Archieven

Na Libië en Syrië is Oekraïne nu aan de beurt

In 2011 werd Libië vrijwel geheel verwoest omdat het “vrije Westen” er een “democratie” wilde implementeren. In Libië is het nog altijd een grote puinhoop! Na vele jaren van vreedzame ontwikkeling (1969-2011) onder de “dictator” kolonel Gadaffi, vechten nu allerlei gewapende milities met en tegen elkaar. In 2012 volgde Syrië, waar de democratisch gekozen “dictator” Assad moest worden verjaagd. Dat is weliswaar niet helemaal gelukt, maar het aantal doden is gigantisch en de vluchtelingenstroom valt vrijwel niet op te vangen. Hele steden zijn verwoest in het land waar onze beschaving ooit begon! En nu is het de beurt aan Oekraïne.

Volgens de Wikipedia maakte dit land in de loop der eeuwen vaak deel uit van Rusland, waarbij het soms onafhankelijk was. Bijna een eeuw lang behoorde het tot de Sovjet-Unie. In Oekraïne is 17% van de bevolking Russisch. Ook spreken veel mensen Russisch, omdat dit in de Sovjetperiode de officiële voertaal was. Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie riep het Oekraïense parlement in 1991 de onafhankelijkheid uit. Daarna werd er een referendum gehouden over de onafhankelijkheid van het land. Bij een grote opkomst stemde 90% van de kiezers voor onafhankelijkheid. In de Krim, waar veel Russen wonen, was er ook een meerderheid voor, maar zo’n 40% van de bevolking stemde tegen. Inmiddels heeft de Krim zich middels een referendum de onafhankelijk verklaard.

In 2004 was het opeens hommeles in de Oekraïne: een volksopstand die de geschiedenis inging als de Oranje Revolutie werd georganiseerd en gefinancierd door het “Vrije Westen”. Verkiezingen zouden zijn vervalst, waardoor Viktor Yushchenko verloor van Viktor Yanukovych. Er werden nieuwe verkiezingen gehouden en ditmaal won Yushchenko. In 2010 werd Yanukovych echter toch gekozen tot president, met 48% van de stemmen.

In de Wikipedia staat een propagandafout: In november 2013 ontstond er in de hoofdstad Kiev een protestbeweging naar aanleiding van het niet tekenen van een associatieverdrag met de Europese Unie. De Russisch gezinde president Yanukovych heeft dit verdrag wel degelijk getekend! Update correctie: Hij wilde dit verdrag tekenen en heeft dat verklaard in een verdrag met de oppositie. Een dag later werd hij verjaagd.

Hij vluchtte naar aanleiding van de protesten naar Rusland. Intussen werd er in Kiev een nieuwe regering gevormd, de regering-Yatsenyuk. Deze regering is NIET democratisch gekozen. In het oostelijk deel van Oekraïne is de bevolking tegen deze fascistische coup en voor een groot deel ook pro-Russisch. In Odessa leidde dat onlangs tot een bloedbad, aangericht door de fascisten! Er zijn in Oekraïne net verkiezingen geweest en de miljonair Poroshenko heeft deze gewonnen. Overigens zijn al deze namen geschreven volgens de Engelse spelling.

‘Poroshenko has tough road ahead after winning Ukrainian election’ duurt 5 minuten.

Zoals gewoonlijk schetsen de westerse media een volledig scheef beeld van de situatie in Oekraïne. Men doet alsof er in het Oostelijke deel van Oekraïne een rebelse beweging voor afsplitsing is, terwijl in feite ultra-rechtse, fascistische groeperingen door het vrije Westen worden bewapend en gefinancierd om pro-Russische burgers te terroriseren en te vermoorden. Een belangrijke rol in de desinformatie wordt gespeeld door de VS-diplomate Victoria Nuland. De strijd gaat om economische en strategische (militaire) aansluiting van Oekraïne bij Europa en de VS (NATO), of om blijven binnen de Russische invloedssfeer. Het door Europa en de VS gesteunde protest noemt zich EuroMaidan (Europlein), omdat het protest begon op het Europlein in Kiev.

De volgende documentaire van Global Research is gemaakt door Mahdi Darius Nazemroaya. Het gaat over de manier waarop in de VS (en Europa) luidkeels, maar ook twitterend en stiekem, propaganda wordt gemaakt voor een aansluiting van Oekraïne bij het “vrije Westen”. Daarbij wordt Rusland steeds beschuldigd van wat de westerse landen zelf doen! Deze documentaire is nogal gelaagd. Terwijl er tekst in beeld verschijnt, komen er ook beelden met gesproken tekst. Ik heb hem dan ook vaak stil gezet, omdat het lastig is om tegelijkertijd te lezen en te luisteren naar wat er gezegd wordt. Het geluid in deze docu is ook niet altijd even luid, ik bleef draaien aan de volumeknop van mijn speakers, maar de inhoud is wel zeer verhelderend! Voor wie het geduld heeft om hem rustig te bekijken, is dit wel een aanrader!

Welcome to Nulandistan: Propaganda and the Crisis in Ukraine duurt een uur en 25 minuten.
Gepubliceerd op 23 mei 2014

27 Reacties

 1. Jasper

  Een interessante visie van Gerald Celente betreffende de achtergronden en het toekomstbeeld van Oekraine.
  GERALD CELENTE: Dark Future For The Ukraine duurt 17 minuten.

  Gepubliceerd op 14 mei 2014

  Gerald Celente reveals his forecast for Ukraine – The Ukraine is in a state of confusion, as fighting continues in eastern parts of the European nation. Since the invasion of Crimea by Russian forces, Kiev has started to lose control of large parts of their country. Small bands of gunmen have taken control of city halls and government offices. No one knows who is controlling these forces, and Vladimir Putin has denied any involvement.

  As the world watches, the situation could go in nearly any direction, including full-out war between Moscow and Kiev.

  Antwoord
 2. Joke Mizée

  Beste Boudine,
  Heb je daar ook een bron voor, dat-ie wel degelijk zijn handtekening onder die overeenkomst heeft gezet?

  Antwoord
  • Jasper

   Beste Joke volgens mij beantwoord dit ook jou vraag aan Boudine, bij deze een bron met foto van de ondertekening van die overeenkomst te zien op een officieel Brits nieuwsblog voor BBC News Europe. Mvg.Jasper

   Ukraine crisis: EU signs association deal

   Acting Ukraine PM Yatsenyuk: “This treaty shows Ukraine shares European values”

   Antwoord
  • Jasper

   Beste Joke wellicht heb je toch een punt dat Yanukovych dat verdrag zelf niet heeft ondertekent maar dat is ook meteen de spin die de main stream hier aan geeft als ik het goed begrijp want het is inderdaad best ingewikkeld te noemen.. De opstand onstond juist omdat Yanukovych aankondigde die overeenkomst te willen aangaan mede om die reden maar er was nog meer gaande (zie mijn vorige reacties) daarom moest hij ook het land uit vluchten. Men geeft er in de mainstream nu een draai aan alsof men in Oekraine in opstand kwam omdat hij die overeenkomst niet wilde tekenen dat terwijl het volk juist daartegen ageerde en er tegen in opstand kwam. Dat was de ware reden van die protesten die waren in werkelijkheid gericht tegen de ondertekening van die Europese overeenkomst. De georkestreerde opstanden die je kon zien in de MSM op t.v. e.d.moesten het zo doen overkomen alsof het zo zou zijn dat die overeenkomst wel gewenst zou zijn. Mvg.Jasper

   Antwoord
   • Joke Mizée

    @Jasper: Het is best een aardige theorie hoor, maar ik mis het bewijs. Volgens de officiële lezing was J. van plan te komen tekenen, maar zag daar op het laatste moment vanaf. Dat klinkt op zich plausibel. Maar het ging allemaal ook weer niet van harte, alsof hij het liefst wèl had willen tekenen. Ik ga er dan vanuit dat hij niet mocht tekenen van zijn regering, omdat die hem helemaal geen fiat hadden gegeven.

    Volgens jouw (en Bou’s?) lezing was hij van plan te tekenen, waarop de eerste protesten uitbraken, en vervolgens tekende hij inderdaad – waarop lieden zoals Nuland vliegensvlug de protesten wisten om te turnen, zoiets. Maar wat was dan hun motief daarvoor, terwijl ze J. zojuist in hun zak hadden gestopt? En waar baseer je überhaupt op dat hij wel getekend heeft, terwijl hij volgens mij ook zelf zei van niet.

    Antwoord
 3. Joke Mizée

  Bedankt Jasper, maar ik bedoelde of Janoekovitsj destijds had getekend, dus vóór de Maidanprotesten, zoals Boudine in haar blog stelt. De regering van destijds, onder premier Azarov, was nl. tegen de overeenkomst (dwz vanaf november, toen het IMF-deel van de afspraak eenmaal op tafel lag, was Azarov mordicus tegen), dus de president had helemaal geen mandaat om te tekenen.

  Antwoord
 4. ingrid

  Dank Bou voor deze duidelijke video. Ook onderstaand artikel geeft een goede tijdlijn en achtergrond informatie over de invloeden die hebben geleid tot de coupe in Kiev. Zeer interessant is te lezen, dat de Nederlandse ambassade een grote financiering heeft gedaan om een door Soros geïnitieerd televisiestation de lucht in te krijgen om de EU propaganda te promoten en de politieke verandering in een stroomversnelling te brengen. Wat ik begrepen heb heeft Yukanovitch de overeenkomst niet ondertekend, ook niet vóór de georganiseerde Maidan protesten. Uit dit artikel blijkt ook hoe door het inzetten van NGO’s de financiering is geregeld om de gewenste politiek er door te drukken. De Agenda21 methode dus.
  http://readersupportednews.org/opinion2/277-75/22758-meet-the-americans-who-put-together-the-coup-in-kiev

  Antwoord
 5. Boudine Berkenbosch

  Beste Joke,
  Mijn bron is de bovenstaande docu van Nazemroaya. Bekijk de eerste 5 minuten en je ziet dat Yanukovych het verdrag wel degelijk heeft ondertekend. Maar de protesten gingen door en men verweet Yanukovych dat hij het verdrag niet wilde implementeren! Of begrijp ik het nou zo verkeerd?

  Antwoord
  • Joke Mizée

   @Boudine: Dat is niet Yanukovych maar Yatsenyuk, nadat Yanukovych al was verdreven.

   Antwoord
   • Boudine Berkenbosch

    Joke, op minuut 3.08 staat er dat de Euro Maidan beweging en de regering van Yanukovych op 21 februari een verdrag tekenden, waarin Yanukovich toegaf aan alle eisen van de EuroMaidan.
    In de wikipedia staat dat Yanukovych op 22 februari werd verjaagd.

    Kijk nog eens rustig naar de eerste vijf of zes minuten, want ik zie daarin duidelijk dat Yanukovich het verdrag tekende en dat hij werd verjaagd een dag NADAT hij het verdrag tekende! Bij minuut 5.50 staat Kerry dus te liegen dat Yanukovych het verdrag niet heeft getekend! De rest van wat Kerry zegt is heel duidelijk gelogen, maar zijn eerste leugen wordt door iedereen geloofd!

    Antwoord
    • Boudine Berkenbosch

     Maar ik begrijp nu dat jij het verdrag met de EU bedoelde. Yanukovych wilde dat eerst niet tekenen, maar later wel. Toen waren er echter al gewelddadige rellen in Kiev, er kwamen winterspelen in Sochi en Putin verlaagde de gasprijs. In februari was dat verdrag dus kennelijk nog niet getekend.

     Ik denk dat we twee verschillende verdragen bedoelen! 🙂 😉

    • Joke Mizée

     Volgens mij gaat het om een en hetzelfde wurgakkoord. Jouw conclusie “De Russisch gezinde president Yanukovych heeft dit verdrag wel degelijk getekend!” berust op een vergissing, want het was Yatsenyuk die tekende. Wel heb je gelijk dat Yatsenyuk toen nog niet als premier geïnstalleerd was en eigenlijk geen tekenbevoegdheid had.

    • Boudine Berkenbosch

     Joke, ik heb mijn artikel verbeterd. Wat Yanukovych tekende, was kennelijk niet het verdrag zelf, maar een intentieverklaring om het verdrag te tekenen. Daarna werd hij verjaagd. En Yatsenyuk heeft inderdaad geen enkel recht, hij is een illegale usurpator.

     En nu dus een rood wijntje, wat spinazie en zo voort…

 6. Boudine Berkenbosch

  ‘Poroshenko puppet president, Ukraine control system in total chaos’ duurt 5 minuten.

  Antwoord
 7. Jasper

  Ik raak wat in verwarring van de reacties volgens mijn bevindingen was
  Yanukovych juist gevlucht bij de eerste ware protesten welke ondersteund werden door de meerderheid van de Oekrainse bevolking .
  Men was juist anti EU en men wilde de soevereiniteit van Oekraine behouden.
  Daarna zijn er pas de georkestreerde protesten in de MSM naar voren gebracht welke in werkelijkheid de gegronde protesten de kop indrukten en het zo deed overkomen alsof men pro EU zou zijn.
  Yanukovich kondigde slechts aan dat hij het plan goedkeurde in dec 2013 om het later in maart 2014 te willen ondertekenen.

  Antwoord
 8. Boudine Berkenbosch

  CrossTalk: Bleeding Ukraine (ft. Graham Phillips) duurt 25 minuten.
  Gepubliceerd op 30 mei 2014

  Why does the West stay indifferent to the mass killing in eastern Ukraine? Who are the people of the East? Has the revolution spent itself? And why is Nuland taking a victory lap when it comes to Ukraine? CrossTalking with Graham Phillips, David Speedie and John Robles.

  Antwoord
  • Jasper

   Dank je They Knew voor die verwijzing, ook de cijfers zijn zeer verhelderend. Mvg.Jasper

   Antwoord
  • Jasper

   Voor mensen die wat moeite hebben met de Engelse taal bij deze de Nederlandse ondertitelde versie van de video in de bovenstaande reactie ;
   Oekraine wat u niet wordt verteld

   Antwoord
 9. Jasper

  Over het bloedbad in Odessa op de tweede mei 2014 beschrijft de berichtgeving in de MSM dat er tijdens gevechten tussen pro Russische en pro-Oekrainse demonstranten naar schatting zo’n 40 mensen om het leven zijn gekomen en dat deze gebeurtenis te verwijten is anti-Kiev protestanten en aan een onverantwoordelijke pro-Russische en intimiderende regering.
  In werkelijkheid was het aantal slachtoffers nog wat hoger zo’n 100 mensen en zijn er provocateurs gebruikt om onrust te veroorzaken en hebben er zich andere zaken voltrokken dan de MSM in haar berichtgeving wil doen geloven. Wat er werkelijk gebeurd is op deze dag is te zien in deze video The Odessa Massacre – What REALLY Happened

  Antwoord
 10. Jasper

  Een zeer verhelderend intervieuw van James corbett met Roman Skaskiw welke vanuit zijn perspectief een analyse geeft over de situatie in Oekraine. Hij is een inwoner van Liviv een voormalige hoofstad van het koninkrijk Galicia en Lodomeria (zie link) het huidige Oekraine. Het geeft een kijk op de historie en komt uit bij de huidige tijd waarbij de historie betreffende het nazisme welke breed uitgemeten is geworden in vrijwel alle media de zogeheten Galacian SS ook aan bod komt. Een eyeopener te noemen, ook de linken bijgaand onder het intervieuw zijn zeker de moeite waard om nader te bekijken om een nog beter beeld te verkrijgen over de ware krachten die er ‘spelen’.
  Roman Skaskiw Gives the Ukrainian Perspective on the Ukraine Crisis

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën