Archieven

BOUblog stemadvies voor het Europese parlement

Op donderdag 22 mei a.s. zijn er verkiezingen voor het Europese parlement. Dit parlement is een groot theater zonder wetgevende bevoegdheid! De leden mogen alleen stemmen voor of tegen een nieuwe wet, maar ze mogen zelf geen wet indienen, ze hebben geen initiatiefrecht. Het grote publiek weet vaak volstrekt niet wat er in Brussel wordt besloten en door wie. Op welke partij zul je dan nog stemmen? De meeste mensen gaan daarom niet stemmen, maar dat lijkt me onverstandig. Zelf ga ik stemmen op een partij die de EU wil hervormen tot een meer democratisch geheel. Ook wil ik dat de gekozen parlementsleden verantwoording afleggen over hun beleid en hun verantwoordelijkheid nemen. Dat schijnt in Brussel geen usance, maar dat moet het wel zijn!

De Europese gemeenschap bestaat. Het is niet langer mogelijk om deze op te heffen of af te schaffen. De douane aan de grens met België en Duitsland komt nooit meer terug, de Franse franken en Spaanse peseta’s evenmin. We zullen het moeten doen met de euro en Europa. De vraag is echter welke bevoegdheden de Europese Commissie en het Europarlement reeds hebben en in de toekomst nog zullen krijgen. De socialisten denken hier heel anders over dan de PVV, die roept dat Europa moet worden afgeschaft. Dat is een fopspeen, vooral als je kijkt naar hun stemgedrag! Die Europarlementariërs verdienen te veel geld en dat verdienen ze niet! Maar de PVV wil daar niet op bezuinigen! Bij de SP dragen de gekozen parlementsleden een deel van hun salaris af aan de partijkas! Ook hebben ze nog een beetje historisch besef.

Europa: Toen, nu en straks in 15 minuten

Weet wat je stemt! Ga bij voorbeeld even naar de Stemwijzer, vul hem in (kost misschien 5 minuten) en kijk wat er uit rolt. Laat je stem niet verloren gaan, maar stem bewust! Want de Europese Unie is op dit moment een grote graaiende geldmolen, waar de grote corporaties openlijk invloed op uitoefenen, maar dat hoeft niet zo te blijven. Er zijn ook kritische Europarlementariërs. Help hen dus aan stemmenwinst door bewust te stemmen.

Weet wat je stemt…

Op De EU in Video: Hoe Durven Ze! staat een reeks van filmpjes over wat er mis is met de Europese Unie. En dat is niet niks! Het Europese parlement telt 765 zetels, waarvan er 26 zijn toebedeeld aan Nederland. Om iets te bereiken, worden er coalities gevormd, afhankelijk van de
samenstelling van het parlement. Het maakt dus wel degelijk uit op welke persoon of partij je stemt! Stem dus EU-kritisch!

Nigel Farage over de Federale Verenigde Staten van Europa

Het ergste is dat Brussel nu net als Washington een broedplaats is geworden van lobbyisten. Deze ondemocratische vorm van politiek bedrijven zou eigenlijk verboden moeten worden! Stem dus op iemand die tegen deze lobby door het bedrijfsleven is!

THE BRUSSELS BUSINESS DOCUMENTARY duurt een uur en 25 minuten.

21 Reacties

 1. yvonne

  Na het referendum van 2005, over wel of niet EU, en het totaal van tafel vegen van de uitslag, 63% tegen, heb ik geen enkel geloof meer in de politieke weg. Het is het juist zaak, de politiek, dat sein te geven, wij geloven jullie niet meer. Mijn advies is dan ook, plaats een kreet op je stemformulier en laat iedereen het zien, voordat je hem in de bus doet! Baybasin vrij, arresteer demmink en zijn beschermheren, nieuwemedianieuws.nl, het boek Geld komt uit het niets van Ad Broere, of wat dan ook……..Iedere politicus, die nu in een kabinet zit, waarin zoveel gelogen en bedrogen wordt, kan ik echt niet serieus nemen………

  Multinationals en de banken hebben de macht………en de politiek, zorgt dat het kan en mag. Daarom worden de banken in Nederland niet aangepakt, en in IJsland wel!

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/05/europarlementslid-bilderberg-is-wortel-van-alle-kwaad/

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Yvonne, dat was ik eerst ook van plan! Misschien doe ik het nog wel: WEG MET DIE CORRUPTE EU!!!
   Maar dan toch ga ik even stemmen. 😉

   Antwoord
 2. Ben

  Ik geef mijn stem nooit weg. Ik houd hem liever zelf.

  Groeten, Ben

  Antwoord
 3. yvonne

  De politiek (EC) heeft de burgers als produkten verkocht……alles draait om financiële belangen en de rest zal ze een zorg zijn!

  De Amerikaanse voedselregelgeving is veel slechter dan de Europese. De Amerikaanse regering wil TTIP gebruiken om de Europese voedselveiligheidsregels te verzwakken. De Europese Commissie verklaarde zich bereid om de voedselveiligheidsregels van de Europese landen te verminderen. Een paar voorbeelden zijn:

  Grote Amerikaanse voedselproducenten willen de strengere Europese regels over pesticiden en antibioticagebruik verminderen.
  Meer dan 90% van het rundvlees uit de Verenigde Staten is geproduceerd met het gebruik van bepaalde kankergerelateerde groeihormonen. Sinds 1988 is de import van rundvlees met deze hormonen in Europa verboden. De Amerikaanse overheid probeert via TTIP dit verbod op te heffen.
  In de VS wordt kippenvlees vaak behandeld met chloor, wat sinds 1997 verboden is in de EU. De VS willen via TTIP dit verbod opheffen. De Europese Commissie heeft al geprobeerd om dit verbod op te heffen, maar het Europese Parlement hield dat tegen.
  De Europese Commissie heeft – ondanks bezwaren van EU-lidstaten – het verbod op import van varkens en runderen die zijn behandeld met melkzuur alvast opgeheven om welwillendheid te tonen naar de VS.

  http://sargasso.nl/ttip-een-bedreiging-voor-de-democratie/

  Antwoord
 4. Jasper

  Volgens mij is de EU onrechtmatig uitgeroepen tegen de wil van het Nederlandse volk en als ik er in mee zou gaan om te gaan stemmen lijkt het alsof ik alsnog toestem of het accepteer. Weg met die poppenkast! Tom Staal trekt rioolput EU open: Brussel

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Jasper, ga dan toch en schrijf met rood potlood op je stemformulier WEG MET DE EU. Kleine moeite, maar er gaat wel een signaal van uit. Zwijgen is goud voor de corporate maffia!

   Antwoord
   • Obezoldigd ruifvuller

    Als je toch gaat stemmen en je maakt er een ongeldige stem van dan geef je wel aan dat je het in principe wel eens bent met het systeem. Een beter signaal vanuit de burgers dan een zeer lage opkomst is er m.i. eigenlijk niet. Ik stem dus niet maar dat is ook omdat ik het mandaat over mezelf graag zelf hou en dat dus niet aan iemand anders geef.

    Antwoord
 5. Ankie

  Helemaal mee eens Jasper!
  Ik zou net de video plaatsen van Tom Staal trekt rioolput EU open
  Straatsburg, maar je had het al geplaatst. Is dit democratie!?
  Wat een parasieten. Een blanco stem afgeven is dat ook een optie?

  Tom Staal trekt rioolput EU open Straatsburg duurt 10 minuten.

  Antwoord
 6. yvonne

  Winstmaximalisatie is de doodsteek voor deze aarde, een politiek item, wat winst nastreeft, ten koste van alles en iedereen…Kijk naar George Carlin, hij verwoordt het fantastisch………Media is een doorgeefluik van de meest giftige doctrine’s. Elk welwillend mens met de beste bedoelingen, ga op eigen onderzoek uit, stel vragen, zoek de antwoorden, deel ze met anderen, en hoop dat op tijd genoeg mensen wakker worden, om een collectief bewustzijn te beïnvloeden. Het klinkt new-age achtig, maar daar ben ik verre van, maar wel van de vragen hebben, en het zoeken naar de antwoorden……….En doe het goeie met je stemformulier, maar stem alsjeblieft niet op mensen die zo lang hebben meegewerkt aan een totale farce, maak dus van je stem, een wakker wordt stem!

  Ik ben helemaal niet van de meningen, ik bedoel allen het goeie voor iedereen…..

  Groet Yvonne

  Antwoord
 7. StekelDier

  Ambtenaren in dienst van het ministerie die kritische geluiden op sociale media trachten te beïnvloeden. We wisten natuurlijk al dat dit gebeurde, maar het is goed dat er eindelijk kamervragen over gesteld worden:

  https://www.partijvoordedieren.nl/tweedekamer/kamervragen/i/3297

  En dit is dus gelijk mijn stemadvies.

  Antwoord
 8. Obezoldigd ruifvuller

  Dat referendum hebben we toch allang gehad? Maar de boven ons gestelden (bak ellende met name) hebben de uitslag in de prullenbak gegooid. Dat referendum wordt nu naar gerefereerd als het verraad van Lissabon. Wat heeft het voor zin om nogmaals duidelijk te maken via een referendum wat we (niet) willen. Het maakt ze toch geen ene moer uit want zoals George Carlin zegt; they own you! (bedankt yvonne voor het in herinnering brengen) Eigenlijk zou iedereen dit stukje moeten zien als hij of zij denkt te moeten gaan stemmen.

  youtu.be/HeMGqTwWA6U

  “If you vote, you have no right to complain. If you elect dishonest, incompetent people who screw everything up, you are responsible for what they have done. You caused the problem. You voted them in.”

  Antwoord
 9. They Knew

  Ik ga om een aantal redenen niet stemmen:

  1. Het referendum uit 2005;
  2. De onrechtmatige regime change en de moord op Gadaffi in Libië, waar niemand voor verantwoordelijk wordt gehouden;
  3. Het organiseren van een opstand in Syrië en de moord op 150.000 onschuldigen;
  4. Het organiseren van een opstand, het installeren van een neo-nazi regime en de EU lening van €12 miljard aan Oekraïne.

  Aan de punten 2 en 3 heeft de SP ook flink aan meegeholpen door het demoniseren van Gadaffi en Assad en nu deze landen in puin geschoten en gedestabiliseerd zijn, hoor je ze er niet meer over. Dus mijn stempas verdwijnt in de blauwe kliko, wat een stille hint aan de EU inhoud.

  Antwoord
  • They Knew

   Nog vergeten:

   5. Het beleid van de EU en de daarbij aangesloten staten, worden door de CFR, Tri-Laterale commissie en Bilderberg opgelegd.

   Antwoord
 10. yvonne

  Als stemmen echt een verschil zou maken, had de overheid het al lang verboden….

  Zelfs de meest kritische geesten in ons land vinden dat we de martelgang naar het stemlokaaltje moeten maken. Het meest gehoorde argument van bijvoorbeeld tegenstanders van de EU is, dat als we niet stemmen, we de bureaucraten hun gang laten gaan. Deze heldere geesten vergeten, dat als we stemmen wij dat ook nog eens legitimeren. Want de beslissingen worden per definitie genomen door elementen die niet worden gekozen, maar aangesteld. Door je stem weg te brengen houd je het meest ondemocratische systeem in stand, de “vertegenwoordigende democratie”. Met stemmen legitimeert u dus een ondemocratisch systeem en daarmee schaadt u niet alleen uw eigen belangen, maar ook die van mensen die niet stemmen.

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2014/05/22/stemmen-is-een-strafbare-handeling/

  Antwoord
 11. Harry Steijn

  je word er meer dan ziek van…..
  Bilderberg bereidt Alexander Pechtold voor op toekomstig presidentschap…….
  http://www.youtube.com/watch?v=uJ4DHtzIDfo
  Bij De Wereld Draait Door stelt Pechtold zich opeens voor als kandidaat minister president. Dit nadat hij drie maanden geleden met Koningin Beatrix en huidig president Mark Rutte naar de Bilderberg conferenties is gegaan. Dit zijn zorgwekkende ontwikkelingen omdat alle Nederlandse presidenten zeer verbonden zijn aan de Koningin en Bilderberg.
  http://www.antipedo.nl/

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën