Selecteer een pagina

Archieven

De volle agenda van 11 april a.s

Op 11 april is er nogal een volle agenda, want mijn buurvrouw van Nummer 11 opent na de winter weer haar winkel en ze vertoont haar nieuwe collectie, waaraan ze deze winter hard gewerkt heeft. Sommige mensen denken dat Vera alleen handelt in tweede hands kleren, maar dat is niet waar. Vera maakt van alles wat oud is, iets nieuws! Kijk eens naar de manier waarop ze zich kleedt! Ze lijkt vaak net een elfje, maar niet altijd! Je zou dagelijks naar haar winkel moeten gaan om te zien wat je daar ziet. Altijd anders en elke dag een lust voor het oog. Als u ook zo warm wilt stralen, kom dan op 11 april naar Nummer 11 en ontdek het zelf.

Maar er is nog meer te doen op deze dag. In Utrecht worden de voorlopige verhoren voortgezet in de zaak Demmink tegen Koen Voskuil en nu vooral de Roestige Spijker. Vanaf 9 uur ‘s morgens is Henk Krol aan de beurt en als dat verhoor niet uitloopt, dan kan men vanaf half 2 ‘s middags genieten van het verhoor van John Moeleker, een voormalig verandermanager bij het Ministerie van Justitie.

En dan is er in Den Bosch nog de zitting over het kapitaal van Baybasin, dat in beslag genomen is door de Nederlandse Staat. Deze zitting begint om 13.30 uur, hof Den Bosch, naast het station. Baybasin zal daar zelf bij aanwezig zijn. Deze zitting kan de hele middag duren, maar het betreft slechts een regiezitting. Er zal bij voorbeeld worden bepaald of de tot levenslang veroordeelde Baybasin in deze zaak getuigen mag inbrengen. Er volgt dus nog een echte rechtszitting, waarin het vermogen van Baybasin werkelijk aan de orde kan komen. Gaat het echt om crimineel vergaard vermogen, of was Baybasin een zakenman uit een vermogend Koerdisch geslacht? Tot op heden heeft de Staat der Nederlanden geen criminele herkomst van het geld kunnen vinden, maar in 2008 werd besloten dat de accountants daar dan nogmaals héél goed naar moeten zoeken. Baybasin is immers veroordeeld tot levenslang wegens o.a. criminele organisatie. Weliswaar blijkt die veroordeling gebaseerd op vervalste taps, maar eens een boef, altijd een boef! Zo gaat dat in Nederland.

7 Reacties

 1. harenaar

  En de Raad van Discipline behandelt om 12.20 uur in Leeuwarden een klacht tegen een Groninger advocate die klagers na een fors bedrag te hebben geincasseerd niet langer bijstond in een zaak die zich kenmerkt door noordelijke politie en justitiecorruptie en eindigde in 4 vrijspraken. Uiteraard ging het OM hiertegen op kosten van de belastingbetaler in hoger beroep. Dat is een andere zaak waarover de LC op 11 jan. 2013 daar waar hetging om wraking van mr. Anneke Rietveld treffend schreef.

  Antwoord
 2. harenaar

  Het door de LC correct weergegeven feit dat bij de wrakingskamer bot gevangen werd werd op 7 febr. 2013 door de inmiddels nieuwe hofpresident A.R. vd Winkel feitelijk onderuitgehaald. Deze schreef:
  ” Uw klacht over de onjuiste vermelding van de nevenfunctie van mr. Rietveld op de website van het gerechtshof is gegrond. Namens het bestuur van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dank ik u zeer voor uw oplettendheid.”
  Het bestuur deed toen een plas en alles bleef zoals het was, net als het gegeven dat mr. Rietveld hoe dan ook
  enige tijd twee beffen droeg, een staand en een zittend.

  Antwoord
 3. harenaar

  ….. en als je daar dan over klaagt schrijft mr. Jan. van der Hel van Van der Hel Advocaten, al dan niet tegen betaling of vriendendienst, daar heb je dan geen zicht op, wel een amicebriefje zoals dat van 21 aug. 2013 aan vd Winkel waarin:
  “Heden spraken wij over de klacht. Zoals besproken acht ik mijnerzijds geen redenen aanwezig om de klac (klachtenadviescommissie) bijeen te roepen.”
  En zo wordt het gerechtsbestuur op zijn beurt gedekt.
  Zo gaat dat in Nederland!

  Antwoord
 4. Jasper

  Micha Kat besteed aandacht aan het dossier Henk Krol en geeft daarmee alvast een voorbeschouwing op hetgeen mogelijk te verwachten is tijdens het verhoor op 11 april. Men zou nog wel eens verbaasd kunnen zijn betreffende het lef van Henk Krol deze man heeft de kans om er een start in te maken vele duizenden kinderen te verlossen van toekomstig lijden en hun er ook voor te besparen. Tevens de nieuwe hoop te geven dat in de toekomst de rechtstaat via een oprecht politiek klimaat tot de orde geroepen zou kunnen worden. Gooi die deksel eraf Henk Krol! http://www.klokkenluideronline.is/2014/04/het-dossier-henk-krol-compleet/

  Antwoord
 5. harenaar

  Kleine black out: zitting bleek in Groningen. Dankzij welwillende houding RvD, waarvoor dank, vond zitting toch later in Groningen plaats. Gelukkig maar dat de LC niet uitgerukt was.

  Antwoord
 6. harenaar

  In het kort wat knip en plakwerk uit het pleidooi van gister:
  Advocate Y speelde het in 2011 door Groninger politierechter mr. X middels vrijspraken ontmaskerde ambtelijke corrupte en onrechtmatige spelletje van de Regiopolitie Groningen en het Noordelijk OM danwel de hele noordelijke strafrechtelijke keten, net als het NIFP en Reclassering NL mee. De later door mr. X in het kader van hoger beroep gegeven motivatie hiertoe liegt er niet om: politie- en justitiepartijdigheid, -uitlokking en afwezigheid van alle ten laste gelegde feiten danwel bewijs.
  In de uitzending “Knoeien met bewijs” van KRO’s Brandpunt op 16-3-2014 noemden deskundigen het achterhouden van ontlastend bewijs, het niet vermelden van de juiste context, het onjuist dan-wel selectief en onvolledig vermelden of verdraaiing van feiten en omstandigheden in proces-verbaal en strafdossier door politie en OM onomwonden en ondubbelzinnig strafbare oplichting van de rechterlijke macht: corrupt. Er zijn in Nederland té veel mensen die door gerechtelijke dwalingen als gevolg van dergelijk gedrag getroffen worden. Advocate Y had gezien haar exclusieve positie als advocaat slechts ons partijbelang moeten dienen. Zij bleek niet in staat tot de vereiste partijdigheid en onafhankelijkheid jegens haar clientèle en bood onvoldoende standvastig evenwicht aan de politie en het OM.

  Uitspraak over 8 weken, wenst u die te lezen?

  Antwoord
 7. harenaar

  Vandaag ontving ik beschamende uitspraak van de RvD, eindelijk. De raad vindt het geen punt dat advocate Dorien Baas te Groningen na betaald te zijn zich 3 dagen voor een zitting terugtrok. Dat noemen we elders wanprestatie! Advocate Baas bleek niet bestand tegen Groninger politie en OM. Op zich is dat geen schande, maar pretendeer dat dan niet! Zonder haar resulteerde de zaak in vrijspraak … waarin die Groninger politie en OM door de Groninger rechtbank als partijdige uitlokkers werden weggezet, een andere vorm van wanprestatie!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën