Selecteer een pagina

Archieven

Open vragen over de zaak Vaatstra

Het boek van Wim Dankbaar en Hans Mauritz ‘Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra’ heeft opheldering verschaft over de moord op Marianne Vaatstra, in de vorm van granieten bewijs. De moord is gepleegd in de caravan van Wolfgang Hebben, waar Marianne naartoe gebracht is door Ludger Dill. Aanwezig waren ook Ali Hassan en Feik Mustafa, Ali is de belangrijkste dader, Feik was pas 15 jaar oud. Hij is de volgende dag opgepakt en heeft onmiddellijk alles bekend. Hij kreeg te verstaan dat hij moest zwijgen en Ali werd stilzwijgend het land uit gezet. De rest is OMspin, deel uitmakend van de doofpot. Toch zitten er tussen de blokken graniet nog wat open kieren, waar we vragen over kunnen stellen.

Omdat deze vreselijke lustmoord geheel is ingekapseld in de OMspin, bestaat het grootste gedeelte van het boek uit het ontwarren van de spinsels en verzinsels. We zijn 15 jaar lang systematisch bedrogen en voorgelogen! De eerste vraag is dus: waarom? Het antwoord volgt min of meer uit de granieten bewijzen. Zodra de vrienden van Marianne haar lichaam hadden ontdekt, werden zowel vader Bauke als de politie gebeld. Omstreeks 11 uur waren deze ter plaatse. Vader Bauke heeft de politie toen onmiddellijk (dus ‘s morgens 1 mei omstreeks 11 uur) gewezen op de ruzie in de Ringo-bar, die twee weken daarvoor had plaatsgevonden. De politie heeft Feik Mustafa toen onmiddellijk opgepakt voor verhoor. Burgemeester Visser kreeg omstreeks 12 uur een telefoontje en beval onmiddellijk om de speurhonden terug te trekken. Deze liepen naar het noorden en naar het oosten, richting AZC. De eerste impuls van Visser was: NEE, niet naar het AZC!

Intussen zat de politie reeds met de volledige bekentenis van een asielzoekertje. Dat zal zijn gemeld aan een meerdere, die het meldde aan zijn meerdere en zo voort. Nog die zelfde zaterdag heeft de politie Ali Hassan opgepakt in zijn huurkamer in Leeuwarden en hem naar Amsterdam gebracht, naar het grenshospicium, waar hij op zaterdag 1 mei tussen 10 en half 12 ‘s avonds zonder enige bagage of papieren arriveerde. Op maandag 3 mei is hij op het vliegtuig gezet naar Noorwegen. Een dergelijke anonieme ontsnapping kan alleen maar worden geregeld vanuit de hoogste regionen van het asielbeleid, wat wijst op overleg van de “driehoek” met de DG van Vreemdelingenzaken Joris D..

Feik kwam uit Koerdistan Irak en zijn vader was een belangrijke Koerdische leider. Er zijn mensen die menen dat deze vader misschien informatie had waarmee hij de huidige verdachte van kinderverkrachting Joris D. kon chanteren. Dit lijkt me hoogst onwaarschijnlijk! Joris D. werd wellicht gechanteerd door de Turkse regering, maar deze zal de informatie over de pedofiele strapatsen van een hoge Nederlandse functionaris zeker niet hebben gedeeld met een Koerdische leider uit Irak. Het antwoord op de waarom-vraag is daarom hoogst waarschijnlijk de bescherming van het asielbeleid, waarin op dat moment vele miljoenen omgingen. Er zou in Kollum een nieuw AZC worden gebouwd…

Een volgende vraag gaat over de fiets die in de greppel stond, vlak bij de plaats waar Marianne werd gevonden. Die fiets was van Jan Kloppenburg, de beheerder van het Landbouwmuseum in Veenklooster. Daar stond de Pipowagen van Ludger Dill en de fiets stond meestal niet op slot. Dill gebruikte die fiets vaak en hij leende hem zelfs uit aan asielzoekers. Volgens de notitie van Wiltje Bakker (p. 478, 2e druk) reed Ali Hassan die avond op een voor hem te grote herenfiets. Ook Feik was op de fiets, maar beiden kwamen terug in de auto van Ludger Dill. Hun fietsen zouden dan nog in Kollum staan, maar op een of andere manier is de fiets van Jan Kloppenburg in de greppel langs de Keningswei terecht gekomen. We weten niet hoe en evenmin waarom.

Op de vraag of de lustmoord ook werd gefilmd, gaf de eerste druk geen antwoord, maar in de tweede druk staat dat de man die Ali naar Leeuwarden bracht, zegt van wel. Ik citeer (p. 488):

… vertelde ons ook nog dat hij van Ali begreep dat de moord in de caravan van ‘die Duitser’ was gepleegd en dat ‘die andere Duitser’ het uit de hand had laten lopen. We wisten niet wat we hoorden toen … meldde dat de moord zou zijn gefilmd. Zo had Ali hem in verwarde toestand verteld.

Als de moord inderdaad is gefilmd, dan kan dat een antwoord zijn op de waarom-vraag van die fiets. Door de plaats te markeren waar het lichaam van Marianne ligt, zorgde men er voor dat zij op 1 mei werd gevonden. Deze datum heeft voor kenners van satanistische rituelen een bijzondere betekenis, waardoor de snuff-film in waarde stijgt. Wolfgang Hebben handelde in hardcore porno en ook Ludger Dill zal wel hebben geweten wat Walpurgisnacht betekent. Toch vraag ik me af waarom die film dan niet wat meer geld heeft opgebracht. Zowel Hebben als Dill bleven toch betrekkelijke armoedzaaiers.

Dit roept dan weer de vraag op waarom Spencer reeds de volgende morgen tegen Bauke zei dat hij een fiets voor Marianne had geregeld. Hoe wist Spencer dat de vindplaats was gemarkeerd met een fiets? Of was het toeval dat zijn smoes zo goed aansloot bij de manier waarop Marianne werd gevonden?

Op de vraag hoe die fiets daar kwam, geeft de waarom-vraag geen antwoord. Dill reed in een Mercedes stationcar, misschien heeft hij de fietsen van Feik en Ali die nacht uit Kollum gehaald. Twee donkere types die wegdoken in de berm van de Keningswei zijn door de politie niet verder onderzocht, maar het tijdstip (half 2) doet vermoeden dat ze niets met de moord te maken hebben. Hetzelfde geldt een beetje voor een Afghaan die razendsnel over de Keningwei fietste, al staat daar geen tijdstip bij. En ook de oude BMW waarin eerst drie mensen zaten en later nog maar twee, hoeft met de moord op Marianne niets te maken te hebben. Maar echt zeker weten doen we het niet.

Mijn laatste vraag betreft daarom Feik Mustafa. Hij was er bij als jongen van 15 toen een (niet zo heel erg) gezellige avond plotseling volledig uit de hand liep. Hij weet wat er gebeurd is, hij heeft de volgende dag alles aan de politie verteld en kreeg toen te horen dat hij moest zwijgen! Hij werd op maandag weggesluisd uit Kollum en hij is later “regulier gehuisvest” in een armoedige afbraakbuurt. Daar durft hij de deur niet open te doen, hij wil liever niet worden herkend. Volgens mij is Feik nu al 15 jaar het slachtoffer van de doofpot van het OM. Mijn laatste vraag is daarom een vraag aan Feik Mustafa:

Beste Feik,
Op dit moment wordt je door de alternatieve media bestempeld als een van de moordenaars van Marianne. Zou je niet liever je gezicht laten zien en ons vertellen wat er die nacht precies gebeurde? Jouw getuigenis kan er toe bijdragen dat de daders van deze doofpot eindelijk strafrechtelijk worden vervolgd. Velen zullen je er dankbaar voor zijn. In plaats van een moordenaar word je dan een held!

56 Reacties

 1. HansJohn

  Oké, als het idd Ali was, dan is ‘ie dus vanuit het grenshospitium (Amsterdam) even naar Musselkanaal gebracht en vandaar uit na een paar dagen, in Amsterdam op het vliegtuig gezet?

  Er werd zeker gehusseld met namen, foto’s en leeftijden. De eerste foto van de jongste asielzoeker (vls mij werd toen de leeftijd van 19 jaar genoemd ) was waarschijnlijk van Rida Hashimi.

  Antwoord
 2. HansJohn

  Thanks.

  Antwoord
 3. cobra

  De eerste foto die Feik Mustafa moest voorstellen. was een foto van Mohamed Akbari. deze zat in de tijd van de Moord, hoog en droog in Engeland.
  Dit was bij ieder bekend,( OM,COA,) toch ging politie en justitie Dna afnemen, in Londen.

  Antwoord
 4. HansJohn

  Klaas schreef: 6 juni, 2014 op 12:50:
  – gehutsel door mekaar dan wist niemand ooit de echte waarheid.
  – maar nu is wel duidelijk dat het omAli ging natuurlijk

  Dit is precies wat ik bedoel, gehutsel door elkaar. Feiten van de 1 + feiten van de ander.
  Mij is niet duidelijk dat het om Ali ging.
  Die werd vanuit het grenshospitium Amsterdam, waar hij op 1 mei ‘s avonds aan kwam,afgevoerd…is het meest logisch.
  Feik was de eerste dagen nog in Kollum; die ging daarna naar Musselkanaal.

  Antwoord
 5. HansJohn

  @Cobra, de eerste foto die Feik moest voorstellen was niet die bekende foto van Mohammed Akbari. Het was 1000% een andere foto, goed mogelijk van een ander persoon, Rida.

  Antwoord
 6. cobra

  Klopt niet Hans John, Rida ken ik persoonlijk maar heb nog nooit een foto van hem gezien in deze zaak.

  Antwoord
 7. HansJohn

  @Cobra, dat kan.
  Maar er is ooit een andere foto getoond, dan die overbekende van Mohammed Akbari.

  Antwoord
 8. cobra

  Oke zal kijken of ik dit nog kan achterhalen.
  Ik kom er op terug.

  Antwoord
 9. StekelDier

  De Vaatstra-zaak staat door de vordering van vader Bauke weer volop in de MSM schijnwerpers:

  http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/jasper-s-weigert-vader-vaatstra-te-betalen/

  Berichtgeving niet alleen hier, maar vandaag in alle kranten. Het is now or never het uitgelezen moment om het boek in de strijd te gooien. Hans Mauritz zinspeelde ook deze week weer op een “doorbraak”, maar ik heb tot nu toe nog niks gezien of gehoord. Hop met die geit!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën