Archief
Artikelen

Vandaag was de boekpresentatie van Verknipt Bewijs van Ton Derksen, over de zaak Baybasin. Mijn eerste bericht over deze zaak dateert van bijna 7 jaar geleden, sindsdien is op BOUblog een heel archief ontstaan! Maar ondanks de bijval van lezers en andere bloggers, voelde ik me soms een roepende in de woestijn. De wetenschapsfilosoof prof.dr. Ton Derksen heeft een reeks van boeken geschreven over gerechtelijke dwalingen en fouten bij het OM. Eerder schreef hij een boek over de gerechtelijke dwaling in de zaak Lucia de Berk, waardoor Lucia vrij kwam. Dank zij de serieuze aanpak van deze emeritus hoogleraar besteden de media nu eindelijk wat aandacht aan de zaak Baybasin.

In de zaak Baybasin gaat het niet om een “gerechtelijke dwaling”, een veroordeling waarbij de rechters zich hebben vergist. In de zaak Baybasin gaat het om een veroordeling tot levenslang op grond van bewijsmateriaal dat bewust en opzettelijk door het OM is vervalst! Het is een politieke kwestie en Baybasin is een politieke gevangene in Nederland. Zijn “misdaad” is dat hij opkwam voor zijn volk, de Koerden in Turkije, die begin jaren ’90 zeer ernstig werden geterroriseerd door de Turkse staat. Zijn andere “misdaad” is dat hij een boekje opendeed naar de Europese pers over de betrokkenheid van de Turkse staat bij de handel in heroïne.

In Turkije stond Baybasin sinds 1991 op een dodenlijst. Hij dook onder en vluchtte, eerst naar Zuid Afrika, daarna naar Engeland. Daar is politiek asiel verleend aan hem en zijn hele familie. Baybasin bleef politiek actief en zette zich ook in Europa in voor de Koerdische kwestie. Na een bespreking in Brussel is hij vlak voor Kerstmis 1995 onder valse voorwendsels naar Nederland gelokt en aan de grens aangehouden door Nederland. Dit alles is geregeld via “diplomatieke kanalen”, waarbij Joris Demmink in beeld komt. Deze man was toen DG van vreemdelingenzaken, dus voor Turkije het diplomatieke kanaal bij uitstek om deze onverkwikkelijke en illegale zaak mee te regelen. Ton Derksen heeft het echter niet over de Demmink-connectie en ook de main stream media verzwijgen dat aspect liever.

Over Baybasin doen een aantal lasterlijke verhalen nog altijd de ronde. Vooral het begin van zijn diplomatieke carrière is zeer onduidelijk. Hij zou van huis zijn weggelopen toen hij 16 was en in Istanboel zou hij betrokken zijn geraakt bij de illegale verkoop van sigaretten. Via dat kanaal zou hij in de heroïnehandel terecht zijn gekomen en in dienst zijn getreden van de Turkse staat. Dit is een raar verhaal, dat bij mij steeds twijfels oproept.

Op de site van de Bakker Schut stichting staat nu een nieuw artikel dat licht werpt op deze kwestie:
‘VERKNIPT BEWIJS’, EEN BOEK VAN TON DERKSEN OVER DE ZAAK BAYBASIN – MANIPULATIE, BEDROG, ONBETROUWBARE TOLKEN, ONZIN EN VOOROORDELEN VAN HET OPENBAAR MINISTERIE BEZORGDEN BAYBASIN LEVENSLANG
door Rudie van Meurs, voorzitter van de Bakker Schut stichting

Ondertussen leerde Derksen, uit alles wat hij leest en hoort, Baybasin beter kennen. Een Koerd, telg van een vooraanstaande familie uit Lice in het zuidoosten van Turkije. Door zijn grootvader aangewezen als toekomstig hoofd van een grote Koerdische clan. Als hij zeventien is vertrekt hij naar Istanbul waar een oom die politiecommissaris is hem introduceert bij mensen van de Turkse Deep State. Hij krijgt een paramilitaire opleiding die zich voltrekt in een afgesloten kamp in Istanbul waar hij leert hoe de staat drugshandel organiseert en hoe – volgens de klassieke methoden van CIA en andere geheime diensten – politieke bijeenkomsten van de staat onwelgevallige partijen kunnen worden verstoord. Een van methoden om rekruten aan hun omgeving te binden, zo schrijft Derksen in zijn boek, is om hen via een officiële rechtbank voor drugsbezit te laten veroordelen zodat ze een strafblad krijgen en gecriminaliseerd raken. Dat overkomt ook Baybasin, die zes maanden cel krijgt. Na zijn opleiding is Baybasin, namens de Turkse regering, actief in de handel in drugs. Bij een mislukte operatie van de Turkse Deep State in Engeland wordt hij opgepakt, veroordeeld en uitgeruild tegen een Engelsman die in Turkije veroordeeld is. Dan breekt hij met de Turkse regering.

Baybasin is dus niet die kleine kruimel crimineel die zich middels de handel in smokkelwaar verrijkt heeft! Baybasin is het hoofd van een Koerdische clan, hij erfde het vermogen van zijn grootvader en beheerde dat voor de hele familie. De groei van dat kapitaal is uitsluitend te danken aan legale transacties. Nog een citaat uit dat zelfde artikel (het hele artikel is een MUST READ!):

Voor de Criminele Inlichtingendienst, het kernteam Noord- en Oost Nederland en de financiële rechercheurs is de economische voorspoed van Baybasin een mysterie. Zijn grootvader is inmiddels overleden, Baybasin wordt hoofd van de clan en erft een vermogen dat hij inzet voor het vestigen van een handelsimperium en aanwendt om de Koerden economisch vooruit te helpen. Als hij in 1992 Turkije ontvlucht, woont hij eerst een aantal jaren in Zuid-Afrika en verhuist vervolgens naar Engeland. Hij verwerft twee hotels in Engeland, winkelpanden en een kapsalon in Londen. Hij is actief in de handel in bouwkavels, woningen, verkoop van elektronica, kopen en verkopen van exclusieve auto´s, neemt deel in bestaande fabrieken, zet nieuwe bedrijven op, exploiteert een marmermijn in Diyarbakir, zit in textiel, doet in tapijten en kristal. Hij is medeoprichter van het Koerdische parlement in ballingschap, organiseert Koerdische zakenmensen en richt de Koerdische televisiezender MED TV op die bericht vanuit België.

Brandpunt bracht gisteravond een item van 11 minuten over deze belangrijke gerechtelijke dwaling zwendel! Maar de invalshoek was: Nee, dat doet Nederland niet, het is de Turkse methode… Deze uitzending staat nu op YouTube, met dank aan F.F.F.

KRO Brandpunt -De Turkse Methode (video) duurt 11 minuten.

Welnu, een overzicht van wat de main stream kranten inmiddels durven te zeggen over deze grof schandalige zaak:

AD – 10-05-14
‘Grote twijfels over veroordeling Baybasin’

‘Een van de grofste gerechtelijke dwalingen tot nu toe”, schrijft wetenschapsfilosoof Ton Derksen in zijn boek ‘Verknipt Bewijs’ over de tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin (57), meldt Trouw.

In het boek, dat maandag wordt gepresenteerd, stelt hij dat de rechters in de zaak zijn voorgelogen. Na gedetailleerde studie van telefoontaps in het dossier concludeert Derksen dat sprake is van grove gerechtelijke dwalingen.

Volkskrant, Toine Heijmans, Elsbeth Stoker − 10/05/14
‘Politie vervalste tapgesprekken Baybasin’

De politie en het Openbaar Ministerie hebben bewust tapgesprekken vervalst in de zaak van de voor moord en drugshandel veroordeelde Hüseyin Baybasin. Gesprekken zijn ‘geknipt en geplakt’ en onjuist vertaald om de 57-jarige Koerd achter de tralies te krijgen. Tot die conclusie komt wetenschapsfilosoof Ton Derksen in het boek Verknipt bewijs dat maandag wordt gepubliceerd.

‘Op een heleboel manieren is dit de ernstigste zaak die ik heb gehad’, zegt de emeritus-hoogleraar van de Nijmeegse Radboud Universiteit. ‘Er is zo massief en aantoonbaar gelogen. Ik heb honderd telefoontaps beluisterd, en elke keer weer vond ik manipulaties.’

Katholiek Nieuwsblad, Henk Rijkers – 12-05-2014
‘Justitie pleegde karaktermoord op zakenman Baybasin’

Is Hüseyin Baybasin een zakenman of een drugshandelaar?

Het onbetrouwbare Wikipedia weet het antwoord al. Het misverstand – als het dat is – komt waarschijnlijk voort uit het feit dat Baybasin zich in opdracht van Turkije met drugshandel heeft bezig gehouden. Maar dat was niet voor eigen portemonnee en bovendien is hij is juist als de klokkenluider van die kwestie opgetreden. Op een persconferentie stelde hij de Turkse drugssmokkel aan de kaak.

