Selecteer een pagina

Archieven

Micha Kat praat met Hans Mauritz

Hans Mauritz was jaren lang uitgever van verscheidene glossy tijdschriften, maar nu schrijft hij boeken die hij zelf uitgeeft. Zijn eerste boek was De Oordopjesmoord, over de moord op Ran Biemans in juni 1992. Dit boek heeft een grote invloed gehad op de oplossing van deze moord. Bij het schrijven van dit boek stuitte Hans Mauritz op de rol van Peter R. de Vries, die over deze zaak verscheidene uitzendingen maakte. Aldus begon hij PR de Vries te wantrouwen.

Op dit moment werkt Hans Mauritz aan twee boeken, een over de zaak Vaatstra in samenwerking met Wim Dankbaar, en een ander boek over Peter R. de Vries, De Misdadige Misdaadverslaggever. Wim Dankbaar heeft toestemming van mevrouw Terpstra, de moeder van Marianne Vaatstra, om te citeren uit haar schrijfsels uit de jaren 1999-2002. Deze “dagboeken” staan reeds online, deel 1 en deel 2, maar het boek van Dankbaar en Mauritz gaat veel verder. Dankbaar heeft jaren lang systematisch gezocht naar getuigen en uit hun verklaringen blijkt niet alleen dat deze wrede lustmoord op een meisje van 16 door het OM in de doofpot werd gestopt, maar ook zeggen Dankbaar en Mauritz te weten wie de daders zijn. Dit boek, Het Verboden Dagboek, zal op 9 mei a.s. aan het publiek worden gepresenteerd. Het boek van Hans Mauritz over PR de Vries volgt eind mei of begin juni.

In een lang interview met Micha Kat, dat in drie delen op You Tube staat, vertelt Hans Mauritz meer over zijn persoonlijke motieven en over de inhoud van deze boeken.

Interview Micha Kat-Hans Mauritz deel 1 van 3 duurt 16 minuten.

Interview Micha Kat-Hans Mauritz deel 2 van 3 duurt 14 minuten.

Interview Micha Kat-Hans Mauritz deel 3 van 3 duurt 26 minuten.

39 Reacties

 1. HansJohn

  Alleen maar heil&zegen? Geen nadelen, fouten, gesjoemel? Of is het foutpercentage 0,0?

  ‘k Zit te wachten op het boek ‘het verboden dagboek van Maaike Vaatstra’; ben benieuwd of daarin ook geschreven wordt, hoe de 100%DNA match tot stand gekomen zou kunnen zijn.

  Antwoord
 2. StekelDier

  En vanavond zit de schrijver van het boek ook nog eens bij Pauw en Witteman. Jan Vlug heeft via Twitter laten weten dat hij het een fantastisch boek vindt. Uiteraard…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën