Archieven

Artikelen

Fred de Brouwer verongelukt of vermoord?

De journalist Fred de Brouwer die in 2003 in samenwerking met de Gay Krant een artikel schreef in de Panorama over de jongensprostitutie in het Eindhovense Anne Frank Plantsoen, is op 14 maart j.l. in Thailand om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De vraag is, of dit een ongeluk was, of een moordaanslag. De Telegraaf kopte: Auteur Demmink-artikelen omgekomen bij ‘verdacht’ verkeersongeluk in Thailand

Het Katholiek Nieuwsblad zegt het zo:
Dood Demmink-journalist De Brouwer roept vragen op

Journalist Fred de Brouwer, die in 2003 de eerste artikelen schreef over de van misbruik verdachte oud-topambtenaar Joris Demmink, is vrijdagavond overleden na een verkeersongeluk in de buurt van zijn woonplaats Chonburi in Thailand.

De broer van De Brouwer bevestigt dat tegenover De Telegraaf. Hij heeft bovendien het gevoel dat “er iets niet in de haak is”, meldt het Nederlands Dagblad.
”Dit ongeval zou aanleiding moeten zijn om de zaak Demmink nog eens extra onder de loep te nemen”, zegt René de Brouwer. Zijn broer Fred emigreerde kort na zijn publicaties over de oud-topambtenaar naar Thailand, omdat hij zich in Nederland niet meer thuis zou voelen. De afgelopen week had de journalist echter veelvuldig contact met Nederlandse collega’s over de zaak Demmink. Ook met verslaggevers van De Telegraaf, zo schrijft die krant.

De 58-jarige journalist kwam vrijdagavond echter te overlijden nadat hij met zijn scooter was gevallen en werd overreden. Getuigen zetten vraagtekens bij het ongeval, omdat de auto die De Brouwer overreed volgens hen de mogelijkheid had om hem te ontwijken. Ook is nog onduidelijk of de chauffeur van de auto door de Thaise politie is aangehouden.

Volgens Hendrik Jan de Tuinkabouter is er natuurlijk helemaal niets aan de hand:
‘Demmink-journalist’ Fred de Brouwer in Thailand ‘vermoord’

Fred is verongelukt met een scooter, in Chonburi. Ik ben zelf net terug uit Thailand; ik heb er dit keer van afgezien een scooter te huren. Wel verschillende keren achterop gezeten. Vond ik veiliger. In Pattaya en Jomtien is het verkeer de laatste jaren erg onveilig geworden. Daar zou het te maken hebben met de vele Russen die hier in auto’s rondrijden en weinig oog hebben voor voetgangers en scooters. Hoe het in Chonburi is weet ik niet, daar ben ik niet geweest.

Volgens Micha Kat staat de moord reeds vast, maar op KLOL verscheen eveneens een zeer verontrustend bericht:

FRED IN 2007: ‘DEMMINK GAAT ME PAKKEN!’

REEDS IN 2007 UITTE FRED DE BROUWER EXPLICIET ZIJN ANGST VOOR EEN AANSLAG DOOR DE DEMMINK-SQUADS * HIJ DEED DAT TEGENOVER ANNELIES HORCHNER, DE VROUW VAN DEMMINK-SLACHTOFFER ROBERT * HOE LANG MAG DE DEMMINK-MAFIA NOG HUISHOUDEN IN NEDERLAND?

In een e-mail vertelt Hörchner daarna aan Micha Kat van het gesprek tussen Annelies en Fred de Brouwer, toen Hörchner in 2007 in een Poolse cel in “voorarrest” zat. MUST READ

70 Reacties

 1. Andre Vergeer

  Attentie:

  -Vervalste telefoontaps (van Robert Hörchner)-
  Vanavond in Brandpunt, Ned. 2, 22:35.
  Research Machteld Veen

  André.

  Antwoord
  • De grijze duif

   Jammer dat de zaak van Robert Hörchner zelf niet aan bod kwam…

   Antwoord
  • Herman Galjaard

   Gedownload vanuit de ´Til´

   Mijn zoon Marc Dutroux – De speurtocht van een vader naar de wortels van het kwaad

   Auteur Victor Dutroux
   Co-auteur Guy Van Gestel
   Taal Nederlands
   Aantal delen 26
   Afmetingen 220x216x142 mm
   Gewicht 228,00 gram
   Inclusief Inclusief kaart
   Druk 1
   ISBN10 9002214057
   ISBN13 9789002214059

   Samenvatting
   Kidnapping, verkrachting van minderjarigen en kindermoord: Marc Dutroux is voor velen het genie van het kwaad. Op de vooravond van het Belgische proces van de eeuw overziet Victor Dutroux verweesd de criminele puinhoop die zijn oudste zoon heeft achtergelaten. Mijn zoon, waarom heb je dit gedaan? Is mijn missie als vader mislukt? Op welk punt ben ik tekortgeschoten? Had ik deze tragedie kunnen vermijden?

   In Mijn zoon Marc Dutroux reconstrueert Victor Dutroux de onwaarschijnlijke levensloop van zijn zoon. In 1956 neemt hij vertederd zijn eerstgeborene in de armen. Veertig jaar later wordt die zoon gearresteerd op verdenking van gruwelijke misdaden. De ontredderde vader vertelt zijn ontluisterende levensverhaal over hoe hij het kattenkwaad van een puber zag uitmonden in duivelse daden.

   Hoe onbegrijpelijk hij zijn misdaden ook vindt, toch blijft Victor Dutroux ‘het genie van het kwaad’ als zijn kind beschouwen. Want Victor en Marc Dutroux zijn veroordeeld tot elkaar, in de naam van de vader en de zoon.

   Mijn zoon Marc Dutroux is het indringende relaas over de onverbrekelijke band tussen vader en zoon en * een uniek portret van staatsvijand nr. 1 van België.
   Guy van Gestel (1970) is journalist. Voor een boek over de psychologie van misdadigers correspondeerde hij geruime tijd met Marc Dutroux in de gevangenis van Aarlen.

   Victor Dutroux (1928) is onderwijzer van opleiding. Na vier jaar in Kongo keerde hij begin jaren zestig terug naar België. Zijn gezin telde vijf kinderen, waarvan Marc Dutroux de oudste is.

   Geplaatst door De Grijze Duif op 08:37
   Herman :
   * een uniek portret van staatsvijand nr. 1 van België.
   Was dat maar waar !!
   Het feit dat dit NIET het geval is, (ook niet als hij Nederlander was) baart mij grote zorgen.

   Antwoord
   • De grijze duif

    “Uit de til” lol

    “* een uniek portret van staatsvijand nr. 1 van België.
    Was dat maar waar !!Het feit dat dit NIET het geval is, (ook niet als hij Nederlander was) baart mij grote zorgen.”

    Same here…

    Antwoord
 2. mrpettjo

  Opmerkelijk dat het ANP (nieuwsleverancier voor m.n. provinciale kranten), de NOS en de zogenaamde “kwaliteits”kranten niets publiceren over het ongeluk van Fred de Brouwer.
  Dit is m.i. zeer veelzeggend.

  Antwoord
  • mrpettjo

   Alleen de Telegraaf doet aan eigen verslaggeving in de zaak Fred de Brouwer. Economisch Dagblad en Spits nemen het nieuws van de Telegraaf over. Katholiek Nieuwsblad baseert zich op Telegraaf en de verslaglegging in nieuwe media in hun berichtgeving over deze zaak.
   Koen Voskuil heeft gisteren een bewijsbaar onjuiste tweet de wereld ingestuurd en zal dit onderwerp in het AD of het Parool ook links laten liggen omdat hij er overduidelijk geen zin in heeft..

   Antwoord
    • DeGrijzeDuif

     Een sprekend voorbeeld mpettjo, dat er “gelogen” wordt in het prille moment na de dood van Fred de Brouwer. Immers staat hier te lezen dat het een vrachtwagen was. Wie draagt er in dit geval bij aan de doofpot? Krol,ED, Mos, Telegraaf?

     Ik zeg dat het een logisch gevolg is van de snelheid waarmee journalistiek tegenwoordig wordt bedreven…

    • Jeroen

     Ik zie dat ik wederom oud nieuws heb gebracht. Moet de reacties hier iets zorgvuldiger lezen en misschien die op klol ook weer een kans geven; kennelijk wordt er zo nu en dan toch wel iets zinnigs geroepen daar. Niettemin heeft mijn reactie toch toegevoegde waarde, te weten de volledige tekst van het bericht, want over enkele dagen zal de cache-link niet meer werken. 😉

    • DeGrijzeDuif

     Zelf had ik de cache pagina in z’n geheel ook opgeslagen… Just in case… 😉

  • Jeroen

   Fred en Rene hadden regelmatig contact. Er zijn geen andere broers of zussen en de ouders zijn overleden. Hiermee staat de leugenachtigheid van de tweet van Koen Voskuil over de zaak (‘geen opzet in het spel, zegt familie’) vast.

   Volgens Voskuil is zijn familiebron vrouwelijk. Het zou een dochter kunnen zijn.

   Bart Mos van De Telegraaf heeft een cruciale zin uit zijn artikel over de moord op Fred geschrapt. Deze zin luidde: Dit ongeval zou aanleiding moeten zijn de zaak-Demmink nog eens extra onder de loep te nemen. In het stuk dat nu op de site staat ontbreekt de zin. Door deze paniek-actie wordt bewezen dat de moord op Fred in direct verband staat met de zaak-Demmink (voor wie daar nog aan mocht twijfelen). Iets wat moet worden onderdrukt door de MSM vormt immers per definitie de waarheid. Opvallend is ook dat toen wij spraken met Rene de Brouwer die expliciet aangaf zijn naam niet te gebruiken uit angst voor een aanslag. Dat hebben we dan ook niet gedaan. Enige uren later staat hij echter met naam en toenaam in De Telegraaf.

   De “cruciale zin” is een quote van Rene de Brouwer. Waarschijnlijk heeft de verwijdering op verzoek van Rene “uit angst voor een aanslag” plaatsgevonden. Micha schrijft ook: “Iets wat moet worden onderdrukt door de MSM vormt immers per definitie de waarheid.” Afgezien van de vraag in hoeverre die redenatie iha geldig is, is het opvallend dat de Telegraaf zo duidelijk de link legt tussen de dood van de Brouwer en de zaak Demmink; misschien omdat Fred voor de Telegraaf gewerkt heeft.

   Verder is het opvallend dat zowel Henk Krol als Rene de Brouwer hebben gesteld dat Fred te gast zou gaan zijn bij Pauw en Witteman, maar dat dit door een redactrice van het programma ontkend wordt. Ze geeft echter wel toe dat er contact is geweest.

   Antwoord
   • appie b. broek

    En dan vraag ik mij weer af waarover heeft Fred dan contact gehad met de redactie van P&W?

    Antwoord
   • mrpettjo

    Als Voskuil het hierbij laat en zich niet verder uitlaat over deze vrouwelijke persoon (dochter of Fred’s vrouw/vriendin in Thailand?) en geen opening van zaken geeft, dan laadt hij toch de verdenking op zich de zaak in de doofpot te hebben willen deponeren.
    Wellicht heeft Voskuil zich totaal verkeken op de voortvarendheid van de Telegraaf die de zaak wel goed wil onderzoeken (tenminste zo lijkt het). Om welke reden dan ook.
    Voskuil komt op mij sowieso over als iemand met een Januskop die uiteindelijk trouw blijft aan zijn broodheren van de msm media die de zaak Demmink in de doofpot willen/moeten houden.

    Antwoord
   • mrpettjo

    De aandacht van de Telegraaf is zoals gewoonlijk ook (grotendeels) misleiding en damage control zoals ook Henk Rijkers van het Katholiek Nieuwsblad vandaag in zijn artikel stelt.
    De valse mythe van de rectificatie van de Gaykrant- en Panoramartikelen is afgedwongen op totaal valse en buitenproportionele rechtsmiddelen die alleen dienden om de huid van Demmink en van zijn volledig corrupte politieke en juristen kliek te redden. De staatsmedia zullen deze valse mythe blijven gebruiken zolang er geen volledig onafhankelijk onderzoek naar Demmink komt (wat een totale utopie is)..

    Antwoord
   • Nemesis

    Het mogelijke contact tussen redactie Pauw en Witteman met Fred de Brouwer kan een lokkertje zijn geweest om uit te vissen waar hij zat?
    Als P & W zelf betrokken zijn geweest in dat contact zijn ze in wezen medeplichtig aan moord!

    Antwoord
    • DeGrijzeDuif

     Die conclusie gaat wel erg ver zeg…

    • mrpettjo

     Fred de Brouwer had recentelijk contacten met meerdere MSM media. Het is moeilijk te zeggen wie er gelekt heeft naar justitie omdat De Brouwer erg stond op vertrouwelijkheid vanwege angst voor repressailes uit het Demmink kamp zoals we nu weten door de emailwisselingen met HHC. Dat er gelekt is is wel een duidelijke zaak. Het is bekend dat op iedere redactie een voor de AIVD bijklussende redacteur rondloopt die opdrachten krijgt bepaalde zaken in de gaten te houden.
     De verslagen reactie van Henk Krol zoals dat in het artikel in het Eindhovens Dagblad naar voren komt spreekt ook duidelijke taal. Krol wist als ervaringsdeskundige in de zaak Demmink meteen dat dit niet pluis was. Fred de Brouwer werd overreden om hem tot zwijgen te brengen of te vermoorden. Hij overleefde maar omdat hij niet snel genoeg adekwate medische hulp kreeg is hij nog diezelfde dag overleden.

 3. De grijze duif

  Toch vind ik dat er te snel iets wordt geschreeuwd over de journalisten die iets over deze zaak zeggen of verwijderen. Immers kan het best zijn dat Voskuil simpelweg de tweet heeft verstuurd op basis van de info die tot hem is gekomen. Gezien hij een van de eersten (en enigen) was die er iets over zei, kan informatie gerust later veranderen. De quote van de broer kan inderdaad zijn terug getrokken (Telegraaf). Maar tegelijkertijd is het speculatief, er ligt geen reële basis voor die bewering. Ondanks dat velen dit mogelijk wel graag zo zien. Ik kan me de aanpassing dus best inkomen. Al met al zal er afgewacht moeten worden, en moeten we blij zijn dat er in ieder geval nog journalisten zijn die dit geval wel hebben opgepikt…

  Antwoord
 4. klaas

  AD heeft vandaag ook niks geschreven over de dood van Fred.

  Antwoord
 5. DeGrijzeDuif
  • Boudine

   Grijze Duif, graag maximaal 3 links per reactie. Bij meer links even twee reacties maken. Desondanks dank voor de links! 😉

   Antwoord
   • DeGrijzeDuif

    Toen ik op de verstuur knop drukte herinnerde ik me dat je dat al had gezegd… :-S

    Antwoord
 6. @corrupteboel

  De brouwer is niet direkt overleden, hij is eerst naar een ziekenhuis gebracht waar ze hem niet hielpen omdat hij niet kon betalen. Is toen naar een ander ziekenhuis gebracht en daar overleden. Dit heb ik gehoord van iemand uit de buurt daar die dit weer van zn partner wist.
  In thailand gaat geld voor menselijk leed of in elk geval openlijker dan dat overal het geval is.

  ik geloof niet in moord omdat met 2 voertuigen iemand willen vermoorden in die volgorde wel heel erg onzeker is, je moet maar net de goede kant opvallen en dan nog ben je niet altijd dood.er zijn doeltreffendere manieren waar je maar 1 moordenaar voor nodig hebt en in thailand schijnt dat ook niet zo duur te zijn.

  Antwoord
  • mrpettjo

   Moeder van enkele jonge kinderen Gina Pardaens is na ettelijke telefoontjes van het Nederlandse ministerie van Justitie (Joris Demmink)door de Belgische Staat om het leven gebracht vanwege haar onverzettelijke onderzoek in de Zandvoort- en Schadwaldzaak weten we van Marcel Vervloesem die nauw met haar samenwerkte..

   Antwoord
   • DeGrijzeDuif

    Waar kan ik iets vinden over die telefoontjes mpettjo?

    Antwoord
    • mrpettjo

     Je moet de gesprekken van Myra met Marcel (op Boublog) van dit jaar afluisteren. Ik zal er vanmiddag nog even beter naar kijken en kan je dan wellicht wel aangeven welk Myra gesprek het betreft.
     Martin Vrijland recent heeft ook een uitstekend gesprek met Marcel gevoerd.
     Ieder gesprek met Marcel Vervloesem is sowieso de moeite meer dan waard.

    • De grijze duif

     Sinds gister ben ik gesprekken van Vervloesem aan het luisteren. Inderdaad zeeeeer de moeite waard! In het topic over de brief van Dutroux stonden verschillende gesprekken met hem, ook die met Martijn Vrijland. Was nu bij het lange gesprek ban 1,5 uur gebleven met Myra. Maar dat stukje had iknog niet vernomen. Maar ik moet toegeven dat ik het tijdens het werken luister, en dat sommige details me dan wel eens ontglippen…

  • Eheu

   Is het echt heel moeilijk om mijn voorstel eens in overdenking te nemen, en e.v. te ANTWOORDEN op de vraag of/waarom dat onmogelijk is, – voor WIE dan ook, zeker ook voor Morkhoven, – om die recente fucking brief van Dutroux te communiceren zodat ik hem kan vertalen.
   Of is men met belangrijker dingen bezig? In dat geval: excuus en dan he’k niks gezeid.
   Groet
   ‘Ach!’

   Antwoord
   • mrpettjo

    @Eheu: Waarom neem je geen contact met Marcel Vervloesem?
    Die kan je wel doorverwijzen naar mogelijke bezitters van kopieen van de Dutroux brief.
    (Weet wel dat zijn mails en telefoontjes worden nageplozen door de Belgische staat..)
    Dus, ja..

    Antwoord
   • Eheu

    Die belangrijker dingen kunnen e.v. zijn; rechtszaken, amoureuze affaires, ego-zaken, gevarieerd en dus gemengd met al dan niet financieel ondersteund gesteggel incl. blogjes etc. Wie ben ík om daar laatdunkend over te doen?
    Mijn vraag was slechts een eenvoudige en goedbedoelde vraag (en ‘puzzledness’ in feite).
    Bij voorbaat d(r)ank!
    Eheu

    Antwoord
    • Eheu

     Natuurlijk Bou, gewoon verwijderen, een terzake doende opmerking.
     Jij nog een Sherrytje.
     En nóoit antwoorden ‘tuurlijk. Altijd lawineus ondersneeuwen.
     It won’t do, sorry.
     Groet
     Eheu

    • Boudine

     Beste Eheu,
     Ik begrijp niet zo goed wat je wilt. Ik heb die brief van Dutroux niet, anders zou ik je al lang om een vertaling hebben gevraagd! Ik ben ergens anders mee bezig, al volg ik de reacties wel.

    • Eheu

     de vraag was dan ook niet direct aan jou gericht, – wél de reactie op het verdwijnen van die laatste illustratie ervan echter.
     Er lezen en denken/schrijven meer mensen met je mee dan je e.v. denkt of vreest, bedoel ik.
     Die vraag om die tekst van Dutroux te leveren was dus aan hun gericht. Maar blijkbaar voelt niemand de behoefte om me te helpen die vriendendienst van het vertalen ervan te verrichten. Zelfs niet om enige uitkomst te geven over het waarom dat niet kan.
     Dat versterkt niet erg mijn vertrouwen in het gewicht van de inspanningen van deelnemers aan sites als deze.
     Zeker ook niet het feit dat over haast elke van dit soort opmerkingen van mij ‘heen geschreven’ wordt, – bijv. door van onderwerp te veranderen, door de gebruikelijke ‘deze of gene’.
     Is geen onhebbelijkheid van mij. Enkel nuchtere – en hoop ik nuttige- observatie/poging tot bijdrage..
     Succes.
     Eheu

    • Boudine

     Eheu, die brief was gericht aan een parlementslid, als ik me goed herinner Laurent Louis. Hij heeft die brief volgens mij niet vrijgegeven, in elk geval heb ik hem nooit onder ogen gehad. Anders had ik hem wel even gekopieerd, denk je niet…
     Conclusie: dit is geen luiheid of onwil, maar we hebben die brief niet.

    • Eheu

     Dank bou,
     Die Louis is dus een fascist. Je vraagt je af wat hem en zijn tegenstanders, let om die brief op een of andere manier openbaar te maken, – al ware het enkel maar door een copie ervan te doen toekomen? Ik vraag dat ook mede aan de (de medewerkers van) Morkhoven.
     Ik zie daar iets als laten we zeggen het Fredje Teeven scenario (?).
     Groetjes
     ‘Ach!’

 7. mrpettjo

  Hier nog even de geweldige arbeid van Henk Rijkers highlighten en dit als absoluut tegendeel van het totale stilzwijgen van de overige staatsmedia (op 1 na) vover deze zeer verontrustende zaak van de vermoorde Demmink-klokkenluider Fred de Brouwer..:

  Hoeveel spectaculairder willen we het nog hebben? Alles wijst erop dat Demmink-journalist van het eerste uur Fred de Brouwer doelgericht in Thailand om het leven is gebracht.

  Dit gebeurde precies op het moment dat in Nederland voor de eerste maal een rechter getuigen inzake de affaire Demmink hoort. De Brouwer werd 58 jaar. Zijn naam zal voor altijd aan dit opzienbarende dossier verbonden blijven. Niettemin besteden landelijke kranten er vandaag weinig aandacht aan. Business as usual. Het herinnert aan de opzienbarende e-mail van de gevangenisdirecteur aan Pieter Omtzigt, die aanvankelijk ook geen enkele aandacht kreeg.

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/commentaar/item/5381-doodgereden-fred-de-brouwer-nooit-gerectificeerd-in-affaire-demmink

  Antwoord
  • Boudine

   @ Anna, jouw voornaam stond per ongeluk bij de verboden reacties. Ik heb deze reactie dus uit de spambox gevist. Dank voor de link!
   @ Adrie, ik heb je reactie gewist, omdat hij dubbel was. Je excuses vielen ook in de spambox. Modereren gaat soms niet helemaal goed… 😉

   En nu ga ik buiten spelen, dus wees lief voor elkaar! 🙂

   Antwoord
  • De grijze duif

   Wauw, wat een informatie zeg. Hartelijk dank voor de link!

   Antwoord
 8. mrpettjo

  Ongeluk van Fred de Brouwer dom toeval volgens Panorama hoofdredacteur..:

  In 2003 schreef Fred de Brouwer voor Panorama en de Gay Krant over het vermeende kindermisbruik door toenmalig secretaris-generaal van Justitie, Joris Demmink, die overigens niet bij naam werd genoemd. De Demmink-zaak speelt dezer dagen weer. En wat wil het toeval? Afgelopen weekend verongelukte Fred de Brouwer in Thailand, waar hij niet lang na het beruchte artikel naartoe verhuisd was. Viel met zijn scooter, werd overreden door een auto, werd geweigerd bij ziekenhuizen en overleed. Een verhaal dat alle ruimte biedt voor complottheorieën. De Brouwer had de afgelopen tijd namelijk weer contact met Nederlandse journalisten over de Demmink-zaak. Hij was ook in gesprek met een redacteur van het tv-programma Pauw & Witteman.

  Toeval bestaat niet. Klokkenluider Online heeft het over moord. Ze schreven al eerder: ‘Ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt een club moordenaars en kinderverkrachters.’
  Toeval bestaat wel. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Kan gebeuren.

  http://www.panorama.nl/blog/magazine-blog/fred-brouwer-overleden-2.html

  Antwoord
 9. Remi

  via thailandblog de volgede reactie:

  anon zegt op
  16 maart 2014 om 18:28

  Bart Mos tweet:

  Volgens zijn Thaise vriendin overleed Fred uren later in een staatsziekenhuis, nadat hem toegang was geweigerd bij privé-kliniek in Pattaya.

  dus
  1) prive kliniek
  2) staatsziekenhuis

  Zijn stuk in telegraaf zegt:
  De gewonde journalist werd na het ongeval aanvankelijk in een staatsziekenhuis in Chonburi opgenomen.
  **hey, dat is gek!***
  Maar omdat daar niet voldoende apparatuur aanwezig was om hem te behandelen, werd besloten om De Brouwer naar een beter uitgeruste privé-kliniek in Pattaya te vervoeren. Die weigerde hem echter op te nemen, omdat zijn naasten niet in staat waren om een vereiste borg van 200.000 bath (4500 euro) te stellen.
  Vervolgens is De Brouwer overleden op de afdeling eerste hulp van een staatsziekenhuis.

  Volgens de krant, op adres afgaande kom ik hier terecht:
  Bangkok Hospital Pattaya, 301 Moo 6, Sukhumvit Road, Na Kluea, Bang Lamung, Chonburi 20150 Thailand, en spreken we over ´dit´ ziekenhuis:
  http://www.bangkokpattayahospital.com/en/

  Voor wie even kijkt naar de info, faciliteiten, en service voor vakantiegangers komt het op mij over als een groot ziekenhuis met prima apparatuur en technieken.

  Hoe dan ook: Fred is ging eerst naar het staatsziekenhuis in Chonburi voor opname.
  (bij mijn weten ga je eerste de eerste hulp afdeling op maar oké)
  Vervolgens is er niet voldoende uitgerust, en besluit het staatsziekenhuis in Chonburi, Fred te vervoeren naar de privé-kliniek in Pattaya.

  Hier ziet u het ´ziekenhuis netwerk´ http://www.bangkokpattayahospital.com/en/about-hospital-en/hospital-network-en.html
  Fred kwam toch op een of andere manier terecht in een privé kliniek in Pattaya.
  Echter, ik kan deze niet vinden bij de samenwerkende ziekenhuizen.

  Men kiest om welke reden dan ook voor een privé ziekenhuis.
  Wat ook vreemd is naar mijn idee:
  Vanaf 2010 zijn er 1.002 openbare ziekenhuizen , en 316 prive-ziekenhuizen
  (zie verhoudingen)
  Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hospitals_in_Thailand

  In verhouding zijn er in bangkok veel privé klinieken, maar als je de gespecialiseerde niet meetelt (oogproblemen etc.) blijft er voor een acuut verkeersslachtoffer relatief weinig over.

  Vervolgens, wekt men de indruk dat je, als je in een ziekenhuis terecht wil en in feite het leven aan een zijden draadje hangt (er reed een voertuig over Fred heen na zijn val van de scooter immers) dan men
  a) of kan pinnen
  B) deze bedragen cash op zak heeft
  C) men niet let c.q. niet in staat is, danwel geen boodschap heeft aan gegevens die op zijn te vragen via de verzekering.

  Vervolgens komt men op het geniale idee om Fred (nog steeds niet behandeld) nogmaals te vervoeren naar ´een ander´ staatsziekenhuis, waar hij uiteindelijk komt te overlijden.

  Maar kijken we op de kaart, dan zie ik een afstand tussen de genoemde plaatsen, vind ik het een hele afstand voor een persoon die dodelijk gewond is.

  https://maps.google.nl/maps?q=Pattaya&ie=UTF-8&ei=Q90lU_LSBsb9ygPX8ICIDg&ved=0CAkQ_AUoAQ

  Voor wie wat verder snuffelt op internet vind meerdere ziekenhuizen in de buurt van de plaats van het ongeval.

  Kortom, de berichtgeving over het ongeluk roepen kritische vragen op, maar dit gaat ook zeker op het adequaat handelen ná het ongeval.

  En dan heb ik het niet nog niet eens over de tegenstrijdige berichten die werkelijk haaks op elkaar staan.
  Overigens geeft de MSM nog geen kick, terwijl er binnenkort nog getuigen opgeroepen worden in de kwestie Demmink…… als deze nog durven…..

  Antwoord
 10. DeGrijzeDuif

  Bart Mos zegt op Twitter dat zijn artikel op verzoek van de familie is ingekort.

  Antwoord
 11. De grijze duif

  Beantwoorden
  Ruud:
  19 maart, 2014 op 01:06
  Waarschuwing door Fred de Brouwer aan de familie Poot ( gedateerd 15 februari 2014!! ):

  https://pbs.twimg.com/media/BjC6E-EIYAANcqc.jpg:large

  Beantwoorden
  mrpettjo:
  19 maart, 2014 op 01:25
  Ook Tsjechische jongensprostituee Janos deed in Nederland aangifte maar werd afgepoeierd door justitie net als andere Nederlandse en Turkse jongens(prostituees) die de afgelopen jaren aangifte deden tegen Joris Demmink.. Een patroon? Dat lijkt nu wel duidelijk..:

  Van Estoril naar Zandvoort (19)

  vrijdag 17 oktober 2003
  Ja wat nou? Eerst deed de 28-jarige “Janos” aangifte. Dat hij door Joris D. was bestegen toen hij nog ruim en breed minderjarig was. Vervolgens werd hij twee dagen lang door de politie van Den Bosch verhoord. Eerst vriendelijk, na een paar telefoontjes van hogerhand wat minder vriendelijk. “Janos” werd zelfs bedreigd met arrestatie. Dat zag hij even niet zitten en hij trok in arren moede zijn verklaring weer in. Erger nog, hij suggereerde dat hem door een journalist geld was beloofd als hij aangifte zou doen. Rond vijf uur gistermiddag stond hij op straat. Om kwart over vijf verscheenhet jubelende persbericht. Een lokaal record. En ook minister Donner meldde zich nog even triomfantelijk vanaf zijn buitenlandse vakantieoord en kondigde nieuwe stappen aan tegen de pers. Maar daarmee waren we er niet. Want niet veel later verscheen “Janos” voor de teevee en verklaarde dat zijn aangifte wel degelijk juist was. Je zou bijna denken dat er wat in de koffie zat op het politiebureau. Blijft staan dat zijn aanvankelijke verklaring haast te duidelijk is om vals te zijn. Waarom zou “Janos” nou precies Joris D. uitkiezen om die eens lekker in het zonnetje te zetten? Om nog maar te zwijgen over het tiental andere, gelijkluidende verklaringen die volgens de Gaykrant en de Pano bij een notaris liggen. En die eveneens Donner’s secretaris generaal aanwijzen als een kinderliefhebber. Toeval? Bestaat niet. Complot? Ja, dààààg. “Janos” is vertrokken naar Praag. Het wordt tijd voor de coming out van de andere getuigen. Stay tuned.

  http://www.stelling.nl/followup/estoril.html

  Antwoord
 12. De grijze duif

  mrpettjo:
  19 maart, 2014 op 11:03
  Het gaat er vooral om dat er nog een tiental verklaringen tegen Demmink die tegen de Gaykrant en Panorama gedaan zijn bij de notaris liggen.
  Henk Krol moet zorgen dat die mannen gaan getuigen tegen Demmink en snel ook..
  Voordat er nog meer doden gaan vallen.

  Diewer:
  19 maart, 2014 op 06:48
  @mr. Pettjo ‘Janos’ is Frank Leenders. Zie ook: http://www.boublog.nl/2008/12/15/micha-kat-en-de-verhevigde-demmink-campagne/

  Beantwoorden
  DeGrijzeDuif:
  19 maart, 2014 op 07:34
  Afgepoeierd is dan nog een understatement. Veroordeeld toch? En zn advocaat overleden, maar dat heet toeval…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën