Selecteer een pagina

Archieven

Complotten en conflicten rond de zaak Demmink

Als men een bedrijf of een bepaalde familie een maffiagroep noemt die bezig is om middels chantage 2 miljard euro belastinggeld te stelen, dan is dat een zware aantijging die men goed moet onderbouwen. Ten eerste ligt de bewijslast bij degene die dit stelt, maar zelfs als blijkt dat het waar is, dan zal men moeten aantonen dat het bekend maken van dit feit een algemeen belang dient. Lukt dat niet, dan is het smaad, laster of belediging en deze gedragingen zijn strafbaar.

Op dit moment ligt de familie Poot onder vuur van Martin Vrijland, maar deze richt zijn pijlen vooral op Micha Kat. Martin Vrijland noemt zich nu journalist, maar hij is slechts een onbezoldigde blogger, net als ik. Micha Kat is een journalist die zijn sporen heeft verdiend in dat vak. Een van de affaires die hij volgde, was de zaak Chipshol tegen Schiphol (de Nederlandse Staat). Een advocaat van Chipshol vertelde Kat dat hij telefonisch was benaderd en geïntimideerd door rechter Westenberg. Micha Kat publiceerde dat en werd vervolgens door Westenberg kapot geprocedeerd. Zijn Wikipedia zegt daarover:

In 2004 werd Kat voor de rechter gedaagd door de vicepresident van de Haagse rechtbank, mr. Westenberg, nadat diens integriteit door Kat in zijn boek Topadvocatuur en op zijn weblog in twijfel was getrokken. De rechtbank oordeelde eind 2005 dat Kat met zijn publicaties niet onrechtmatig had gehandeld. In 2008 oordeelde de rechtbank echter wel, dat de advocaat die door Kat aan het woord was gelaten, dat had gedaan. Westenberg kondigde in maart 2008 aan in hoger beroep te zullen gaan. Op 23 juni 2009 werd het hoger beroep echter grotendeels afgewezen.

Zowel uit de zaak Chipshol als de zaak Westenberg/Kat blijkt hoe overheidsinstanties tot in het oneindige kunnen blijven procederen, omdat de financiële reserves (om juristen te betalen) oneindig groot zijn. De SG van Justitie die dit alles kon regelen en sturen, is de verdachte Joris D., tegen wie op dit moment een “strafrechtelijk onderzoek” loopt wegens verkrachting van twee jongens in Turkije. Ook Joris D. heeft een advocaat die door de Staat uit ons belastinggeld wordt betaald, mr. Harro Knijff.

Wie deze voorgeschiedenis niet kent, begrijpt natuurlijk niet waarom Micha Kat al vele jaren wordt betaald door dhr. Poot. De familie Poot is zwaar gedupeerd door een onrechtmatige rechtsgang en Micha Kat deed daar verslag van in zijn boek Topadvocatuur. Er is dus meer dan een reden om Joris D. strafrechtelijk te vervolgen. Niet alleen wordt deze man verdacht van het verkrachten van minderjarige jongens, maar hij lijkt zich ook schuldig te hebben gemaakt aan ambtsmisdrijven. De vervolging verloopt echter moeizaam, omdat Joris D. jaren lang de macht had om rechters en Officieren van Justitie aan te stellen. De top van onze staande en zittende magistratuur bestaat nu uit een kliek van “vrienden” die hun carrière te danken hebben aan Joris D..

De listige manier waarop de familie Poot middels de Roestige Spijker deze impasse wist te doorbreken, is wat mij betreft boven alle kritiek verheven. Voor het eerst durven getuigen zich uit te spreken. Ook de main stream media zwijgen niet langer over de affaire Joris D.. Om een omelet te bakken, moet men eieren durven breken! De verhoren in Utrecht worden vanaf 11 april voortgezet. Een goed verslag van deze verhoren is steeds te lezen geweest op Het Haagse Complot. Zie voor een overzicht deze pagina.

Dat er op dit moment plotseling een conflict rijst tussen Martin Vrijland en Micha Kat, is pijnlijk. Opeens roept men dat Micha Kat iets uit te leggen heeft omdat hij betaald wordt door dhr. Poot, maar dat is al jaren een feit van algemene bekendheid. Ook ligt De Roestige Spijker opeens in een modderstroom van aantijgingen en tot slot noemt men de familie Poot nu in de reacties openlijk een criminele organisatie! Het bewijs? Martin Vrijland zegt het…

De Nederlandse Staat in een spagaat, enerzijds gechanteerd door de Turkse Staatsmaffia en anderzijds gechanteerd door het Pootimperium. Het Pootimperium dat nu toch wel ontmaskerd is als een criminele organisatie, die onder het mom van hoge morele waarden en het algemeen nut, de misstanden van Nederland tot corebusiness heeft gemaakt, voor eigen gewin.

Op 22 maart was er nog niets aan de hand. Vanaf 25 maart verscheen op de website van Martin Vrijland de ene aantijging na de andere over Micha Kat, Peter Poot, Ben Ottens, de Roestige Spijker en ga zo maar door. Micha Kat “viel van zijn voetstuk” en heeft de familie Poot zwartboeken? Is Robert Rubinstein een crimineel? Ondanks de vraagtekens gaat het om zware aantijgingen!

Als weldenkende complotter dacht ik eerst nog even dat Martin Vrijland was omgekocht door een regenjas met gleufhoed! Maar misschien heeft hij slechts last van paranoïde fantasieën. In elk geval vind ik zijn aantijgingen slecht onderbouwd. Een anonieme getuige die bereid zou zijn om onder ede te verklaren dat Mark Rutte een bezoek bracht aan Chipshol is beslist onvoldoende als bewijs voor een poging tot roof van 2 miljard euro belastinggeld. Alleen al voor dat bezoek van Mark Rutte is een getuige niet voldoende, want vergissen is menselijk! Misschien wordt Martin zelfs weer in het ootje genomen door een of andere anti-complotter. Dat is al eerder gebeurd in de zaak Anass. De vuistregel luidt daarom: Een getuige is geen getuige!

Welnu, oordeel zelf over het gekrakeel dat door deze publicaties is ontstaan. Het meeste bestaat uit luister-programma’s, maar het begint met deze video van een verklaring van Micha Kat:

Interview met Micha Kat over situatie Martin Vrijland duurt 16 minuten.
Gepubliceerd op 27 mrt. 2014

Op vrijdag 28 maart was Martin Vrijland te gast bij Fronier Radio: Gedonder op vrijdag.

Iedere vrijdag bij Frontier Radio kunt u luisteren naar het programma: “Gedonder op vrijdag”. Een radioshow met vaste presentatoren: Rob van der Zon, Maup Enthoven, Anthony Migchels en soms wordt het panel aangevuld met andere gasten. De techniek wordt verzorgd door Sel Ozylmaz.

Met als extra gast, Martin Vrijland met een update m.b.t. de zaak Demmink. En spontaan erbij Micha Kat in discussie met Martin Vrijland, over diverse connecties en geldstromen.

Het gesprek met Martin op Frontier Radio, Gedonder op Vrijdag 28-maart begint bij minuut 42. Bij 1 uur 21 komt Micha in de uitzending. Hij verwijt Martin m.i. terecht dat hij voorbarige conclusies trekt. Daarna volgt een hoop gekrakeel. Dit heftige gesprek eindigt op 1 uur 40 minuten.

Op Pateo, de site van Johan Oldenkamp, verschenen daarna twee artikelen en een radio-interview met Martin Vrijland.

31/03/2014 UPDATE: Controlled opposition in Demmink-doofpotzaak definitief ontmaskerd

In dat eerste artikel val ik zelf ook door de mand! 🙂

Bestaat de controlled opposition in deze Demmink-zaak naast Micha Kat en De Roestige Spijker uit nog meer spelers? Kijkend naar haar reacties op haar eigen website is voor mij ook Boudine Berkenbosch door de mand gevallen. Zeer waarschijnlijk zullen er nog meer worden ontmaskerd nu de doortrapte strategie van de Joris Demmink Pedogroep is onthuld.

Uiteraard is iedereen onschuldig tenzij het tegendeel is bewezen. Voor mij is dat tegendeel meer dan bewezen met betrekking tot de psychopathische kinderverkrachter Joris Demmink en diens handlangers, waaronder dus in ieder geval Micha Kat, Ben Ottens, Jan Poot en Peter Poot.

03/04/2014 Audio (1 uur): Pateo Radio met ‘Martin Vrijland’ duurt 59 minuten.

04/04/2014 De Demmink Doofpot Blijkt Big Business

De rechter die Jan Poot naar eigen zeggen het meeste heeft gedwarsboomd was Hans Westenberg (1945). Voordat Jan Poot zelf boeken ging schrijven verscheen in 2004 het boek ‘Topadvocatuur: in de keuken van de civiele rechtspraktijk’ geschreven door Micha Kat. In dat boek wordt de integriteit van diezelfde Hans Westenberg, die toen vice-president van de Haagse rechtbank was, in twijfel getrokken. Ook Kat schrijft dus boeken om zijn vermeende gelijk te halen. Al eerder schreef hij een boek over zijn ruzie met het NRC, die hem vanaf 2002 niet langer wilde inhuren als freelance journalist. Het heeft in ieder geval alle schijn van dat Micha Kat door Jan Poot is ingehuurd om Hans Westenberg zwart te maken. En Westenberg was bepaald niet de enige die het moest ontgelden. Voor mij is het volstrekt duidelijk dat Jan Poot doelgericht karaktermoorden laat plegen op zijn vermeende vijanden via de guerrilla-‘journalistiek’ van Micha Kat.

Daarmee is het “complot” dus bewezen, maar Myra was furieus, terwijl ze met Micha toch niet echt door een deur kan! Ze praat hierover met haar goede vriend Henny, die altijd heel relativerend is. Later komt ook Nico van den Ham, die erg geschrokken is van de manier waarop Martin Vrijland een telefoongesprek tussen hem en de broer van de onlangs in Thailand “verongelukte” journalist Fred de Brouwer kon bemachtigen! Om het gesprek te begrijpen, lees eerst dat artikel van Nico van den Ham! Want de hamvraag is natuurlijk: hoe kwam Martin aan dat gesprek? Misschien toch een regenjas met een gleufhoed?

Martin Censuurland n.a.v. Pateo duurt een uur en 8 minuten.

Tot slot was Micha Kat gisteravond twee uur lang te gast bij Frontier Radio. Daar beantwoorde hij vragen die door luisteraars waren ingebracht. Deze uitzending is heel belangrijk, want ik ken Micha Kat met zijn KLOL al vele jaren. Ik ben het lang niet altijd eens met Kat, maar zijn antwoorden in deze uitzending lijken me eerlijk en oprecht.

Frontier Radio, Gedonder op Vrijdag 4-april, v.a. 20 uur met Micha Kat duurt een uur en 23 minuten.

Tot slot wil ik al mijn lezers vragen om niet te oordelen over deze situatie, voor men alle uitzendingen heeft beluisterd en de artikelen heeft gelezen. Overhaaste oordelen op grond van gebrekkige informatie leiden maar al te vaak tot veronderstellingen die slechts bijdragen aan de laster en smaad. En dat draagt niet bij aan een betere wereld!

Overigens ben ik van mening dat Joris D. eveneens moet worden vervolgd wegens ambtsmisdrijven!

68 Reacties

 1. Jasper

  Saskia Belleman zij is rechtbankverslaggever van de telegraaf laat via haar tweets het volgende weten :

  ” Krol zegt zich briefje niet te herinneren. Sterker, zegt dat hij nooit zoiets heeft geschreven”

  Dit betreft het briefje wat eerder verklaard in Pauw en Witteman overhandigd zou zijn geweest door Henk Krol aan chauffeur H. Bakker om door te geven aan zijn baas demmink. Op het Haagse Complot gaf Ton Hofstede al eerder aan dat dit een zeer ongeloofwaardige gang van zaken zou zijn geweest.

  Het ziet er in dit geval hoopvol uit dat Henk Krol oprecht en naar eer en geweten zijn getuigenis naar waaheid af aan het leggen is. Oordeelt u zelf maar.Mvg.Jasper
  Bron : https://twitter.com/SaskiaBelleman/

  Antwoord
  • Diewer

   Jasper, dat gaat over een ander briefje. Zie:

   Saskia Belleman ‏@SaskiaBelleman 4 u
   Krol zegt zich briefje niet te herinneren. Sterker, zegt dat hij nooit zoiets heeft geschreven. #Demmink

   Saskia Belleman ‏@SaskiaBelleman 4 u
   Knijff leest een briefje voor dat Krol naderhand aan #Demmink zou hebben gestuurd, waarin hij schrijft ontmoeting leuk te hebben gevonden.

   Saskia Belleman ‏@SaskiaBelleman 4 u
   Krol zegt dat hij zich achteraf realiseerde dat hij #Demmink een keer moet hebben ontmoet tijdens etentje.

   Saskia Belleman ‏@SaskiaBelleman 4 u
   Advocaat Knijff wil weten of Krol #Demmink kende voordat hij het artikel over hem schreef.

   Antwoord
   • Jasper

    Oke dank je beste Dieuwer om dat toe te lichten dat was mij niet dus duidelijk dat Knijff dat briefje voorgelezen had dat is zeker een belangrijk gegeven in deze. Mvg.Jasper

    Antwoord
   • Diewer

    De tweets moeten van onder naar boven worden gelezen…

    Antwoord
 2. Jasper

  Ik vind het opmerkelijk te noemen dat jornalist Marcel Heanen in een artikel in NRC nl zijn artikel kopt met de zin Henk Krol wil geen namen noemen. Misschien ligt het aan mijn eigen oordeel maar in de tweets van Saskia Melleman van de telegraaf zie ik verschillende namen genoemd worden en voorbij komen. Is dit een subtiele spin van Marcel Heanen? Bron : http://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/11/henk-krol-wil-geen-namen-noemen-in-demmink-zaak/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication

  Natuurlijk zou hij zich kunnen beroepen dat hij dat bedoelde dat Henk Krol niet de naam van de bewinsdsman wilde prijsgeven, maar anderzijds wenst Henk Krol zijn journalitieke bron te beschermen. Opvallend is de koptekst zelf nl. Henk Krol wil geen namen noemen in Demmink-zaak . Er komen wel degelijk namen voorbij in de tweets van Saskia Belleman : https://twitter.com/SaskiaBelleman/

  Antwoord
  • Jasper

   Mijn excuus, het moet nattuurlijk Belleman zijn niet Melleman.

   Antwoord
  • DeGrijzeDuif

   Artikel is van annemarie coevert op basis van Haenen zn tweets. Overigens zag ik erg op Twitter ook een referentie naar een eerdere zaak waardoor Krol in zijn recht staat.

   Antwoord
   • Jasper

    Helemaal gelijk beste Grijze Duif, maar dat neemt niet weg dat die koptekst een opmerkelijke keuze is en kan zijn. Gezien de andere zaken die wel degelijk naar voren komen en de andere namen die er ook genoemd zijn geworden.

    Antwoord
    • DeGrijzeDuif

     Ik ben dan ook absoluut geen liefhebber van NRC inzake Demmink… 😉

 3. Jasper

  Hans Bakker, de chauffeur van Joris Demmink, maakte in 2003 niet uit eigen beweging een afspraak met Henk Krol maar werd gestuurd. Dat verklaarde de oud-hoofdredacteur van de Gay Krant vrijdag voor de rechter in Utrecht. Ook had Bakker tijdens die afspraak een verklaring bij zich die Krol moest ondertekenen. Krol’s getuigenis staat haaks op het verhaal van Bakker eerder deze week

  Bron : http://politiek.thepostonline.nl/2014/04/11/krol-chauffeur-demmink-werd-gestuurd/

  Antwoord
 4. Klaas

  De waarheden en de onwaarheden..het is een spelletje waar onze Justitie en onze OM’s gek op zijn in deze maar ook in veel meer zken passen ze dat toe in de zaak van Marianne Vaatstra hebben ze dat 14 jaar lang ook gedaan.

  Antwoord
 5. Jasper

  Een mogelijke achtergrond of reden waarom P.R.de Vries zich zo opgesteld heeft bij Pauw en Witteman en bijval heeft verleend aan chauffeur H. Bakker. Hij blijkt in 2004 een officier van justitie onderzocht en vervolgt te hebben voor het in bezit hebben van kinderporno. Het schijnt dat De Vries in deze zaak zelf zwaar onder druk is gezet door justitie en uiteindelijk zelf is gaan werken voor justitie. Dat verklaart zijn huidige opstelling in de zaak Demmink (en een aantal andere zaken). Een uitgebreid verslag van dit gegeven http://juridischdagblad.nl/content/view/1533/1/

  Antwoord
 6. Jasper

  Een prima artikel op Wanttoknow.nl rondom de uitspraken van Opstelten over de beschuldigingen richting demmink. http://www.wanttoknow.nl/politiek/opstelten-september-2013-er-zal-niets-rondom-demmink-worden-aangetoond/ — Ook de discussie die erop volgt onder het artikel is in deze interesant te noemen met name de reactie van VforVandetta Nr1 op 16 April om 00:29 waarin o.a. gelinkt wordt naar de volgende youtube video over een uitzending van een op een met P. R . de Vries is de moeite waard om te bekijken. Peter R. de Vries vs. Sven Kockelmann in Oog in Oog (12-10-2011) http://youtu.be/YHb3Mmm4HzY — Er staan nog meer interessante verwijzingen / linken in die reactie waarin ook de mogelijkheid opgeworpen wordt dat P. R. de Vries mogelijk in een chantable positie terecht zou kunnen zijn gekomen.

  Antwoord
 7. Boudine Berkenbosch

  “Martin Vrijland” heeft weer een nieuw artikel:

  De paas-toespraak van Micha Kat voor Mark Rutte

  Nogal over de top, maar wel to the point!

  Micha Kat over Mark Rutte duurt ruim 8 minuten.

  Geredigeerd door “Martin Vrijland”.

  Dit is het begin, we gaan door met de strijd!

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   En nog een stukje strijd, waarbij de volgorde door mij niet geheel in het oog werd gehouden:

   Hielp Mark Rutte de maffiagroep Poot 2 miljard belastinggeld stelen? *Update*

   Volgens mij is het antwoord voorlopig: NEE. Want dat er een deal is van 2 miljard, vloeit voorlopig slechts voort uit de fantasie van “Martin Vrijland”. “Martin”, wie stelt, moet bewijzen. Weliswaar stelt Poot dat zijn firma Chipshol door machinaties van de Nederlandse Staat een schade van 2 miljard heeft geleden, maar tot op heden is er geen enkele aanwijzing voor een deal ter waarde van dit bedrag tussen Poot en de Staat, met als inzet de zaak Demmink.

   Een eenzame “Supergetuige” die kan verklaren dat Mark Rutten ooit op bezoek kwam bij Chipshol, is voor deze aantijging volstrekt onvoldoende! Als onbezoldigd blogger die graag journalist wil worden, raad ik je daarom aan om je te matigen, tot je het benodigde bewijs weet te presenteren. Tot dan is dit slechts modder gooien, oftewel laster en smaad. En dat doet zoveel kwaad!!!

   Antwoord
 8. Nan

  Bravo Bou, het is zo fijn wanneer jij je even kwaad maakt! Dit is precies waarom je niet kunt worden gemist.

  Antwoord
 9. Jasper

  Op het HHC staat een artikel aangaande mensenrechten , vervolgens brengt het me tot de volgende gedacht; Omdat de huidige wetgeving betreffende de mensheid zeker in de westerse wereld zo in elkaar zit dat men alleen zaken onderling doet als corporaties, in hoeverre gelden die mensenrechten dan nog voor ons als mensheid? Onze ouders zijn allen in die val getrapt om ons weg / aan te laten geven vanaf dat moment werden wij corporaties dus zijn we eigenlijk volgens de door ons officieele erkende wet geen mens meer, hebben wij dan wel rechtens nog recht op die mensenrechten volgens het letterlijke woord van die wetgeving?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 − drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën