Archief
Artikelen

Onder het motto: “Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker!” zoekt het ministerie van Vuiligheid en Jus naar een Webcare-redacteur, die achterhaalt hoe burgers online praten over het ministerie van Vuiligheid en Justitie (VenJ). Met monitoring- en webcaretool Coosto speurt deze trol naar gesprekken op fora en sociale media, zoals Twitter, Facebook en Youtube. De trol neemt proactief deel aan gesprekken over VenJ-beleidsterreinen, VenJ-organisaties en de VenJ-bewindslieden, en helpt zo het imago van VenJ op te bouwen en beschermen.

Als webcare-redacteur fungeert deze trol als spin op het web. Die trol (of is het een spin?) is de online vertegenwoordiger van het ministerie van Vuiligheid en Justitie en rapporteert regelmatig over de belangrijkste bevindingen over online gesprekken. Deze vette Vuiligheidstrol (of is het een vette spin?) ziet vaak als eerste welke onderwerpen spelen en hoe burgers daarover praten. Die signalen deelt de trol met de rest van de organisatie. Vervolgens adviseert de trol hoe we het beste met discussies en reacties om kunnen gaan. Zo werkt de trol mee aan relevante content in reactie op veel voorkomende vragen, opmerkingen en klachten over VenJ-beleid.

Het wordt op internet steeds leuker! Die spin van Vuiligheid en Jus is een duidelijke damagecon trol!

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding communicatie, journalistiek of politicologie.
Je hebt veel kennis van en ervaring met de inzet van onder meer Facebook, Twitter, fora, blogs en content in het kader van webcare.
Je hebt aantoonbare ervaring in soortgelijke functie(s) binnen of buiten de overheid, en je kunt enthousiast het belang van webcare aangeven.
Je hebt relevante kennis over de overheid in het algemeen en het beleid van het Ministerie van Vuiligheid en Justitie in het bijzonder.

en zo voort…

In deze personeelsadvertentie staat natuurlijk ook hoeveel dat baantje schuift. Best wel vet voor een trol:
Minimum salaris € 2396 bruto per maand
Maximum salaris € 3852 bruto per maand
Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

Gelukkig heeft Ester Ouwehand van de Partij voor de Dieren er al 8 Kamervragen over gesteld. Er zijn nog geen antwoorden op deze vragen. De vragen die ik mezelf stelde, werden echter wel impliciet, maar niet duidelijk gesteld. Daarom zet ik ze hier:
Vraag 9: Hoeveel ervaren overheidstrollen surfen er reeds (full time of part time) rond op internet en hoe lang al?
Vraag 10: Hoeveel aan salarissen en overhead (kantoorkosten, computer en software) kost dat de belastingbetaler per maand?
Vraag 11: Mogen we weten wie die trollen zijn? Want trollen opereren nou eenmaal altijd ANONIEM!

Vuiligheid en Jus: Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

21 Reacties op “Vuiligheid en Justitie zoekt ervaren internet-trol”

Laat een reactie achter