Selecteer een pagina

Archieven

Jasper Steringa opzettelijk ten onrechte veroordeeld

In het boek van Wim Dankbaar en Hans Mauritz ‘Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra’ staat een hoofdstuk over de manier waarop Jasper Steringa is veroordeeld voor de verkrachting van en de moord op Marianne Vaatstra. De “bekentenis” van Jasper is echter klinkklare onzin, het requisitoir van OvJ Henk Mous is één grote leugen en het vonnis van mr. A.H.M. Dölle was pure pornografie! Jasper is beslist niet de dader, dus het “DNA-bewijs” moet door het NFI zijn vervalst! Alle acteurs in dit theater wisten dat Jasper Steringa niet de dader was. Ze hebben hem desondanks willens en wetens aan de schandpaal genageld en veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf.

Dat het OM soms mensen veroordeelt op grond van willens en wetens vervalste bewijzen, is reeds duidelijk gebleken uit de zaak Baybasin. In die zaak gaat het om telefoontaps waarin op talloze plaatsen is geknipt en gepakt. In de Schiedammer Parkmoord werd het DNA-bewijs aanvankelijk genegeerd. Voor de doodslag op Nienke en het neersteken van Maikel werd eerst de verkeerde persoon veroordeeld: Cees B. heeft na een aanvankelijke valse bekentenis steeds volgehouden onschuldig te zijn. Door een bekentenis van Wik H. bleek vier jaar later dat Cees B. onschuldig was. Hij werd vrij gelaten en gedeeltelijk gerehabiliteerd, maar hij is nimmer expliciet onschuldig verklaard, ook al is Wik H. veroordeeld.

Het DNA van Wik H. zat op de veter waarmee Nienke werd gewurgd. Het NFI wist dat dit niet het DNA van Cees B. was, daarom werd dat feit verzwegen. In de zaak tegen Jasper Steringa is het nog erger: keer op keer werd een “verdachte” uitgesloten op grond van zijn DNA, maar hoewel Jasper Steringa NIETS met de moord op Marianne te maken heeft, werd hij veroordeeld op grond van zijn valse bekentenis en vooral zijn DNA. Daaruit volgt dat het NFI fraudeert met DNA.

De meest zekere manier om Jasper Steringa vrij te krijgen, is dat de ware daders worden gepakt. Ludger Dill is dood, maar Wolfgang Hebben en Ali Hassan leven nog. Zouden zij worden veroordeeld, dan moet men Jasper Steringa vrijlaten. Er is ook nog een juridische manier: herziening van het vonnis aanvragen. Men kan betogen dat het bewezen verklaarde niet strookt met de feiten en zelfs leidt tot fysieke onmogelijkheden. Zo was er op de vindplaats van Marianne nauwelijks bloed, maar Jasper heeft het bloed horen stromen! Met het boek van Dankbaar en Mauritz in de hand kan men ook de drie kluisverklaringen aandragen als een nieuw feit. Het probleem is alleen dat Jasper zelf gelooft dat hij schuldig is. Dat hij zich er niets van kan herinneren, wijt hij daarbij aan zijn geheugenverlies. Om herziening van het vonnis te verkrijgen, zal Jasper toch zelf een advocaat moeten inschakelen!

Een andere weg wordt op dit moment bewandeld door Wim Dankbaar en Hans Mauritz. De veroordeling van Jasper Steringa berust op puur en moedwillig bedrog van een aantal mensen bij het OM en de kring daaromheen. Zij weten al vanaf 1 mei 1999 wie Marianne heeft vermoord! Wim Dankbaar zegt op Recht is Krom:

Een flink aantal mensen staan er in ons boek verschrikkelijk slecht op. Je hoeft maar te denken aan Henk Mous, Jan Verkaik, Harm Brouwer, Piet Visser, Dick en Spencer Sletering, Nettie Groeneveld, Peter R., Cor Reijenga, Annette Bronsvoort, Jan Vlug enzovoort. Ze staan er slecht op omdat het boek de waarheid over hen vertelt, genadeloos hun maskerade blootlegt. Kort gezegd komt het erop neer dat wij hen beschuldigen van het willens en wetens verhullen van de ware toedracht van een misdrijf, assistentie verlenen aan de werkelijke moordenaars, liegen, bedriegen en wat dies meer zij.

Al deze mensen hebben zich schuldig gemaakt aan Valsheid in geschriften, opgave van onware gegevens en schending van de verplichting gegevens te verstrekken. Daarop staat maximaal zes jaar. Voor een aantal van hen geldt dat dit een ambtsmisdrijf was, waardoor de straf met 1/3 kan worden verhoogd. Omdat deze mensen zich gezamenlijk en in onderling overleg schuldig maakten aan deze misdrijven, is er sprake van een criminele organisatie. Daarop staat een maximum straf van 6 jaar, te verhogen met 1/3 voor de deelnemende ambtenaren. Zij hebben Jasper Steringa opzettelijk en wederrechtelijk van zijn vrijheid beroofd! Daarop staat een straf van maximaal 8 jaar, die weer met 1/3 wordt verhoogd voor de ambtenaren in deze kliek.

Deze straffen tellen niet allemaal bij elkaar op, er is sprake van samenloop van strafbare feiten. In dat geval geldt meestal de hoogste straf, in dit geval dus die voor de vrijheidsberoving van Jasper Steringa. Maar de rechter kan ook bepalen dat de langste straf met 1/3 wordt verhoogd.

Welnu, dit is de wet, maar dat is slechts een fraaie theorie zolang het OM zich zelf schuldig maakt aan ernstige misdrijven! Natuurlijk ga ik aangifte doen van al deze strafbare feiten, waarbij ik het boek van Dankbaar en Mauritz als bewijs zal aanbieden. Of het helpt, hangt af van het OM, maar dan weet de politie ten minste voor welke criminele organisatie ze werken. Want de meeste agenten worden agent omdat ze de rechtsstaat willen handhaven en criminaliteit willen bestrijden.

Toegift: KRO Brandpunt – Knutselen met bewijs duurt 12 minuten.

34 Reacties

 1. Boudine

  Het Vaatstra Complot van Wim Dankbaar is uit!

  Het Vaatstra Complot is het slot en het resultaat van jarenlang speurwerk, niet alleen door Wim Dankbaar, maar door een heel team van waarheidszoekers, naar manier waarop de moord op Marianne Vaatstra door het OM niet werd opgelost. Deze moord vond plaats in de nacht van Koninginnedag op 1 mei 1999, na middernacht. Dank zij Dankbaar c.s. weten we nu dat de politie al vanaf zaterdagmiddag 1 mei volledig op de hoogte was van de toedracht van deze wrede lustmoord. Daarop werden de daders pijlsnel weggesluisd, nog datzelfde weekeinde. Het grote gelieg en gedraai van het OM dat daarop volgde, resulteerde ten slotte in de veroordeling van Jasper Steringa, een volledig onschuldige koeienboer!
  Wim Dankbaar legt meedogenloos bloot waar het bedrog begon, wie er aan meededen en wat de werkelijke toedracht was van deze lustmoord. Wie de feiten reeds kent uit de vele blogs die over deze zaak zijn verschenen, kan uit dit boek nog wat extra informatie halen.
  Dat dit boek van mij geen 5 sterren krijgt, komt omdat het te dik is: 470 pagina’s met een vrij kleine letter. Om de zaak Vaatstra uit te leggen aan een groot publiek schiet het daarom te kort.

  Dit wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de eenvoudige uitleg die nu op Recht is Krom staat. Wie wil weten hoe de vork in de steel zit, kan daar terecht!

  Antwoord
 2. Boudine

  Omdat in het boek van Wim Dankbaar de simpele waarheid staat over de moord op Marianne Vaatstra, heb ik me een beetje teruggetrokken uit deze zaak. Op Recht is Krom staan af en toe nog wat details, maar het is duidelijk dat Jasper Steringa de dader niet kan zijn! Ook is duidelijk wie dan wel de daders waren. Maar vooral is duidelijk dat het OM al vanaf het eerste begin op de hoogte was van de hele gang van zaken. Wat een stinkende doofpot! Foei!

  Brief 2 aan Jasper,”het beest van Oudwoude”

  Antwoord
 3. Boudine

  Beste Joris en Harm, smerigste criminelen van Nederland
  Geplaatst op 13 oktober 2015 door Wim Dankbaar

  Ja, Joris en Harm, zo noem ik jullie: De smerigste criminelen van Nederland. Hoe moet ik jullie anders noemen? Als je de verkrachters, moordenaars en medeplichtigen van de moord op Marianne Vaatstra een stiekeme vrijgeleide geeft, en ons volk 16 jaar lang bedriegt, een onschuldige veeboer ervoor opknoopt met een vervalste DNA match, wat zijn jullie dan anders dan de meest smerige criminelen van Nederland? Iedereen zal het met mij eens zijn dat jullie dan ergere criminelen zijn dan de keeldoorsnijdende, verkrachtende moordenaars van Marianne Vaatstra zelf, die jullie al in het weekend van de moord op Marianne Vaatstra hebben weggesluisd.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 − acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën