Archief
Artikelen

Begin juni 2007 begon Bou met BOUblog. Zeven jaar later staan er 1650 artikelen op dit blog, over talloze onderwerpen. In de linker kolom kunt u zien om welke onderwerpen het gaat. Enkele artikelen zijn van de hand van André Vergeer en Wim Dankbaar. De eerste jaren schreef ik met groot genoegen, ik heb er zelf heel veel van geleerd! Maar het laatste half jaar viel het bloggen me soms zwaar. Wat begon met 9/11 en met de zaak Baybasin, blijkt een structureel probleem! De vrijheid van informatie op internet verandert daar weinig aan. Internet leidt beslist niet tot wereldvrede!

Ons politieke systeem is niet democratisch, onze Justitie is door en door corrupt, onze media sussen de bevolking in slaap en er is altijd wel ergens een oorlog die oplaait. Achter de woorden “vrijheid en democratie” verschuilt zich een elite van rijke bankiers en industriëlen die gezamenlijk de natuur vernielen, de bevolking uitbuiten en de aarde onleefbaar maken. Bij vlagen word ik daar somber van! Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes.

Aan de zaak Baybasin is op BOUblog veel aandacht besteed. Dank zij het boek van Ton Derksen: Verknipt Bewijs is er nu zicht op een herziening in deze zaak. Ook heeft Baybasin de steun gekregen van Ton Hofstede, die op Het Haagse Complot prima artikelen schrijft over de zaak Baybasin. Heel veel mensen zijn reeds op de hoogte van de onschuld van deze Koerdische zakenman en van de manier waarop onze Justitie hem heeft veroordeeld op vervalst bewijs. Ook zit Baybasin zelf niet langer hele dagen binnen. Sinds hij is overgeplaatst naar Veenhuizen, werkt hij buiten in de tuin. Zijn gezondheid is zich aan het herstellen, al is ook Veenhuizen nog steeds een gevangenis. Ik heb goede hoop op zijn vrijlating!

Een andere zaak was de moord op Marianne Vaatstra. De drijvende kracht achter het onderzoek naar deze zaak was beslist niet BOUblog, maar ik heb wel steeds alle ruimte geboden aan de onderzoekers. En terecht, want uit het boek van Wim Dankbaar en Hans Mauritz Het Verboden Dagboek blijkt duidelijk dat hier sprake is van een schandalige doofpot. Op Recht is Krom vindt men talloze artikelen over deze zaak, maar ook Vuur heeft zich in de strijd geworpen! De Vaatstra-fakkel blijft dus wel branden.

Hoewel dit niet betekent dat BOUblog hier eindigt, wil ik me deze zomer graag een beetje van internet terugtrekken. Af en toe een artikeltje is leuk, maar de laatste maanden ging BOUblog soms ernstig ten koste van mezelf. Laster en smaad, zelfs bedreiging, de meest vreselijke theorieën over wie ik ben, het liefst door mensen die me helemaal niet kennen, zoiets is niet alleen onrechtmatig, het doet een beetje zeer! Er gaat ook veel tijd zitten in het beheren van een blogje, terwijl ik nog allerlei andere dingen wil doen. Op dit moment is het op BOUblog redelijk rustig, dat doet me deugd! De komende maanden wil ik werken aan mijn trilogie over Kadmos en dus niet aan BOUblog.

Op BOUblog staan veel documentaires die ik heb ervaren als leerzaam. Mijn kennis is toegenomen en mijn inzicht is verruimd. In de linker kolom kan men kiezen uit talloze onderwerpen, maar internet biedt nog veel meer. Daarom eindig ik dit artikel met een link naar 300 documentaires waarvan een deel reeds op BOUblog staat, maar waar nog veel te ontdekken valt. Dan hoeft u zich zonder mij niet te vervelen. 😉

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

29 Reacties op “BOUblog na 7 jaar bloggen”

 • Diewer:

  Van harte gefeliciteerd met je zevenjarige blog Bou! Inderdaad veel leerzame artikelen, maar ook een mogelijkheid om meningen te plaatsen en uit te wisselen! Ik hoop dat je de zomer goed doorkomt in het mooie Zeeland, met hopelijk inderdaad soms een mooi artikel…
  Bedankt voor de link – ik mis wel de goede schrijfstijl daar; tjonge wat een taalfouten daar!…

  Bedankt voor je super site!

 • ginevra:

  Signora Bou,
  wegens mijn (vele) taalfouten en creatief zinsbouw zal ik het in eigene taal zeggen

  Mi manchera’ la visita quotidiana di approfondimento sul suo blog, ma resto in dolce attesa della trilogia.

  Sua affezionata lettrice,
  Ginevra

  Eheu,
  ik vertrouw op je taalkundige kunst voor een vertaling 🙂

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Ginevra,
   Het blijkt Italiaans! Google translate zegt: “Ik mis ‘het bezoek van diepte dagelijks op zijn blog, maar wees in zoete afwachting van de trilogie.” Maar Eheu kan het beter dan Google translate.
   Dank je wel en er wordt aan gewerkt! 🙂

 • Ok Bou take care! Je site was (is) een enorme steun (geweest) in de strijd tegen de zwarte mafia!!! Beste groet!! Micha

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Micha,
   Er zijn mensen die denken dat ik met jou samenwerk. Ze kunnen daarom (jouw en) mijn bloed wel drinken. Ik werk niet met jou samen en jij niet met mij. Op BOUblog heb je al een lange tijd een wacht-ban! Ik zeg alleen maar dat mensen die klachten hebben over Kat, niet op BOUblog moeten zijn, maar op KLOL. Daarom verdenkt men mij van samenwerken met jou.
   Hoewel ik niet met jou samenwerk, vechten we wel tegen dezelfde valse krachten. Jij op jouw Katse manier en ik als dolfijn! Ik wil nu graag even onder duiken, maar ik kom wel weer boven.

 • yvonne:

  Heb veel aan je site gehad en nog……….hoop dat er binnenkort toch een stuk geplaatst gaat worden over de ontmaskering van o.a. een corrupte justitie!

  Groet Yvonne.

  • Boudine Berkenbosch:

   Yvonne, daar ga ik dus mee stoppen. Maar als de corrupte justitie wordt ontmaskerd, dan is dat groot nieuws dat al snel bekend zal zijn via mijn favoriete startpagina: Nieuwe Media Nieuws Zet deze dus even bij je favorieten.

   Overigens lijkt Zaplog nu definitief ter ziele. Requiet in Pacem! Jammer, maar helaas! Het is niet anders.

 • Eheu:

  “Beste Bou,
  ik zal de dagelijkse verdieping die elk bezoek aan je blog me biedt, misssen. Maar ik wacht met spanning de trilogie af.
  Groeten van een fan van je blog.
  Ginevra (= ‘jenever’)”

  Proost (e vaffanculo tutti i cazzi di tutto il mondo, – Graag vertaling beste Ginevra, ik mag van Bou niet schelden,- Dank).

  Eheu

  • Boudine Berkenbosch:

   Dank je wel, Eheu. En dank voor alle vertalingen! Want jij spreekt niet alleen Frans, Duits, Spaans en Italiaans, maar zelfs Calabrisch! Maar drink niet teveel en schelden helpt maar heel zelden! 😉

   • Eheu:

    Schelden maakt meer kapot dan je lief is, beste Bou. En wat nou als ‘het/ze’ het hebben verdiend? – Omdat je bijv. al jAren in heel beleefde/correcte en zelfs aimabele worden voor niets anders dan de kat zijn k… hebt gesproken? (Er is zoiets als een ‘prisoner’s syndrome’ kan ik u verzekeren, – zie mijn artikelen op Anarchiel, – het is enkel het bijna onbegrijpelijke van hoeveel schijnbaar nietsbeseffende ‘cipiers’ je de gevangene kunt zijn dat mijn bij tijd en wijle heftige spraakgebruik verklaart).

    Groetjes
    ‘Ach!’ (‘Ahime!’)

 • Dion:

  Ik schrijf hier niet veel, maar lees wel regelmatig.
  Misschien moet je als blogger de lat niet te hoog willen leggen. De wereld verbeteren is een bijna onmogelijke taak, maar je lezers willen informeren is al een mooi doel op zich.
  Ik lees hier toch altijd veel artikelen met veel diepgang en achtergrond die je elders op het Internet niet vindt
  En er wordt wel degelijk vooruitgang geboekt, ook al gaat het soms langzaam.
  In de zaak Demmink en daarmee samenhangend Baybasin is het afgelopen jaar zeker vooruitgang geboekt.
  En vandaag hoorde ik dat nu zelfs het OM toegeeft dat Ernst Louwes onschuldig is, iets wat iedereen die de zaak gevolgd heeft 12 jaar geleden al wist.
  De zaak Marianne Vaatstra lijkt me trekken aan een dood paard, zolang Jasper Steringa niet terugkomt op zijn bekentenis.
  Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn en blijven heel verschillende zaken.
  Succes met je blog en ik hoop dat je na een adempauze weer met volle kracht vooruit gaat.

 • ginevra:

  Beste Eheu,
  ik kan wel tegen zelf heftige schelden (verbale kleurrijk geweld, ac,h de heritage van in de schaduw van de Vesuvio te zijn gegroeid)maar dat kunnen we beter via email doen in plaats van hier :-).

  Trouwens, onlangs heb ik je email gestuurd naar je adres bij anarchiel, maar kreeg ik het terug, sever failure.

  • Eheu:

   Beste Ginevra, – het is niet verstandig om me te schrijven. Zie mijn artikelen op Anarchiel om te weten waarom ik dat beweer. Beter kun je hier of op Anarchiel enkel ‘zakelijk’ reageren door LINKS te geven en SUGGESTIES te doen voor vertalingen of door verdere NIET persoonlijke info te delen. En verder is het nuttig om mijn artikelen te versrpeiden via je ‘netwerk’ (enkel als je daarvoor voelt tuurlijk).
   Maar direct contact, zelfs gewoon via het Net, is NIET verstandig. VOORAL is het onverstandig om PERSOONLIJKE gegevens te delen met mij.
   Mi scusa per’o ‘e cosi.
   Gr.
   Eheu

 • Akky van der Veer:

  Beste Bou, schrijf ze! Ben heel benieuwd naar je drie boeken. In één band?

  • Boudine Berkenbosch:

   Voorlopig in aparte delen en het is nog een hoop werk!
   Maar ik ga niet eerder dood dan dat dit werk voltooid is. 🙂

 • Douwe Ritsema:

  Een knuffel van uw toegewijde “trol” !

 • Ton:

  Beste Bou,
  Zeven jaar lang maatschappelijke betrokkenheid verdedigen is een hele opgave. Zoals ook oncologen dagelijks geconfronteerd worden met ellende kun je dat alleen volhouden door een professioneel afstandelijk schild te creëren. En dat blijft moeilijk op te houden als je tegelijk ook menselijk wilt blijven. Naast je breed spectrum aan artikelen ben jij ook een van de weinige bloggers waar mensen graag komen om te discussiëren. Met andere bezoekers, maar zeker ook met jou. Je weet de discussie daarbij in goede banen te leiden en daarmee een zeer gewaardeerde meerwaarde aan jou blog te geven. Vindt de juiste balans in tijdsbesteding tussen privé en openbaar en laat boublog daarbij voortbestaan als het platform wat zich nu al zeven jaar heeft bewezen en geniet ondertussen van de zomer.
  Ton

 • Jasper:

  Beste Boudine geniet van de mooie momenten en tel ieder moment, het meest mooie zit vaak in de kleine dingen die vanzelfsprekend of routine kunnen zijn geworden. Een kalme en zonnige tijd toegewenst en veel inspiratie uit de rust en de schoonheid van de tuin ! Mvg.Jasper

 • Klaas:

  Je hebt gelijk Bou..al zal ik het wel missen,iedere dag even op bou blog koekeloeren,en je hebt veel werk verricht en verdomd goed werk! Thanxx daar voor en wens je een fijne zomer toe en ga de sterren van de hemel schrijven Bou want dat kun je als de beste.

 • ingrid:

  Ha Boudine,
  Als trouwe lezer wens ik je alle goeds en lekker genieten van de zomer en de tuin. Ik blijf fan van deze site om redenen die hierboven uitgebreid genoemd zijn. Veel inspiratie, focus en plezier met het boekenavontuur!
  Hartelijke groet
  Ingrid

 • Zeven rode rozen
  Zeven rode rozen
  Zeven rode rozen
  Voor jou.

 • wim dankbaar:

  Van mijn moeder:

  Van de Bloggers heeft Boublog het meeste indruk op me gemaakt. Ik bewonder haar integriteit en vind het jammer dat ze stopt met haar waardevolle artikelen.
  Ik hoop dat ze ontspannen geniet van het zwemmen en vliegen en dat haar vleugel snel geneest.

 • Orwell:

  Bou, het ga je goed!

 • Beste Bou,
  Dank voor al je nuttige informatie, en veel plezier met het schrijven van de 3 boeken!
  Mvg,
  Rob

 • Pablo El Campecino:

  Hola aloha Bou,

  Hartelijk gefeliciteerd met je jubileum en muchas gracias voor het delen van je kennis/levenservaringen.

  MARIA DOLORES PRADERA – LA NOCHE DE MI MAL

  https://www.youtube.com/watch?v=M2OteezM3Zg

  Saludos Pablo

 • ary:

  Dankjewel bou, respect

Laat een reactie achter