Archief
Artikelen

Als men een bedrijf of een bepaalde familie een maffiagroep noemt die bezig is om middels chantage 2 miljard euro belastinggeld te stelen, dan is dat een zware aantijging die men goed moet onderbouwen. Ten eerste ligt de bewijslast bij degene die dit stelt, maar zelfs als blijkt dat het waar is, dan zal men moeten aantonen dat het bekend maken van dit feit een algemeen belang dient. Lukt dat niet, dan is het smaad, laster of belediging en deze gedragingen zijn strafbaar.

Op dit moment ligt de familie Poot onder vuur van Martin Vrijland, maar deze richt zijn pijlen vooral op Micha Kat. Martin Vrijland noemt zich nu journalist, maar hij is slechts een onbezoldigde blogger, net als ik. Micha Kat is een journalist die zijn sporen heeft verdiend in dat vak. Een van de affaires die hij volgde, was de zaak Chipshol tegen Schiphol (de Nederlandse Staat). Een advocaat van Chipshol vertelde Kat dat hij telefonisch was benaderd en geïntimideerd door rechter Westenberg. Micha Kat publiceerde dat en werd vervolgens door Westenberg kapot geprocedeerd. Zijn Wikipedia zegt daarover:

In 2004 werd Kat voor de rechter gedaagd door de vicepresident van de Haagse rechtbank, mr. Westenberg, nadat diens integriteit door Kat in zijn boek Topadvocatuur en op zijn weblog in twijfel was getrokken. De rechtbank oordeelde eind 2005 dat Kat met zijn publicaties niet onrechtmatig had gehandeld. In 2008 oordeelde de rechtbank echter wel, dat de advocaat die door Kat aan het woord was gelaten, dat had gedaan. Westenberg kondigde in maart 2008 aan in hoger beroep te zullen gaan. Op 23 juni 2009 werd het hoger beroep echter grotendeels afgewezen.

Zowel uit de zaak Chipshol als de zaak Westenberg/Kat blijkt hoe overheidsinstanties tot in het oneindige kunnen blijven procederen, omdat de financiële reserves (om juristen te betalen) oneindig groot zijn. De SG van Justitie die dit alles kon regelen en sturen, is de verdachte Joris D., tegen wie op dit moment een “strafrechtelijk onderzoek” loopt wegens verkrachting van twee jongens in Turkije. Ook Joris D. heeft een advocaat die door de Staat uit ons belastinggeld wordt betaald, mr. Harro Knijff.

Wie deze voorgeschiedenis niet kent, begrijpt natuurlijk niet waarom Micha Kat al vele jaren wordt betaald door dhr. Poot. De familie Poot is zwaar gedupeerd door een onrechtmatige rechtsgang en Micha Kat deed daar verslag van in zijn boek Topadvocatuur. Er is dus meer dan een reden om Joris D. strafrechtelijk te vervolgen. Niet alleen wordt deze man verdacht van het verkrachten van minderjarige jongens, maar hij lijkt zich ook schuldig te hebben gemaakt aan ambtsmisdrijven. De vervolging verloopt echter moeizaam, omdat Joris D. jaren lang de macht had om rechters en Officieren van Justitie aan te stellen. De top van onze staande en zittende magistratuur bestaat nu uit een kliek van “vrienden” die hun carrière te danken hebben aan Joris D..

De listige manier waarop de familie Poot middels de Roestige Spijker deze impasse wist te doorbreken, is wat mij betreft boven alle kritiek verheven. Voor het eerst durven getuigen zich uit te spreken. Ook de main stream media zwijgen niet langer over de affaire Joris D.. Om een omelet te bakken, moet men eieren durven breken! De verhoren in Utrecht worden vanaf 11 april voortgezet. Een goed verslag van deze verhoren is steeds te lezen geweest op Het Haagse Complot. Zie voor een overzicht deze pagina.

Dat er op dit moment plotseling een conflict rijst tussen Martin Vrijland en Micha Kat, is pijnlijk. Opeens roept men dat Micha Kat iets uit te leggen heeft omdat hij betaald wordt door dhr. Poot, maar dat is al jaren een feit van algemene bekendheid. Ook ligt De Roestige Spijker opeens in een modderstroom van aantijgingen en tot slot noemt men de familie Poot nu in de reacties openlijk een criminele organisatie! Het bewijs? Martin Vrijland zegt het…

De Nederlandse Staat in een spagaat, enerzijds gechanteerd door de Turkse Staatsmaffia en anderzijds gechanteerd door het Pootimperium. Het Pootimperium dat nu toch wel ontmaskerd is als een criminele organisatie, die onder het mom van hoge morele waarden en het algemeen nut, de misstanden van Nederland tot corebusiness heeft gemaakt, voor eigen gewin.

Op 22 maart was er nog niets aan de hand. Vanaf 25 maart verscheen op de website van Martin Vrijland de ene aantijging na de andere over Micha Kat, Peter Poot, Ben Ottens, de Roestige Spijker en ga zo maar door. Micha Kat “viel van zijn voetstuk” en heeft de familie Poot zwartboeken? Is Robert Rubinstein een crimineel? Ondanks de vraagtekens gaat het om zware aantijgingen!

Als weldenkende complotter dacht ik eerst nog even dat Martin Vrijland was omgekocht door een regenjas met gleufhoed! Maar misschien heeft hij slechts last van paranoïde fantasieën. In elk geval vind ik zijn aantijgingen slecht onderbouwd. Een anonieme getuige die bereid zou zijn om onder ede te verklaren dat Mark Rutte een bezoek bracht aan Chipshol is beslist onvoldoende als bewijs voor een poging tot roof van 2 miljard euro belastinggeld. Alleen al voor dat bezoek van Mark Rutte is een getuige niet voldoende, want vergissen is menselijk! Misschien wordt Martin zelfs weer in het ootje genomen door een of andere anti-complotter. Dat is al eerder gebeurd in de zaak Anass. De vuistregel luidt daarom: Een getuige is geen getuige!

Welnu, oordeel zelf over het gekrakeel dat door deze publicaties is ontstaan. Het meeste bestaat uit luister-programma’s, maar het begint met deze video van een verklaring van Micha Kat:

Interview met Micha Kat over situatie Martin Vrijland duurt 16 minuten.
Gepubliceerd op 27 mrt. 2014

Op vrijdag 28 maart was Martin Vrijland te gast bij Fronier Radio: Gedonder op vrijdag.

Iedere vrijdag bij Frontier Radio kunt u luisteren naar het programma: “Gedonder op vrijdag”. Een radioshow met vaste presentatoren: Rob van der Zon, Maup Enthoven, Anthony Migchels en soms wordt het panel aangevuld met andere gasten. De techniek wordt verzorgd door Sel Ozylmaz.

Met als extra gast, Martin Vrijland met een update m.b.t. de zaak Demmink. En spontaan erbij Micha Kat in discussie met Martin Vrijland, over diverse connecties en geldstromen.

Het gesprek met Martin op Frontier Radio, Gedonder op Vrijdag 28-maart begint bij minuut 42. Bij 1 uur 21 komt Micha in de uitzending. Hij verwijt Martin m.i. terecht dat hij voorbarige conclusies trekt. Daarna volgt een hoop gekrakeel. Dit heftige gesprek eindigt op 1 uur 40 minuten.

Op Pateo, de site van Johan Oldenkamp, verschenen daarna twee artikelen en een radio-interview met Martin Vrijland.

31/03/2014 UPDATE: Controlled opposition in Demmink-doofpotzaak definitief ontmaskerd

In dat eerste artikel val ik zelf ook door de mand! 🙂

Bestaat de controlled opposition in deze Demmink-zaak naast Micha Kat en De Roestige Spijker uit nog meer spelers? Kijkend naar haar reacties op haar eigen website is voor mij ook Boudine Berkenbosch door de mand gevallen. Zeer waarschijnlijk zullen er nog meer worden ontmaskerd nu de doortrapte strategie van de Joris Demmink Pedogroep is onthuld.

Uiteraard is iedereen onschuldig tenzij het tegendeel is bewezen. Voor mij is dat tegendeel meer dan bewezen met betrekking tot de psychopathische kinderverkrachter Joris Demmink en diens handlangers, waaronder dus in ieder geval Micha Kat, Ben Ottens, Jan Poot en Peter Poot.

03/04/2014 Audio (1 uur): Pateo Radio met ‘Martin Vrijland’ duurt 59 minuten.

04/04/2014 De Demmink Doofpot Blijkt Big Business

De rechter die Jan Poot naar eigen zeggen het meeste heeft gedwarsboomd was Hans Westenberg (1945). Voordat Jan Poot zelf boeken ging schrijven verscheen in 2004 het boek ‘Topadvocatuur: in de keuken van de civiele rechtspraktijk’ geschreven door Micha Kat. In dat boek wordt de integriteit van diezelfde Hans Westenberg, die toen vice-president van de Haagse rechtbank was, in twijfel getrokken. Ook Kat schrijft dus boeken om zijn vermeende gelijk te halen. Al eerder schreef hij een boek over zijn ruzie met het NRC, die hem vanaf 2002 niet langer wilde inhuren als freelance journalist. Het heeft in ieder geval alle schijn van dat Micha Kat door Jan Poot is ingehuurd om Hans Westenberg zwart te maken. En Westenberg was bepaald niet de enige die het moest ontgelden. Voor mij is het volstrekt duidelijk dat Jan Poot doelgericht karaktermoorden laat plegen op zijn vermeende vijanden via de guerrilla-‘journalistiek’ van Micha Kat.

Daarmee is het “complot” dus bewezen, maar Myra was furieus, terwijl ze met Micha toch niet echt door een deur kan! Ze praat hierover met haar goede vriend Henny, die altijd heel relativerend is. Later komt ook Nico van den Ham, die erg geschrokken is van de manier waarop Martin Vrijland een telefoongesprek tussen hem en de broer van de onlangs in Thailand “verongelukte” journalist Fred de Brouwer kon bemachtigen! Om het gesprek te begrijpen, lees eerst dat artikel van Nico van den Ham! Want de hamvraag is natuurlijk: hoe kwam Martin aan dat gesprek? Misschien toch een regenjas met een gleufhoed?

Martin Censuurland n.a.v. Pateo duurt een uur en 8 minuten.

Tot slot was Micha Kat gisteravond twee uur lang te gast bij Frontier Radio. Daar beantwoorde hij vragen die door luisteraars waren ingebracht. Deze uitzending is heel belangrijk, want ik ken Micha Kat met zijn KLOL al vele jaren. Ik ben het lang niet altijd eens met Kat, maar zijn antwoorden in deze uitzending lijken me eerlijk en oprecht.

Frontier Radio, Gedonder op Vrijdag 4-april, v.a. 20 uur met Micha Kat duurt een uur en 23 minuten.

Tot slot wil ik al mijn lezers vragen om niet te oordelen over deze situatie, voor men alle uitzendingen heeft beluisterd en de artikelen heeft gelezen. Overhaaste oordelen op grond van gebrekkige informatie leiden maar al te vaak tot veronderstellingen die slechts bijdragen aan de laster en smaad. En dat draagt niet bij aan een betere wereld!

Overigens ben ik van mening dat Joris D. eveneens moet worden vervolgd wegens ambtsmisdrijven!

Share and Enjoy:
  • NuJIJ
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves
  • RSS
  • email

68 Reacties op “Complotten en conflicten rond de zaak Demmink”

Laat een reactie achter