Selecteer een pagina

Archieven

Het verboden dagboek en de Vaatstra-zaak

Vorige week vrijdag was de presentatie van het boek van Wim Dankbaar en Hans Mauritz: ‘Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra’. Dit boek is niet verboden, men kan het gewoon bestellen bij Bol.com voor slechts € 22,90. De levering was echter traag, want naar dit boek is heel veel vraag. Zelf heb ik het reeds besteld in december vorig jaar, maar het is nog niet gearriveerd. Over de inhoud kan ik dan ook nog geen oordeel geven. Maar Wim Dankbaar liet me weten:

Beste Bou, Vanaf nu is de levertijd niet meer traag. Er worden nu 10.000 gedrukt en dat betekent dat iedere besteller binnen een week zijn/haar boek heeft.


Er is om dit boek reeds veel te doen geweest. Het zou eigenlijk verschijnen in december 2013, maar in november zette Frides Lameris plotseling in een spontane opwelling het dagboek van de moeder van Marianne online. De advocaat van Bauke Vaatstra daagde toen Wim Dankbaar in kort geding, om hem te verbieden om uit dat dagboek te citeren. Er volgde een stroom van negatieve publiciteit, Wim Dankbaar was opeens de “dagboek-kaper”! Het is duidelijk dat Justitie het boek graag zou verbieden, want het OM en de rechters van Jasper Steringa hebben geen enkel belang bij de waarheid. Maar in Nederland kent men geen censuur, een boek kan pas worden verboden nadat het is verschenen. En hoewel Wim Dankbaar niets uitstaande had met het online zetten van het dagboek, verbood de rechter hem om in zijn boek uit het dagboek te citeren en veroordeelde hij Wim in de kosten van het geding. Vanwege deze wonderlijke uitspraak moest het boek worden herschreven.

Het dagboek van de moeder van Marianne circuleerde reeds enige jaren stilzwijgend onder een klein groepje mensen. Uit dat dagboek blijkt duidelijk dat het OM de ouders van Marianne systematisch met een kluitje het riet in stuurde. Vragen bleven onbeantwoord, mochten zelfs niet worden gesteld. Ook werd het gezin door het OM uiteengedreven. Vooral de kritische en nuchtere moeder Maaike Terpstra moest het ontgelden. Ze is nu al jaren gescheiden van haar man, de wrede lustmoord op haar jongste dochter leidde tevens tot een familiedrama. Haar ex en haar kinderen willen niet dat haar dagboek openbaar wordt, want de waarheid kan hen schaden. Zij proberen van de vermeende dader Jasper Steringa een forse schadevergoeding binnen te halen, maar als blijkt dat Jasper ten onrechte is veroordeeld voor de moord op Marianne, dan gaat hun schadeclaim in rook op! In “Het verboden dagboek” van Dankbaar en Vaatstra wordt de waarheid in de Vaatstra-zaak ontsluierd, zonder uit het dagboek te citeren.

Bij de boekpresentatie was de onvolprezen ploeg van JDTV weer aanwezig. Zij maakten een reportage, waarbij vooral de toespraak van Wim Dankbaar zeer indringend is! Deze duurt tot minuut 12. Daarna gaat het woord naar de strafadvocaat Mark Teurlings. Ook zijn toespraak is het beluisteren waard. De sfeer was feestelijk en dat is te begrijpen, want ondanks alle tegenwerking van hogerhand, is het boek er toch gekomen. En nu maar hopen dat ik het spoedig ontvang.

JDTV Afl.59 – Marianne Vaatstra Deel 10 duurt 26 minuten.

Micha Kat heeft een compilatie gemaakt van filmbeelden die in de loop der jaren licht wierpen op de Vaatstra-zaak. Voor wie niet zo goed op de hoogte is van de geschiedenis, of voor wie de zaak al weer een beetje is vergeten, is deze uitstekende compilatie prima om het geheugen op te frissen. De Vaatstra-zaak blijkt geen gerechtelijke dwaling, maar een doortrapte gerechtelijke zwendel! En de grote Peter R. is inderdaad omgekocht, corrupt en een speurder van niks!

Filmmateriaal – Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra duurt 31 minuten.

41 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën