Archief
Artikelen

Vandaag wil ik hulde brengen aan alle hard werkende en hardnekkige onderzoekers die de zaak Demmink ondanks alle politieke tegenwerking aan het rollen kregen. Dank zij De Roestige Spijker is in een civiele procedure over de verdenkingen van pedofilie van Demmink, bekend geworden dat onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen jarenlang door het OM in de doofpot werd gestopt. Het uiterst geheime Rolodex-onderzoek van 1997-1998 sneuvelde en verdween geruisloos in de papierversnipperaar. Twee oud-rechercheurs die aan dat onderzoek meewerkten en als getuigen waren opgeroepen, hebben dat verklaard.

Eerst even het NOS-journaal, met dank aan JDTV nieuwsbullet!:

Oud-rechercheurs getuigen in Demmink-zaak

En dan RTL LATE NIGHT, Gepubliceerd op 5 mrt. 2014

Al jaren gaan er geruchten dat Joris Demmink, de voormalige secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie, betrokken zou zijn bij misbruik van minderjarige jongens. Vandaag legden twee oud-rechercheurs verklaringen af in deze zaak, die volgens Telegraaf-verslaggeefster Saskia Belleman wel eens grote politieke gevolgen zouden kunnen hebben. “Dit duurt al veel te lang.”

‘De beerput moet maar eens open’ duurt 11 minuten.

Tijdens het getuigenverhoor kwamen er vier personen in beeld die bijzondere aandacht behoefden, te weten:
mr. Joris Demmink, de eisende partij in de huidige civiele procedure!
mr. Jan Wolter Wabeke, destijds HOvJ in Breda (in de periode dat Baybaşin werd gearresteerd!).
mr. Hans Holthuis, destijds CIE-officier van de Rijksrecherche.
mr. H.P. Wooldrik, destijds OvJ te Zutphen.

Mr. Jan-Wolter Wabeke (pdf), wiens naam werd genoemd in het getuigenverhoor als een van de verdachten in het Rolodex-onderzoek, is tegenwoordig Raadsheer bij het Hof in Den Haag. Volgens het Gerechtshof is zijn positie niet in het geding. Toch lijkt het me dat deze Raadsheer niet meer naar behoren kan functioneren! Een dergelijke verdenking maakt hem als Raadsheer uiterst discutabel, ook al lijkt hij een keurige meneer. Een ouder interview van Micha Kat met Raadsheer Wolter Wabeke, gefilmd door JDTV:

JDTV Afl.63 – De Demmink doofpot Deel 11, Gepubliceerd op 18 mei 2011, duurt 7 minuten.

De zaak Demmink is nauw verweven met de zaak Baybasin. Deze Turks-Koerdische zakenman en vredesactivist, die in 1992 zijn land ontvluchtte en met succes asiel aanvroeg in Engeland, is in 1995 met een smoes vanuit België naar Nederland gelokt en zonder geldige reden aangehouden aan de grens. Hij zou worden uitgeleverd aan Turkije, maar toen dat om humanitaire redenen niet lukte, werd hij veroordeeld tot levenslang op grond van welbewust vervalste telefoontaps. Zijn zaak ligt nu ter herziening bij de Hoge Raad, waar de AG mr. Diederik Aben de zaak vakkundig vertraagt! Dit is namelijk geen gerechtelijke dwaling, het is een politieke zaak!

VPRO-interview met Adele van der Plas Gepubliceerd op 17 mei 2011 door JDTV, duurt 11 minuten.

De voorgenomen datum voor het advies van de AG is nu dinsdag 17 juni 2014. Het verzoek tot herziening van het vonnis dateert van 18 april 2011. Dat zou dan ruim 3 jaar hebben geduurd! Intussen zit Baybasin nog altijd in de gevangenis, terwijl Demmink geniet van een goed pensioen. Dit schrijnende onrecht werd de reden van het optreden van de Roestige Spijker. Op 6 juli 2013 bracht de Tros Nieuwsshow op Radio 1 een interview met de voorzitter van de Stichting De Roestige Spijker, Robert Rubinstein.

Steeds opnieuw is voormalig Secretaris Generaal van het ministerie van Justitie Joris Demmink (foto) de afgelopen jaren in verband gebracht met kindermisbruik. Een grondig onderzoek naar de wandelgangen van de oud-topambtenaar is tot nu toe nooit van de grond gekomen, ondanks het feit dat er belastende verklaringen tegen hem liggen. Ondermeer van mannen die stellen als minderjarige jongen door hem te zijn verkracht. De deksel moet van deze doofpot worden gewrikt, vindt Stichting De Roestige Spijker. Daarom heeft ze afgelopen week bij de rechtbank van Utrecht een verzoek tot getuigenverhoor ingediend. Een gesprek met de voorzitter van de Stichting, Robert Rubinstein.

Achtergrondinformatie die in dit interview werd gemist, staat op BOINNK!!!

Het Nederlands Helsinki Comité (NHC) met voorzitter Ian de Jong, voormalig ambassadeur, heeft Joris Demmink in januari 2013 opgenomen in het bestuur van het NHC, Laan van Meerdervoort 70, Den Haag, op loopafstand van de woning van Joris Demmink, Riouwstraat 13, Den Haag. Nederland slaat in het buitenland flater op flater met deze homofielen en pedofielen op belangrijke posten.

Robert Rubinstein over de affaire Joris Demmink duurt 14 minuten.

JDTV maakte een kort verslag van de eerste dag van de voorlopige getuigenverhoren in de civiele zaak tussen stichting de roestige spijker en Joris Demmink. De getuige van die eerste dag was ooit in Amsterdam het slachtoffer van pedofielen, waaronder ook Joris Demmink! Hij wilde niet dat zijn verklaring in de rechtszaal werd gefilmd.

JDTV Afl.141 – De Roestige Spijker Deel 3 Gepubliceerd op 6 mrt. 2014, duurt 6 en een halve minuut.

Over de rol van de media die dit schandaal jaren lang hebben gebagatelliseerd, de serieuze onderzoekers hebben geridiculiseerd en meewerkten aan de doofpotcultuur van verdraaien en verzwijgen, lees deze bijdrage van Ton Hofstede op zijn website Het Haagse Complot. Ook op Herstel de Republiek staat vandaag een artikel over de Demmink affaire. En tot slot is er natuurlijk KLOL, waar PIETER-JAAP AALBERSBERG nu onder vuur ligt, gevolgd door PR de Vries.

Share and Enjoy:
 • NuJIJ
 • Twitter
 • Facebook
 • Hyves
 • RSS
 • email

12 Reacties op “Hulde aan de Roestige Spijker en vele anderen”

 • Boudine Berkenbosch:

  Hulde ook aan Katholiek Nieuwsblad:

  ‘Pieter-Jaap Aalbersberg in 1997 wel degelijk bij CRI’

  Korpschef van de politie Amsterdam-Amstelland Pieter-Jaap Aalbersberg was in 1997 wel degelijk onderdeel van de dienst Centrale Recherche Informatie (CRI).

  Dat meldt de website Joris Demmink TV. Aalbersberg wordt althans in september 1998 als vertegenwoordiger van de CRI genoemd in een document. De hoofdcommissaris zei echter gisteren op AT5 al in 1996 daar vertrokken te zijn als hoofd van de dienst Bijzondere Recherchezaken.

  Bij de Demmink-verhoren deze week aan de rechtbank in Utrecht getuigde oud-rechercheur Leen de Koter dat in 1997 het Rolodex-onderzoek naar hooggeplaatsten, die beweerdelijk pedofiel waren, werd stopgezet. Een van de te onderzoeken verdachten was Joris Demmink. Een andere was hoofdofficier van Justitie Hans Holthuis, die samen met Aalbersberg in het document wordt genoemd.

  De Koter suggereerde dat het stopzetten van het onderzoek onder anderen van Aalbersberg uitging, die gezegd zou hebben: “Maar dat is onze baas!”.

  En aan Kleintje Muurkrant:

  Van Estoril naar Zandvoort (138)

  woensdag 5 maart 2014

  Ja. Daar was ie weer. Professor Ger van Roon (rip). Hij kwam vanochtend voorbij tijdens het voorlopig getuigenverhoor in de zaak-Demmink van ex-rechercheur Leendert de Koter, die in de tweede helft van de jaren negentig betrokken was bij het smurfenonderzoek naar vermeend koterhopsen van de professor en drie OvJ’s (Holthuis, Wabeke en Wooldrik). En weer ja. De naam van onze Joris was in die tijd ook gevallen. Geen van die onderzoeken had volgens De Koter iets substantieels opgeleverd. Zelfs niet bij Van Roon. Maar die was volgens de voormalige snuffelsmurf vrijwel zeker stiekem gewaarschuwd, dat ie een klop op de deur kon verwachten. In wezen oud nieuws (1), maar daar kon De Koter niks aan doen.
  Van het feit, dat Van Roon was getipt hoeven we niet van verbazing van tien hoog te pletteren. Zoals we ook al eerder meldden was Gerritje lid van de PIE (Pedophile Information Exchange). Een voornamelijk Britse verzameling deftige kleuterneukers, die in de jaren zeventig en tachtig probeerden hun afwijking gelegaliseerd te krijgen en zelfs door het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken werden gesubsidieerd (2). Dat die heren vanwege hun hoge sociale positie een seintje kregen als een of ander smurfenonderzoek te dichtbij kwam, is vrij logisch. Je laat geen maten naaien uit je eigen hoge kringen. Stay tuned.

  Van Estoril naar Zandvoort (139)
  donderdag 6 maart 2014

  We hadden het er gisteren nog over. Als je een hoge mieter bent met een hang naar koterhopsen krijg je op zeker een seintje van je gabbers als handhaafsmurfen op het punt staan om je binnen te trekken. Dat bleek indertijd het geval te zijn bij professor Van Roon en nu ook bij Patrick Rock. Een van premier Cameron’s belangrijkste adviseurs, die op 13 februari in een bewaarhokje werd gezet vanwege stoutigheden met koters. Zonder ruchtbaarheid, tot de Daily Mail een paar weken daarna de affaire tussen de vuilniszakken zette. Nou het eigenaardige. Patrick had de dag voor zijn arrestatie al ontslag genomen. Waarom weet niemand, maar het zal niet zijn vanwege tranende eksterogen of andere ongemakken. Evenmin is bekend of Patrickje net als Van Roon een zootje bewijzen van zijn hopsactiviteiten als een spear heeft verdonkeremaand nadat ie gewaarschuwd was. Wij denken van wel, want waarom zou je anders gewaarschuwd worden.
  O, btw. Rocky werd in 2011 door Cameron aangesteld als adviseur. Een van zijn portefeuilles was het regeringsbeleid inzake koterporno. Kan het gekker? Stay tuned.

  Zie voor de hele serie: Van Estoril naar Zandvoort

 • Boudine Berkenbosch:

  Hulde ook aan Micha Kat!

  Micha Kat over de Demmink getuigenverhoren duurt 10 minuten.

 • Jasper:

  Men zou het woord held opnieuw moeten willen definieeren. Daar waar sportmensen en artiesten en acteurs vanuit en met hun hart een prachtige en soms geweldige prestatie neerzetten vind ik een defenitie als held best wel misplaatst. Sommige fysieke beroepen zoals b.v een brandweerman, politie ambulance personeel vind ik hiervoor zeker in aanmerking komen, men red soms letterlijk levens van mensen.
  Mensen die zichzelf soms rakend tot en met het gevaar in hun eigen leven inzetten voor het verbeteren of het redden van de levens van anderen komen daarom die titel in mijn ogen eerder toe, dat zijn de ware helden. Daar behoort de catagorie van mensen die u hier ook aanhaalt ook toe. Men offert zichzelf hun carriere onzelfzuchtig op en neemt het voortouw voor anderen om een betere wereld te creeren, deze mensen ook wel klokkenluiders genoemd mag men gerust en met alle respect helden noemen. Mvg.Jasper

 • vader Jakob:

  Goed geschreven Boudine.
  Hulde ook voor jou dat je zonder te schreeuwen de feiten helder en nuchter op een rijtje zet.
  Het positieve resultaat van dit alles tot nu toe is in elk geval dat de rottigheid eindelijk aan de oppervlakte begint te komen. Daarmee krijgen de ontkenners het steeds lastiger. Maar wat volgt?

 • H C Klomp:

  Wat leven we toch in een land. Het is niet voorstelbaar wat er allemaal gebeurt. Het lijkt er op dat de hogere elite zo hoog in de macht hiërarchie zijn gekomen door leugens, bedrog en de meest weerzinwekkende praktijken uit te voeren. Zo kan men elkaar uit de wind houden. Diep en diep treurig. Je gelooft je ogen en oren niet. In wat een verdorven land leven wij.
  En dan te bedenken dat dit soort figuren, als ze dit doen, toch tot alles in staat zijn. Een leven meer of minder maakt ze niets uit. Men gaat over lijken. Ook ik maakte iets ongelooflijks mee. Rechters, Officieren van Justitie plegen zware misdrijven. Ik heb ze dat laten weten, maar men doet niets. Waarom niet, zijn ze te bang om mij van smaad of wat dan ook te beschuldigen en mij te laten dagvaarden. De lafaards.
  Ondertussen hebben ze wel meegewerkt dat ik ben bestolen van ruim een miljoen euro ( 1.000.000 € )
  Ondanks glasharde en niet ter discussie staande bewijzen zit de zaak nu nog vast. Niemand durft mij te helpen omdat men bang is voor zo’n machtige overmacht. Ik ben niet van plan het op te geven. Hoe dan ook een keer kom ik iemand of een aantal personen tegen die de misdadigers, ik bedoel de rechters en consorten wel durven aan te pakken .
  Zie ook mijn website: http://www.rechtmachtmisbruik.com

  H.C. Klomp

 • VanG:

  Aalbersberg was tot 1 april 1999 Hoofd Dienst Recherche Informatie bij CRI (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-26269-5.pdf paginas: 121, 122 en 291)

  Wat deed die dienst?

  Dienst Recherche Informatie bestaat uit:
  -afdeling Nationaal inzicht (zie hieronder)
  -afdeling Internationale inlichtingen uitwisseling
  -afdeling Meldpunten
  -afdeling Recherche informatiebureaus

  Een onderdeel hiervan [van de verantwoordelijkheden van zijn afdeling Nationaal inzicht] is de coördinatie van informatie met een hoog afbreukrisico waarvoor binnen de afdeling Nationaal inzicht een afgeschermde eenheid is ingericht, de eenheid Bronafschermingszaken. Van informatie met een hoog afbreukrisico is sprake wanneer bijvoorbeeld de bron gevaar zou lopen of wanneer als informatie te breed komt te liggen het onderzoek wordt geschaad. Daarbij moet gedacht worden aan 00-informatie, afkomstig van een informant of infiltrant, aan informatie over niet integer gedrag, informatie ten behoeve van getuige bescherming, etc.

  Lijkt me gezien bovenstaande dat als hij deze positie had bij Rolodex onderzoek hij wel degelijk verregaande invloed uit kon oefenen.

 • mrpettjo:

  Uitleg op Crimesite dat Demmink wel in het CIE onderzoek en niet in het Rolodex onderzoek werd gescreend als je beide onderzoeken als aparte deelonderzoeken classificeert. Van wat Leendert de Koter heeft gezegd is zeker geen woord gelogen in ieder geval:
  http://www.crimesite.nl/dossier/kinderporno/28186-reconstructie-rolodex-onderzoek

 • Nan:

  Persoonlijk heb ik een groot probleem met het verstouwen van de stukken op Kleintje Muurkrant. Ik vind hun zogenaamd ironische toon volstrekt ongepast; die toon – nog meer dan de inhoud – brengt mij telkens weer in een near killing mood. Net zozeer gericht tegen de daders, dan wel tegen de schrijvers, die totaal niet om inhoud geven en intussen een enorm slaatje slaan uit deze ongein.

  • Eheu:

   Beste Nan:
   Ik ben persoonlijk slachtoffer van het schorrie morrie van deze wereld, en ik kan u verzekeren dat als de ‘geest’ zoals aanwezig in de schrijfsels van Kleintje niet bestond, ik de strijd ertegen (tegen het schorriemorrie vaneigens) niet overleven zou, laat staan volhouden.
   En met mensen die het menen op de manier zoals jij doet voor ‘slachtoffers’ op te nemen, wordt die stijd nog onzekerder kwa uitkomst, durf ik wel stellen.

   Kijk: ironie is een ding, maar gebrek aan humor, stupiditeit, verwaandheid en hypocrisie kunnen in combinatie absoluut dodelijk zijn, – zonder dat het je ooit lukt te achterhalen wat het aandeel van een en ander in die combinatie is. En zonder dat er dus ook maar iets te lachen valt. ‘Een en ander’ staat hier dan zowel voor de vier genoemde ingredienten van die combinatie, als voor e.v. ‘aansprakelijke personen’, – hoog, laag, midden, en alles wat daartussen, -onder of buiten valt of denkt te valllen.
   Ik durf beweren wegens voornoemde strijd dat het zo zit.
   Wat bedoel je dus eigenlijk met ‘een slaatje slaan uit deze ongein’? als je beseft dat ze bijna totaal genegeerd door iedereen zich al jaren op een heel degelijke manier met allerlei zaken bezig houden? Of wil je ze de humor waarmee ze zich wreken op die misdadige onverschilligheid ook nog afnemen?
   Laat dat alles je echter niet verhinderen om iets werkelijks positiefs bij te dragen tegenover al die ellende, – iets oprecht grappigs bijv. zou al een stuk efficienter zijn dan het soort hyper-schrale opmerking waarmee je hier komt aanzeiken (en dat me onmiddelijk herinnert aan de postbus zoveel acties dwz hoaxes die bij elke ‘natuurramp’ e.d. op het menu staan). ‘Heilige verontwaardiging’ heet dat in goed Nederlands.
   En dan te weten dat er mensen zijn die míj het spelen van een ‘slachtofferrol’ aanwrijven…

   You’ll see.

   Gr.
   Eheu

   • Boudine:

    Eheu, de opmerking van Nan schoot ook mij in het verkeerde keelgat. Maar laat je niet te snel verleiden tot persoonlijke ontboezemingen. Jouw bijdragen in de vorm van vertaling en ondertiteling worden niet alleen door mij ten zeerste gewaardeerd. We weten immers waarvoor we het doen: voor gerechtigheid en een waardevolle en liefdevolle wereld!

  • Boudine:

   Beste Nan,
   Wat voor slaatje dan? Op Kleintje Muurkrant worden met een grote ironie de strapatsen van onze machthebbers verslagen. De feiten kloppen en de details worden ons aangereikt. Ik heb grote bewondering voor de schrijver die ondanks alle ellende nog een ironische toon weet te behouden.

 • Laat ik in ieder geval melden dat ik zeer veel waardering voor je vertalingen heb Eheu! Zonder jou had ik de docus in het Frans etc nooit tot me kunnen nemen.

  Diepe buiging voor u…

  Ps gisteren heb ik nog een documentaire van je op mijn blog geplaatst, en de rest volgt ook nog.

Laat een reactie achter