Archief
Artikelen

Langzaam maar zeker komt Joris Demmink ten val. In het NRC staat vandaag een interview met Hans Vrakking (pdf), de Amsterdamse oud-hoofdofficier van justitie die in 1998 verantwoordelijk was voor het Rolodex onderzoek. Volgens Vrakking dook Joris D. wel degelijk op in dat onderzoek, niet zozeer als verdachte, maar wel degelijk in dezelfde context. Zodra Demmink in beeld kwam, bleek het onderzoek uitgelekt en dus zinloos. Dat is dus geen rook, maar vuur! Hulde aan mr. Hans Vrakking, die zijn eed van geheimhouding doorbrak vanwege het algemene belang!

De Telegraaf schrijft er over, het AD schrijft er over, RTL-nieuws en natuurlijk het Katholiek Nieuwsblad. Het was vandaag zelfs op het radio-nieuws, als eerste item! Demmink zal langzaam maar zeker vallen, maar dan valt ook minister “liegt niet” Opstelten, die zich dacht te kunnen verschuilen achter het OM. Dan valt ook de christelijke Donner in zijn eigen hellevuur en vrijwel de hele VVD gaat in rook op!

Aanstaande maandag wordt Klaas Langendoen gehoord door de rechter-commissaris in Utrecht. Met het verslag over de Demmink verhoren loopt BOUblog echter een slag achter. Daarom vandaag een nieuw overzicht, al heeft u het laatste verhoor ook kunnen volgen op Het Haagse Complot. Om te beginnen een compilatie van de AVRO-actualiteiten die in de loop der jaren zijn uitgezonden over de affaire Joris D., dit voor de mensen die niet zo goed weten waar het allemaal om gaat.

Joris Demmink Finally Faces Child Rape Allegations Trial Update duurt 14 minuten.

Joris D. wordt nu officieel verdacht van het verkrachten van twee jonge jongens in Turkije in de jaren ’90. Het “strafrechtelijk onderzoek” lijkt tot op heden echter nergens naar. Joris D. werd niet in voorarrest gezet, er is geen huiszoeking verricht, geen enkel dwangmiddel dat in een zaak van pedofilie als het ware automatisch volgt, werd ingezet tegen Joris D.. Hij is zo vrij als een vogeltje en misschien is hij nu wel vogelvrij, of ander is hij gevlogen! Er gaan slechts wat rechercheurs op staatskosten naar Turkije om “onderzoek” te doen en dat “onderzoek” mag zelfs een jaar duren. Wij wensen deze geluksvogels van de recherche een prettige vakantie!

De verhoren in de civiele procedure die Demmink heeft aangespannen tegen het AD en de journalist Koen Voskuil en waarin de Roestige Spijker zich voegde, leveren intussen meer vuurwerk op. Vorige week vrijdag, 14 maart, zouden twee voormalige gevangenisdirecteuren worden gehoord, die zeggen dat ze reeds in 1992 van Anneke Storm van ‘s Gravenzande, een ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie, hebben vernomen dat zij jonge jongens moest regelen voor Demmink. Mevrouw Storm is op 10 maart reeds gehoord, zij ontkende alles in alle toonaarden.

Volgens de gevangenisdirecteur Jacques van Huet heeft mevrouw Storm dit echter wel degelijk gezegd. Zijn collega Bart Molenkamp kwam niet aan het woord, want het verhoor met Van Huet liep nogal uit. De verklaring van Bart Molenkamp volgt dus later. Micha Kat was aanwezig in de rechtszaal, zie dit artikel en dit artikel. Ook maakte Micha twee YouTubes met zijn verslag van de dag.

Deel 1: Verslag verhoren Van Huet en Molenkamp 14 maart 2014 duurt ruim 8 minuten.

Deel 2: Verslag Demmink middag verhoren 14 maart 2014 duurt ruim 4 minuten.

Ook We Are Change Rotterdam was aanwezig. Zij maakten deze video, waarin Micha Kat wordt geïnterviewd, maar ook Bart Molenkamp, die op de gang moest wachten en pas op 25 maart zal getuigen:

Van Huet weet het zeker: “Storm moest jonge jongens regelen voor Demmink” duurt bijna 9 minuten.

En nu staat er in het NRC een interview met de oud-OvJ Hans Vrakking. De rest van het NRC (ongeveer een kilo oud papier) gaat voornamelijk over Wilders, Wilders, Wilders, waarbij ik slechts kan uitroepen: MINDER, MINDER, MINDER! Gelukkig heeft mijn lieve buurvrouw van Nummer 11 een houtkachel en een briketten pers, zodat we Wilders kunnen weken, persen, drogen en opstoken! Bij Nummer 11 krijgt alles een tweede leven!

Zie voor meer over minder, minder, minder Demmink:
De Grijze Duif
Waar in Holland
Martin Vrijland
De Demmink Doofpot
Welingelichte Kringen
Daddy Cortez (nieuw!)
en natuurlijk KLOL

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

35 Reacties op “De trage, maar harde val van Demmink”

 • Boudine:

  Even twee relevante korte filmpjes:

  Ivo Opstelten over Demmink: “zal niks aangetoond worden”

  Gepubliceerd op 23 sep. 2013

  De leugens van Fred Teeven en Harro Knijff in Demmink zaak

  Gepubliceerd op 19 okt. 2013

  You better run run run run run run…

  • mrpettjo:

   Fred Teeven heeft zijn baantje als staatssecretaris van Justitie te danken aan zijn weloverwogen volledige faal in de zaak Demmink vanaf 1998 en wellicht eerder. Deze rasopportunist is nog erger dan liegmastodont Ivo Opstelten.
   Hopelijk worden deze beide liegende doofpotters binnenkort snel door de Tweede Kamer naar huis gestuurd.
   Wat een schandvlek op het schamele restant van de rechtstaat vormen deze beide onderkruipers namens de pedo-elite in Nederland..

 • mrpettjo:

  De kijk van Daddy Cortez op de verborgen kant van de loopbaan van Peter R. de Vries:

  Peter R. de Vries was een succesvol misdaadverslaggever die vooral bekend werd met zijn televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. In dit programma zorgde hij onder meer voor het vrijpleiten van de twee van Putten in de Puttense moordzaak. Echter zijn er wel kritische kanttekeningen te plaatsen bij het handelen van Peter. R de Vries. Er zijn vraagtekens te plaatsen met de relatie met de Heinekenontvoerders. Het gerechtshof in Amsterdam had in 1993 in haar arrest overwogen dat Peter R. de Vries een wederzijdse profijtelijke relatie had met topcrimineel Klaas Bruinsma.

  http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-samenleving/118985-de-andere-kant-van-peter-r-de-vries.html

 • Myra:

  Het feit dat Vrakking toen echt extra beveiliging had maakt het geloofwaardig dat hij in diskrediet werd gebracht om de informatie van vandaag in het NRC. Hij heeft altijd gezwegen. We kunnen alleen maar hopen dat meer mensen in het reine willen komen met zichzelf. Elke dag weer nieuwe kansen. Free Baybasin!

 • Myra:

  Ik zou meer willen weten over de link tussen IRT en Rolodex.

 • Boudine:

  Ingekomen per e-mail:

  Hoi Bou,

  Er staat een klein misverstand in jouw artikel.
  De huidige verhoren zijn ALLEEN van de Roestige Spijker en gaan over de film Dutch Injustice.
  De verhoren over de publicatie in het AD moeten nog beginnen en zijn uitgesteld bij de rechter.
  De Roestige Spijker wil eerst hun eigen zaak afronden, voor ze aan de voegingszaak beginnen.
  Mogelijk gaan ze nog nieuwe getuigen oproepen. De namen moesten ze afgelopen maandag doorgeven.

  Prettig weekend,

  Jammer dat ze Fred de Brouwer niet meer kunnen oproepen…

 • Goedemorgen.
  Ik hoop dat ik de juiste woorden kan vinden, passend bij het hele verhaal.
  Deze lieden huizen in een bestaande partij en verschuilen zich achter verborgen coulissen in een wijd verspreide onzichtbare onderwereld, waarin zij machtig zijn. Maar hun “taak” komt steeds meer in het daglicht.

  Geheel anders ligt het met de politiek zoals nu bijv. Brussel/EU. De PVV maakt veel bombarie, terwijl de SP doodkalm zegt dat de EU vanzelf ten onder gaat en zich al beraadt over de tijd erna.

  Zowel Brussel als bovengenoemde “makkers” zijn gevaarlijke misleiders en zullen nimmer de volken dienen met hun gezworen eed aan hun God… maar niet aan het volk dat hun nota bene in het zadel heeft geholpen!

  Er komt een massale burger opstand aan. Zeker weten. En de klokkenluiders luiden Vader Jacob slaapt gij nog. Bim Bam Bom.

 • Boudine:

  Nog even een aanvulling over de procedure, met dank aan de e-mail:

  Er zijn twee procedures voor de Roestige Spijker:
  1) De huidige hoorzittingen (zonder prejudiciële uitspraak) enkel om de betrouwbaarheid van de film Dutch Injustice vast te stellen. Er komt dus geen enkel rechterlijk oordeel, alleen een aantal getuigenverklaringen onder ede.
  2) De voeging in de AD zaak. En die is opgeschort. De Roestige Spijker wilde op twee paarden tegelijk wedden. Die voeging wordt nu eigenlijk overbodig, omdat de eerste al is toegewezen. Het AD zelf zal die wel doorzetten, maar ze hebben nu ook belang bij deze verhoren. En dus geen haast.

 • Ed Pents:

  Geachte,
  In zijn geheel,het stinkt van alle kanten in deze zaak.
  Ook de zogenaamde zelfmoord van Aouragh is een lachertje,het onderzoekt stinkt aan alle kanten.Je hoorterniets meer van,een jonge jongen die zelfmoord zou hebben gedaan.
  Ik ken de familie redelijk .

 • Boudine:

  NOS Journaal 22 03 14 duurt 2 minuten.

 • Boudine:

  Dit artikel van Het Haagse Complot begint met een uiteenzetting van de mogelijke relatie tussen Rolodex en het IRT:

  Rapport Langendoen

  Uw huiswerk voor de hoorzitting van morgen.

  Zonder deze voorkennis (die de MSM-journalisten ook ontberen) zult u anders niet veel aan deze zitting hebben.

  Prettig weekend en wees op tijd, want vol=vol.

  Dat rapport is ook uitgebreid besproken op BOUblog, in hapklare brokjes! Begin steeds onderaan de pagina en lees de onderste artikelen eerst! Het zijn er 17!

 • Boudine:

  Op Visionair staat een zeer leesbaar stuk over de Demmink-affaire:
  Demmink en koninklijk kindermisbruik

  Als eerste een mooi filmpje wat recent in veel nieuwe media verscheen wat zowel de rol van de 1% media, Peter R. de Vries en de werkelijkheid laat zien. Het maakt duidelijk hoe groot het Demmink probleem is en wat voor enorme en verstrekkende gevolgen dit heeft. Niet alleen voor alle kinderen die misbruikt zijn door hem en zijn vriendjes uit het elitaire pedo netwerk wat op zichzelf al verschrikkelijk is. Maar daarnaast ook wat een totale destructie deze affaire is voor de geloofwaardigheid van de Nederlandse rechtsstaat in zowel binnen als buitenland. De Nederlandse rechtsstaat is de afgelopen deccenia vanwege Demmink totaal corrupt en chantabel geweest voor eenieder die Demmink met dit materiaal onder dwang kon zetten…

  Kortom een erg helder filmpje:

  Peter R de Vries * Het syndroom van Peter de la Tourette – Demmink en andere doofpotzaken duurt 10 minuten.
  Gepubliceerd op 22 mrt. 2014


  Lees vooral het hele artikel!
  Want ook het Koningshuis zit boven op deze doofpot!

  Er zijn verschillende aanwijzingen dat deze misbruiknetwerken tot in de Nederlandse koninklijke familie reiken. En dat is waarschijnlijk ook precies de reden waarom Demmink zo hoog heeft kunnen klimmen en altijd beschermt is door zelfs Nederlandse ministers, hij weet namelijk deze familie en andere hoogwaardigheidsbekleders in de maatschappij te chanteren met de kennis die hij heeft.

 • yvonne:

  Zo dit is klare taal! En de link van visionair staat ondertussen op twitter, vond het ook een goed en zeer informatief artikel Boudine.

  Henk Krol, zeg gewoon wat je weet als je je zorgen maakt dat je eenzelfde lot treft als De Brouwer en Mostert. Pas dan ben je veilig. Wie tekent er nou een geheimhoudingsverklaring over Demmink op straffe van 100.000 euro boete? Is de informatie die jij hebt zoveel waard? Dan moet het wel wat zijn, toch? Hoe kun je nou toch politicus zijn en je tegelijkertijd laten dwingen/chanteren om de misdrijven van Demmink en consorten onder de pet te houden? Is dat waar het land mee gediend is?

  http://rechtiskrom.wordpress.com/2014/03/22/deze-is-ook-weer-zeer-actueel/

  Groet Yvonne

  • Boudine:

   Dank je wel, Yvonne. Ik had het reeds gezien, maar het is zondag en ik kreeg bezoek. Ook dat artikel van Wim Dankbaar is wel even een MUST READ.
   En nu naar bed, want morgen is het maandag. 😉

 • ingrid:

  Artikel HP/De Tijd: 23 maart 2014 door Peter Olsthoorn

  Joris Demmink tussen Donner, Korthals, Borghouts, Teeven, Ficq en Vrakking

  Secretaris-Generaal Harry Borghouts waarschuwde bij zijn vertrek in 2006 zijn minister Piet Hein Donner voor de benoeming van Joris Demmink als zijn opvolger. Acht jaar eerder wist hij van onderzoek naar Joris Demmink, schrijft NRC.

  Lees verder hier: http://www.hpdetijd.nl/2014-03-23/joris-demmink-tussen-donner-korthals-borghouts-teeven-ficq-en-vrakking/

 • mrpettjo:

  Langendoen is samen met Wim van de Pol (Crimesite) over de zaak Demmink-Baybasin aan het schrijven:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3621584/2014/03/24/Turkije-chanteerde-justitietop-met-bewijs-tegen-Demmink.dhtml

  In ruil voor een Nederlandse veroordeling van de Koerd Baybasin met vals bewijs, houdt Turkije informatie over misbruik van minderjarige jongens door voormalig topambtenaar Joris Demmink voor zich. Zo chanteerde Turkije de Nederlandse justitietop. Daarvan is Langendoen overtuigd, zo verklaarde hij als getuige voor de rechtbank in Utrecht.

 • Jasper:

  Martin Vrijland plaatst artikel over de afleidingscampagne van de MSM door de gebeurtenissen van de PVV juist nu als hoofartikelen te voeren dat terwijl de zaak Demmink op doorbreken staat.
  http://www.martinvrijland.nl/2014/03/22/geert-wilders-en-pvv-aftredende-politici-is-grote-afleiding-demmink/

  • Boudine:

   Jasper, ik herinner me nog dat er in 1979 een grote landelijke demonstratie was tegen seksueel geweld. Ik kan me niet herinneren wat er op dat moment eveneens gebeurde, maar deze demo werd weggedrukt door ander “belangrijk” nieuws. Ik denk niet dat dit bewust zo wordt gepland, maar zo gaat dat nou eenmaal. Op dit moment draait de hele NOS propaganda rond de Nucleaire Vuiligheids Conferentie. Niets aan te doen en zo gaat dat nou eenmaal.

 • mrpettjo:

  HHC over het verhoor van Klaas Langendoen van 24 maart 2014:

  Het meeste wat verteld werd was al bekend. Daarmee is een consistent verhaal neergezet. Het was wat dat betreft ook wel gemakkelijk voor Klaas Langendoen omdat hij alle feitelijke zaken reeds eerder jad uitgewerkt op audio- en video-opnames. Er viel niets te fantaseren of te liegen want het was allemaal al eerder vastgelegd. Toch waren er voor mij nog wel een paar nieuwe wetenswaardigheden die nu onder ede bevestigd werden.

  Er werd bijvoorbeeld verklaard dat er in Instanbul op het politiebureau een trofeeënkast hangt met daarin en foto-collage van de schepen Kismetin-1, Lucky-S en … Hans Holthuis.

  Of de opdracht die de slachtoffers kregen om hun verklaring tegen Demmink in Nederland in te trekken bij … het ex-vriendje van Demmink Wilfred Kortman.

  En de verklaring van journalist Burhan Kazmali dat hij van Necdet Menzir had vernomen dat er véél meer jongentjes zijn geregeld, maar dat er maar twee aangifte hebben gedaan.

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20140324-dutch-injustice-day-5.htm

 • Jeroen:

  “De veiligheidsdienst BVD is al in 2002 gewaarschuwd dat oud-topambtenaar van justitie Joris Demmink mogelijk chantabel was, omdat hij op de achterbank van zijn dienstauto seks zou hebben gehad met ‘jonge jongens’,” schrijft het AD vandaag. Geen nieuws natuurlijk, want volgens Vrakking moet de BVD dit al in 1998 geweten hebben en wederom is niet duidelijk of het om minderjarigen gaat.

  Postma, tot 1998 verantwoordelijk voor de chauffeursdienst, verklaart het verhaal over seks op de achterbank van de dienstauto te hebben gehoord van de chauffeur in kwestie, Hans Bakker. Die ontkent dit nu stellig. ,,Het is allemaal uit de lucht gegrepen.”

  Zo komen we niet verder natuurlijk…

  Later hoorde [oud-Justitiemanager] Moeleker dat de zaak niet was onderzocht, omdat Mostert kort na zijn klacht overleed. Voormalig OR-voorzitter Rinus Bruël zegt dat die klacht is ‘kwijtgeraakt’.

  Bruël weet misschien meer, Moeleker weet kennelijk alleen van horen zeggen. Thomas Lepeltak zou van Eric Nordholt gehoord hebben dat Mostert de dag voor hij door de politie verhoord zou worden overleed. Volgens KN, die dit waarschijnlijk overgenomen heeft van het NRC, is Mostert in 2000 overleden, 2 jaar nadat hij zich volgens Vrakking bij de BVD had beklaagd.

  Het lijkt erop dat Mostert, nadat er door justitie niets met zijn klachten werd gedaan, in 2000 naar de politie is gestapt – wat hem fataal is geworden. Volgens de dochter van Mostert zou hij “D.’s vermeende wangedrag nooit hebben geaccepteerd.”

 • Jeroen:

  In zijn brief van 27 maart aan de kamer schrijft Opstelten:

  Die beoordeling [van informatie] geschiedt door de politie onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie. Deze beoordeling kan leiden tot startinformatie die aan de basis staat van een strafrechtelijk onderzoek of die daarin kan worden gevoegd. […] Ook in de startinformatie die destijds betrokken is in het Rolodex-onderzoek, kwam de naam van de oud-secretaris-generaal niet voor.

  Volgens Vrakking werd destijds in overleg met Teeven besloten de klacht van Mostert over Demmink “niet verder te onderzoeken omdat dit buiten het bereik van de Rolodex-zaak lag.” De klacht heeft dus niet geleid tot zogenaamde “startinformatie” en daarom zou de uitspraak van Opstelten dat “de oud-secretaris-generaal op geen enkele manier is voorgekomen in het Rolodex-onderzoek,” geen leugen zijn.

  Als de kamer moeite heeft met dit argument, kan Opstelten ook nog aanvoeren dat PG Ficq van niets wist en daarom ook de verantwoordelijke ministers niet. Opstelten zal dus waarschijnlijk voorlopig nog niet ten val komen.

  Wat echt interessant zou zijn om te weten, is of het verhaal van de Koter over de wijze waarop Demmink in beeld is geweest in het rolodex-onderzoek, overeenstemt met dat van Vrakking of niet.

  • Jeroen:

   Demmink was volgens voormalig rechercheur en getuige Broersma een van de 4 verdachten onder verdenking van “betrokkenheid bij het georganiseerd misbruik van kinderen” die “een paar dagen” zijn geobserveerd, tot dit uitlekte naar verdachte en toenmalig hoofdofficier Hans Holthuis.

   Itt wat Vrakking beweert was Demmink dus wel degelijk verdachte. En Opstelten zegt nu:

   ‘Ik sta volledig achter hetgeen ik de Kamer eerder heb gemeld; het Openbaar Ministerie heeft vastgesteld dat de oud-SG op geen enkele wijze naar voren is gekomen in het Rolodex-onderzoek.’

   Tja, Ivo heeft niet gelogen, alleen maar doorgegeven wat het OM hem verteld had. Hij heeft het OM nu om “uitleg” gevraagd, maar dit valt niet meer recht te praten.

   En Vrakking heeft met leugens de getuigenis van de Koter (maar niet die van Broersma!) geneutraliseerd. Geen hulde dus voor Vrakking maar pek met veren!

 • Parlementaire enquête is wat ik je brom!

Laat een reactie achter