Archief
Artikelen

Op 9 mei j.l. was de boekpresentatie van “Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra”, maar de levering van het boek verliep wat traag. Sommigen hebben het boek reeds binnen, anderen wachten nog op de 2e druk. Wie het nu bestelt bij Bol.com, of bij de auteurs zelf een gesigneerd exemplaar met tekst van uw keuze, heeft het waarschijnlijk nog deze week in huis. In dit boek wordt de geruchtmakende moord op Marianne Vaatstra opgelost, niet met vage complottheorieën, maar met keihard bewijs! De conclusie is onontkoombaar en verbijsterend!

Uit verklaringen van getuigen blijkt dat het OM reeds vanaf dag één volledig op de hoogte was van wat zich heeft afgespeeld in de nacht na Koninginnedag 1999. Op zaterdag 1 mei 1999 omstreeks 10-11 uur werd het lichaam van Marianne gevonden in een weiland. Op die zelfde zaterdag omstreeks 3-5 uur wist de politie reeds volledig waar de moord was gepleegd, door wie en welke mensen medeplichtig waren. Ook wist men waar de moordenaar zich op dat moment bevond. De moord is gepleegd in een caravan op het AZC Kollum, eigendom van de criminele Duitser Wolfgang Hebben, en de moordenaar is een doorgedraaide asielzoeker: Ali Hassan. Deze moord was niet van tevoren gepland, maar het resultaat van een toevallige samenloop van omstandigheden.

Alle vermoedens dat Marianne het slachtoffer werd van een satanische sekte, kunnen daarmee in de vuilnisbak. Dat een perverse elite achter deze lustmoord zou zitten, blijkt onzin. Dat het 1 mei was en volle maan, Walpurgisnacht en dat de meiboom bloeide, dat is allemaal toeval. Deze moord had ook kunnen plaatsvinden op een willekeurige andere feestdag. Voorwaarde is slechts dat er in Kollum een feest was, waar de jeugd uit de omringende dorpen op af kwam! Gelegenheid maakt de dief, maar in dit geval helaas ook de moordenaar.

Geen onzin is echter, wat er vervolgens gebeurde. Hoogst waarschijnlijk vond reeds op zaterdag 1 mei, zeg maar rond etenstijd, overleg plaats tussen de burgemeester, de hoofdofficier van justitie en het hoofd van de politie, de zogenaamde driehoek. Zij hebben hoogst waarschijnlijk besloten om even Apeldoorn Demmink te bellen, die op dat moment Directeur Generaal Vreemdelingenzaken was. Bewezen is slechts dat op zaterdagavond tussen 10 uur en 1/2 12 een anonieme asielzoeker zonder bagage en zonder papieren door Friese politieagenten werd aangeleverd in het uitzetcentrum van Amsterdam. Bewezen is tevens dat de man Ali heette en dat hij op maandag is verdwenen. Dat had Apeldoorn snel geregeld.

Verbijsterend is dat alle opsporingsactiviteiten vanaf dat moment een grote poppenkast waren! Vijftien jaar lang heeft het OM welbewust het publiek bij de neus genomen. Maar niet alleen het publiek! De politieteams de belast waren met het onderzoek, werden eveneens onwetend gehouden van het feit dat de ware toedracht reeds op zaterdagmiddag 1 mei 1999 bekend was en dat de dader snel was weggesluisd. Tot drie maal toe werd er een politieteam geformeerd, met als hoogtepunt de grote Marianne Vaatstra-show van PR de Vries in 2012. Er kwam een wetswijziging waardoor grootschalig DNA-onderzoek mogelijk werd, Jasper Steringa werd op grond van DNA aangewezen als de dader. In een pervers show-proces onder regie van “advocaat” Jan Vlug werd deze onschuldige koeienboer veroordeeld voor de moord. Super PG Harm Brouwer (indertijd Hoofd OvJ van Leeuwarden, dus lid van de driehoek) wist al sinds 1 mei 1999 dat die moord was gepleegd door de gewelddadige asielzoeker Ali Hassan en werd gefaciliteerd door twee criminele Duitsers, Wolfgang Hebben en Ludger Dill, die op het terrein van het AZC een “chalet” hadden waar ze in seks & drugs & gestolen goederen en/of wapens handelden.

Het meest verbijsterend is echter het motief, niet voor de moord, maar voor het mega-bedrog van de overheid dat daarop volgde. Dit diende slechts om het asielbeleid te beschermen! Als in 1999 bekend was geworden dat de moord was gepleegd op een AZC, door een gewelddadige asielzoeker die aan de (handel in) drugs was, dan zou dat het asielbeleid schaden. In 1999 was men van plan om in Kollum een permanent AZC te vestigen, maar dat lag politiek nogal gevoelig. Daarom werd Ali snel weggesluisd en begon men te liegen dat de dader spoorloos was. Als men eenmaal begint met liegen, dan kan men niet meer terug. Het vertrouwen van de bevolking in onze Justitie zou dan immers worden beschadigd.

In het boek van Dankbaar en Mauritz staan alle feiten waaruit blijkt dat de overheid ons al die jaren mega-leugens op de mauw speldde, tot en met de schandalige veroordeling van een onschuldige Jasper Steringa. In het boek staan geen citaten uit het verboden dagboek van Maaike Terpstra, al is er wel een hoofdstuk dat over dat dagboek gaat, want dat heeft een grote rol gespeeld bij het vinden van de ware toedracht. Het boek is vlot geschreven, het laat zich prettig lezen, ook voor de mensen die de Vaatstra-zaak alleen maar kennen via PR de Vries en SBS-6. Vooral zij zullen van de ene verbazing in de andere vallen. Een verhelderend hoofdstuk is gewijd aan deze leugenachtige propaganda.

Er is ook een hoofdstuk over de bewijskracht van DNA, voor hen die nog in dit “tovermiddel” geloven. Heeft u wel eens DNA gezien? Ik niet, want met het blote oog is het niet zichtbaar. Juist daarom kan het OM (en het NFI) ons daar zo gemakkelijk mee bedriegen! Dit hoofdstuk is geschreven door André Vergeer. Een ander hoofdstuk gaat over de rechtszaak tegen Jasper Steringa. Dat toneelstuk van justitie is een ware tragedie, want hier wordt een man volledig kapot gemaakt, en dat alleen maar omdat de waarheid niet boven tafel mag komen. Wie dit boek rustig en zorgvuldig leest, kent de waarheid!

Wat ik miste in het boek, is een dankwoord aan allen die hebben meegewerkt aan het onderzoek naar de Vaatstra-zaak. Want deze oplossing komt niet alleen van Dankbaar en Mauritz, al leverden zij tot slot wel het granieten bewijs. Misschien is dat iets voor de derde druk, want de werkdruk voor Dankbaar en Mauritz was de afgelopen maanden zeer hoog. Het is begrijpelijk dat ze aan een dergelijk voorwoord niet zijn toegekomen. Wat ik ook miste, zijn plattegronden van Kollum, waar het feest begon, en de omgeving van de Keningswei en het AZC, van het Landbouwmuseum tot de Swadde. Men kan zelf op Google Earth gaan kijken, maar deze twee kaartjes verhogen de leesbaarheid van het boek, waarin voortdurend heen en weer wordt gefietst, gereden en gelopen. Wie de omgeving niet kent, raakt dan gemakkelijk de draad kwijt. Tot slot zou het handig zijn als achterin het boek de juiste tijdslijn wordt opgenomen, want het OM sjoemelt voortdurend met tijdstippen en dat wekt verwarring. Een pagina met de werkelijke tijdslijn zou bijdragen aan de overzichtelijkheid van de gebeurtenissen en de helderheid van het betoog.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

172 Reacties op “De verbijsterende waarheid in de Vaatstra-zaak”

 • Vuur:

  Vroeg gister om een reactie van Jan Vlug op mijn artikel via de twitter. Kreeg een berichtje terug, zie update:

  http://vuur01.wordpress.com/2014/05/17/100-graniethard-bewijs-jasper-steringa-is-onschuldig/

  • Boudine Berkenbosch:

   Wat een beul! Ik hoop dat de waarheid doordringt tot de hele bevolking. Maar het zal moeilijk zijn om Jasper Steringa weer vrij te krijgen. Hij is op aanraden van zijn advocaat beul zelfs niet in hoger beroep gegaan!

 • Jaco:

  Sorry Bou,

  Blijkbaar kunt u niet hebben dat uw eigen woorden gecorrigeerd worden.
  U sprak zelf van ONZIN jegens degenen die menen dat er wel degelijk van een rituele lustmoord sprake is geweest. Als die aanval gecorrigeerd wordt met dezelfde woorden, zoals ik gedaan heb, is er ineens volgens uw zeggen sprake van een aanval. Ik heb u op uw eigen woorden willen corrigeren, omdat het beslist GEEN onzin is om die mogelijkeheid van een rituele lustmoord open te laten. Als Wim zegt dat een ieder zijn gedachte mag openbaren, is dat volledig democratisch, maar even democratisch is ook dat u uzelf onder zelfkritiek wil stellen! Ik heb geen aanval geopend, maar een correctie willen geven.

  Jaco

 • Boudine Berkenbosch:

  Geen onzin is echter, wat er vervolgens gebeurde.

  Dat wil nog niet zeggen dat het voorgaande ONZIN is. Het is echter wel ONZIN wat er daarna gebeurde: De politie was ’s middags reeds volkomen op de hoogte! De rest is theater.
  Volgens mij was het beslist geen rituele moord, maar Wim Dankbaar was zo wijs om onmiddellijk het tegendeel te beweren.
  Dank je wel, ONDankbaar, maar volgens mij heb je ongelijk. Dat blijkt uit de verklaring van PIET. Denk je nu echt dat deze armzalige asielzoeker in zulke barre omstandigheden zou verkeren als…

  Jaco,
  Lees alsjeblieft eerst het boek!!!
  Je volgende post wordt gewist als blijkt dat je het boek nog niet gelezen hebt.

 • HansJohn:

  Walgelijk om de ouders van Marianne 15 jaar lang de waarheid te onthouden.
  Walgelijk!

 • Boudine Berkenbosch:

  Een leuke en belangrijke reactie over Jasper:
  http://rechtiskrom.wordpress.com/2014/05/14/compilatie-van-filmpjes-tijdens-boekpresentatie/#comment-89851
  Bepaald een volmaakte en perfecte PATSY!!!
  En nu ga ik aardappels bakken en zo voort. Snaveltjes dicht en oogjes toe! Wat was het vandaag trouwens mooi weer! Helaas was het maandag, dus heel veel lezers konden er niet van genieten. Ik stel voor: alle zonnige dagen is iedereen vrij! We werken alleen nog maar als het weer te beroerd is om buiten te genieten. Maakt meteen een einde aan de werkloosheid, want op zonnige dagen zal niemand willen werken. Op andere dagen kan dan iedereen aan het werk.(Geintje!) 🙂

 • HansJohn:

  Als ik het boek gelezen heb, zal ik vast ook verbijsterd zijn. Want om het echt allemaal te bevatten, zul je woord voor woord gelezen moeten hebben, denk ik.

  Hoe hebben een paar mensen het in hun hoofd gehaald, hun belangen boven die van een ander te stellen?!
  hoe hebben ze met droge ogen de familie van Marianne van de ontwikkelingen op de hoogte kunnen brengen? Hoe hebben ze, zo overtuigend mogelijk, hun ondergeschikten met een bloknootje op pad kunnen sturen “Zoek de moordenaar”?!
  De doorsnee agenten met de pet die ons allemaal past, zal van niets geweten hebben; hoe kijken zij nu tegen hun toenmalige superieuren aan?

  De grond zal onder de voeten weg gezakt zijn van de fam. Vaatstra toen ze lazen/hoorden van de ware toedracht: verbijsterd, geschokt, lamgeslagen over het idee dat er mensen al 15 jaar weten wat er destijds gebeurd is en daarover glashard hebben gelogen. Alsof het verdriet van de familie er niet toe deed.
  Moeder Maaike heeft aan haar mening vanaf het begin vastgehouden, maar haar gedachtengang die nu bewezen is, is er geen één van een triomfantelijk ‘zie je nou wel’! Daarvoor is het te walgelijk wat er verdraaid, verzwegen, gelogen is.

  Grootschalig DNA verwantschapsonderzoek? Nee, dank u beleefd, je weet maar nooit wat er wel en niet mee gedaan wordt.

  om
  Vanavond een documentaire over de gang van zaken bij een OvJ als er een moord is gepleegd.
  De moord op Marianne zal her niet als voorbeeld voor gediend hebben.

 • wim dankbaar:

  Volgens mij was het beslist geen rituele moord, maar Wim Dankbaar was zo wijs om onmiddellijk het tegendeel te beweren.
  Dank je wel, ONDankbaar, maar volgens mij heb je ongelijk.

  +++++

  Huh? Bou, Ik snap het niet. Ik heb toch nooit beweerd dat het een rituele lustmoord was?

  Wim

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Wim,

   Ik had de discussie over het motief liever pas aangezwengeld als iedereen het boek heeft gelezen. Jouw eerste reactie leidde echter onmiddellijk tot een discussie over het motief.

   Maar je hebt gelijk: niet jij, maar Micha Kat denkt dat het een satanische lustmoord was. Jij denkt dat de cover-up is georganiseerd omdat de vader van Feik belastende informatie had over Demmink. Ik denk dat dit helemaal niet nodig is om de cover-up te verklaren. En ik lees nu dat André Vergeer denkt dat de lustmoord wel degelijk was gepland. Zelf heb ik dat ook altijd gedacht, maar het boek bracht me op andere gedachten.

   Ik stel voor om deze discussie uit te stellen tot volgende week. Dan schrijf ik een artikeltje over deze mogelijkheden, waarna iedereen met argumenten kan komen.

   Hoewel het boek heel veel feiten aanlevert, blijven er bij mij ook nog vragen open. Ik heb deze niet in het artikel gezet, omdat veel mensen het boek nog niet hebben gelezen. Ook dat is dus voor later.

   Verder heb ik ook kritiek op het boek. Ook dat staat niet in het artikel, want ik wilde het boek juist aanbevelen. Ook die kritiek kan dus wachten tot later.

 • Andre Vergeer:

  Bou,

  Als de getuigenverklaringen kloppen dan is hier sprake geweest van voorbedachten raad. Zelfs is het niet uitgesloten dat er video-opnamen voor gepland zijn. Mogelijk niet om een moord te plegen maar wel degelijk van geplande verkrachting: Er was min of meer bewust ruzie gezocht (twee keer die avond), de fietsen waren gesaboteerd en Marianne zou met een auto ontvoerd zijn. Dat was allemaal voorbereid. In mijn optiek is dat fietsenverhaal die nacht al in elkaar geknutseld in huize Sletering, zodat die ochtend daarop ook al allerlei acties voorbereid waren.

  De locatie waar het allemaal gebeurde heeft voor mij eigenlijk maar een ‘zijdelingse’ link met het AZC. Ook andere verdachten zijn opvallend met rust gelaten. Als Wolfgang Hebben al zelf in de krant verklaart dat hij die zaterdag ongehinderd naar Duitsland kon vertrekken, waarom is hij dan enkele weken later niet alsnog doorgezaagd, deden ze met ongeveer iedereen! En waarom moest hij zo nodig pas vele jaren later, vrijwillig, zelf zijn DNA gaan aanbieden?

  Het is mijn stellige overtuiging dat Marianne niet vermoord is met een mes maar dat zij eerst gewurgd is. Zelfs de opmerking van Ali tegen Roos, “ze hadden haar keel verder door moeten snijden” zou erop kunnen wijzen dat het hem opgevallen was dat er geen of nauwelijks bloed was gevloeid. Allemaal asielzoekers als ‘gereedschap’ voor de ware schuldigen.

  In die zin ontstaat een geheel ander scenario, een andere MO en een ander motief, ook voor de hele cover-up. En had het hele asielbeleid er verder niks mee te maken.

  @Cobra,

  Ook van de Turkse connectie ben ik overtuigd. Was het niet al op die zaterdag de 1e mei, dan toch zeker wel begin augustus ’99 en later in oktober toen Hassan verwisseld werd met Hoessein Hassan en Mustafa met Akbari. Bijzonder slimme zet van het OM/Demmink. Zeker gezien het wantrouwen van de ouders van Marianne en de sfeer rond het AZC in Kollum.

  Het volk kreeg een ‘Barabas’ aangeboden die de werkelijke daders buiten beeld bracht. Want, als het justitie echt te doen was om het asielbeleid, waarom ging justitie dan tot in 2005 alsnog achter asielzoekers aan? En waarom nooit achter een paar verdachte Duitsers?

  • cobra:

   Hallo Andre,

   De wisseling van de AZC ers daar heb je gelijk in, maar dat bewijst zeer zeker niet de Turkse connecties.
   Dat achter de asielzoekers aangaan in 2005 was een wassen neus om de publieke opinie tevreden te stellen, zoals Mous beweerde.
   Denk ook dat het enigste juiste is wat Mous in deze zaak naar buiten heeft gebracht.

   Ook het Sletering verhaal klopt niet. Ze hebben dit zeer zeker niet die nacht in elkaar gezet, dit omdat de volgende morgen Spencer ging zoeken met Gerrit Alma, bij de voetbalvelden en bij de schans.
   Dit was niet nodig geweest als het verhaal van de tunnel toen al bekend was.
   Dus is dit later en ik denk door het OM met de fam. Sletering in elkaar gezet.

   • Boudine Berkenbosch:

    Dank je wel, Cobra. Hier ben ik het helemaal mee eens!

    Overigens nogmaals mijn dank voor de interpunctie. Zo lezen jouw inhoudelijk goede reacties ook lekker weg! Ik heb het nog even gecorrigeerd op hoofdletters. 😉

 • De opdracht voor de moord op Marianne werd gegeven door de Lichtpunt-sekte aan de de Foarwei in Kollumerzwaag.
  Dit zal binnenkort worden aangetoond op KLOL.
  Voor wie nu al verbijsterende backgrounds wil lezen over de laatste en beslissende stap in de Vaatstra-zaak die niemand nog heeft durven zetten:
  http://olympiczion.nl/index.php/marianne-vaatstra-satanische-sekte-op-steenworp-afstand/
  De info uit dit stuk en de vervolgstukken klopt.

  • cobra:

   Micha gaat met deze opmerkingen het prima boek van Hans en Wim weer heel veel slechte publiciteit bezorgen.

   Ik ken alle ins en outs in deze zaak en Micha slaat weer eens helemaal de plank mis, en begint nu net als Martin Vrijland met wartaal.

  • Boudine Berkenbosch:

   Micha, heb je het boek al gelezen? Want een “satanisch Lichtpunt” op een steenworp afstand wil nog niet zeggen dat dit ook maar iets met de moord te maken had. Deze hele zaak laat zich volgens mij oplossen zonder dat “Lichtpunt”. Al dat satanisme is in dit geval dus brosse speculaas!

   Zelf vind ik het hoogstens wonderlijk dat er naar dat “Lichtpunt” nooit behoorlijk onderzoek is gedaan.

  • Hendrik:

   http://www.terebintendergerechtigheid.nl/media.shtml -Meeste reacties van buurtgenoten op TV OOST zijn niet meer te vinden?

 • Ik ben blij met de nuchtere aanpak van Wim en Hans in het boek, maar het zou mij in het geheel niet verbazen als er nog veel meer schuil gaat achter deze zaak. Ik ben echter geen liefhebber van speculeren. Graag (hard) bewijs voor iedere bewering die nieuwe scenario’s kan staven. Hoorde zojuist van Jan Boeykens dat Morkhoven ook wel iets over deze zaak wil gaan publiceren nalv het verschijnen van het nieuwe boek.

 • Goedemorgen.
  Op dit moment vraag ik mezelf af of ik er wel goed aan doe om te gaan reageren…
  Het onderzoeker der schrijvers van het boek in nuchter en hun karakter laat zich niet gauw in met de gedachte aan een sekte.
  Het zwakke punt erin kan wezen dat deze drie/vier asielzoekers staan tte liegen -eventueel om nog steeds de werkelijkheid verborgen zien te houden.
  Zo ja: dat moet het wel heel ernstig zijn (levensbedreiging).
  Zo heb ik enkele maanden geleden contact gehad met met enkelen van Olynpiczion.
  Ik kan je verzekeren dat ginds heel veel angst leeft en de politie al net zo doet als bij de zaak van Marianne. Advocaten keren plots 180 graden om en nemen de benen. Een oud rechercheur kon met ’t Lichtpunt wel een potje breken, maar is nooit geen stap verder gekomen. Men is ginds zo glad als een aal en iedereen wordt streng bewaakt bij bezoek en uit de buurt gehouden. Olympiczion was uiteraard meer gericht op ’t Lichtpunt, maar alles wijst telkens richting Veenkloosters monumentale kruispunt, waarbij Vd Zwaags naam centraal staat (en z’n band met het huis van Oranje enz.)
  Wanneer het Wolfgang alleen maar ging om verkrachting te filmen, wat hadden eventueel dan later gedaan met Marianne? -Marianne zou onmiddellijk naar de politie zijn gebracht door Johan!
  Maar dan ook nog een beestachtige moord waarbij Marianne drie liter bloed moet hebben verloren. En waarom haar zo omslachtig en precies onder een Moerbeiboom achterlaten? Een omslachtig en link gedoe. En dan ook nog een overduidelijk spoor naar de achterzijde van het AZC aanleggen!
  Onze journalist is beslist niet dom en zeker niet achterlijk. Net zo min als de schrijver van het mooie boek.
  Is Hebben al gevlucht (naar Vlug)?
  Ik zie de rechercheurs en agenten het “Roze Boek” al lezen. En als schrijver denk ik stiekem: die hebben beslist een roze onderbroekje aan.
  Ssstt

 • Ik ben er 100% zeker van dat alles is georganiseerd en georkestreerd vanuit het Lichtpunt. Dat is mijn mening en meer niet. Later wellicht meer en bestudeer vooral het briljante werk van OlympicZion op dit punt.
  Het is in feite simpel. De keten is:

  Fogelsanghstate > Landbouwmuseum > Jan Cloppenburg > Ludger Dill > AZC, Ali, Feik
  Bewijs: de herkomst van de fiets

  Laat nu maar komen die dwangbuizen en TBS-klinieken!

 • StekelDier:

  Ik vind het boek op vele plaatsen onvolledig, slordig en inconsistent, waardoor het lastig is om een goed oordeel te vormen. Het verbaast mij dat er hier nog niemand over gevallen is. Misschien vinden sommigen het geneuzel, maar mij hindert het behoorlijk bij het doornemen van het boek.

  Voorbeeld:

  blz. 57: Spencer en Wietse zouden om 01.30 uur samen in shoarmabar De Pyramide in Buitenpost zitten. [maar niet vermeldt wordt wie dat verklaart]
  blz. 58: Spencer en Wietse worden OP DATZELFDE TIJDSTIP door Geke gezien op het plein in Kollum. [huh? beide kan niet waar zijn; afst. Kollum – Buitenpost = 5 km.]
  blz. 58: Wietse is NIET in het bijzijn van Spencer gezien in de shoarmabar in Buitenpost. [tegenstrijdig met wat eerder wordt beweerd; er wordt weer niet vermeldt wie dit verklaart]

  Ik raak hierdoor de draad al snel kwijt. Nog even afgezien van de moeder van Spencer die hem per auto uit Kollum zou hebben opgehaald en vervolgens bij de shoarmabar [samen met Wietse?] in Buitenpost weer zou hebben afgezet. Ik zou – in het besef dat Marianne zoek is – als ouder zeggen: vriend, kom jij maar eens mee naar huis en ga jij pappie en mammie maar eens haarfijn vertellen wat er vannacht allemaal gebeurd is. [is de moeder van Spencer hierover gehoord?]

  Het boek lijkt haastig in elkaar gezet en zit vol hinderlijke fouten. Hoofdstuk 3 lijt te ontbreken, maar dan zie ik dat het een fout in de nummering is… Er wordt lacherig gedaan over Peter R. die het gebied per heli verkent, maar de schrijvers nemen zelf geen plattegrond van de omgeving in hun boek op. Met de gevolgde fietsroutes kom je er – tenzij je er in de buurt woont – met het boek alleen onmogelijk uit.

  Op blz 72 gaat het over een foto van Ali Hassan (“Let u rechts op de foto op…”), maar er is nergens een foto te bekennen. Blz. 73 dito.

  Ik hoop dat in een volgende druk nog het een en ander hersteld wordt, want mocht het boek ooit al de MSM halen, dan zal men ongetwijfeld hierover vallen. Sterker nog, men zal aan de hand hiervan proberen de geloofwaardigheid van het boek onderuit te halen.

  OK, ik ga maar weer eens verder lezen.

  • Akky van der Veer:

   Ik ben het met je eens, StekelDier, het had beter gekund. Onder druk van de presentatiedatum, 9 mei, moest alles op het laatste moment en ontbreken er in de eerste druk foto’s en plattegronden. Ik hoop dat die wel in de 2e druk staan, dat de herhalingen eruit gehaald zijn en dat de lay-out ook is verbeterd. Zo niet, dan op naar de derde druk, zou ik zeggen…

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Stekeldier,
   Ook ik heb kritiek op het boek, maar ik wil dat bewaren voor later. Volgens mij lees jij de eerste druk en die staat inderdaad nog vol hinderlijke typo’s. In de tweede druk miste ik echter ook zo het een en ander. Die plattegronden, de foto van Ali en zo voort. Desondanks betreft het een geweldig werkstuk!

   Een derde druk zou nog veel en veel beter kunnen worden, maar laten we eerst lezen wat dit boek wel te bieden heeft. Let vooral op de kleine feitjes! Veel leesplezier en als je het uit hebt, zul je zeker onder de indruk zijn van de resultaten van dit onderzoek. 🙂

   • Het probleem kan echter deze worden: men koopt nu het boek en zal niet snel een 3e druk gaan aanschaffen. En wie ‘m via Bol.com bestelt moet maar afwachten of ie de 3e druk in huis krijgt.
    Tenzij het misschien verstandiger is in het verschiet een aanvullend deel uit te gaan geven.

    • Boudine Berkenbosch:

     Herman, op grond van alle commentaren PLUS nieuwe feiten die Wim heeft ontdekt, kan de 3e druk een volledig herziene uitgave worden. De 2e druk is inmiddels op voorraad bij BOL.Com: vandaag besteld, morgen in huis!

   • @Boudine
    Het boek heb ik al bij Wim besteld. Je weet wel “voorzien van de handtekeningen van hem en Hans”. Maar het is nog niet gearriveerd.
    Hetzij dat ik een latere druk opnieuw bestel, oftewel dat het aanvullende nieuws komt te staan voor de “insiders”.
    Wim en Hans zijn zo beroerd niet om dat te doen.

    • Boudine Berkenbosch:

     Beste Herman,
     Jij krijgt de tweede druk! Deze is al verbeterd. Zie de reactie van Wim.

 • Nog meer en nu zelfs cruciaal bewijs voor de Lichtpunt-hypothese staat op blz. 215 van het boek.
  Ik heb altijd geweten dat er nog een verhaal steekt achter de moord door Ali H. cs. Nu weet ik dat verhaal. Dankzij het boek van Hans en Wim.

  • De asielzoekers kwamen met regelmaat op de “Kringloop” in ’t Lichtpunt. Die werd meen ik 2x per week gehouden. Nog sterker: zelfs Bauke scheen aan deze Kringloop mee te werken. Maar ik verwacht dat hij na de dood van Marianne geen asielzoeker meer kon zien en er mee is opgehouden.
   Met andere woorden: ’t Lichtpunt was een behoorlijk centraal ontmoetingspunt.

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Micha, heb jij de 1e of de 2e druk? Doet er ook niet zo toe, je verwijst in elk geval naar de verklaring van Wolfgang Hebben. Zelf zie ik daar volstrekt geen bewijs in voor de Lichtpunt-hypothese. Maar schrijf er gerust een stukje over op KLOL, dan kan ik het beoordelen.

 • Dagaz:

  Ik heb het boek inmiddels doorgewurmd. Er zijn hier door diverse schrijvers al diverse punten aangehaald. Ook ik denk dat er meer achter zit. Afgezien van de verschrikkelijke moord op M, heeft het proces tegen J. Steringa me totaal verbijsterd. Hier wordt door de rechterlijke macht volledig te kennen gegeven: we hebben schijt aan alles en iedereen, wij spelen ons speeltje en dat gaat niemand geen ene flikker aan. God allemachtig, hier had Stalin nog zelfs iets van kunnen leren. Huiveringwekkend allemaal. Kort maar krachtig we zitten gewoon op de nul komma nul positie.

  Ik ben overigens blij “Bou” dat je weer terug bent.

 • Beste Bou, ik ben bang dat je lijdt aan tunnel-visie met betrekking tot de satanische component en niet meer onbevangen kunt kijken naar het gepresenteerde materiaal. Of vergis ik me?

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Micha,
   Ik ben bang dat jij lijdt aan tunnelvisie idem. Op dit moment ben ik bezig met het boek van Ton Derksen, ook zou ik graag willen dat de lezers van BOUblog het boek van Dankbaar en Mauritz hebben gelezen. Heb dus nog even een weekje geduld, dan zal ik uitleggen waarom ik denk wat ik denk. Uiteraard mag jij op KLOL ook stukjes schrijven met jouw visie.

   En dan nu weer terug naar Baybasin (artikel volgt spoedig!)

  • cobra:

   Kat heeft eerst met zijn Friso verhaal, en later met zijn SUPERGETUIGE meer kwaad dan goed gedaan in de zaak Vaatstra.
   En met zijn laatste opmerkingen ga ik echt denken dat hij dezelfde pillen gebruikt als zijn ex vriend Martijn Vrijland.

   Jammer Micha, nu Hans en Wim met de bewijzen komen, jij nu weer begint over het Lichtpunt.

   Vond het zelfs een slecht idee om jou aan het woord te laten op de boekpresentatie, omdat Hans en Wim straks door de media weer in 1 adem met Micha kat genoemd worden.

   In de zaak Vaatstra is dit zeker geen reclame

   • Boudine Berkenbosch:

    Helemaal eens! Met grote dank voor de interpunctie, Cobra! Gaarne nog een punt achter reclame, maar de rest is uit mijn hart gegrepen! 😉 🙂

    • cobra:

     bou, je moet niet te veel willen he…………

    • Boudine Berkenbosch:

     Cobra, mijn naam is Bou! Zonder interpunctie vlieg je er weer uit, ook al zijn jouw bijdragen nog zo zinnig. Ik modereer me suf!!! Wees dus niet zo lui!

 • wim dankbaar:

  Beste allemaal,

  De eerste drukgang was slechts 570 exemplaren. De reden van het forse aantal spel- en schrijffouten is ook gelegen in de omstandigheid dat er op het laatste moment voorgaande versies met de laatste versies zijn verwisseld. Hierdoor zijn niet gecorrigeerde hoofdstukdelen in het boek terecht gekomen die toch echt al waren verbeterd. Ook het plattegrondje zou erin komen, maar om één of andere reden is dit niet gelukt. Dat staat wel in de tweede druk, evenals de plaatjes (grafieken) die horen in het hoofdstuk over DNA van André Vergeer. Ook de handgeschreven verklaring van politieagent Wiltje Bakker met de signalementen van Feik en Ali (tot en met hun fietsen) is daarin afgebeeld. En schrijffouten moeten hooguit nog op één hand te tellen zijn.

  http://www.jfkmurdersolved.com/vaatstra/bakker.jpg

  Ik wens afstand te nemen van Micha’s theses over betrokkenheid van een satanische sekte, het Lichtpunt, of wat dan ook. Ik ben het volledig eens met Cobra en Boudine. Wij hebben daar geen enkele aanwijzing voor gevonden. Integendeel, wij hebben aanwijzingen dat deze moord niet gepland was, maar dat een verkrachting “uit de hand gelopen” is in moord. Reken maar van yes dat Marianne zich verweerd heeft en niet de willoze, pijpgrage slet was die het OM en Jasper van haar hebben gemaakt. De cover-up van de de moord is dan ook met haast, kunst en vliegwerk geregeld. Ik zie het Lichtpunt gewauwel als disinfo die de zaak vertroebelt. Micha maakt van een wens al gauw een “bewezen feit, dat vaststaat”. Omdat het Lichtpunt in de buurt lag en een sekte huisvestte, was deze DUS betrokken bij de moord. Omdat Gerlof Leistra niet meer weet waar hij was op Koninginnedag 1999, was hij DUS aanwezig bij de moord op Marianne. Samen met Prins Friso (RIP) en Mark Rutte. Ook al omdat één of andere “supergetuige” dit ooit heeft geroepen. En omdat Leistra zich nooit negatief uitlaat over Demmink, wordt hij DUS rechtstreeks aangestuurd door Demmink. Sorry, maar op die manier redeneren Hans en ik niet.

 • Elly:

  Boudine is mijn reactie geweigerd?.

  • Boudine Berkenbosch:

   Ja! We hebben het hier over de zaak Vaatstra en niet over de NWO, de Kabbala, de Joden, de Bijbel, de perverse elite, het boek Openbaringen en de Hoer van Babylon. Daar is het nu echt te mooi weer voor! 🙁

 • Ben:

  Misschien is deze vraag al beantwoord, maar toch: Waarom wordt die veroordeelde boer niet onmiddelijk vrij gelaten?

  Groeten, Ben

  • @Ben
   Het allerbelangrijkste -lijkt mij- is dat boek met alles erin tussen de mensen komt!
   Vergeet niet dat de media doorgaans sllechts met leugens tevoorschijn kwam. Dus de mensen wisten gewoon niet beter,
   Voorts -en zo zie ik het voor me- staan de jongens als het ware op een kegelbaan en beginnen het corrupte en consorten van de baan om te kegelen.
   Maar ja: “Onkruid vergaat niet”.
   Ik vermoed dat Jasper misschien wel een goed vooruitzicht heeft. Maar verwacht niet meteen een wonder.

   • Ben:

    @Herman. Ik heb het boek niet gelezen. Wel denk ik: waar is nu de gerechtigheid?; hoe staat Jasper er nu juridisch voor? Dat zijn toch de allerbelangrijkste zaken van het moment! Wie heeft hier antwoorden?

    Groeten, Ben

    • Boudine Berkenbosch:

     Ben, zolang vrijwel niemand het boek heeft gelezen, staat Jasper er slecht voor. Gerechtigheid kunnen we pas eisen als de waarheid in brede kringen bekend is. Daarom is het belangrijk dat dit boek zich verspreidt en jammer dat dit zo traag gaat.

    • Ben:

     Hi Boudine,

     Ik begrijp hier niets van. Het is toch geen referendum.

     Groeten, Ben

    • Boudine Berkenbosch:

     Nee, Ben, het is geen referendum, maar de mening van het volk is wel belangrijk. Deze werd gemanipuleerd door PR en zijn SBS-6 consorten, maar dat laten we ons niet doen! Steeds meer mensen krijgen door dat dit niet klopt. Daarom is dit boek BELANGRIJK!!! Het leest lekker weg en het verklaart een hoop. Geef het dus op Moederdag aan je schoonmoeder of zo… 😉

 • Elly:

  Oh, nou jammer, want ik probeerde een link te leggen, maar is niet overgekomen. Was ik al bang voor. Maar ik begrijp Micha zijn insteek helemaal.
  Mijn denken was daar aan gerelateerd.

  • @Elly
   Op Klokkenluider komt binnenkort kennelijk een andere kant van het “verhaal” te staan. Dat meer gemeen heeft met de gedachten van Olympic Zion. Voor elk wat wils dus.
   Men zit al jaren te tobben met het probleem Marianne Vaatstra en dat is niet in de koude kleren gaan zitten!
   En ja… zonder feiten kom je in deze wereld geen stap verder.
   En nu maar hopen dat Hans en Wim niet opnieuw zijn belazerd door deze asielzoekers met hun bekentenis.
   So far so good.

Laat een reactie achter