Volgens het onderzoek van wetenschapsfilosoof Ton Derksen, wiens boek Verknipt bewijs vandaag wordt gepresenteerd, heeft Justitie de bron van Baybasins rijkdom proberen te achterhalen, maar is het nooit gelukt het bewijs te leveren dat die aan drugshandel te danken zou zijn. Ook onderzoek door buitenlandse inlichtingendiensten heeft nooit iets opgeleverd, hoewel die de Koerdische activist zorgvuldig in de gaten hebben gehouden. Alles wijst erop, aldus Derksen, dat Justitie de Koerdische activist willens en wetens heeft zwartgemaakt als drugshandelaar.

Voor Henk Rijkers even een warm applaus, want als enige Nederlandse journalist heeft hij steeds de waarheid durven schrijven over de zaak Baybasin!

NRC Handelsblad, 12-05-2014
‘Vervalste telefoontaps gebruikt bij vervolging Huseyin Baybasin’

Bij de vervolging in Nederland van Huseyin Baybasin, tot levenslang veroordeeld voor moord, gijzeling, drugshandel en het leiden van een criminele organisatie, is gebruik gemaakt van vervalste telefoontaps. Dit concludeert emeritus hoogleraar wetenschapsfilosofie Ton Derksen in zijn boek Verknipt Bewijs, dat vandaag is gepresenteerd.

De auteur noemt de veroordeling van Baybasin “een van de grofste gerechtelijke dwalingen”. In het strafdossier van deze zaak is volgens hem sprake van “een overdaad aan multi-gemanipuleerde taps”. De Turkse en Nederlandse politie en Openbaar Ministerie (OM) hebben volgens hem “hoogstwaarschijnlijk samengewerkt bij het vervalsen van de taps”.

NRC Next (betaalsite, kost 10 cent):
Hüseyin Baybasin zit al jaren vast. Is hij de Lucia de B. van 2014?

Update:
De Telegraaf, ma 12 mei 2014, 12:28
‘Rechters voorgelogen in zaak Baybasin’

LEUSDEN –

De rechters die zich hebben gebogen over de zaak van de tot levenslang veroordeelde crimineel Huseyin Baybasin, zijn voorgelogen. De afgeluisterde telefoongesprekken zijn niet alleen onjuist vertaald, maar ook gemanipuleerd.

Er is geknipt en geplakt in de audiobestanden van de getapte gesprekken. Baybasin is onterecht veroordeeld. Dat concludeert wetenschapsfilosoof Ton Derksen in zijn boek over de zaak Verknipt Bewijs, dat maandag werd gepresenteerd.

De Koerd zit in Nederland een levenslange celstraf uit voor moord, uitlokking van moord, gijzeling, handel in drugs en deelname aan een criminele orgnisatie. Hij werd in 2002 veroordeeld.

Het gerechtshof in Den Bosch oordeelde dat er geen sprake van manipulatie was. Het volgde daarmee de visie van een audiotechnisch deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

HP de Tijd, 12 mei 2014, door Peter Olsthoorn
‘Grootste justitiële manipulatie ooit’ in zaak Baybaşin

Tapgesprekken van de Koerdische drugshandelaar Baybasin zijn massaal vervalst. Dat zegt althans Ton Derksen, ex-hoogleraar wetenschapsfilosofie, die eerder Lucia de Berk vrij kreeg. Geintje van de Turken die Baybasin achter de tralies wilden hebben. Hoe gaan we zijn gelijk bewijzen?

De kwestie Hüseyin Baybaşin: een Koerdische zakenman die in drugshandel zat. Baybaşin had zijn handel, zegt hij, met instemming van de Turkse geheime dienst. Maar nadat hij ging werken voor de Koerdische afscheidingsbeweging PKK verloor hij de protectie van Turkije. Baybaşin wam naar Nederland als vluchteling, een uitleveringsverzoek van Turkije werd geweigerd, maar in 1998 arresteerde Nederland hem. Levenslang was het gevolg.

Het door mij schuin gedrukte blijkt gewoon niet waar. Het is weer de spin van professor Bovenkerk die een boek schreef met een hoofdstuk over Baybasin, dat werd ingevuld door het OM!!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

38 Reacties op “Baybasin gaat eindelijk main stream”

 • Boudine Berkenbosch:

  Veel en veel beter dan de media: Waar in Holland. Daar staat nu een goed overzicht van de hele zaak Baybasin en de valse taps:
  Hüseyin Baybaşin, de dekmantel van Joris Demmink
  Mijn complimenten aan de redactie!

  Ook leuk is Steven Brown:
  Politie vervalste tapgesprekken Baybasin.

