Archief
Artikelen

Gisteren vond voor de rechter-commissaris in Utrecht het getuigenverhoor plaats van Anneke Storm van ’s Gravenzande, een ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens twee gevangenisdirecteuren heeft zij zich ooit tijdens een dienstreis beklaagd omdat zij voor topambtenaar Joris Demmink jonge jongens voor seks moest regelen. Tijdens het getuigenverhoor ontkende ze echter dat ze ooit zoiets heeft gezegd. De AD journalist Koen Voskuil, die door Demmink wordt beschuldigd van laster en smaad omdat hij in een artikel verklaarde dat Demmink in de jaren ’80 contact onderhield met een Haagse jongenspooier, was bij de zitting aanwezig. Zijn Twitters staan hier. We gaan dus eerst even naar het AD.

Ambtenaar ontkent onder ede verhaal over Demmink

Storm zou haar uitlatingen hebben gedaan tegen twee voormalige gevangenisdirecteuren, tijdens een dienstreis in 1992 naar Londen. De directeuren, Bert Molenkamp en Jacques van Huet, hebben dit verhaal vorig jaar in een verklaring bij de notaris laten vastleggen. Volgens beiden was Storm zeer verontwaardigd over de rol die ze van Demmink opgedrongen zou hebben gekregen.

‘Klopt niet’
Getuige Storm zei dat ze Demmink, die in 2012 met pensioen ging, slechts oppervlakkig heeft gekend. In het verhaal over het regelen van jonge jongens zou ze zijn persoonlijke assistent zijn geweest. Daar is volgens haar niets van waar. Over de aan haar toegeschreven uitspraken zei ze: ‘Het klopt niet. Dat weet ik heel erg zeker.’

De twee voormalig gevangenisdirecteuren zullen a.s. vrijdag 14 maart worden verhoord. Ze hebben hun verklaring ook reeds bij een notaris gedeponeerd. In het AD stond nog een ander artikel, een interview met mr. Adèle van der Plas, de advocate van Baybasin.

‘Het net sluit zich, dat kun je nu wel stellen’

Eigenlijk is advocate Adèle van der Plas nog maar met één zaak bezig. Bijna fulltime wijdt ze zich eraan. Haar hele vermogen zit inmiddels in de zaak, en ze heeft geen idee of ze er ooit een cent voor betaald krijgt. Maar ze gaat gewoon verder. ‘Ik ben advocaat met mijn hart. Als ik al dit onrecht zie, kan ik dat niet loslaten. Dus moet ik wel doorgaan.’

De geruchten over seksueel misbruik van jonge jongens door hoge ambtenaren binnen justitie gaan al terug tot halverwege de jaren ’90, maar Van der Plas stuit er voor het eerst op in 2007 in een heel andere zaak. Samen met haar levenspartner, advocaat Pieter Herman Bakker Schut, staat ze de Koerd Huseyin Baybasin bij. Hij wordt in Nederland wegens moord, gijzeling en drugshandel tot levenslang veroordeeld.

De veroordeling van Baybasin berust vrijwel uitsluitend op telefoontaps, waarvan al 10 jaar lang door deskundigen wordt gezegd dat deze taps zijn gemanipuleerd, zeg maar vervalst. Tegen Baybasin, een Koerdische zakenman en vredesactivist die de handel in heroïne door de Turkse regering aan de kaak stelde, zou in 1995 een complot zijn gesmeed tussen Turkije en Nederland, met als belangrijkste drukmiddel de pedofiele strapatsen van Joris Demmink in Turkije. Het doel van dit complot was dat Baybasin de mond werd gesnoerd.

Twee andere aanwezigen bij het getuigenverhoor van mevrouw Storm waren Martin Vrijland en Micha Kat. Martin Vrijland schreef:

Joris Demmink getuigenverhoren dag 3

Persoonlijk kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de advocaat van de stichting ‘de Roestige Spijker‘ – die ogenschijnlijk vecht tegen Joris Demmink – een wel erg zwakke houding vertoont in de verhoren. De advocaat vraagt simpelweg niet door en heeft ook geen enkele kritiek op de suggestieve vraagstellingen die de rechter regelmatig toepaste. Ook hielp de rechter mevrouw Storm bij het correct formuleren van de antwoorden; in de trant van “Bedoelt u soms…” De advocaat van ‘de Roestige Spijker’ greep nooit in op het verhoor van de rechter en leverde ook geen kritiek. Zijn inzet was ronduit zwak te noemen.

De vrijwel kritiekloze houding van advocaat Matthijs Kaaks was zo opvallend, dat het je aan het denken zet.

De gevangenisdirecteuren komen a.s. vrijdag zelf aan het woord. Het is dus nog even afwachten, voor er verdere conclusies kunnen worden getrokken. En Micha Kat schreef met de gebruikelijke Caps Lock:

GETUIGE: ‘DEBIELE UITLATINGEN’ OVER DEMMINK

BREAKING: ORDE VAN ADVOCATEN SPEELT SMERIGE ROL TER BESCHERMING VAN DEMMINK * STORM VAN ‘S GRAVENSANDE DEED AANGIFTE TEGEN GEVANGENISDIRECTEUREN SAMEN MET DE DEKEN VAN DE ORDE VAN ADVOCATEN BAS MARTENS

In een video legt Micha Kat dan uit waar het over gaat.

VERSLAG DEMMINK GETUIGENVERHOOR 10 MAART 2014 duurt 12 minuten.

Een gesprek tussen Martin en Micha na afloop van de zitting staat ook op video. Op de achtergrond zien we in het begin de onvolprezen Yvonne met een T-shirt waarop in grote letters staat: BAYBASIN VRIJ. Aanstaande zaterdag zal er in Veenhuizen een steunbetuiging voor Baybasin worden gehouden. Een andere (zeer gewaardeerde!) actie is het maken van een natuurmonument voor Baybasin, waarna men de foto naar Baybasin kan sturen. Het eerste natuurmonument komt uit Katwijk, waar de koningin, tegenwoordig prinses Beatrix, regelmatig haar paard uitlaat.

Interview met Micha Kat over Demmink-verhoren, dag 3 duurt 18 minuten.

UPDATE 12 maart 2014:

Op KLOL staat nog een verhelderend berichtje in hoofdletters:
OPSTELTEN BETAALT ADVOCAAT DEMMINK-GETUIGE

Bij het getuigenverhoor waren nog meer bloggers aanwezig: We are Change Rotterdam en Ton Hofstede van Het Haagse Complot.
Ton Hofstede schrijft: Dutch Injustice
day 3

Door de kranten wordt gemeld: Allemaal niks van waar volgens Storm. Dat is natuurlijk geen nieuws, want dat was al bekend voordat de zitting begon. Wat is er dan wel gezegd, en nog belangrijker wat niet? Om geen misverstanden te laten bestaan over wat er officieel op papier terecht is gekomen biedt het HHC u de ongeautoriseerde versie van het proces verbaal.

En We Are Change schrijft: Getuige Anneke Storm over Demmink; “We waren geen stelletje”

Ben Ottens krijgt hier ‘de kwade genius kaart’ toegespeeld want volgens Storm zou juist hij, samen met de gevangenisdirecteuren, erop uit zijn haar en Demmink te schaden. Ottens was als voormalig directeur bij de vreemdelingendienst geen onbekende voor Storm. Vorig jaar nam hij via een mail contact met haar op om “eens koffie te drinken en een broodje te eten”, aan de mail zat de reden voor het gesprek vast: een mail van Adèle van der Plas. Waarna zij zich, na aanvankelijk een beleefde reply te hebben geschreven, toch enigszins met angst om het hart meldde bij haar toenmalige leidinggevende DG Roes. De mail van Ottens ( februari 2013) vond zij zo alarmerend dat ze haar werkgever vroeg om rechtsbijstand. De gedachte dat Storm als medeplichtige zou worden gezien aan ontucht met minderjarigen zag ze als zo ernstig, dat ze hierna aangifte heeft gedaan wegens smaad (in november 2013). Verrassend genoeg hoorden we een echte complottheorie als conclusie van deze getuige! Iets dat door de mainstream media uitsluitend wordt verbonden met Demmink criticasters, maar hier hoorden we het onder ede.

Tot slot is er volgens Maarten Reijnders, de schrijver van het mondsnoerende blogje Barracuda, weer eens helemaal niets aan de hand: Storm

Er ging vandaag een beerput open in de rechtbank van Utrecht, waar een mevrouw met de toepasselijke naam Storm werd verhoord over een uitje in Engeland van gevangenisdirecteuren begin jaren negentig. Het moet heel gezellig zijn geweest, want de gevangenisdirecteuren schoven ook overdag graag een pub binnen, vertelde ze. Er werd met andere woorden heel wat bier weggespoeld. Twee van hen meenden zich recentelijk nog te herinneren dat mevrouw Storm zich beklaagde over het feit dat ze tegen het weekend jonge jongens moest regelen voor Demmink.

Maar daar klopt volgens mevrouw Storm helemaal niets van. Zij heeft nooit voor Demmink gewerkt en de beste man weet waarschijnlijk niet eens wie zij is.

Van Huet en Molenkamp mogen vrijdag uitleg geven. Dat wordt een enorm welles-nietes verhaal of een hoop gestotter, want het zou natuurlijk kunnen dat beide mannen destijds zo teut waren dat ze Storm hebben verward met iemand anders. Storm houdt vol dat ze het hele verhaal hebben verzonnen.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

69 Reacties op “UPDATE Demmink verhoren: de derde dag”

 • yvonne:

  En hiermee slaat Ton de spijker totaal op zijn kop! Voor mij in ieder geval en ik ben bij beide getuigenissen geweest, zoals ook Ton….

  En voor alle duidelijkheid: ook uw HHC-verslaggever interpreteert vanuit zijn eigen ervaringswereld. Ik ben een man, meerdere academische titels, maar bijv. ook een oud-commando. Als ik een no-nonsens kerel met militaire trekken voor me zie, sterk, zelfverzekerd, zonder advocaat, dan heb ik daar meer vertrouwen in dan in zo’n nerveus bang vogeltje, ondanks de uitgebreide briefing en training vooraf door de juristen en advocaten van het ministerie. Dat is de body-language, die bij mij de weegschaal al doet neigen, zonder ook maar één woord gehoord te hebben.

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20140315-dutch-injustice-day-4.htm

  • Diewer:

   Bedankt weer voor de link Yvonne! Ik wens meteen allen die deelnemen aan de wake voor H. Baybasin een heel goede avond met veel goede energie! Ik kan helaas zelf niet, maar ik zal zeker aan jullie allen denken.

 • Bodylanguage zegt 9x meer dan de verbale communicatie…

 • Inmiddels zijn er al verschillende thematische documentaires toegevoegd, en meer zal volgen…

  Het Dossier Van De Schande – Le Fichier de la Honte
  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2014/03/het-dossier-van-de-schande-le-fichier.html

  The Boy Business
  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2014/03/the-boy-business.html

  Brandpunt Reporter: Hoe beschermen we onze kinderen tegen pedofielen?
  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2014/03/brandpunt-reporter-hoe-beschermen-we.html

  Undercover in Nederland – Anonymous luidt noodklok over kinderpornonetwerk
  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2014/03/undercover-in-nederland-anonymous-luidt.html

  Het spoor van de kinderverkrachters – Dutroux en de dode getuigen
  http://degrijzeduif.blogspot.nl/2014/03/het-spoor-van-de-kinderverkrachters.html

  • Boudine:

   Beste Grijze Duif,
   Ik zie dat je op je weblog nu de ene reportage na de andere plaatst over de netwerken van kinderporno. Prima! Hoe meer dit onder de aandacht komt, des te groter de kans dat justitie ingrijpt.
   Ik wil je er slechts op wijzen dat in een reactie maximaal drie links mogen staan, anders komt je reactie in de wachtrij. Plaats je vijf links in twee reacties, dan worden deze automatisch geplaatst.

 • Ah, dat was de reden… Ik dacht dat ik te snel of te veel achter elkaar had gepost. Helemaal helder nu, tnx!

 • Caroline:

  Smoke & mirrors

  ’t Leek zomaar een blauwe maandag in maart..
  maar’t bleek toch wel een met een speciaal randje:
  een maconniek randje wel te verstaan.

  Op dag 3 Demmink verhoren
  om 13.00 uur
  botsen 3 trams op elkaar
  op het Breeplein in Rotterdam
  tussen twee kerken
  er vallen 33 gewonden, waarvan twee ter plekke konden worden
  verzorgd, twee gingen naar de eigen huisarts,en
  de rest mocht naar het ziekenhuis.
  De berichtgeving over het aantal slachtoffers zijn
  de dagen erna op verschillende media veranderd,
  maar zo stond het bij de NOS en het AD op de site

  Tussen 18.00 en 21.00 uur openden de journaaals en actualiteitenrubrieken met uitgebreide verslaggeving over het tram ongeluk en het vermiste vliegtuig, en over de Demminkverhoren is niet of nauwelijks gesproken. En op Boublog was het die avond ook opvallend stil.

  Is er iemand die bovenstaand kunnen aanvullen met kennis over de betekenis van de plaats en dergelijke?

  • Boudine:

   @ Caroline:

   En op Boublog was het die avond ook opvallend stil.

   Bou is aan het tuinieren. Als je me wil komen helpen met al het werk, ben je welkom!

   • Caroline:

    Boudine, dit is niet bedoeld als kritiek hoor.
    Het verwonderde me gewoon.
    En helpen met je tuin gaat vrees ik niet lukken,
    want ik denk niet dat je toevallig in de buurt van Rotterdam woont,
    en mijn eigen tuin heeft veel weg van een mission impossible.
    Kun jij toevallig nog een paar kub zware klei gebruiken?
    Daar moet ik vanaf namelijk.
    Groeten, Caroline.

    • Boudine:

     Nou, bedankt voor het aanbod, maar het antwoord is NEE.
     Kritiek is welkom, maar verwondering is slechts suggestie. Let liever op wat er wel welkom is op BOUblog.

 • Caroline:

  Ik vergat te noemen: op maandag 10-3 (10+3=13)

 • mrpettjo:

  Fred de Brouwer, oud redacteur van Panorama en schrijver van vele stukken in de zaak Demmink is gisteren in Pattaya in Thailand bij een verdacht bromfietsongeluk om het leven gekomen doordat hij door een auto werd overreden:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22390870/____Verdacht__ongeval_zaak-Demmink__.html

 • Er zijn 3 dingen die ik me afvraag.
  Waarom is hij van de scooter gevallen?
  Wie bestuurde de auto?
  Zou hij echt naar Uw komen deze week,

 • Boudine:

  Een op een – Henk Krol over Demmink duurt 8 minuten.

 • Hey Bou, goede morgen. Dat op klol had ik gelezen. Maar dat is de enige bron hiervoor, en ik kan niet alles wat hij zegt voor vol aannemen… sorry…

 • Zo vraag ik me bv ook af wat de bron is dat hij zich in NL niet meer veilig dan wel thuis zou voelen, waardoor hij naar Thailand is vertrokken. Die essentiële discrepantie vind ik namelijk veel zeggen over de bronnen die er nu over berichten.

 • Bart Mos op Twitter:
  Journalist Fred de Brouwer werd in Thailand doodgereden door een witte auto, die vervolgens doorreed. Volgens getuigen volgde de auto Fred.

 • mrpettjo:

  The Dutch journalist Fred de Brouwer (above) helped ‘expose’ the ‘child abuser’ Joris Demmink.

  On 15 March 2014, it was reported that Fred de Brouwer had been killed in a ‘suspicious’ traffic accident in Chonburi in Thailand.

  http://aangirfan.blogspot.nl/2014/03/fred-de-brouwer-and-demmink-child-murder.html

 • Bart Mos op Twitter:
  Volgens zijn Thaise vriendin overleed Fred uren later in een staatsziekenhuis, nadat hem toegang was geweigerd bij privé-kliniek in Pattaya.

 • mrpettjo:

  Kleintje Korterink maakt het weer bont door zijn gezouten eigen ongefundeerde mening te geven over de Demmink publicaties volgens zijn gekende recept van zaken weglaten en vooroordelen voeden vaak gelardeerd met de vaststelling dat NRC, Pauw en Witwasman en Volkskrant er precies zo over denken en het dus waar is..:

  De zaak met het Anne Frankplantsoen – met hoofdredacteur Frank Hitzert – heb ik alleen van buitenaf gevolgd. Het was een van de dieptepunten in de geschiedenis van Panorama. Ik geloof dat er nooit eerder zo’n grote rectificatie in de Nederlandse journalistieke geschiedenis is geweest. En – ik kan niet anders zeggen: terecht. Ik heb veel onderzoek gedaan in en naar het Anne Frankplantsoen. Met jongens gesproken die daar werkten, tal van andere betrokkenen. Er was maar één conclusie mogelijk: het verhaal van Panorama en de Gaykrant klopte niet.

  http://www.misdaadjournalist.nl/2014/03/demmink-journalist-in-thailand-vermoord/

 • mrpettjo:

  Fred de Brouwer ook dirtect betrokken bij de zaak van de Nederlandse ondernemer in Polen Robert Hoerchner die op basis van door het OM vervalste taps en een uitzending van OM informant Peter R. de Vries in een Poolse gevangenis belandde..:

  Sinds enige tijd hebben we justitiële documenten in ons bezit waaruit blijkt dat de Nederlandse justitie de initiator is geweest van mijn deportatie naar Polen. Ik moest opgeruimd worden omdat ik de hand had weten te leggen op de geluidsopname van het vervalste tapgesprek in de XTC-zaak. Er zijn briefwisselingen tussen het toenmalige Tweede Kamerlid L. Griffith (VVD) en de toenmalige voorzitter van het College van procureurs-generaal de J. de Wijkerslooth in mijn bezit waarin de S.G. Joris Demmink van iedere stap in mijn zaak op de hoogte moest worden gehouden. Zelfs de advocaat van Joris Demmink, mr. Harro Knijf, bleek achteraf zonder dat ik het wist de procureur in mijn civiele zaak over deze kwestie. Demmink had daar een rechtstreeks belang bij omdat in diezelfde periode bij het gerechtshof Den Bosch de zaak van Hüseyin Baybasin speelde. Ook deze zaak van Baybasin had betrekking op vervalste tapgesprekken waarin Joris Demmink een rechtstreeks belang bij had. Dat hoef ik je niet uit te leggen. Fred de Brouwer had dat “spelletje” door en heeft met Annelies, eind 2007, een afspraak bij mij thuis gemaakt. Ik zat toen nog maar net in voorarrest in Polen en Fred de Brouwer wilde niets over de telefoon met Annelies bespreken. Fred de Brouwer heeft Annelies toen gewaarschuwd dat Demmink levensgevaarlijk is en dat we voortaan beter moesten oppassen. Maar die waarschuwing hadden we eerder al gehoord van oud-minister Nawijn tijdens een bezoek aan hem in Den Haag. Fred de Brouwer vertelde Annelies dat hij bang was dat hem ook iets zou overkomen. Helaas is dat laatste nu een feit.

  Nadat Annelies en ik het tragische nieuws over het overlijden van Fred de Brouwer hadden vernomen passeerden automatisch deze gebeurtenissen weer de revue. Fred de Brouwer is de zoveelste die onder verdachte omstandigheden rondom de Demmink kwestie is overleden. We maken ons zorgen om Henk Krol maar dat zal hij zelf ook beseffen.
  Overbodig om te zeggen dat jezelf ook moet opletten en overbodig om te zeggen dat je dit ook serieus moet nemen.

  Met vriendelijke groet,

  Robert Hörchner

  http://www.klokkenluideronline.is/2014/03/fred-in-2007-demmink-gaat-me-pakken/

 • De Nederlandse journalist Fred de Brouwer die afgelopen vrijdag in Thailand overleed na een verkeersongeluk met zijn scooter, is aangereden door een witte auto die hem kort daarvoor zou hebben achtervolgd.

  Ooggetuigen hebben dit verklaard aan de vriendin van Fred, de eveneens in Thailand wonende Araya. De veroorzaker van het ongeluk reed door, nadat hij Fred de Brouwer van zijn scooter had gereden.

  De Brouwer raakte door de aanrijding zwaar gewond. De Thaise politie is inmiddels bezig met een onderzoek naar de dader en zijn witte auto, zo meldt Araya vanuit haar woonplaats Chonburi, iets ten noorden van de toeristenstad Pattaya.

  De gewonde journalist werd na het ongeval aanvankelijk in een staatsziekenhuis in Chonburi opgenomen. Maar omdat daar niet voldoende apparatuur aanwezig was om hem te behandelen, werd besloten om De Brouwer naar een beter uitgeruste privé-kliniek in Pattaya te vervoeren. Die weigerde hem echter op te nemen, omdat zijn naasten niet in staat waren om een vereiste borg van 200.000 bath (4500 euro) te stellen. Vervolgens is De Brouwer overleden op de afdeling eerste hulp van een staatsziekenhuis.

  Fred de Brouwer (58) was in 2003 auteur van de eerste artikelen in de GayKrant en Panorama over (de destijds niet bij naam genoemde) Joris Demmink, voormalig secretaris-generaal (SG) van Justitie.

  Demmink is momenteel verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar kindermisbruik.De Brouwer reisde voor zijn artikelen over kindermisbruik onder meer naar Praag om onderzoek te doen bij de Pinokkio-bar, een gelegenheid met bedenkelijke reputatie, waar Demmink regelmatig zou zijn gesignaleerd.

  De journalist emigreerde kort na zijn publicaties over Demmink, die gerectificeerd moesten worden, naar Thailand omdat hij zich naar eigen zeggen in Nederland niet meer thuis voelde.

  Afgelopen dagen had hij veelvuldig contact met Nederlandse journalisten over de zaak Demmink, waaronder met verslaggevers van De Telegraaf, naar aanleiding van de getuigenverhoren die momenteel in Utrecht plaatsvinden over de voormalige SG.

  Volgens zijn oud-collega Henk Krol zou De Brouwer hebben overwogen naar Nederland te komen om in het televisieprogramma Pauw & Witteman te vertellen over zijn kennis van het Demmink-dossier. De redactie van Pauw & Witteman ontkent dit. “We hebben afgelopen weken wel contact gehad met Fred, maar van een afspraak om naar Nederland te komen voor onze uitzending was geen sprake”, aldus P&W-redacteur Daniëlle van Lieshout.

  http://m.telegraaf.nl/binnenland/article/22391415/

 • Ronald:

  Hier gevonden: http://joepzander.wordpress.com/mr-storm-van-sgravensande/

  “Monique Says:

  15 maart 2014 at 4:11 pm
  Waar het hier om draait is of de Nederlandse maatschappij een zelfreinigend vermogen heeft. Het gaat dus niet om de informatie of de aangiften, het gaat erom of OM er wat mee wil/mag/kan doen, of rechters objectief zijn, of de Tweede Kamer van zich laat horen, of het Kabinet bereid is boete te doen en of de politie wil/mag/kan handhaven.

  ls dat allemaal NIET het geval, dan heeft aangifte doen geen zin. Er vindt in dat geval toch geen opvolging plaats.

  Het gaat overigens niet alleen om het leven van de aangever, het gaat ook om de levens van mensen zoals Storm, Van den Brand, Piek et cetera. Wanneer nieuwe aangevers hun verhaal vertellen, nemen ze ook derden mee in hun kielzog, als faciliteerders of getuigen. Die lopen dan ineens ook allerlei risico’s. Hun levens worden dan ook ontregeld.

  De grote vraag is wat er belangrijk genoeg is voor betrokkenen – maar ook buitenstaanders – om hun mond te blijven houden. Dat kan niet alleen met Demmink te maken hebben en de verhalen rondom zijn persoon. Er is iets dat Demmink weet wat kennelijk volledig stilzwijgen legitimeert. Iets dat ons perspectief kennelijk zodanig zou veranderen dat aan de Nederlandse samenleving blijvende schade wordt berokkend.

  Het feit dat Demmink nog leeft betekent waarschijnlijk dat hij zelf ook een tripje naar de notaris, kranten of advocatenkantoren heeft gemaakt.

  Maar wat maakt dat er zovelen (en nogmaals, ook nieuwkomers die in eerste instantie korte metten met Demmink willen maken) meewerken aan de doofpot door uiteindelijk eieren voor hun geld te kiezen?

  Grootschalige medeplichtigheid aan kindermisbruik? Lijkt onvoldoende.

  Het zou wel eens kunnen gaan om grootschalige medeplichtigheid aan kindermisbruik door een relatief grote groep zeer, zeer bekende en hooggeplaatste Nederlanders dat daadwerkelijk op video is opgenomen en als chantagemiddel gebruikt wordt.

  Dat zou verklaren waarom Demmink onaantastbaar is, niet uit eigen beweging (vanwege geruchten en de lastige vragen aan Ministers) is opgestapt, langer is aangebleven dan normaliter het geval zou zijn en nog steeds beschermd wordt.

  Wat hij kan openbaren en kan laten zien is kennelijk van een zodanig proportie dat het voorkomen van publicatie werkelijk ALLES legitimeert, zelfs het lamleggen van de rechtsstaat.

  Allemaal zeer pijnlijk. Vooral omdat we weten dat dit moment er toch aan gaat komen – de weegschaal is al uiot balans – en de schade alleen maar groter wordt, hoe langer het allemaal duurt…

  Beantwoorden
  joepzander Says:

  15 maart 2014 at 4:49 pm
  Het gaat hier om het woord “aangeven” in een bredere betekenis lijkt me. Namelijk bij de notaris. Dat heeft zeker zin. Als er een kans is dat je gechanteerd wordt, of dat kunt verwachten, kun je er het beste voor zorgen het materiaal waar het om gaat zo snel mogelijk toegankelijk te maken. Wat mij betreft ook zo publiek mogelijk. Dan is er namelijk gen rede meer voor chantage. Hoogstens voor wraak.
  Overigens is aangifte van een strafbaar feit ook een manier om chantage voor te zijn denk ik.”

Laat een reactie achter

Recente reacties