over het aanstellen van een ongewenste en problematische alcoholist als keizer, tijdens het WK foebele, ondertekent Oekraine het EU-verdrag. Het EU-verdrag waar alle onrusten in Oekraïne over is begonnen, is nu dus officieel ondertekent door het marionetten-regime in Oekraïne, een feit.

  Helder artikel met heel veel links naar de achtergronden!

  Zie ook de NOS:
  Verdrag Oekraïne en EU getekend
  vrijdag 27 jun 2014

  De Europese regeringsleiders hebben in Brussel associatieverdragen met Oekraïne, Moldavië en Georgië ondertekend.

  Namens Oekraïne zette president Porosjenko zijn handtekening. Het handels- en samenwerkingsverdrag met Oekraïne zou vorig jaar al worden getekend, maar toenmalig president Janoekovitsj weigerde dat op het laatste moment. Het was een van de factoren die leidden tot een volksopstand.

  Janoekovitsj trad uiteindelijk af. Zijn opvolgers Toertsjinov en Porosjenko maakten zich alsnog sterk voor het verdrag. “Dit is de belangrijkste dag voor Oekraïne na de Onafhankelijkheidsdag”, zei Porosjenko bij de ondertekening. “Oekraïne heeft de hoogste prijs betaald om de Europese droom te laten uitkomen.”

  Wat een zieke berichtgeving! Er zijn honderden doden, duizenden vluchtelingen, verwoeste steden en ga zo maar door… om de Europese droom te laten uitkomen. Slaap lekker!

 • Boudine Berkenbosch:

  US is militarizing Ukraine to invade Russia. Sergei Glazyev duurt 11 minuten
  Gepubliceerd op 20 jun. 2014

  Putin’s economic advisor reveals the massive militarization of Ukraine, intended not only to crush Donbass, but to re-take Crimea, and be the puppets to start another world war for further consolidation of the US hegemony over Eurasia.

 • Diewer:

  Nog een artikel van voltairenet, maar vertaald in het Nederlands. Ook veel bronnen genoemd:
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M118&ss=P2436&l=NL

Laat een reactie achter