Archief
Artikelen

Gisteren was de presentatie van het boek van Wim Dankbaar en Hans Maurits over de Vaatstra-zaak, dat u hier kunt bestellen. Overmorgen is de presentatie van het boek van Ton Derksen over de zaak Baybasin: Verknipt Bewijs. Morgenavond zal Brandpunt daar om 22:40 uur op Nederland 2 aandacht aan besteden. Het wachten is op de boeken en het nieuws. Daarom vandaag wat muziek voor de BOUblog muziekrubriek.

Billie Holiday (1915-1959) is de ongeëvenaarde lady of the blues. Haar werkelijke naam was Eleanora Fagan Gough, maar dat weet alleen Wikipedia. Ze werd beroemd als Billie Holiday. Er is een website met alle informatie over haar en haar leven is in 1972 verfilmd: Lady sings the blues, met Diana Ross in de rol van Billie. Deze film staat op YouTube, dus zal ik hem even embedden, voor wie hem nog niet kent.

Lady Sings the Blues (1972) Diana Ross duurt 2 uur en 42 minuten.

Er is ook een documentaire van de BBC, die het geromantiseerde beeld uit de speelfilm een beetje rechttrekt. Ik heb hem nog niet bekeken, maar dat ga ik wel doen. Dan kan ik even een beschrijving geven.

Billie Holiday – Billie Holiday Story duurt 57 minuten.

Maar ik was niet op zoek naar die film of die documentaire, ik zocht gewoon wat lekkere muziek en Billie Holiday voldoet ruim aan deze wens. Er staan hele albums van haar op YouTube. Maar er is ook deze afspeellijst: The Complete Billie Holiday on Columbia (1933-1944). Meer afspeellijsten staan hier! Lekkere achtergrondmuziek, alles uit de jonge jaren van Billie.

Op de volgende video’s kunnen dubbele liedjes voorkomen. De eerste is van haar een na laatste album. De volgende twee zijn volgens mij een remix van haar werk en de twee laatste video’s zijn latere opnamen.

Lady sings The Blues – Billie Holiday [Full Album] (1956) duurt 38 minuten.

Billie Holiday collection duurt 54 minuten.

Billie Holiday – The Best Of jazz forever duurt 51 minuten.

Billie Holiday – Lady in Autumn: The Best of the Verve Years Disc 1 duurt een uur en 5 minuten.

Billie Holiday – Lady in Autumn: The Best of the Verve Years Disc 2 duurt een uur en 4 minuten.

Prettig weekeinde gewenst!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

9 Reacties op “Billie Holiday, Lady Sings the Blues”

Laat een reactie achter