Selecteer een pagina

Archieven

De oogst van de Utrecht-verhoren over Demmink

Op 11 april a.s. zullen de verhoren in Utrecht over Demmink weer worden voortgezet. De oogst blijkt rijker dan verwacht, want niet alleen verklaren mensen onder ede over Demmink en de verdenkingen die sinds de jaren ’90 tegen hem bestaan, maar ook beginnen mensen te praten tegen de kranten. Op Het Haagse Complot staat een duidelijk overzicht van alle vruchten die dit tot nog toe heeft afgeworpen.

• 04.03.2014 – dag 1 – Bart X.
• 05.03.2014 – dag 2 – Leen de Koter
• 05.03.2014 – dag 2 – Jaap Hoek
• 11.03.2014 – dag 3 – Anne Storm
• 15.03.2014 – dag 4 – Jacques van Huet
• 24.03.2014 – dag 5 – Klaas Langendoen
• 25.03.2014 – dag 6 – Bart Molenkamp

• 31.01.2014 – media – Hans Bakker (Martin Vrijland)
• 08.03.2014 – media – René Ficq (Volkskrant *)
• 22.03.2014 – media – Hans Vrakking (pdf)(NRC)
• 23.03.2014 – media – Harry Borhghouts (Netkwesties)
• 29.03.2014 – media – Tjeerd Postma (AD)

Dank je wel voor dit heldere overzicht, Ton! Daaruit blijkt duidelijk dat over Demmink reeds in de jaren ’90 geruchten gingen van pedofilie, dat de BVD daarvan op de hoogte was en dat Demmink desondanks kon worden benoemd tot SG van Justitie. Heel terecht zegt Ton Hofstede op dezelfde pagina:

Na zes dagen getuigenverhoor onder ede en enkele spontane openbare verklaringen van medewerkers van Justitie aan de media is één ding duidelijk geworden: Er is heel veel rook afkomstig van een alles verwoestende ondergrondse veenbrand. Het hele rijtje ministers vanaf Donner heeft het publiek en de Tweede Kamer willens en wetens voorgelogen. Het ministerie is doordrenkt met medeplichtigen die wettelijk strafbaar 1 zijn ex. art. 162 Sv.

Op de website van de Bakker Schut Stichting verscheen gisteren een artikel van de hand van een van de bestuursleden, in samenwerking met mr. Adèle van der Plas: Parlementaire enquête wordt onontkoombaar

De oriënterende getuigenverhoren op verzoek van de stichting De Roestige Spijker verlopen niet onopgemerkt. Integendeel. Het is allemaal nogal pijnlijk voor de betrokkenen, want door de aandacht van de media voltrekt zich een soort van volksgericht. Veel vermoedens die al jaren bestonden, worden nu al of niet onder ede bevestigd. En niet door de eersten de besten. Anderen, vaak ook niet de eersten de besten, zeggen zich niets meer te kunnen herinneren.

Dit had allemaal voorkomen kunnen worden als de zaak destijds degelijk naar de regels van de wet was onderzocht. Intussen weten we zeker dat dit niet is gebeurd en dat de verdenkingen van kindermisbruik door hooggeplaatste justitieambtenaren bij herhaling onder tafel zijn geschoven.

Daarna volgt een scherpe analyse van de stand van zaken. Ook mr. Adèle is tevreden met de oogst die de verhoren hebben opgebracht. De ex- gevangenisdirecteuren de heren Molenkamp en Huet hebben in een open brief aan Pieter Omzigt (CDA) gevraagd om een parlementaire enquête. Dit nieuws werd slechts gebracht door het Katholiek Nieuwsblad en Omroep Brabant. De grote kranten en de TV deden er het zwijgen toe, maar die parlementaire enquête moet er komen! Als men in Nederland tolereert dat er een chantabele pedofiel wordt benoemd tot hoogste ambtenaar van Justitie, dan is het woord Rechtsstaat op ons landje niet langer van toepassing.