  BOUblog in gelijk gesteld door filosoof Derksen.
  Wetenschapsfilosoof Ton Derksen bevestig ‘Complot Maffia Archief Boublog’ van de categorie ‘Baybasin/Demmink’.

  Dank voor het compliment, Steve! 😉

 • yvonne:

  Baybasin VRIJ!

  Feiten

  Het is opvallend dat alle zaken die tot nu toe boven water zijn gekomen ontlastend zijn voor Baybaşin (zie het feitenoverzicht). Er is geen enkel nieuw belastend feit aan het licht gekomen over Baybasins betrokkenheid bij drugshandel of bij afrekeningen in het criminele circuit. Een aantal beschuldigingen in de oorspronkelijke strafzaak zijn intussen weerlegd of onaannemelijk gemaakt.

  Wat blijft er dan aan bewijs over? Niets, behalve de dubieuze telefoontaps. Er is verder geen bewijs voor het deelnemen aan een criminele organisatie. De bewijsgrond In de theetuinzaak is onderuit gehaald met het vrijuit gaan van de twee vermeende daders. De Nederlandse justitie baseerde haar bewijsvoering destijds volledig op de veronderstelling dat deze twee mannen de moord zouden hebben gepleegd. En het vonnis levenslang kon alleen maar worden gegeven op basis van de opdracht tot moord.

  http://www.waarinholland.nl/huseyin-baybasin-de-dekmantel-van-joris-demmink/

 • Beste Boudine,

  voor wie geïnteresseerd is in een recensie van Ton Derksens Verknipt bewijs, zie http://www.stroomkoning.nl/creatief-met-bewijs/

 • HansJohn:

  Het is verbijsterend hoezeer je in de juridische wereld afhankelijk bent van personen, die elk zo hun eigen belangen hebben. !!!!!!!!!

  Afhankelijk, machteloos; je weet “ik heb niets misdaan, het komt wel goed.” Je vertrouwt de mensen die over je beschikken, zij zullen kennis van zaken hebben en recht doen….niet dus.

 • Myra:

  Boekpresentatie Verknipt Bewijs van Ton Derksen over de manipulaties bewijslast/telefoontaps voor de levenslang veroordeelde Baybasin.
  Zeer uitvoerige uitleg. Natuurlijk zijn de taps vervalst maar Derksen heeft het op een uitgebreide wetenschappelijke manier onderzocht.
  Hij spreekt over viervoudig bedrog, dus niet alleen verkeerd knippen en plakken maar ook nog verkeerde vertaling en verkeerde interpretatie door niet beedigde tolken!!!

  Derksen heeft ook Lucia de B. vrij gekregen met een eerder boek maar zei dat de zaak Baybasin nóg erger is.

  Hij is absoluut geen drugsdealer maar gewoon een zakenman.
  Wat ik ook niet wist is dat 5 geheime diensten al onderzoek deden naar Baybasin maar helemaal niets hadden gevonden.
  Zelfs de Israelische geheime dienst kon niets vinden van drugssmokkel of liqudatieopdrachten. Dan maken we het zelf wel moet Turkije/Nederland gedacht hebben.
  Derksen liet uitgebreid aan de hand van schema’s zien hoe hij te werk is gegaan. Een hels karwei wat hij in 9 maanden heeft gedaan.

  Er is inderdaad niet over Demmink gesproken. Er zijn zoveel criminelen bij betrokken geweest dat het niet alleen Demmink kan zijn die er achter zat. Ik bedoel eigenlijk als de getuigenverhoren in Utrecht zo minimaal succes hebben gehad dan is het noemen van de naam Demmink genoeg om vele deuren dicht te laten gaan. Dat moeten we niet hebben want de deur van Baybasin moet juist open! Met het boek van Ton Derksen hebben we Demmink niet meer nodig. Immers al zou Demmink toegeven dat hij een deal heeft gemaakt met Turkije vanwege zijn pedofielen praktijken in dat land dan nog zal moeten aangetoond worden dat de bewijslast niet deugd….Dat is nu gebeurd! Hoera!

  Iemand vroeg nog of het wel echt opgepakt zal worden omdat er nog veel meer mensen veroordeeld zijn op gemanipuleerde telefoontaps. Derksen antwoorden geen enkele twijfel te hebben over de positieve uitwerking van zijn boek.
  Het boek maakt namelijk onderdeel uit van het Herzieningsverzoek. Pas eind dit jaar komt daar een uitspraak over. Tot die tijd zit Baybain vast. En tja, 10 jaar geleden heeft Zembla ook al aangetoond dat er met de bewijslast gesjoemeld is……

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Myra,

   Er zijn zoveel criminelen bij betrokken geweest dat het niet alleen Demmink kan zijn die er achter zat.

   Myra, daar heb je gelijk in. Dat bleek ook al uit de aangifte van 2007. Maar in het geval van Lucia de Berk werd zij wel vrijgelaten, maar de schuldvraag werd niet gesteld. De schuldvraag in de zaak Baybasin betreft inderdaad niet alleen Demmink, maar als ik Baybasin goed begrijp, wil hij niet alleen worden vrijgelaten, hij wil ook dat de schuldigen worden vervolgd en bestraft!

   Zelf verdedig ik niet zozeer Baybasin, als wel de rechtsstaat! Natuurlijk hoort daarbij FREE BAYBASIN NOW! Maar door het gezwendel met die telefoontaps in de zaak Baybasin, zijn er ook andere slachtoffers gevallen! Vraag maar aan Robert Hörchner, die is het gezwendel ook spuugzat!

 • Jasper:

  Over Baybasin doen een aantal lasterlijke verhalen nog altijd de ronde. Vooral het begin van zijn diplomatieke carrière is zeer onduidelijk. Hij zou van huis zijn weggelopen toen hij 16 was en in Istanboel zou hij betrokken zijn geraakt bij de illegale verkoop van sigaretten. Via dat kanaal zou hij in de heroïnehandel terecht zijn gekomen en in dienst zijn getreden van de Turkse staat. Dit is een raar verhaal, dat bij mij steeds twijfels oproept

  Ik volg daarin Boudine, dat is laster om mr.Baybasin in een kwaad daglicht te plaatsen zodat zijn woorden bij velen direct ongeloof zouden opwekken. Want wie zou er een drugsmokkelende moordende heroine dealer nog op zijn woorden geloven? Laat staan er nog een seconde meer aandacht aan willen besteden na vele woordelijke in de media reputatie killende aandacht in het verleden.
  Nee, voor de meeste mensen zijn woorden als drugshandelaar en moorden plegen als felle rode stoplichten, een no go en als de staat dat via de media zal aangeven dan zal dat niet voor niks zo zijn. Weg geloofwaardigheid, weg reputatie.

  Dit is een raar verhaal, dat bij mij steeds twijfels oproept

  Volgens mij mag je die twijfels direct laten varen, beste Boudine. In de Brandpunt reportage vraagt Henk van der AA persoonlijk in beeld via de telefoon in aanwezigheid van advocate Adele van der Plas aan mr. Baybasin op het tijdstip 02:23 :
  Did you smuggle drugs?
  Het antwoord wat daarop volgt is helder en duidelijk op het tijdstip 02:24 :
  Absolutly not
  Never have I smuggled drugs, I bought drugs or I sold drugs for all my life.
  Op het tijdstip 02:32 vraagt Henk van der AA ook nog eens:
  Did you order to kill somebody?
  Waarop wederom een helder en duidelijk antwoord volgt :
  No never, never at all.

  Spontane heldere en oprechte directe antwoorden en daaraan dankt mr.Baybasin naast zijn eigen kracht ook de kracht om dit alles te kunnen dragen, wederom een bewijs van de kracht waarmee de waarheid zich manifesteert en geen energie neemt maar geeft aan diegenen die de waarheid oprecht vanuit het hart naar voren wensen te brengen. Een kracht bijgestaan vanuit het Universum die iedere seconde, minuut, uur en dag alsmaar groeiende is en voortvloeit in het ontwakende Collectief op weg naar gerechtigheid en een eerlijkere ingedeelde wereld.

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Jasper,
   Mijn twijfels betroffen zijn jonge jaren, waarover verwarring is gewekt. Zelfs als was gebleken dat Baybasin inderdaad zijn beginkapitaal had verdiend met heroïnehandel, dan nog blijft staan dat hij in Nederland is veroordeeld tot levenslang op grond van bewust en opzettelijk door het OM vervalst bewijs! Baybasin is slechts een van de slachtoffers van ons criminele “rechtssysteem”.
   Uit het verhaal van Rudie van Meurs blijkt echter dat hij in Istanboel een oom had die hem voorstelde aan mensen van de Turkse deep state! Dus niks geen straatjochie dat via de sigarettensmokkel opklom naar de heroïnehandel. Dat is allemaal laster en smaad! Met dank aan professor Bovenkerk!!! BAH!!!

 • Myra:

  @Boudine,
  Volgens mij zijn de telefoontaps inmiddels veranderd in het gebruik van DNA. Daarmee valt net zo makkelijk, in het geval van Jasper Steringa, nóg makkelijker te manipuleren. Peter R de Vries heeft in ieder geval al meerdere malen reclame gemaakt op prime time televisie voor deze DNA database.
  Wat ik niet begrijp is dat er vandaag gewoon geschreven wordt dat de crimineel Baybasin op basis van valse taps blabla… Nu heb ik begrepen van Ton Derksen dat hij nu juist géén crimineel blijkt te zijn!!!
  (verder ben ik eindelijk Demmink moe, dat spook)

  • Boudine Berkenbosch:

   Myra, dat spook waart overal rond! Gelukkig worden er nu mensen wakker, want spoken zijn bang voor het licht. 😉

 • Boudine Berkenbosch:

  Ik ging even kijken hoever de MSM al waren in hun berichtgeving. Het staat nu ook in plaatselijke bladen, maar velen zeggen inderdaad: De crimineel Baybasin ten onrechte veroordeeld.
  Nah! Wat een idioten zijn het toch! Ten onrechte veroordeeld, maar je blijft wel een crimineel!
  Dat zou hetzelfde zijn als een vette kop “Kindermoordenares Lucia de B. ten onrechte veroordeeld”. Sorry, Lucia, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Want Baybasin zit nu al bijna 20 jaar ten onrechte in de gevangenis! Jij bent daar zelf ooit geweest.

 • Ida:

  Een moordenaar word vrijgelaten en deze man zit al 20 jaar vast wat een onrecht.

 • Jasper:

  Op Advocatie.nl een artikel over de herziening in de zaak Baybasin een interessant artikel maar met de onder ede gedane aangiften van de Turkse slachtoffers in het achterhoofd genomen toch te bezien als een subtiele spin. Te meer omdat de koptekst aangeeft dat een complottheorie onwaarschijnlijk zou zijn. Toch loopt men in die analyze / conclusie zelf wel wat vooruit op de aanwijzingen en sporen die mogelijkerwijs wel die richting in zouden kunnen wijzen. Als men met neutrale beweringen start dan kan men het tegendeel van wat men hier als onwaarschijnlijk beschrijft ook als waarschijnlijk beschrijven.
  Er zijn namelijk zaken nog niet echt grondig onderzocht daarom is men juist een strafrechtelijk onderzoek gestart inzake de gedragingen van demmink.

  Bron : AG Aben: herziening zaak Baybasin, complottheorie onwaarschijnlijk

 • Myra:

  Er was vandaag geen speld tussen te kijken! 100% bedrog = is 100% complot Ik zag 2 camera’s dus wie weet duikt het ergens op.

 • Boudine Berkenbosch:

  belangrijk bericht!
  Dank je wel, JDTV, want jouw nieuwsbullet zegt meer dan ik kan zeggen. Ik doe er het zwijgen toe.

 • Jasper:

  Voor lezers die niet direct de werkwijze van de media doorzien in deze even een kleine toelichting / uitleg : In bovenstaande reactie verwijs ik naar een wat ouder artikel van eind 2012 wat zeker verbintenis kent met het huidige artikel omdat het over de uiteindelijke herzieng gaat van de zaak Baybasin. Het laat een onmiddelijke spin zien.
  Maar al te vaak geeft de media (vooral MSM) een spin aan bepaalde artikelen door b.v. in een redelijk plausibel artikel uitspraken te verweven die ook onwaarheden bezitten. Vaak gebeurt dit opzettelijk door een artikel van te voren een beoogde richting mee te geven, (koptekst) heel soms dan heeft men echt niet voldoende onderzoek gedaan is het een fout van de schrijver of schrijfster. Eigenlijk mag men dat van professionele schrijvers of journalisten niet verwachten.

  Men gebruikt soms ook andere taaltechnische vaardigheden, die gebruikt men of zet men in om de lezer in de richting van het te behalen resultaat te laten denken. Andere mogelijkheden of mogelijke verbanden (ook al zijn ze feitelijk zo goed als zeker waar) worden dan met opzet in artikelen weggelaten. Vaak worden bepaalde verwijzingen ook niet toegestaan en door editoren geschrapt die toegewijd zijn aan een bepaalde code.

  Eigenlijk is dat laatste het houden aan een bepaalde code steeds meer een rol gaan vervullen in de journalistiek om het establishment, de ruling class te dienen waardoor de neutraliteit van de journalistiek niet meer gewaarborgd is en in best vele gevallen een neutraal en goed jounalistiek onderzoek achterwege blijft. De schrijfster van het artikel waarvan ik de link in bovenstaande reactie aanhaal schrijft notabene op een erkend uitgevers blog. Daarvan zou men toch moeten kunnen verwachten dat als men over bepaalde zaken schrijft die best veel juristen lezen, dat men degelijke onderbouwde argumenten danwel kopteksten in de artikelen zou moeten aanvoeren. Het valt dan onmiddelijk op dat het artikel een bepaalde richting voor ogen heeft. In dit geval zou deze schrijfster zeker moeten weten dat er 2007 al aangifte gedaan is door Turkse slachtoffers in 2007 tegen demmink wegens verkrachting. De beide jongens toen, nu mannen, waren minderjarig toen het gebeurde. Dat is precies hetgeen mr.Baybasin ook vandaag de dag nog aangeeft en dat juist dat een verbinding heeft en kent met zijn zaak. Dus vraagt u zich eens goed af waarom men die koptekst al direkt ingezet naast andere richting gevende argumenten om de herzieningzaak te melden en dat op een blog voor juristen en advocaten. Een veel gebruikte algemene methode maar juist hier valt hij erg door de mand lijkt mij, en juist daarom lijkt me dit met name een leerzaam voorbeeld.

 • dick:

  De berichtgeving nu en het ontbreken van berichtgeving raakt mij.
  Ik ken al veel info, heb het boek, dit leest goed. Ben nu over de signaal technische bijzonderheden aan het lezen.

  Wil naar voren brengen, wat ik las van politieagent X2, hij heeft gesprekken aangepast, meende dat hij dat voor een goed doel deed, ik meen zelfs onder leiding van een nu HOvJ in het zuiden van ons land.
  Hij is bedreigd en er wordt gevreesd of hij nog wel in leven is.
  dat is huiveringwekkend.

 • Boudine Berkenbosch:

  In mijn artikel ontbraken nog twee grote kranten, de Telegraaf en het kleinere HP De Tijd. Zij schreven ook een artikel, zie de update. Het artikel van de Telegraaf is wat slordig, maar HP de Tijd schrijft onzin! Nu weten we ook aan welke kant HP de Tijd staat!

  Verder vond ik nog dit artikel op Crimesite:
  Verpletterend aantal aanwijzingen voor manipulatie

  Hüseyin Baybasin is in 2002 tot levenslange celstraf veroordeeld, voornamelijk op basis van telefoontaps. In zijn boek Verknipt Bewijs laat Ton Derksen zien dat er niet slechts een handjevol aanwijzingen zijn dat er is gemanipuleerd in afgeluisterde telefoongesprekken. De hoeveelheid aanwijzingen is verpletterend. We geven hier één gesprek als voorbeeld.

  Door @Wim van de Pol

 • Boudine Berkenbosch:

  En natuurlijk Het Haagse Complot:
  Persconferentie ISVW, zoals gewoonlijk weer een MUST READ. Met wat aanbevelingen voor de toekomst!

 • Boudine Berkenbosch:

  De Wikipedia over Baybasin is inmiddels gewijzigd. Niet langer is Baybasin een drugscrimineel, maar hij blijft wel de PKK steunen. Dat is niet waar! De PKK is de gewapende tak van het Koerdische verzet. Baybasin streefde naar een vreedzame oplossing.

  Mhttp://nl.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCseyin_Bayba%C5%9Fin

 • Myra:

  Ik heb net Baybasin gesproken.
  Op de vraag waarom Ton Derksen geen melding maakt van Demmink zegt Baybasin: That is not his job.
  Derksen houdt zich niet bezig met politiek.

  Hoop dat al het gezemel over Demmink nu even de wereld uit is, dat is voor latere zorg.
  Wat Derksen in zijn boek doet is véééél belangrijker.
  Er was 0,0 bewijs tegen Baybasin en de telefoontaps waren 100% vervalst!!!
  Open die deur!

  • Boudine Berkenbosch:

   Beste Myra, je hebt gelijk! Eerst moet Baybasin vrij!
   Maar daarna zullen de criminelen toch ter verantwoording moeten worden geroepen. Dat is een taak van de politiek. Die parlementaire enquête moet er dus wel komen! En dat vergt politieke druk vanuit de bevolking. We gaan dus gewoon door.

   Verder heb ik Baybasin even een felicitatie kaartje gestuurd. Het zou leuk zijn als anderen dat ook deden, want de man zit zeker nog tot het einde van het jaar vast.

   • Diewer:

    @Myra ja, he, het is onverteerbaar dat die man nog steeds moet wachten.
    @Bou In verband met jouw oproep (heel goed!) zet ik hier nog even het adres:

    Mr. Hüseyin Baybasin
    PI Veenhuizen, locatie Norgerhaven
    Postbus 39
    9330 AA NORG
    registratienummer 1623371

    • Pablo:

     Beste Bou en Myra,

     Mijn persoon zal gehoor geven aan het verzoek van señora Bou en dus zal ik een deze dagen Baybasin een kaartje sturen om hem een hart onder de riem te steken.

     Vandaag nog een hele letterstrijd/discussie op FB gevoerd met een vrouwelijk medemens mbt Baybasin. Want net zoals de HP de tijd begon deze dame te beweren dat Baybasin een Koerdische zakenman was die in drugshandel zat. Nadat ik mijn eigen mening gaf op een beleefde wijze, werd ik beschuldigt van onbehoorlijk gedrag en dat ik alles geloof van de Nieuwe/Alternatieve media schrijft. Echter dat is pertinent niet waar, want de meeste informatei op sites zoals Martin Vrijdland en Bovendien daarin kan ik mij totaal niet vinden maar ja ik zal deze dame maar vergeven.

     En voor mij is het veel belangrijker dan Baybasin vrijkomt

     Saludos para todos Pablito

  • Jasper:

   Quote Myra “Hoop dat al het gezemel over Demmink nu even de wereld uit is,”

   Dat vind ik in dit verband best een wellicht onbewuste misplaatste opmerking om het naar voren brengen van het meer dan vermoedelijke criminele gedrag van demmink wat ook zeer zeker verbinding kent met de zaak Baybasin als gezemel te classificeren of te benoemen.
   Het gaat niet alleen om de meer dan vermoedelijke pedofilie van demmink en zijn verbinding daarin met de zaak Baybasin maar ook om zijn ambtsmisbruik juist in de zaak Baybasin. Naast het feit dat hij mogelijk in een chantabele positie opereerde heeft dit in de strafzaak die hij mogelijk samen met Turkije opgezet heeft mr.Baybasin behoorlijk wat leed aangedaan.
   Waarinholland.nl heeft er 1 dag geleden nog aandacht aan besteed:

   Gevangenisregime

   Een bevreemdend hoge strafmaat. Minstens even vreemd is hoe Baybaşin tijdens zijn detentie behandeld werd. Om nooit opgehelderde redenen werd hij al tijdens het vooronderzoek in geïsoleerde detentie geplaatst. Hij verbleef bijna 6 jaar deels in isolatie in de EBI in Vught. Menigeen zou dat mentaal en fysiek niet overleven. Zelf noemt hij zijn verblijf in de EBI erger dan de martelingen die hij in Turkije onderging. Zijn advocaten moesten procederen om achter de motieven van deze extra vrijheidsberoving te komen. Het zou om aangiften gaan van pogingen tot ontsnapping. Dat bleek nergens op te berusten, er bestond geen enkele reden voor de isolatie. Nadat hij eind 2003 wel naar een gewone gevangenis overgebracht was, ging deze bijzondere behandeling nog door. Zo werd hij in 2005 en in 2007 opnieuw in isolatie geplaatst. Ook nu weer geheel ongegrond. Baybaşin won in totaal drie processen over onrechtmatige isolatie. Advocate Judith Serrarens begon in 2013 een artikel-12 procedure om de gevangenisdirecteur S. Langelaar te laten vervolgen. Serrarens is van mening dat secretaris generaal Demmink opdracht gaf tot de isolatie. Zij zegt harde bewijzen te hebben dat Demmink het detentiedossier van Baybaşin heeft opgevraagd en dat een half jaar in zijn bezit heeft gehad. Juni 2013 werd de zaak voor het eerst behandeld in Den Haag. De procedure is nog niet afgesloten.

   Bron: Hüseyin Baybaşin, de dekmantel van Joris Demmink

   Ik begrijp het belang om op deze manier de beerput toch open te kunnen breken en dat ook hier in kleine stapjes of misschien juist wel in klein stapjes resultaat bereikt kan worden. Want ook het werk van anderen maken hier deel van uit. Maar als ik dit zo beschrijf zou ik zelfs mr.Baybasin tekort kunnen doen om zijn vrijlating in deze als een klein stapje te beschrijven. Deze zaken hebben onlosmakelijk een verbinding met elkaar. Dus het een of ander te classificeren als gezemel lijkt me juist daarom een onjuiste term of uitspraak hetgeen mensen waarschijnlijk onbewust toch wel wat pijn zou kunnen doen. Stel je eens voor en je bent misbruikt en het raakt je dat de hoogste baas van justitie daar al jaren mee weg kan komen en in dat spoor misschien nog meerdere slachtoffertjes heeft gemaakt…. (niet als verwijt bedoeld meer als een eyeopener)

   Mvg.Jasper

Laat een reactie achter