Archief
Artikelen

In maart 1997 verscheen er op het Britse Granada TV een hartverscheurende reportage over seksueel misbruik van kinderen, met name jonge jongens. Deze reportage werd ook geplaatst in deze BOUblog van André Vergeer. Dat artikel van Vergeer ging over een bordeel dat in Dordrecht in kinderseks handelde, wat leidde tot de moord op het meisje van Nulde. De reportage van Granada uit 1997 ging over de handel in seks met jonge jongens, met als middelpunt Amsterdam waar Britse kinderverkrachters een veilig heenkomen hadden gevonden. Aan de basis van deze reportage lag een artikel van Nick Davies, een gerenommeerde Britse journalist. Hij schrijft al jaren over de kinderverkrachters. Een belangrijk artikel in dit verband is: A paedophile ring in Amsterdam uit 1997. Ook zijn andere artikelen over dit onderwerp behoeven aandacht! Zie ook zijn artikel uit november 2000: When sex abuse can lead to murder.

In 1997 was Amsterdam een paradijs voor kinderverkrachters. De politie greep niet in, maar was zelfs medeplichtig. De daders werden niet vervolgd en voelden zich veilig. Pas nadat Granada TV aandacht had gevraagd voor dit vunzige onderwerp, kwam de Nederlandse TV met een tweetal reportages. Hoewel daarin een hoge functionaris van Justitie werd aangeklaagd, greep niemand in! Joris Demmink is sinds kort wel verdachte in een meervoudige zedenzaak, maar hij werd niet gearresteerd, hoewel hij zogenaamd “strafrechtelijk wordt vervolgd”. Dit artikel Demmink in de Revu (1) getuigt van zijn handel en wandel. Om te begrijpen dat pedofilie niet gaat over liefde voor kinderen, maar over perverse sado-seks met weerloze slachtoffers, volgt hier de indringende reportage van Granada TV. Alleen voor volwassen kijkers met een sterke maag!

The Boy Business – 1997 duurt 56 minuten.

De Nederlandse tv liet zich in 1998 niet helemaal onbetuigd. Er volgden twee dappere en brave reportages. Helaas maakten deze uitzendingen geen einde aan de kinderverkrachting. Wij werden slechts gerustgesteld, er wordt wat aan gedaan en de tv laat zich niet onbetuigd. De waarheid is anders: zowel Joris D. als de andere daders zijn nog steeds op vrije voeten, zij hebben hun hoge functies zelfs te danken aan dit perverse seksuele gedrag van hogere functionarissen. En de slachtoffers zwijgen, uit schaamte of wellicht uit angst!

Netwerk 20-4-1998 duurt 22 minuten.

Netwerk 214-1998 duurt een half uur.

KRO Brandpunt – De Zaak Demmink duurt 13 minuten.

Volgens mij was er meer, maar dat kan ik niet meer vinden. Ook op internet heerst immers censuur. Bijdragen aan dit verhaal blijven daarom welkom!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

69 Reacties op “The Boy Business of de handel in kinderseks”

 • hoi,

  Dank weer. Is er hier iemand die toevallig heeft bijgehouden wat Harry van bommel precies heeft gedaan mbt Demmink en het Helsinki cie en vooral wat dat heeft opgeleverd. Ik keek net nog even op de site van het NHC en zag dat demmink nog steeds in de board zit. En ik zag ook dat Tini Kox SP parlementarier daar ook in zit. Dat bijelkaar verbaast me nogal. Iemand?

 • StekelDier:

  Naast Tini Kox (SP) is ook Coşkun Çörüz (CDA) nieuw in de Helsinki Commissie. Van Bommel (SP) en Omtzigt (CDA) worden in ruil voor deze deal geacht te zwijgen over Demmink, denk ik maar zo. Verder zijn o.a. nieuw Ida van Veldhuizen, de huidige ambassadeur voor Tsjechië en Sjoerd Gosses, ex-ambassadeur voor Turkije (van 1999 tot 2005). Gaat er ook hier bij u een belletje rinkelen?

 • Catherine:

  Lijkt foute boel … en dat van de SP!.

 • Myra:

  Harry van Bommel heeft ook het Suriname dossier gelezen, aldus de onderzoekers.

 • Van Bommel en Omtzigt zwijgen toch niet echt tot nu toe. Maar misschien houden ze zich inderdaad in? Ik heb nog niet helemaal helder wat van Bommel met de kwestie gedaan heeft. Ik meen me te herinneren dat hij de NHC kwestie in de kamer aan de orde had gesteld.

 • Boudine Berkenbosch:

  Ton Hofstede heeft weer een artikel geschreven, met veel raakvlakken naar deze discussie. Want wat doet Joris D. in het NHC?
  En waarom zijn er opeens twee nieuwe leden, waarvan een zelfs van de SP? En de ander van het CDA? Terwijl juist het Pieter Omzigt (CDA) en Harry van Bommel (SP) Kamervragen stellen (of stelden!) over de toestand rond Demmink?

  25 jaar kinderrecht plicht

  Must Read in verband met bovenstaande discussie!

 • StekelDier:

  Ik zal mij nuanceren. De enige politieke partijen die in het verleden de zaak-Demmink nog wel eens op de agenda hebben gezet zijn de SP (via van Bommel) en het CDA (via Omtzigt). Dat juist van deze partijen een prominent lid tot de commissie is toegetreden is mijn inziens op zijn minst opmerkelijk. Joris Demmink’s vermeende (ahum, we moeten voorzichtig zijn met wat we zeggen hier…) pedoseksuele escapades hebben zich met name in Tsjechië en Turkije afgespeeld. Dat een ambassadeur en een ex-ambassadeur van uitgerekend deze landen tot de commissie is toegetreden is naar mijn bescheiden mening eveneens opmerkelijk te noemen. Ik had de bedoeling hiervan nog kunnen begrijpen als Demmink inmiddels GEEN deel meer had uitgemaakt van de commissie, maar dat is niet het geval en daarom heb ik er een zeer slecht gevoel bij. Belangrijke vragen: wat is de functie van Demmink binnen de commissie, is hij evt. ook betrokken bij de benoeming van nieuwe commissieleden en hoe gaat deze benoemingsprocedure in zijn werk?

  @Nan: Mijn naam is San. Tevreden zo?

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste StekelDier,
   Daarnet heb ik deze discussie bekeken, want HHC refereerde er aan en ik kreeg daar een e-mail melding van. De reactie van Nan heb ik gewist. Men mag hier gerust anoniem reageren, mits men geen andere bezoekers aanvalt. Dat laatste gaat ten koste van de sfeer.
   Wat jij samen met Joep Zander boven water haalt, is inderdaad een raar patroon. We willen weten hoe de hazen lopen, maar het NHC lijkt wel een achtbaan!

   • Inmiddels het volgende vernomen vanuit de SP;
    info: Tini Kox wist toen hij lid werd van het comité niets van de aanwezigheid van Demmink daarin. Omgekeerd wisten SP-ers die wel bezig waren met Demmink niet dat Kox gevraagd was. commentaar van mij: Tsja dat zou op zich kunnen. Blijkbaar heeft het het comité “vergeten”Kox over deze gevoelige materie te informeren.
    info: Tini Kox voelde zich erg ongelukkig bij het kennismaken met Demmink in dit kader.
    info: De SP zit niet meer achter uitzetting van Demmink uit het comité aan omdat uitzetting een reden voor strafvermindering zou kunnen zijn. De rechter zou dan kunnen oordelen dat hij al publiekelijk zou zijn gestraft. mijn commentaar. Tsja dat is een argument, maar niet het mijne. Ik zie de rechterlijke macht voor van alles en nog wat aan, ook dit. Maar ik vind toch vooral dat we daar niet op moeten gaan anticiperen. Deze zaak moet het juist hebben van publieke inzet en opstelling. Met deze argumentatie zou je alle publiciteit en kamervragen etc kunnen laten ivm de kans op strafvermindering. Merkwaardig.
    Zoals hieruit valt opp te maken ben ik het dus geenszins eens met de houding van mijn partij in deze.

 • netje:

  een artikel in de Telegraaf (online) over Robert M. http://www.telegraaf.nl/binnenland/22804719/__Oordeel_Hoge_Raad_zaak_Hofnarretje__.html#comment-3466321

  misschien toch nog iets dieper graven?

 • Ik ben op zoek naar meer info in mijn eigen partij (SP) maar het gaat blijkbaar nog niet zo snel. groet Joep

 • Eheu:

  Op verzoek een apart artikel gemaakt van mijn schets van de Rolodex-zaak gezien in een bredere context. Ik heb het bij gelegenheid van dat werk nog enigszins kunnen aanscherpen, en corrigeren waar nodig.

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/het_nederlandse_aandeel_in_de_zandvoort_cover-up_de_rolodex-affaire

  Groet
  Eheu

  • Boudine Berkenbosch:

   Prima gedaan, Eheu! Dank je wel namens allen die deze goede zaak zijn toegedaan. Want aan het verkrachten van kinderen moet een einde worden gemaakt. Het kan echt niet!

 • yvonne:

  Top Eheu, heb hem op twitter gezet…….dank je wel!

  Groet Yvonne.

 • Myra:

  Eheu, met jou is het goed puzzelen. Heel goed en scherp, dank je wel.

 • Eheu:

  Dank je Myra. Het zou mooi zijn als je kon helpen door die artikelen (in 2 talen) te verspreiden.
  Misschien zorg ik zelf (is toch een schande feitelijk dat ik dat zelf moet doen, gezegd zonder iemand te na te willen spreken) wel voor een Engelse vertaling.

  Groet
  Eheu

 • yvonne:

  “Zes oud-directeuren van justitiële inrichtingen doen nu aangifte tegen Opstelten in de kwestie Demmink op basis van 355 en 356 Sr.”

  Dat twitterde zojuist Bart Molenkamp. Hij is een van de twee oud-gevangenisdirecteuren die de affaire Demmink vorig jaar een nieuwe impuls bezorgden met een gezamenlijke e-mail aan CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. De e-mail lekte uit, werd door Katholiek Nieuwsblad het eerst gemeld en daags erna in zijn geheel gepubliceerd op De Demmink Doofpot.

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6237-aangifte-tegen-opstelten-vanwege-afdekken-van-demmink

Laat een reactie achter