Archief
Artikelen

In de Demmink-verhoren was het gisteren de beurt aan Klaas Langendoen. Deze privé detective heeft in Turkije onderzoek verricht naar de achtergrond van de zaak Baybasin en de relatie met Demmink. Baybasin heeft in 2007 aangifte gedaan (pdf) tegen Demmink en anderen wegens o.a. wederrechtelijke vrijheidsberoving en criminele organisatie. In deze aangifte werd Joris D. tevens beschuldigd van pedofilie. De Turkse regering zou Nederland daarmee gechanteerd hebben.

Het rapport van Klaas Langendoen (pdf) spreekt boekdelen! Baybasin is veroordeeld op welbewust vervalste telefoontaps en in Turkije verklaarde een politieman zelfs dat hij jonge jongens moest ronselen voor Joris D.. Langendoen heeft hierover ook reeds getuigd voor de Helsinki Commission in Washington, zijn verklaring van gisteren bevatte daarom weinig nieuws.

Belangrijk is wel dat zijn verklaring nu eindelijk het Nederlandse nieuws haalde! Het AD kopte: ‘Turkije chanteerde justitietop met bewijs tegen Demmink’. En de Telegraaf kopte: ‘Turkije chanteerde justitietop met Demmink’. PowNed kopte: Turkije chanteerde justitietop. De zaak Joris D. gaat daarom veel verder dan een gevalletje van pedofilie, het gaat om de integriteit van het ministerie van “Veiligheid” en Justitie! En het gaat om de vrijheidsberoving van Baybasin, die werd veroordeeld tot levenslang op grond van welbewust vervalste bewijzen! Justitie als criminele organisatie, dat is de essentie!

Het NRC stak echter de kop in het zand en kopte: ‘Verhoor getuigen zaak-Demmink is openbare terechtstelling geworden’ Dit was inderdaad een klacht van Langendoen, maar deze voegde er aan toe dat Joris D. strafrechtelijk moet worden vervolgd. Op Crimesite staat een beter artikel: Zaak Demmink ‘openbare terechtstelling’

De man die in Turkije onderzoek deed naar beschuldigingen van seksueel misbruik door voormalig Justitie-topman Joris Demmink is niet gelukkig met de wijze waarop de familie Poot het openbare getuigenverhoor voor de rechtbank tot stand heeft gebracht. Voormalig politieagent Klaas Langendoen vergeleek de zittingen met een ‘openbare terechtstelling’. Hij pleit voor een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak.

In de alternatieve media werd de zitting beter verslagen dan in de main stream kranten. Een uitstekend overzicht met links naar de achtergrondinformatie staat op Het Haagse Complot: Dutch Injustice day 5. Ton Hofstede was zelf bij de zitting aanwezig. Hij wijst ook op wat kleine, maar veelzeggende nieuwe feitjes:

Er werd bijvoorbeeld verklaard dat er in Instanbul op het politiebureau een trofeeënkast hangt met daarin en foto-collage van de schepen Kismetin-1, Lucky-S en … Hans Holthuis.

Of de opdracht die de slachtoffers kregen om hun verklaring tegen Demmink in Nederland in te trekken bij … het ex-vriendje van Demmink Wilfred Kortman.

En de verklaring van journalist Burhan Kazmali dat hij van Necdet Menzir had vernomen dat er véél meer jongentjes zijn geregeld, maar dat er maar twee aangifte hebben gedaan.

Dat laatste was te verwachten. Ook in Nederland durven de slachtoffers vrijwel nooit aangifte te doen. Zij worden weerhouden door zowel de schaamte als de angst voor represailles. Beide mannen die in Turkije aangifte deden, zijn daarna ernstig bedreigd. We mogen verwachten dat het werkelijke aantal slachtoffers veel groter is, dan het aantal dat aangifte durft te doen. Hulde voor de moed van Mustafa Y. en Osman B.!

Belangrijk is ook de verklaring van Marcel Vervloesem op Het Uur van de Waarheid:

De kwestie Demmink begint heel wat doofpotten open te gooien . Van hen van wie moest verwacht worden dat zij instonden voor recht moet men nu vaststellen dat zij zorgden voor het in stand houden van onrecht . Dat daarbij het orgaan van Justitie het middelpunt was van het geweven systeem van de gebruikelijke doofpotten zal velen inmiddels niet meer verbazen . Hoe hoger de rang van de betrokkenen hoe hoger de bescherming van hen . Het jarenlange verborgen aandeel van gezagdragers in deze zaak maakt het nog des te duidelijker dat misdaden binnen Justitie begaan als een gewoonterecht werd beschouwd. Het lijden van de betrokken slachtoffers werd immers ondergeschikt aan de daders . Iedereen wist immers al jaren wat er zich in Nederland voordeed , er netwerken bestonden dewelke verbonden waren aan alle vormen van kinderhandel . Niemand deed er echter iets tegen , begrijpelijk als men nu ziet wie en wat er allemaal deel uitmaakt van deze schande . De gevolgen van het gebrek aan gepast optreden werpt nu zijn vruchten af . De vraag die nu primair is geworden wanneer er daadwerkelijk tegen de daders , ook al zijn zij vertegenwoordigd in Justitie en politiek , zal opgetreden worden is dan ook terecht . Het valt bij dit alles ook sterk op dat binnen de media het liefst van al over dit schandelijk gebeuren gezwegen wordt om zo het publiek de waarheid te onthouden . Op die wijze is het duidelijk dat de media zich tot medeplichtigen heeft gemaakt .
Marcel.

En last but not least het verslag van de dag door Micha Kat op YouTube. Dank je, Micha!

Langendoen – verslag ochtend – Demmink Tribunaal duurt 5 minuten.

Middag verslag Demmink tribunaal 24 maart – Klaas Langendoen duurt 5 minuten.

Einde middag verslag Demmink tribunaal 24 maart — Klaas Langendoen duurt 4 minuten.

Tot slot nog dit: Vandaag is de tweede ex-gevangenisdirecteur Bart Molenkamp aan de beurt. Zowel hij als Jacques van Huet hebben bij de notaris een verklaring afgelegd dat in 1992 tijdens een gevangenis-uitje in Engeland door Anneke Storm van ‘s Gravenzande, een ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie, werd gezegd dat ze jonge jongens moest regelen voor Demmink. De essentie is volgens mij niet of mevrouw Storm al dan niet jongens regelde, maar dat Joris D. reeds in 1992 wegens pedoseks in opspraak was!

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

18 Reacties op “De Demmink-verhoren dag 5: Klaas Langendoen”

 • Wat ik me afvraag is Hoe je in vredesnaam jonge jongetjes kunt “regelen”. Dat is immers geen pak melk dat je bij iedere supermarkt kunt kopen, maar iets heel specifiek, zelfs binnen de onderwereld.

 • mrpettjo:

  Klaas Langendoen getuigde na afloop van de zitting “Matthijs Kaaks had me veel meer vragen moeten stellen. Op het moment dat ik dacht ‘nu moet je doorpakken’ deed hij dit niet.“. Het heeft er alle schijn van dat de firma De Roestige spijker een deal heeft gesloten met justitie om dit verhaal zo lang mogelijk te rekken.

  http://www.martinvrijland.nl/2014/03/25/de-roestige-spijker-wie-zijn-dat-eigenlijk-en-wie-is-ben-ottens/?utm_source%3Drss%26utm_medium%3Drss%26utm_campaign%3Dde-roestige-spijker-wie-zijn-dat-eigenlijk-en-wie-is-ben-ottens

  • mrpettjo:

   Bij de reacties op het kritische artikel staat een fotolink die al eens eerder geplaatst was en inmiddels niet meer werkt:

   http://www.zimbo.com/photos/Robert+Rubinstein/Jack+Abramoff

   Rubinstein en Abramoff in gezelschap van Janet Fellon.
   Janet Fellon is een belangrijk figuur in het Rebecca Project for Human Rights.

   Robert Rubinstein is een Amerikaanse lobbyist in Washington die op Capitol Hill rondhangt met corrupte figuren als Jack Abramoff:

   Abramoff is als verdachte betrokken geweest bij drie politieke schandalen in de Verenigde Staten. Zo was hij verdachte inzake een smeergeldschandaal waarbij hij gokrechten voor Indianen regelde (in sommige staten van de VS is gokken alleen in Indianenreservaten toegestaan). Op 3 januari 2005 bekende hij schuld in dit Indianen-gokschandaal volgens een zogenoemde plea bargain. Hierbij krijgt de verdachte strafvermindering als hij bekent en meewerkt in het proces. Tevens was hij verdachte in een soortgelijke zaak op Guam. Ten slotte is hij ook verdachte in een bankfraudezaak in Fort Lauderdale, Florida. Mogelijk is Abramoff ook bij andere zaken betrokken, maar vooralsnog is hij hiervoor niet aangeklaagd.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Jack_Abramoff

   Wat zou dit zeggen over Robert Rubinstein (en het Rebecca project)…??
   Niet veel goeds lijkt me.

  • Boudine:

   mrpettjo, met dat artikel van Martin Vrijland ben ik op dit specifieke moment niet blij!
   Natuurlijk heb ik zelf ook vragen bij deze procedure, ik dacht dat deze in het kader was van de schadeprocedure van Demmink tegen Koen Voskuil. Maar dat blijkt niet het geval. Het zou een onafhankelijke procedure zijn van de Roestige Spijker, waarin de rechter commissaris wel de verhoren afneemt, maar geen einduitspraak doet.
   Ik ben maar een piepklein juristje, maar van een dergelijke procedure had ik nog nooit gehoord. Ik ben wel blij dat de media er dingen uit oppikken, maar Langendoen heeft gelijk: er moet een strafrechtelijke vervolging van Joris D. komen!

 • Boudine:

  DE TIEN GROOTSTE DEMMINK-CRIMINELEN

  1. Ivo Opstelten. Als minister thans de primaire verantwoordelijke voor de hele kwestie en de voornaamste beschermer van Joris Demmink.

  2. Piet Hein Donner. Veroorzaker van Demmink-gate door tegen tal van feiten en waarschuwingen in Demmink op de troon te hijsen.

  3. Winnie Sorgdrager. Creerde eigenhandig de macabere machtsbasis voor Demmink eind jaren 90 waardoor Demmink zich onaantastbaar kon gaan voelen. Politiek verantwoordelijk voor de zaak-Baybasin.

  4. Ernst Hirsch Ballin. Dekte Demmink gedurende zijn hele bewindsperiode en zelf direct betrokken bij tal van misdaden door Demmink gepleegd.

  5. Herman Bolhaar. Topman OM direct verantwoordelijk voor ‘Demmink-justitie’ ten dienste van criminelen en ten koste van talloze onschuldige burgers.

  6. Hugo Hillenaar. Hoofdofficier Breda en adjudant van Demmink trok spoor van verwoesting door Nederland in opdracht van criminelen en pedofielen.

  7. Annemarie Stordiau. Hoofd Voorlichting van Justitie was hoofdarchitect van de ‘Demmink-persbreidel’ waardoor het kindermisbruik decennia lang kon doorgaan.

  8. Mark Rutte. Badplassende pedo-minpres ontliep zijn verantwoordelijkheid in de zaak-Demmink en weigerde de feiten onder ogen te zien.

  9. Harro Knijff. Advocaten mogen veel en zijn bijna onkwetsbaar, maar de advocaat van Demmink heeft alle wetten en regels met voeten getreden. Terroriseert al meer dan tien jaar journalisten.

  10. Fred Teeven. Licht gestoorde ‘crimifighter’ werd een van de grootste ‘crime-facilitators’.

 • Boudine:

  Secretary General of the Dutch Ministry of Justice & Security Joris Demmink – Child Snuff & Rape duurt 2 uur en 50 minuten!

  • Nan:

   Ik keek ongeveer 50 minuten naar ‘Secretary General of the Dutch Ministry of Justice & Security Joris Demmink – Child Snuff & Rape’. Als dit bedoeld is voor een groot, niet geinformeerd publiek, zal het niet werken. Te lang! Zelfs voor mijzelf: oud-journalist, al jaren lang geinteresseerd in de zaak #Demmink en corruptie bij Justitie.
   Net als jij juich ik elke publicatie over de Demmink-zaak toe – hoe meer hoe beter! Maar wie een docu maakt van bijna 3 uur is buitengewoon sloom en onprofessioneel bezig. Ik vermoed dat jij dat ook vind, en dat je deze al wat oudere video daarom nu pas beschikbaar stelt.
   Groeten @Bou. Keep up the good work!

   • Boudine:

    Beste Nan,

    Je hebt groot gelijk. Ik heb die video niet helemaal bekeken, alleen maar het begin, want ik heb geen drie uur de tijd. Hij is gepubliceerd in februari van dit jaar en ik kwam hem tegen in mijn zoektocht naar Kevin Annett. Het YouTube kanaal is Gaia Militia en dat is een man!

    Het enige wat me wel aansprak, is dat deze video Engelstalig is, dus voor een groot internationaal publiek dat nog nooit van Demmink heeft gehoord. Zo heeft alles zijn nut…

    • Boudine:

     Nan, ik heb even verder gekeken, maar na ongeveer een uur bestaat de rest van de docu uit de hele hoorzitting van de Helsinki Commission in Washington. Vandaar dat die docu zo lang is. Het eerste uur is wel degelijk verhelderend voor Engelstalige buitenlanders!

    • Nan:

     Aha, ik begrijp het. Dag Bou… en bedankt voor je blog en jouw inspirerende vlam.

 • mrpettjo:

  Joris Demmink * Trial Update!! (Een Vandaag vooruitblik op Demmink verhoren van Roestige Spijker)
  Uitgezonden op 17 oktober 2013

  http://www.youtube.com/watch?v=6NmI5wp5rDc

 • Boudine:

  JDTV Afl 141 De Roestige Spijker Deel 5 duurt 29 minuten.

 • Monique:

  Iemand enig idee waar Koen Voskuil uithangt? Hij was vandaag niet bij het verhoor van Molenkamp aanwezig, en zijn laatste tweet verstuurde hij gisteren voordat het verhoor van Langendoen achter de rug was. Meteen daarna verliet hij de zittingszaal.
  Je zou toch verwachten dat juist Koen Voskuil alle verhoren bijwoont..?

 • Boudine:

  Ton Hofstede heeft nog een aanvulling geschreven over dag 5:
  Dutch Injustice day 5 (vervolg)

  Daarin staan talloze scherpe observaties! Dank je wel, Ton.

 • Boudine:

  joris demmink proces door Vitali Feiten duurt 10 minuten.

Laat een reactie achter