In de alternatieve media wordt de zaak Demmink inmiddels steeds breder besproken. Al vele jaren hameren Klokkenluider Online en Kleintje Muurkrant op een doofpot vol kindermisbruik of koterhopsen. De zaak Demmink kreeg ook op BOUblog ruim de aandacht. Maar er zijn websites bijgekomen, zoals De Demmink Doofpot en Meld Demmink Direct. Daarna kwam Talk to Myra met een vaak zeer verhelderend radio-programma. Op dit moment komen er ook bloggers bij die aandacht besteden aan de Demmink-affaire. Ik noem hier De Grijze Duif en Rein Gerritsen, maar deze lijst zal zeker niet uitputtend zijn.

De volgende getuigen in Utrecht zijn Henk Krol en John Moeleker. Deze laatste was de man die het AD vertelde dat de BVD was gewaarschuwd voor Demmink.

Intussen is Henk Krol te gast geweest bij Pauw en Witteman. Ik hoop echt dat advocaat Kaaks wat scherpere vragen aan hem stelt dan in dit prietpraat amusementsprogramma.

Pauw & Witteman – Henk Krol over Joris Demmink (20140401) duurt 7 minuten.

25 Reacties

 1. Vicky

  Henk Krol stelt voor dat drie Belgische rechters dit gaan onderzoeken!
  Hij heeft blijkbaar nooit gehoord van Marcel Vervloesem en hoe onpartijdig rechters in België [soms niet] zijn!

  Antwoord
 2. Dick

  Ik heb al lang bewondering voor de inzet van mr. Adèle van der Plas.
  Haar oproep tot een Parlementaire enquête wil ik steunen.
  Ik vind die ook onontkoombaar, het idee van Henk Krol vind ik niet goed doordacht.

  Als ik zie dat het OM volhard in het niet optreden, roept bij mij het vermoeden op dat er nog veel meer narigheid is, allemaal niet te geloven, maar helaas toch waar.

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Dank je wel, Wils!
   Dit is het begin.
   We gaan door met de strijd!

   Planning

   11 april, 09:00 uur, voormalig hoofdredacteur Gay Krant
   11 april, 13:30 uur, voormalig verandermanager bij het Ministerie van Justitie
   15 april, 09:00 uur, voormalig rechercheur
   15 april, 13:30 uur, voormalig hoofd facilitaire dienst van Justitie chef CID

   Antwoord
 3. Van Tours

  Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van Marcel Vervloesem en de werkgroep Morkhoven, weet dat in België misschien nog wel meer als hier de pedonetwerken door Justitie en de regering beschermd worden, tenminste dat kan niet anders want hoe wil je dan anders de tegenwerking die Marcel ondervindt verklaren. Vanuit de zaak Dutroux liggen er mogelijke banden met de sexpenoze in Amsterdam, daar waar prof. Van Roon en mr. Frits Salomonson frequenteerden. Dus Belgische Rechters zijn gewoon op dit gebied niet te vertrouwen. Als door hun werk als rechter er banden boven water komen met het pedo-netwerk in België, dan zijn ze niet vrij meer!!

  Antwoord
 4. Dick

  Ik lees op de rechtspraak:
  Voorlopig getuigenverhoor

  Een (civiel) voorlopig getuigenverhoor is onder meer bedoeld om een partij de gelegenheid te bieden opheldering te krijgen over feiten, teneinde een inschatting te kunnen maken van haar (bewijs)positie in een toekomstige (of lopende) procedure. Bij een voorlopig getuigenverhoor is geen sprake van een eiser en gedaagde en wordt geen vonnis gewezen.

  Ook lees ik over meineed, maar om dat vast te stellen moet je nadenken c.q. tot een uitspraak komen, maar dat vonnis komt er niet.

  Snap je dat ik het niet snap?

  Wie helpt?

  Ook heb ik gelezen dat de niet liegende minister weer onderzoek heeft laten doen en dat alles keurig netjes opgeruimd waser niets te vinden was.

  Waar ik ook nog me loop is:
  Hoe naïef kan je zijn. Ik denk aan de controle op inreis gegevens op naam, terwijl bekent was dat er gereis werd met diplomatieke privileges.

  Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Beste Dick,

   Ook in een voorlopig getuigenverhoor staan mensen onder ede. Als iemand meineed pleegt, dan kan daar een strafrechtszaak uit voortvloeien.

   En dit voorlopige getuigenverhoor vindt wel degelijk plaats in het kader van de smaadzaak van Demmink tegen Koen Voskuil. Volgens mij heeft De Roestige Spijker dat heel slim gespeeld!

   Antwoord
  • Boudine Berkenbosch

   Joris, ik weet het en ik volg het. Dit tribunaal begint op 7 april. Voorlopig verzamel ik linkjes, dus dank voor de link. Een artikel volgt.

   Antwoord
 5. Theo

  Hi Boudine,

  Je vindt het vast interessant om te vernemen dat dit verhaal van Martin Vrijland: http://www.martinvrijland.nl/2014/04/04/hielp-mark-rutte-de-maffiagroep-poot-2-miljard-belastinggeld-stelen/

  Precies hetzelfde is als het verhaal dat is ‘gesleten’ aan de leden der Tweede Kamer en sommige hoofdredacteuren.

  Die arme drommels denken echt dat ze de Nederlandse Staat een plezier doen c.q. vrijwaren van pogingen tot chantage, door NIET over de Demmink zaak vragen te stellen / te publiceren / of er ruchtbaarheid aan te geven.

  Het geeft die mensen tevens een excuus om zich niet te hoeven mengen in die stekelige kwestie.

  Wat iedereen alleen lijkt te vergeten in Den Haag, is dat je alleen maar iemand echt en stevig kan chanteren, wanneer die persoon ook echt iets significants heeft misdaan.

  En de vraag is daarom dus ook: weegt het beschermen van de Staat der Nederlanden op tegen de noodzaak om een verdachte van kindermisbruik (en ambtsmisbruik) voor de rechter te brengen?

  Zeg het maar.

  Antwoord
 6. Joep Zander

  Ik denk dat Henk Krol in die zin gelijk heeft dat een parlementaire enquete in Nederland ook niet meer onafhankelijk kan worden uitgevoerd. En hij kan het weten als voormalig parlementariër. De macht en het onbenul van de meeste parlementsleden grenst aan het ongelooflijke als het over justitiezaken gaat ( Denk aan de kritiek van de ombudsman op justitie). België is inderdaad weer een slecht idee van Krol. Daar had hij per ongeluk misschien niet zo lang over nagedacht. Wat dan wel. Een internationaal tribunaal met speciale bevoegdheden lijkt me en met veel aandacht voor transparantie en een burgerjury bijvoorbeeld. zie ook: http://joepzander.wordpress.com/2012/10/10/volkstribunaal/
  vriendelijke groet

  Antwoord
  • Jeroen

   Henk Krol zegt niet dat “een parlementaire enquête Nederland ook niet meer onafhankelijk kan worden uitgevoerd.” En als “[d]e macht en het onbenul van de meeste parlementsleden aan het ongelooflijke [grenst] als het over justitiezaken gaat,” zou er juist een enquête moeten komen, want benul van justitiezaken heb je niet nodig om pedofilie aan te tonen, maar macht wel. Wat Krol wel zegt, is dat het parlement tot nog toe niks gedaan heeft en ‘t daarom nu ook maar moet laten zitten:

   Ik vind dat Nederlandse rechters daar nauwelijks toe in staat zijn want die zijn door justitie zelf benoemd. Ik vind dat de 2e kamer er de afgelopen – wat is ‘t, 12 jaar – ook niks aan gedaan heeft, dus een parlementaire enquête zie ik in dit geval ook helemaal niet zitten. Ik zou ervoor willen pleiten of we misschien 3 Nederlandstalige rechters in België kunnen vinden die nou eens en voor altijd duidelijkheid kunnen geven. En dan hoop ik dat de heer Demmink totaal onschuldig is.

   Krol komt dus met een volslagen onzinnig argument en hij weet allang dat Demmink schuldig is, maar toch hoopt hij zogenaamd op ‘s mans onschuld.

   Opmerkelijk, zo niet bizar, is dat Krol bij P&W te gast is, waar de Brouwer volgens hem ook zou gaan optreden. de Brouwer wordt ter sprake gebracht door Pauw, maar Krol wil het ongeluk “niet in verband brengen” met de zaak Demmink, laat staan met P&W.

   Krol zat daar omdat hij, om niet nader verklaarde redenen, sinds een paar dagen weer welkom is bij 50+ en het gesprek begint over pensioenen. Omdat hij in het verleden pensioenpremies niet betaald had, moest hij in 2013 opstappen als fractievoorzitter en het krantenartikel dat dat teweeg bracht heeft vorige week een journalistieke prijs gewonnen.

   Henk “ik ben geen complotdenker” Krol is “heel populair” volgens Witteman en wellicht na dit interview ook weer in de gratie bij Joris.

   Antwoord
   • DeGrijzeDuif

    Ik vind dat Krol sluw heeft gesproken. Dit bericht was niet voor de ingewijden, juist voor de gemiddelde leek. Zijn werkelijke verklaring zullen we in de rechtbanken vernemen. Het past niet om dit kort hiervoor op tv te doen. Hij was erg politiek correct, en heeft daarmee genoeg verse hersenen bereikt. Ik vond het een top optreden, inclusief zijn complotdenkers opmerking. Die kun je in het negatieve trekken. Maar je kunt het ook zien als een opmerking die juist de leken over de streep trekt. Die denkt nu, ik ben geen aluhoedje als ik mijn twijfels bij de betrouwbaarheid van de politiek en Demmink heb, het is geoorloofd.

    Antwoord
 7. Jasper

  Het artikel van vandaag op http://www.hethaagsecomplot.nl/ is kort maar krachtig
  waarin o.a. staat te lezen

  Maar gelukkig hebben we meer soorten rechters, zoals straf-, civiel- en bestuursrechters. Het is daarmee bijvoorbeeld ook mogelijk om strafrechters voor de bestuursrechter te halen. Niemand kan zich onttrekken aan de wet.

  En als dat allemaal vastloopt hebben we nog de internationale tribunalen waar misdadigers kunnen worden berecht

  Daarop vond ik volgend onderstaand artikel en vraag me daarbij echt af is er nog hoop of zal men zich echt wel degelijk moeten gaan verdiepen in Common Law omdat er via burgerarrest dan alleen nog wat te halen zal zijn ?
  https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/het-bilderberg-tribunaal-in-den-haag-nederland-9-11-wie-berecht-dan-de-echte-terroristen

  Antwoord
 8. Jasper

  Het artikel heet overigens Voorgedrukte Briefjes op HHC 4april 2014. excuus daarvoor Mvg.Jasper

  Antwoord
 9. Jasper

  Een heldere samenvatting op HHC over de verhoren van het proces van de roestige spijker :

  Antwoord
 10. yvonne

  De Vries die zegt gedegen onderzoek te hebben gedaan naar de handel en wandel van Demmink heeft echter verzuimd de wellicht belangrijkste getuige, een jongen die stelt door Demmink te zijn verkracht, te interviewen Hoe kan een man als de Vries dan stellen de zaak grondig te hebben onderzocht. De Vries is een verlengstuk van justitie en justitie mag Demmink niet laten vallen omdat dan ook de geaardheid van wijlen Prins Claus openbaar wordt en dat mag natuurlijk niet in de Nederlandse ‘democratie’van Oranje.
  Wat bezielt de Vries, we weten dat hij betaald krijgt door justitie.

  Eind mei komt het boek van Hans Mauritz uit dat dat niets verhullend inzage geeft over de werkwijze van de Vries. De titel, De Misdadige Misdaadverslaggever, zegt voldoende.
  – See more at: http://www.waarinholland.nl/kinder-en-pedo-demmink-vriend-peter-r-de-vries/#sthash.Ll4hlZ9v.dpuf

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën