Archief
Artikelen

Bij de boekbespreking van Ton Derksen over het boek Verknipt bewijs was ook JDTV aanwezig. Eric Donk heeft een video gemaakt, die nu online staat. Er komen verscheidene mensen aan het woord over de welbewust vervalste bewijzen in de zaak Baybasin en de gevolgen die dit heeft voor onze “rechtsstaat”. Want deze gerechtelijke dwaling zwendel treft niet alleen Baybasin, al zal de eerste insteek nu toch moeten zijn: FREE BAYBASIN NOW!

De video begint met een interview met mr. Adèle van der Plas, de onvolprezen advocate die al sinds 2002 vecht voor de rehabilitatie en de vrijheid van Baybasin, waarbij ze steeds weer stuitte op de corruptie in ons rechtssysteem. Ze hoopt dan ook dat dit boek van Ton Derksen niet alleen tot gevolg heeft dat Baybasin snel wordt vrijgelaten, maar dat er ook verdere gevolgen zullen zijn.

Vervolgens toont de video een stukje uit de presentatie van Ton Derksen, waarbij Robert Hörchner een vraag stelt over de vertaling van “just make him call” in “maak hem alleen maar koud”. Hörchner wil weten welke tolk deze dwaze vertaling heeft verzonnen. Mr. Adèle wijst dan op het feit dat de verdediging de namen van de tolken niet mocht weten! De voormalige politieman Klaas Langendoen wijst dan op de gevolgen die het vervalsen van telefoontaps heeft voor de opsporing, omdat telefoontaps tegenwoordig het leeuwendeel van het bewijs vormen. Als daarmee zo gemakkelijk kan worden gesjoemeld, dan is dat wel het einde van de opsporing!

Daarna komt er een interview met Robert Hörchner, die aan den lijve heeft ondervonden (en nog steeds ondervindt!) wat het betekent om strafrechtelijk te worden vervolgd op grond van een vervalst tapverslag. De afspeellijst van JDTV afl. 24 met het verhaal van Robert Hörchner staat hier. Het verhaal van Hörchner op BOUblog staat hier.

Dan volgt een interview met professor Ton Derksen. Helaas is dat deel wat rommelig door de geluiden op de achtergrond. Dit begint bij minuut 21 en duurt 5 minuten. Derksen blijft vertrouwen in de rechtsstaat, maar dan moeten deze fouten wel worden hersteld. Het is immers slechts een kleine groep die de fout in gaat. Derksen heeft zich ook volstrekt niet bezig gehouden met het waarom en door wie. Zijn onderzoek richtte zich uitsluitend op het vervalsen van het bewijs. Voor mensen die daar wel naar vragen, is er de aangifte van Baybasin uit 2007. Daarin worden de hoofdverdachten met naam en toenaam genoemd.

Tot slot is er een interview met Ton Hofstede, de schrijver van Het Haagse Complot. Ton is zelf het slachtoffer van de Turkse corrupte rechtsspraak en als zodanig is hij zeer geïnteresseerd in de zaak Baybasin. Hij gaat regelmatig op bezoek in de gevangenis en hij heeft reeds een reeks artikelen over de zaak Baybasin geschreven. Op dit moment is ook voor Ton Hofstede de kern van de zaak:

FREE BAYBASIN NOW!

JDTV Afl.2 – Hüseyin Baybaşin verknipt bewijs duurt een half uur.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

23 Reacties op “Hüseyin Baybaşin: verknipt bewijs”

 • Eheu:

  Derksen blijft vertrouwen in de rechtsstaat, maar dan moeten deze fouten wel worden gecorrigeerd. Het is immers maar een kleine groep die dit doet.

  ….
  Dat is vast zo. Maar er zijn een heleboel mensen, inclusief ‘intellectuelen’, die niet snappen hoe groot de macht van die ‘kleine’ groep is, en er gebruik van maken.

  En daarom is het risico groot dat die zaak en alle ‘gerecht.dwalingen’ die er aan vast zitten, niet opgelost gaat worden. Dat kán namelijk niet, vanwege de aard van de zaak, door een proces hier. Het gaat om een internationale politieke zaak, namelijk. En zolang een heleboel mensen, vooral ‘deskundigen’ en ‘intellectuelen’ dat internationaal niet snappen, verandert er niets, – integendeel: het dreigt slechts erger te worden.

  Zelfs een vrijlating van HB zie ik niet eens gebeuren in deze situatie. Zo idioot is de situatie.

  Deal with it! Het is ernstig, maar je kunt het maar beter inzien.

  Gr.
  Eheu

  • Boudine Berkenbosch:

   Eheu, niet zo somberen! Hoop doet leven en we zijn weer een flinke stap verder. Baybasin is niet langer een crimineel, maar een Koerdische zakenman. Het verhaal over de vervalste taps stond in alle kranten. Ik moet het boek nog lezen, maar dit gaat gevolgen krijgen! Met grote dank aan Ton Derksen, die zich letterlijk te pletter heeft gewerkt voor de goede zaak en het behoud van de rechtsstaat.

 • Eheu:

  Ik somber niet, beste Bou, – ik ben realistisch over iets heel absurds. En idd is het werk van Ton D. fenomenaal. Alleen weet ik dat zolang dat werk niet voortgezet wordt door ‘intellectuelen’ die die politieke impasse die hier bestaat helpen ten eerst in kaart te brengen, dat werk niet de ontvangst en het effect krijgt die het verdient.
  ‘Behoud van de rechtsstaat’ is mooi uiteraard. Maar in deze globale wereld betekent het falen van éen nation. rechtsstaat onvermijdelijk schade aan een heleboel andere.

  Kortom: in deze situatie is het zo dat als je je ‘eigen’ rechtsstaat wilt beschermen, je dat onmogelijk binnen enkel diezelfde rechtsstaat kunt doen.

  Dát is het dilemma, en het pijnlijke probleem. Het is zelfs moeilijk om het enigszins duidelijk te beschrijven. Maar men kán in deze situatie niet toelaten dat de corruptie van Turkije mbt HB exposed wordt en de paralelle corruptie en misbruikpraktijken hier in Nl én elders. Ik weet uit eigen ervaring waar ik het hier over heb.

  Iedereen houdt elkaar zo in de houtgreep. En zonder een ‘globale’ aanpak bereik je lokaal niks, – wrschl. enkel nog meer ellende vanwege de steeds sterkere doofpot-reacties die zaken als deze zullen oproepen. Natuurlijk bestaan er ook risico’s wat betreft een ‘globale’ aanpak.
  Die enigen die daar iets tegen kunnen doen zijn ‘kosmopolitische intellectuelen’. In naam bestaan ze, maar ze geven geen thuis. Dat is een belangrijke constatering/les die je uit dit soort zaken zou kunnen opmaken.

  Groet en keep up the good work!
  Eheu

 • Sharon:

  Jaaaaa! Zojuist aandacht voor het boek op RTLBoulevard!
  Goed zo, Nederland! Toen John van den Heuvel melding maakte van het feit dat het vervalsen van tap-verslagen vaker voorkomt in Nederland reageerde Albert Verlinde met; ‘SERIEUS???’

  Ja, serieus!

  Nou ja, ik wilde dit ergens kwijt, in de veronderstelling dat de wakkere medemens geen kijker is van RTLBoulevard.;-)

  • Boudine Berkenbosch:

   Sharon, gaarne de link!

   • Sharon:

    Hallo Boudine,

    Nog geen link helaas maar wellicht morgen eenvoudig opnieuw te bekijken via http://www.rtlxl.nl zoeken op RTLBoulevard.

    • Sharon:

     Oké, hij staat er al op: http://rtlxl.nl/#!/rtl-boulevard-9652/72a3d456-4d03-3415-9d80-eb525afdb20e

     (na het eerste reclameblok meen ik)

    • Boudine Berkenbosch:

     Sharon, ik heb me helemaal suf geërgerd aan dit bla bla bla hi ha happy programma. Maar op minuut 17.18 begint men inderdaad even over het boek van Derksen. Die kale John van de Heuvel beweert dan dat Baybasin inderdaad een crimineel is. En omdat Derksen niet de relatie heeft onderzocht tussen Baybasin en Demmink, beweert die kale neet bovendien dat Derksen geen enkel bewijs daarvoor heeft gevonden. Kortom: wat een meuk! Ik heb je even toegelaten, maar dit soort desinformatie is op BOUblog beslist niet welkom. Ik ging echt over mijn nek! BAH!!!

    • Jsaper:

     Inderdaad beste Boudine een alom bekende techniek die men gebruikt in de MSM, nieuws brengen en dan zo inpakken zodat het die richting heeft zodat de waarheid of andere mogelijk richting verborgen blijft. Maar het seipelt door, de sneeuwbal rolt van de sneeuwige heuvel….

 • Joris:

  Boudine,

  Ik vind je vrij hard tegen Sharon.
  Ik vind dit ook een afschuwlijk programma, maar daar gaat het mij niet om. Het is er een die wel veel bekeken wordt. Grote exposure in de MSM. Daar droomden we van. Toch? Nu kan het gewoon, het gebeurt, wordt niet tegengehouden, Dit programma is de ultieme MSM. Vele, vele Nederlanders hebben dit dus nu gehoord.

  DE presentatoren babbelen er inderdaad wat omheen. Die verbazing (taps vervalsen; serieus? (20:50) is wellicht vrij irritant, maar laat wel zien wat het gemiddelde kennisniveau is. Veroordeel ze niet, het was amper op TV tot nu toe.

  Wees blij dat dit gewoon is gezegd door Derksen op TV, een echt primetime programma (vanaf 17.11):

  “in de zaak van Baybasin is al het belastende materiaal verdwenen. De man is dus gewoon onschuldig.” (beetje onhandig geformuleerd trouwens, hij bedoelt denk ik dat het belastende materiaal te licht is bevonden door hem)

  Make him call is genoemd (18:06)

  (18:35) “maar hier kan het niet een toevallige meesleper zijn. Hier hebben mensen heel bewust de zaak zitten belazeren”

  En veel dank trouwens voor alle artikelen hierover en jouw zorgzaamheid voor Baybasin zelf.

 • Jasper:

  Toch heeft Boudine hier zeker wel een punt Joris betreffende de laatste woorden John van den Heuvel in de uizending m.b.t. de verbintenis van demmink in de zaak Baybasin. Ook zijn argumenten die hij aanvoert dat Baybasin zich bezig zou hebben gehouden met criminele activiteiten is papagaaienwerk te noemen. Onder deze reactie een youtube video hetgeen een intervieuw betreft die Micha met hem voerde op het scherpst van de snede op 9 Juli 2013 , daarin valt zijn partijdigheid behoorlijk door de mand. Te meer omdat de meesten goed geinformeerden onder ons er kennis van kunnen hebben nemen dat er nog geen enkel onafhankelijk gedegen onderzoek is geweest vanuit justitie naar de aangiftes tegen demmink en zijn verbinding met bepaalde zaken. Kan men vanuit dit oogpunt dan nog wel spreken van neutrale etisch verantwoorde professionele journalistiek, waarbij het brengen van waarheidsgetrouwe feiten voorop staan?
  Om zichzelf te redden valt hij zelfs zijn eigen collegaś af naast de drogreden die hij voert dat Micha hem woorden in de mond probeert te leggen.
  Oordeelt u zelf
  Micha Kat spreekt met John van den Heuvel over affaire Demmink duurt 17 minuten.

 • Sharon:

  Beste Boudine,

  Ik begrijp je reactie maar ik was -eerlijk gezegd- wel enigszins enthousiast over het feit dat het boek überhaupt genoemd was.
  Bij mijn weten kijken er dagelijks ruim een half miljoen mensen naar RTLBoulevard en als die mensen er ook maar IETS van meekrijgen, plant dat wellicht een zaadje voor later…

  Persoonlijk heb ik de zaak van Baybasin redelijk gevolgd en ik vind het afgrijselijk hoe er met die man omgegaan is. En extreem bewonderenswaardig hoe hij er zelf mee om lijkt te gaan en de moed erin houdt.

  Wat jij schrijft over John van den Heuvel, zag ik anders:
  Ik vond hem allereerst gedurende het item nerveuzer klinken dan normaal (ja, ik geef toe dat ik RTL Boulevard zo nu en dan bekijk of op de achtergrond aan heb staan) en ik vond het ERG OPVALLEND dat hij als laatste VOORAL leek te moeten benadrukken dat de gehele Baybasin-affaire NIETS TE MAKEN HAD met eventuele afpersingspraktijken m.b.t. Demmink want dat was zgn. onzin.

  Mijn eerste gedachte was; ‘Goh, wie heeft hem dat dan weer ingefluisterd om dat zo nadrukkelijk te vermelden?!’

  Verder sluit ik me volledig aan bij Joris; heel goed dat je doet wat je doet en respect! Hopelijk (hoewel je mij niet kent en ik jou niet) begrijp je dat ik dit alleen maar even kwijt wilde omdat ik meende dat de aandacht die besteed werd aan het boek in RTL Boulevard positief was…. Soms is zelfs min of meer negatieve aandacht wellicht beter dan géén aandacht.

  Hartelijke groet,
  Sharon

  • Jasper:

   Heel sportief opgenomen beste Sharon , Boudine is ook al behoorlijk lang bezig met deze zaak dan krijg je zo langzamerhand genoeg van die pinnerijen in de MSM. Verder ook scherp opgemerkt. John van den Heuvel oogt en klinkt inderdaad best zenuwachtig, maar het is bekend dat velen demmink vrezen om het gegeven dat hij ook wel een behoorlijk agressief en geweldadig intimiderend spoor achter zich na laat. Ook oud-minister Hilbrand Nawijn heeft daar in het verleden al melding van gemaakt. Zou het daar mee te maken kunnen hebben?
   Mvg.Jasper

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Sharon,
   Mijn excuses voor mijn felle reactie. ’s Avonds na het eten nog even kijken naar RTL Boulevard, daar werd ik een beetje misselijk van. Misschien is het mooi dat een dergelijk programma de zaak Baybasin noemt, maar het blijft wel desinformatie. Eigenlijk heb ik dan liever dat de MSM erover zwijgt. Beter geen beeldvorming dan een foute beeldvorming. Maar ik zal het straks nogmaals bekijken.

  • Boudine Berkenbosch:

   Sharon, ik heb het nogmaals bekeken, maar ik ben er echt niet blij mee. Dit is de manier waarop het grote publiek met halve waarheden en hele leugens in slaap wordt gesust. Dat is echter niet jouw schuld, dus ondanks alles bedankt voor de link! 😉

   • Pablo:

    Hola aloha Sharon,

    Kijk in het onderstande filmpje van anonymous hoe de 2 valse nichten en koningshuis lakeien Albert en Peter, ps ik ben geen homohater zoals Martin Censuurland echter wel anti monarchie, van RTL boulevard de Journalisten van de nieuwe media die het Bilderberg genootschap volgen belachelijk trachten te maken en tevens manvrouw Daphne ook haar negative bijdrage levert.

    anonymous STOP DE EURO! bilderberg eurozone 2012 beatrix de waarheid onthuld!

    https://www.youtube.com/watch?v=RCyCVezMvRY

    Zelf heb ik al vele jaren geleden mijn TV de deur uit gedaan en ik programmeer sindsdien mijn eigen kijkavond met behulp van het internet en ik kan je mededelen, dat dit heel geest verruimend is en daarom kan ik het je echt aanraden.

    Ik wil hiermee niet zeggen dat MSM nooit een informatief programma uitzendt, echter dat kan je achteraf altijd op het internet bekijken middels sites zoals o.a. uitzending gemist of op Señora Boudine haar website, bv http://www.boublog.nl/2013/06/30/belastingparadijzen-en-de-armoede/ .

    Maar RTL Boulevard dat hoef ik echt niet te zien. Als ik de personen van dat programma alleen al hoor praten, dat gaat mijn geest en bewustzijn ervan atrofiëren en al mijn spieren verkrampen op zo een moment. Maar ik heb aan de andere kant wel bewondering voor jullie,, dat jullie het zo lang uithouden om naar dit programma te kijken. Maar mij niet gezien 🙂 .

    Wat Baybasin is overkomen, zo iets soortsgelijk is Leonard Peltier overkomen in the Pine Ridge Reservation in South Dakota. Leonard Peltier is een Native American. In 1977 is Leonard Peltier tot 2 maal levenslang veroordeeld op basis van o.a. vevalst bewijs en valse verklaringen. Leonard zit nog steeds vast en mijn persoon hoopt, dat Baybasin niet zolang vast zal zitten zoals hermano/broeder Peltier.

    Hieronder staat een link van een documentaire mbt deze affaire.

    WATCH “INCIDENT AT OGLALA”
    PRODUCED AND NARRATED BY ROBERT REDFORD

    http://www.freepeltiernow.org/incident.html

    Ik wens iedereen een fijne en zonnig weekend toe.

    Saludos cordial,

    Pablo

 • Pablo:

  rechter wordt gearresteerd voor het niet tonen van id

  http://www.youtube.com/watch?v=9dndXEZbTjI

  Ik wens alle bezoekers een fijne dag toe.

  Saludos cordial,

  Pablo

  rechter wordt gearresteerd voor het niet tonen van id duurt 37 minuten.

 • Joris:

  Tjsa, nu moet ik ook even opnieuw kijken natuurlijk 🙂

  Maar op voorhand begrijp ik Jasper en Boudine al goed.
  Dat gekonkel en ‘ingefluister’ c.q. manipuleren. Getsie.

  • Jasper:

   Het lelijke van alles is dat woorden van Ton Derksen in de media zo verdraait worden door John van den Heuvel alsof Ton Derksen in die richting iets ondernomen of onderzocht zou hebben. Dat wijst toch er wel degelijk naar dat John van den Heuvel mogelijk in opdracht dan wel zelf heeft beslist deze draai aan de woorden of de richting van het onderzoek dat Ton Derksen in het boek heeft gedaan te geven. Deze conclusie verscheen ook de al in de volkskrant. Een conclusie of aanname waarover Ton Derksen zich ook al uitsprak in een intervieuw wat ook in bovenstaand artikel te bezien is. Tijdens de boekbpresentatie gaf hij aan dat zo’n uitspraak uit naam van en dat in een quote weergegeven in de volkskrant haast wel te ver zou gaan. Toch doet John van den Heuvel dat even dik over en dat breed uitgemeten op primetime t.v..
   Zou dat naar enige partijdigheid of het sturen in een richting rieken??
   Op het moment op 23:58 in onderstaande link staat dat gedeelte in de reportage van JDTV.
   JDTV Afl.2 – Hüseyin Baybaşin verknipt bewijs

   • Jasper:

    Excuus ik heb een klein foutje gemaakt nu ik mijn reactie nalees en de link in de reactie volg. Dus even doorskippen naar het moment 24:35 dus zo’n minuutje verder danis het net wat sneller en gerichter. Mvg.Jasper

 • yvonne:

  En complimenten weer voor Ton!

  Maar wat het HHC nog interessanter vindt is de klaablijkelijke directe bemoeienis met de arrestaties van Baybaşin. Meervoud. Zowel die van 24.12.1995 als die van 27.03.1998. Want wat blijkt uit onze teruggevonden gegevens? JD gaat nooit naar Engeland. Behalve…

  Op 16.01.1996 (na de 1e arrestatie) en op 25.03.1998 (daags voorafgaand aan de 2e arrestatie). Toeval zegt u? JD heeft het zelfs dubbel gedeclareerd! Van een dubbele verschrijving kan dan ook geen sprake zijn. En het is ondertekend door Hirsch Ballin himself. Voor mij staat daarmee vast dat Joris Demmink persoonlijk en opzettelijk de hand heeft gehad, althans weet gehad heeft van, de onrechtmatige arrestaties van Baybaşin. Deze informatie zal het HHC dan ook doorsturen aan mr. Geert Corstens 13. Met geen enkele geloofwaardige smoes kunnen ze zich er hiermee van af maken.

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20140516-de-tijdbom-vernietiger.htm

 • Charles:

  Brandpunt 22.40 uur vanavond over Demmink. De publieke omroep ziet zich genoodzaakt om beeldmateriaal van burgers te gebruiken om het programma te kunnen samenstellen. Over het falen van die publieke omroep gesproken!

 • ingrid:

  Bericht van Marcel Vervloesem over Demmink affaire op Hetuurvandewaarheid: http://hetuurvandewaarheid.info/morkhoven-marcel-vervloesem/comment-page-3/#comment-13379

  20 mei 2014 om 13:00
  Marcel Vervloesem

  Morkhoven / Nederland .Internationale oproep rond zaak Demmink een feit.

  Er is vandaag een boze reactie gekomen uit de kring van Joris Demmink bij de Werkgroep Morkhoven na het initiatief van gisteren avond waarbij de Morkhoven activist Marcel een Internationale oproep heeft uitgezonden naar alle kinderrechten activisten en verenigingen om aandacht te besteden aan het Nederlandse schandaal en gang van zaken rond de zaak van de gewezen Secretaris Generaal Joris Demmink inzake kindermisbruik .
  De oproep kreeg meteen in tal van landen gevolg .

  Volgens verwanten van Demmink wordt hiermede de hetze tegen de gewezen Secretaris Generaal ten onrechte opgevoerd .

  Marcel reageerde als naar gewoonte erg kort . ‘ De zaak Demmink wordt terecht aan de kaak gesteld en vereist een gepast optreden van de Nederlandse Justitie en overheden . Het is onaanvaardbaar dat iemand omwille van zijn hoge status vrijgeleide zou worden geboden in zaken van kindermisbruik . Tevens is het niet aanvaardbaar dat de slachtoffers hierbij aan hun lot worden overgelaten . Het is dan ook eenieders taak om samen met diegenen dewelke al maandenlang een terecht gevecht leveren in deze zaak géén vrede te nemen met dit gebeuren dat in feite tevens een Internationale aangelegenheid is omwille van de status van Mijnheer Demmink vandaar mijn Internationale oproep ‘ aldus Marcel .

  Bij de Werkgroep Morkhoven ligt men niet wakker over de boze reactie uit Nederland . Integendeel er is ons in het verleden om diverse bundels verzocht ter zake . Er zijn tussen Marcel en Adéle vertrouwelijke contacten geweest . De gevraagde en beloofde bundels worden deze week dan ook overgemaakt , aldus Mertens van de Werkgroep Morkhoven .

Laat een reactie achter